Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

e kako igre na xboxu 360 izgledaju na obicnom tv-u i koje su najbolje igre za 360 da se mogu igrati udvoje(ne mislim na tabanje)

Poslednja izmena:
samo određeni rezači mogu da čitaju XB360 originale i to kada im se zamijeni firmver. Poslije zamjene firmvera dvd ne čita obične diskove.
Znaci da "normalni" rezaci koji rezu igre za XBOX ne mogu i da citaju te iste diskove koje su narezali. Bas *******o. OK. A taj DVD rezac kome se promeni firmvere on sluzi samo za backup originalnih igara ili moze posle te igre i da nareze ?
Imam 10-ak originalnih igara, pozajmio od seke iz Francuske da narezem pa da joj vratim. Znaci nista od toga. Stvarno steta.
Ako je neko to radio ili postoji mozda neki drugi nacin, neka se javi.

neznam za to sto ti kaze milos77 ali bi trebalo najnormalnije da mozes da imgburn da napravis od originala svoju kopiju a posle sa istim tim imgburn da ih narezes mislim da to nema nikave veze koji je rom upitanju ali ako gresim tu je guru pa ce da me ispravi!

uostalo ako nisi siguran u sebe i svoju odluku najednostavnije to mozes da proveris tako sto ces da napravis image od sestrinog originala kupi prazan dulalayer narezi isti image i probaj na svojoj pecovanoj konzoli ako radi znaci da si uspeo, a ko neradi onda si bacio jedna dl disk.

e kako igre na xboxu 360 izgledaju na obicnom tv-u i koje su najbolje igre za 360 da se mogu igrati udvoje(ne mislim na tabanje)

Zavisi sa kojim kablom povezujes. Ako koristis kompozitni onda je losa, a ako ides preko RBG scart-a, onda je neuporedivo bolja. Znam to posto imam oba kabla. Slika sa kompozitnog u odnosu na RBG deluje kao da je blurovana (zamucena). Naravno, nekome ko poveze box sa TV-om koristeci kompozitni, mozda mu i deluje da je slika OK, dok ne vidi kako izgleda RBG. Bas sam nekim drugarima pokazivao razliku. Oni nisu mogli da poveruju, da je tolika razlika. Mislili su da ih zezam. Da je u pitanju neka namestaljka.

Sorry, sorry....ja se raspricao o kablovima. Nadam se da sam ti pomogao malo. :)

Zavisi sa kojim kablom povezujes. Ako koristis kompozitni onda je losa, a ako ides preko RBG scart-a, onda je neuporedivo bolja. Znam to posto imam oba kabla. Slika sa kompozitnog u odnosu na RBG deluje kao da je blurovana (zamucena). Naravno, nekome ko poveze box sa TV-om koristeci kompozitni, mozda mu i deluje da je slika OK, dok ne vidi kako izgleda RBG. Bas sam nekim drugarima pokazivao razliku. Oni nisu mogli da poveruju, da je tolika razlika. Mislili su da ih zezam. Da je u pitanju neka namestaljka.

Sorry, sorry....ja se raspricao o kablovima. Nadam se da sam ti pomogao malo. :)

hvala kuzma

To znam, al tek sam uzeo konzolu, potrosio sam se, da prodje malo vremena pa ce onda neki tv da padne, al do tada na ovome.

Gde ima najjeftinije, jel je kupovao neko skoro? I koliko odprilike kosta?

ako misliš na monitor, uzmeš neki jeftiniji 16/9. kao oni BenQ 21,5" FullHD sa VGA konektorom za 9-10000din. Metro je jako dobar sa cenama a i često su na akciji ti benq-ovi

Ne ne, monitor vec imam ovaj Samsung 2232BW, nego kabal.

Javicu se Show_Man-u.

http://mattbrett.com/2006/03/xbox-360-through-an-lcd-cable-comparison/
PHP:

Najbolji je VGA, naravno ako je u pitanju monitor, za TV je najbolji S-Video, ja na TV-u imam samo 3 činča (kompozitni)/SCART, ali sam odustao od SDTV, 360 mi je povezan na LCD monitor preko VGA kabla i stereo zvučnike.

