Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

mosi, napisao sam ti bar 5 poruka na pm i ti i dalje gurash po svom :)

Prvo sam mislio da imash kombinaciju da ti to neko kupi i donese, a ti u stvari hocesh da naruchish x360 iz inostranstva a ne razumesh najosnovnije stvari u vezi toga ? Pa da li mislish da svi ne bi tako naruchivali da se to isplati ? Ja shto naruchujem online svaki dan, to ne radim sa x360 jer se jednostravno ne isplati, ovde je to jeftinije.

Cek bre on hoce nesto vece od carapa da narucuje sa neta?????!?!!!!!

Imas muda mosi,imas.

Da li ovo cudo od konzole moze da radi na obicnom tv-u? I da li postoji za njega full scart kabl?

Možda može da se nađe pravi scart, ali uz konzolu dobijaš kompozitni kabl (3 činča) i adapter 3 činča>scart.

Do koje temperature ''sme'' da se igra Xbox, za mene jadnog bez klime, u sobi mi dođe i do 27° C? Verovatno nije problem, pošto u uputstvu piše do 35°...verovatno.

Poslednja izmena:
Može da se igra, ali ćeš imati problema, pošto Xbox radi na 60 Hz, a to nije dobro na CRT monitorima, na TV-u se ne primećuje, ali na CRT-u, je loooše.

Meni je xbox bio nakacen na obican TV do srede i bio prezadovoljan, tada sam od drugara pozajmio VGA kabl onako usput samo da vidim kako radi na mom monitoru Benq 2200HD ako se dobro secam oznake. I da vam kazem da od kada sam mu vratio kabl t.j. od cetvrtka nisam ukljucio Xbox zato sto mi je bedno da igram na Tv-u. Razlika izmedju TV-a i monitora kao Dupe i Oko. Ne moze da se poredi, kao prvo kutija mi je dala rezoluciju 1920x1080 ali mi je bila nesto mutnija slika za razliku od 1600x????
Slika je bila ostra, detaljna ma ljudi Street fighter je izgedao prelepo, GTA4, forza motors 2 nemam reci. Boje su prelepe, ostrina cak i na full HD je bila zadovoljavajuca tako da moram da se isprsim 2k za kabl. Verujte mi vredi svaku paru !!!

Meni je xbox bio nakacen na obican TV do srede i bio prezadovoljan, tada sam od drugara pozajmio VGA kabl onako usput samo da vidim kako radi na mom monitoru Benq 2200HD ako se dobro secam oznake. I da vam kazem da od kada sam mu vratio kabl t.j. od cetvrtka nisam ukljucio Xbox zato sto mi je bedno da igram na Tv-u. Razlika izmedju TV-a i monitora kao Dupe i Oko. Ne moze da se poredi, kao prvo kutija mi je dala rezoluciju 1920x1080 ali mi je bila nesto mutnija slika za razliku od 1600x????
Slika je bila ostra, detaljna ma ljudi Street fighter je izgedao prelepo, GTA4, forza motors 2 nemam reci. Boje su prelepe, ostrina cak i na full HD je bila zadovoljavajuca tako da moram da se isprsim 2k za kabl. Verujte mi vredi svaku paru !!!

Al' si sad otkrio neshto novo :d Pa naravno da ce slika na LCDu da bude 10x bolja nego na CRTu.

Microsoft has officially announced the date for the next Xbox 360 Dashboard update: August 11

This is a brief list of what the update will contain:

* Netflix updates: movie parties (watch the same movie with friends on Live), queue management ...
* Avatar updates: marketplace to purchase clothing and props, earn clothing and props through game rewards
* Games on demand
* User rating system for Xbox Live Marketplace
* Xbox Live Parties
* HDMI connection options: manually adjust audio/video output settings
* Lots of other smaller changes

Full list of changes here:

http://www.tomsguide.com/us/Microsof...news-4254.html

Jedna od bitnih promjena je da ce sada kopirane igre na hdd zauzimati manje prostora (neke igre ce zauzimati i znatno manje prostora) a evo i liste nekih igara koliko ce zauzimati prostora posle kopiranja

in GB:
Forza 2 - 5.3 -> 4.7
NHL09 - 5.7 -> 5.0
COD4 - 6.7 -> 6.5
CODWaW - 6.5 -> 6.4
Sacred 2 - 6.5 -> 6.3
Left 4 Dead - 4 -> 3.7
Bioshock - 6.1 -> 4.7
GOW2 - 6.7 -> 6.3
Rock Band 2 - 6.3 -> 4.6
Burnout Paradise - 3.4 -> 2.8
Prince of Persia - 6.1 -> 5.2
Virtua Fighter 5 - 4.7 -> 3.4
FIFA 09 - 6.0 -> to 5.3
Guitar Hero: Smash Hits - 5.0 -> 2.9
KOFXII - 3.4 -> 0.7
Sonic's Ultimate Genesis Collection - 3.4 -> 0.6

Na nekim igrama su se stvarno potrudili da zauzimaju minimalne kolicine prostora na HD-u , a za neke ih je mrzelo pa dobijate ustedu prostora od 100-200mb :D

Moja neka pretpostavka je da se uglavnom zvuk kompresovao jer je brzina učitavanja nepromijenjena.

