Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

disk mora da ti bude u drajvu bez obzira dal si instalirao na hard ili ne..

Koja glupost ako je tako... Bas sam se razocarao. I sta disk stoji u drajvu cisto kao neki security a ne vrti se u uopste?

Koja glupost ako je tako... Bas sam se razocarao. I sta disk stoji u drajvu cisto kao neki security a ne vrti se u uopste?

Pa da, kao borba protiv piraterije, naravno da tako sljaka. Na PS3 recimo znam da PES treba samo da pokrenes sa diskom unutra, posle mozes da ga izvadis kad ucita igru. To je korisno recimo nekima koji imaju igraonicu...

Pa i na kompjuterima je isto, zar ne? Drzis disk u drajvu kad pokrenes igru da bi se proverilo da li posedujes disk. Jedino sto na kompovima imamo lekice a na konzolama jos ne.

Poslednja izmena:
Neverujem da si mogao da igras NFS ili bilo sta bez diska u romu a da je ta igra instalirana na hard, jer svaka igra koja je instalirana na hard mora da ima disk u romu radi provere podataka!

e samo da vas pitam da li je bolje uzeti xbox 360 ili ps3 (s obzirom da xbox ima pirate a ps3 ne)i da li se uopste isplati uzimati ps3 a igrice kupovati za 60 evra,i da li sve igre (i ove najnovije )besprekorno rade na xbox 360 arcade i da li se na njega moze ugraditi hard...............hvala

Nabroj 5 omiljenih igara, pa cemo ti reci da li vredi uzimati PS3 ili ne,

........ali opet ja nemam toliko love da kupujem 1 ili 2 igre mesecno.................zato kontam da je bolje uzeti xbox 360 ...............e a jel se xbox elite moze cipovati...

Izvini ali to je glupo pitanje, to moras sam sebi postaviti a ne ocekivati odgovor na forumu gde svako svog konja hvali. Pogledaj sta bi zeleo da igras, koliko imas vremena da igras igre uopste.. i samo jedna ispravka, igre su oko 40 i manje evra ako narucujes sa neta.

Izvini ali to je glupo pitanje, to moras sam sebi postaviti a ne ocekivati odgovor na forumu gde svako svog konja hvali. Pogledaj sta bi zeleo da igras, koliko imas vremena da igras igre uopste.. i samo jedna ispravka, igre su oko 40 i manje evra ako narucujes sa neta.
+1
sam je sebi dao odgovor "ali opet ja nemam toliko love da kupujem 1 ili 2 igre mesecno" :p

a jel se moze cipovati xbox elite i jel rade sve igre na arcade verziji kao na elite....hvala

Može da se flešuje, nema čipova, a i nepotrebni su. Igre rade isto i na Arvcade i na Elite, sem ako ih ne instaliraš na HDD, koji Arcade nema, ali može da se dokupi.

znaci mogu se posle flesovanja na xbox elite igrati pirati

Elite je X360 ofarban u crno sa vecim hardom, ne razlikuje se on ni po chemu od obichnog.

Vidim da me niko "ne zarezuje" 5%, pa aj' da ponovo pitam, da li moze da se menja refresh rate ( i kako ) na xbox 360, povezao sam ga preko vga kabla na CRT monitor pa posto je po default-u na 60Hz primeti se "treperenje", pa moze li da se nekako promeni na 75Hz ili vise?

Mozda je ovo odgovor za tebe:

http://forum.teamxbox.com/showthread.php?t=476712

Tj , ne moze nikako. PAL konzola radi na 50 ili 60 hz. Nemoj samo neko da kaze da ne postoji PAL na 60 hz, jer RE5 upravo trazi da se podesi na konzoli 60 hz da bi se igra pokrenula. A i mnoge druge igre zahtevaju PAL 60 (odnosno podrzavaju ), kao na primer Tomb Raider igre na PS2. Ne podrzava bas svaki tv PAL 60.

Poslednja izmena:
Hvala Kuzmo
Pretpostavio sam da ne moze, ali aj' da pitam, mislio sam mozda neko zna neku "caku" tj neku "nabudzi" varijantu :smash:, ali izgleda da je nema.

Mozda glup predlog, ali nabaci sebi neki LCD monitor i resio si problem. Gledaj samo da podrzava 1920x1080 rezoluciju, jer mislim da ima igrara koje mogu da rade u full hd rezoluciji.

Inace jel ima neka igra koja stvarno podrzava 1080p native rez ?? (al bez sale :D)

Sve zavisi da li mislis na Ridge Racer 1080p rez ili Gran Turismo 1080p rez :).

kada se fleshuje 360 da li mogu da se igraju igre online (multiplayer) i da se ide na internet bez porblema

da bi multiplayer koristio moras pred svako paljenje Xbox Live-a da uradis mandzuanski ples plodnosti na otvorenom prostoru (najbolja moguca solucija neki trg ili slicno jer sto vise ljudi te vidi ples ce imati vise efekta!) sledece je da moras da zrtvujes neku domacu zivotinju i njenu glavu da zapalis ispred Xboxa dok osvestavas svetlo crvenim voskom (nikako karmin crveni vosak jer nema efekta) kada to zavrsis odneses kod drivera ili neke osobe da ti flashuje konzolu na najnoviji firmware i skidas igre koje imaju stealth patch

Što se tiče 1080p, mnoge igre za Xbox 360 su native 720p, pa Xbox radi upscale na 1080p (ako monitor/televizor podržava) i ako se izabere u opcijama konzole.
Razlika između 720 i 1080 je subjektivno veoma mala, ali više je uvek bolje.
Postoji, ipak, razlika između i (interlaced) i p (progressive). Progressive je bolji zato što u brzim akcionim igrama nema ''cepanja'' slike koje se javlja na interlaced rezoluciji. Najbolje je, dakle tražiti Full HD 1080p.

Imam problem sa TES 4 Oblivion-om, slika je izdužena, izgleda da igra ne podržava 5:4 1280x1024. Da li ima načina da to nekako ispravim?

I još nešto, juče je na trenutak nestala struja i ja sam mahinalno pogledao Xbox, svetlela su 3/4 kruga crveno, kao RRoD, samo što nije. RRoD može da znači ''opšta hardverska greška'', ''opšta digitalna greška'' i ''nedovoljno struje''. Zamalo nisam dobio srčku.

Poslednja izmena:
Inace jel ima neka igra koja stvarno podrzava 1080p native rez ?? (al bez sale :D)

Imas ovde spisak.

Postoji, ipak, razlika između i (interlaced) i p (progressive). Progressive je bolji zato što u brzim akcionim igrama nema ''cepanja'' slike koje se javlja na interlaced rezoluciji.

Na modernim HDTV-ima i monitorima, verovatnoca da vidis "cepanje" slike gotovo da ne postoji jer se sve deinterlace-uje i up/downscale-uje na rezoluciju panela.

Imam problem sa TES 4 Oblivion-om, slika je izdužena, izgleda da igra ne podržava 5:4 1280x1024. Da li ima načina da to nekako ispravim?

Kad postavis u 1280x1024 imas opciju widescreen. Slika ce da bude sa crnim trakama iznad i ispod. Opcija je u podesavanjima same konzole.

Vrh Dno