Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Probaću. Meni je draže da imam crne linije iznad i ispod, nego da su svi likovi anoreksični :)

Što se tiče 1080p, mnoge igre za Xbox 360 su native 720p, pa Xbox radi upscale na 1080p (ako monitor/televizor podržava) i ako se izabere u opcijama konzole.
Razlika između 720 i 1080 je subjektivno veoma mala, ali više je uvek bolje.
Postoji, ipak, razlika između i (interlaced) i p (progressive). Progressive je bolji zato što u brzim akcionim igrama nema ''cepanja'' slike koje se javlja na interlaced rezoluciji. Najbolje je, dakle tražiti Full HD 1080p.

Cepanje ili screen-tearing nema veze sa interlaced formatom prikaza, mnoge igre na sadasnjim konzolama imaju problem sa cepanjem slike u 720p rezoluciji.

Ja sam cepanje jedino primetio u Dead Rising, baš je bilo naglašeno. Zavisi od igre do igre.
Probao sam da stavim widescreen opciju na 1280x1024 rezoluciji, ali nije pomoglo. Prebacio sam na normal i 1024x768 i radi u letterbox modu, ima crne trake gore i dole, ali je razmera ispravna i slika je 16:9, jeste da je manja rezolucija, ali Oblivion ima 2x anti-aliasing, pa je kvalitet ostao približan. Super!

Ja sam tearing video samo u Dead Rising...

triple-buffering, v-sinc, anti-aliasing, anisotropic filtering...ima sve živo.

Danas sam se prestravio, nesto sam cacko HDD i kad sam opet htjeo da upalim xbox poce mi se palit jedno crveno svjetlo i izbaci mi error samo ne znam koji, reko to je to. Kad se sjetim nisam mozda fino uklopio disk, tako i bi na kraju...Ove vrucine ubij boze, ne znam kako Vi rijesavate konzolu toplote, gdje je drzite i u kojem polozaju? :)

Ja drzim box na ravnom stolu i da nema nicega okolo da smeta protoku vazduha. Vodoravno strogo. Samo mi fali da ga zakacim da odleti na pod,pa da vadim iz dzepa 2K dinara ponovo.Jeste da je buka nesnosna ali to je dok ne kupim HDD. :)

Poslednja izmena:
Meni buka ne smeta uopste jer uvek i igram s pojacanim zvukom... Al ako vam bas toliko smeta buka, flashujte firmware x8 speed, znatno se onda citac cuje slabije u odnosu na x12

To jeste, ali je onda jos sporije ucitavanje igara. Ionako je sporo. Nema nista bez HDD-a. Samo jeste skup, mislim u odnosu na hardove za racunar.

Razlika u ucitavanju je minimalna, probao sam oba firmwarea. Al se slazem da je hdd najbolje resenje :)

Ako fleshujesh 8x, necesh moci da igrash wave3 igre :)

Pa jeste skuplji, ali vredi. Ja kupujem čim skupim keša. Imam San Andreas za prvi Xbox, pa bi baš da igram. A od sadašnjih igara bi prebacio samo Oblivion sa expanzijama, što je 12+ Gb.

e ko zna koliko posto od ukupnog iznosa kosta carina (iz engleske)
odg pplizzzzz

Carina je uglavnom oko 10%, porez 18%, shpediterski troshkovi oko 4000 dinara ako je glomaznija/ozbiljnija roba.

Poslednja izmena:
Može, sve igre koje skineš su stealth-patch-ovane, tako da možeš i da igraš online multyplayer.

Kako od originalne igre da napravim ISO za rezanje ?
Koji program da koristim ?

Uzeh i ja ovu kutiju zahvaljujuci Show_Man :)

Koja je najbolja opcija, povezivanja xbox-a sa 22" monitorom, po mogucstvu rezolucija 1680x1050?
Koliko kosta naravno i gde uzeti?

Steta je ovo igrati na televizoru, u mom slucaju malom 21" crt Samsungu.Ne samo sto je steta, vec me i oci bole od televizora, posto sam morao da mu pridjem na metar da bih video nesto.

Najbolje je vga, za hdmi treba budzenje zbog zvuka.

šteta je igrati i na monitoru 16:10 odnosa stranica, koji pritom nema 1:1 mapping.
ali opet sigurno bolje nego na 21" 4:3

To znam, al tek sam uzeo konzolu, potrosio sam se, da prodje malo vremena pa ce onda neki tv da padne, al do tada na ovome.

Gde ima najjeftinije, jel je kupovao neko skoro? I koliko odprilike kosta?

Stvarno, kako od originala da se napravi backup? Jel može samo da se ubaci u PC i napravi ISO sa ImgBurn-om?
Primetio sam da kada ubacim narezan DVD DL u PC, u MyComp se vidi da DVD ima samo oko 5 Mb, a ustvari ima preko 7-8 Gb. Čudno.

Uzeh i ja ovu kutiju zahvaljujuci Show_Man :)

Koja je najbolja opcija, povezivanja xbox-a sa 22" monitorom, po mogucstvu rezolucija 1680x1050?
Koliko kosta naravno i gde uzeti?

Steta je ovo igrati na televizoru, u mom slucaju malom 21" crt Samsungu.Ne samo sto je steta, vec me i oci bole od televizora, posto sam morao da mu pridjem na metar da bih video nesto.

E isti slucaj i ja isto uzeh kutiju zahvaljujuci Show Man-u :D
Nema sta Peca je covek napravio instituciju od sebe, razvio je citavu industriju.

A sto se tice povezivanja ja imam TV/Monitor Samsung T200HD i nabacio sam HDMI kabl (tamo neki sto pise na njemu da je kompatibilan sa PS3) i rezolucija otkida, znaci samo sto ne iskoci iz ekrana.
Sve se blista prosto.
Tako da HDMI ti je najbolja solucija za povezivanje.

Ali ukoliko imas stariji monitor il TV i ukoliko nema na njemu HDMI ulaz onda probaj sa VGA.

Stvarno, kako od originala da se napravi backup? Jel može samo da se ubaci u PC i napravi ISO sa ImgBurn-om?
Primetio sam da kada ubacim narezan DVD DL u PC, u MyComp se vidi da DVD ima samo oko 5 Mb, a ustvari ima preko 7-8 Gb. Čudno.

samo određeni rezači mogu da čitaju XB360 originale i to kada im se zamijeni firmver. Poslije zamjene firmvera dvd ne čita obične diskove.

Nazad
Vrh Dno