Ne, nasli su nacin da izbace padding prilikom instalacije.

Neznam sta to znaci tako da nemogu da komentarisem. Ali imam neko svoje razmisljanje kako se kod nekih igara postizem manja instalacija , nego sto igra zauzima na disku.

Znam da se kod PS2 dvd-ova, podaci fizicki ponavljaju na disku zbog manjeg setanja lasera. Mozda je tako i kod xbox-a, pa kad se igra instalira na hard, onda ne moraju da se kopiraju dupli fajlovi.

Neko moje razmisljanje. :)

e zanima me jedna stvar vezana za Forzu 2.

Ovaj na kojoj rezoluciji ju je najbolje igrati.
Posto meni u pojedinim trenutcima se cini kao da rezolucija bas i nije najbolja, recimo onda kad se automobili pripremaju za polazak pred start trke, i recimo kad se zagledam u beton pored tockova, izgleda mi kao da beton pluta tako da kazem.
Kao da je voda pa onako talasi, doduse jeste da se to ne primecuje toliko, ali bi voleo da znam sta je to uopste.
Dali je to do rezolucije, dal je to zamisljeno da nesto predstavlja u igri, dal je to neki bag.......nemam predstavu.

A i cini mi se kao da recimo linije automobila nisu dovoljno jasne (mada to je moguce i da se tripujem malo)

Imam TV/Monitor Samsung T200HD 20' I HDMI kabl,pa dakle jel moze neko da mi kaze na koju rezoluciju bi bilo najbolje da podesim ?

e zanima me jedna stvar vezana za Forzu 2.

Ovaj na kojoj rezoluciji ju je najbolje igrati.
Posto meni u pojedinim trenutcima se cini kao da rezolucija bas i nije najbolja, recimo onda kad se automobili pripremaju za polazak pred start trke, i recimo kad se zagledam u beton pored tockova, izgleda mi kao da beton pluta tako da kazem.
Kao da je voda pa onako talasi, doduse jeste da se to ne primecuje toliko, ali bi voleo da znam sta je to uopste.
Dali je to do rezolucije, dal je to zamisljeno da nesto predstavlja u igri, dal je to neki bag.......nemam predstavu.

A i cini mi se kao da recimo linije automobila nisu dovoljno jasne (mada to je moguce i da se tripujem malo)

Imam TV/Monitor Samsung T200HD 20' I HDMI kabl,pa dakle jel moze neko da mi kaze na koju rezoluciju bi bilo najbolje da podesim ?

Pa stavi native rezoluciju svog monitora.

aha, ali ***a nigde ne mogu da nadjem na svom monitoru opcije za podesavanje rezolucije, kao da ih i nema.

Mada ja mislim da je problem u tome sto ta igra je predvidjena da radi na 60Hz, a ja je igram na 50Hz.
Mada kad odem tamo na Console Settings i Display i HDMI Options, sta god da podesim dal 720p, 1080i ili 1080p, uvek bude isto tj radi na 50Hz.
Uopste na Console Settings ne vidim one opcije za podesavanje frekfencije slike.

Poslednja izmena:
Rezoluciju biraš u Xbox opcijama. Idi na Console Settings>Video. Ako igra ne podržava 50 Hz, neće ni da radi, tako da bi trebalo da promeniš na 60 Hz. Ima i ta opcija, ispod rezolucije.

Poslednja izmena:
KO JE IGRAO XBOX 360 NA CRT TV-U ILI CRT MONITORU
KAKO IZGLEDA

Neznam kako da do sad jos nisi probao. Ja sam igrao na CRT TV-u. Ne svidja mi se ni malo. Na CRT monitoru ce biti odlicna slika, samo ces da imas refresh ogranicen na 60hz. Nekome to smeta , nekome ne.

Zasto kad u ImgBurn-u stavim da mi se DL disk reze na 2x, on sam stavi na 4x??? Inace diskovi su Verbatim DL+ 8x...

To zavisi najvishe od rezacha, stavi neki noviji firmware, ili stariji.

Piše u desnom delu ImgBurn-a kad režeš na koliko je deklarisan DVD. Verbatim i još jedna marka koju koristim su deklarisani na 4x, 6x i 8x. Mogu u ImgBurn da stavim 1x, ali uvek reže na 4x.
Jel bolja slika na CRT ili LCD monitoru? Probao bi CRT, ali me mrzi da ručno nameštam sliku, pošto nema ''auto adjust'' dugme, pa može da se desi da je sa strane ili na vrhu/ dnu ekrana ''isečena'' slika.

Nazad
Vrh Dno