Globalno, najbolji je HDMI. ;)

A RBG je bolji od S-videa. Ne pitaj mene zasto , tako kaze google. Mada sam ja povezivao komp preko s-video kabla, i losija je slika ( ima smetnje ) dok je preko RBG-a kristalna.

@mosi

http://www.handhelditems.com/xbox-scart-cable-digital-optical-audio-port-p-10092.html

Vec je bila tema o kablovima i slicno. Pa mozes da pogledas:

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=202513

Poslednja izmena:
koje su najbolje igre za 360 da se mogu igrati udvoje(ne mislim na tabanje)

Znaci niko ovde nije probao da backupuje orginale. Stvarno cudno. Da li to znaci da u Srbiji uopste nema originala. :) Jadan Microsoft - bankrotirace :)))

neznam za to sto ti kaze milos77 ali bi trebalo najnormalnije da mozes da imgburn da napravis od originala svoju kopiju a posle sa istim tim imgburn da ih narezes mislim da to nema nikave veze koji je rom upitanju ali ako gresim tu je guru pa ce da me ispravi!

uostalo ako nisi siguran u sebe i svoju odluku najednostavnije to mozes da proveris tako sto ces da napravis image od sestrinog originala kupi prazan dulalayer narezi isti image i probaj na svojoj pecovanoj konzoli ako radi znaci da si uspeo, a ko neradi onda si bacio jedna dl disk.

ne može od originala da se napravi image bez posebno modifikovanog čitača.

Ljudi, bez muke nema nauke.
Malo sam lutao po netu i sve sanao sto me je interesovalo.
Postoje dva nacina za backup originala:
1. Moras da imas poseban modifikovan DVD Samsung Kreon koji cita XBOX 360 original igre. I prigram Xbox Backup Creator.
2. Program WXripper uz pomoc kojeg ukrades magic number sa original DVD filma koji je veci od 7,5 Gb i onda stopiras DVD ROM i otvoris fijoku zicom i ubacis XBOX original i jos nekoliko radnji ripujes igru.
Za one koje interesuje detaljno neka nadju na You tube. - How to backup xobx 360 games.

S obzirom da su rezači oko 1000 dinara, obe metode su isplative. Mada mi se ne sviđa ona žica...
Imam ja original. Halo 3 ''Bundle Copy'', ima i zelenu plastičnu kutiju, otštampane stranice i sve. Čak ima i uputstvo! Mis'im ja: Ša će t' za'igru uputstvo, boga ti, nije mašina za sudove! Al je na švapskom, pa se ne razumem.

Poslednja izmena:
Zasto bi ste kopirali originale, kad je lakse da se nabavi kopija u "prodavnici". Mislim lakse nego zezanje sa rezacem.

Sto se tiche tog rezanja, meni je pukao(tj. blokirao) disk u toku rezanja i morao sam da ga bacim.A to je bilo verovatno zato sto sam radio jos 3 stvari u isto vreme dok je on rezao. Sada restartujem komp, upalim ImgBurn, ubacim disk i rezem, i ne palim nista dok ne nareze :)

E sad imam jedno glupo pitanje:

Jel nije nikakav problem ako mi disk non stop stoji u konzoli posto jedino Fifu igram(instalirao sam je na hard)?Ili moram posle svakog igranja da vadim disk?Jel se ostecuje nesto, ako stoji unutra?

Ma ne oštećuje ništa.

Poslednja izmena od urednika:
Posto ima neverovatno mnogo stranica o Xboxu. Jedno pitanjce. Radi li xbox kako treba kad se poveze mreznim kablom sa ovim sbb-ovim kablovskim modemom? Ili tu ima nekih problema? Sta je potrebno od podesavanja?

Radi odlicno sa sbb kablovskim modemom, direktno mozes da ih spojis,resetujes modem posle povezivanja i automatika sve odradi...

e jel se moze xbox poslati iz engleske za srbiju putem western uniona

LOL Mosi, može da se teleportuje preko WU, ali će trebati 400 godina da se svi atomski podaci prebace iz Eng...Do tada ćeš moći i da ga materijalizuješ. :banana:

Nepovezano, ali zanimljivo:
U TES 4 Oblivion-u postoji ''Red Ring Road'', ne znam da li je to samo u Xbox 360 verziji...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno