Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Povezao sam Xbox 360 sa monitorom Samsung 720N, preko VGA HD kabla, na kome ima dva audio (crveni i beli) konektora, zovu se činčevi, tako?
Da znam šta da tražim, pošto mi treba adapter koji dva činča prevodi u stereo (3,5mm konektor).

Chinch-Klinke-Verbindungskabel.jpg

prva dva su cincevi, pa ako su to ta 2 konektora koja vidis kod sebe, onda da - zovu se cincevi :). i znam, vidjao sam taj cinc2stereo adapter (mozda ga i imam negde.. :)), tako da potrazi

Imam lokalno prodavnicu audio-video svega i svačega, pa ću da potražim.
Inače, ispalo je da mi je monitor veći od TV-a, 35cm:45cm, a kvalitet slike je neuporediv, ipak je to 576i@50Hz, u odnosu na 1280x1024@60Hz.

Imam lokalno prodavnicu audio-video svega i svačega, pa ću da potražim.
Inače, ispalo je da mi je monitor veći od TV-a, 35cm:45cm, a kvalitet slike je neuporediv, ipak je to 576i@50Hz, u odnosu na 1280x1024@60Hz.

dsc00077qm5mr6.jpg

Treba ti samo ovaj adapter koji stavi u line in ulaz na zvucnoj.:wave:

Znam da i zvuk i slika idu preko audio-video kabla, na kome za SD televizore ima video-levi audio-desni audio, a na VGA HD kablu ima VGA-levi audio-desni audio. Meni treba da ta dva audio činča pretvorim u ''ženski'' 3,5mm konektor (kao na PC-ju sa zadnje strane, na zvučnoj) da bi mogao da povežem stereo zvučnike, koji imaju ''muški'' 3,5mm konektor.

Eto ti slika adaptera post iznad.

Znam da i zvuk i slika idu preko audio-video kabla, na kome za SD televizore ima video-levi audio-desni audio, a na VGA HD kablu ima VGA-levi audio-desni audio. Meni treba da ta dva audio činča pretvorim u ''ženski'' 3,5mm konektor (kao na PC-ju sa zadnje strane, na zvučnoj) da bi mogao da povežem stereo zvučnike, koji imaju ''muški'' 3,5mm konektor.

Napravi sam (ja sam sam napravio), kupis 2 cinca (zenska) i zenski 3,5mm, kabal za zvucnike i 3 min. posla...

Našao sam jedan ''tutorijal'' na YouTube, treba mi taj 2xženski chinch>3,5mm muški adapter i jedan 3,5mm ženski>3,5mm ženski adapter, pa mogu da uključim stereo zvučnike, ako ne uspem da nađem 2xženski chinch>ženski 3,5mm adapter.
Razmišljao sam da sečem žice, ali mi je ovako ''elegantnije''.

Poslednja izmena:
posto mi crkle baterije na joypadu,zanima me da li mogu da koristim za njega one baterije tipa GP(naprimer kad kupite digitalni foto aparat pa uvek svi kupe one punjive baterije da ne bacaju pare na one iz trafike).procito sam da smeju za jopadove samo neke specijalne baterija,pa me zanima dali mogu i ove.nadam se da ste razumeli o kojim pricam

zavisi, nisam uputjen u tematiku ali mislim da bi ni-mh baterije morale da rade.

Shto ne bi radile, format je AA pa sad ti mozesh da gurash shta hocesh :)

hvala vam,bilo mi cudno posto su ove za punjenje malo deblje ali ipak udju a i one su 1.2v a one sto sam dobio uz joypad su 1.5

Poslednja izmena:
http://www.shopto.net/page.php?page...x 360 60GB Live Starter Kit&platform=XBOX 360

Ovo mi djeluje povoljno, bas mi je trebao hdd. Ne mogu da se bakcem s hakovanjem obicnih :) Kolko sam skapirao dobijes live 3 mjeseca dzabe slucalice i HDD?

Takodje ovdje da pitam, treba da narucim za ujaka gitaru za guitar hero. Koja je najbolja, koju da uzmem posto ih ima barem 10-15 :)

A bre, nemoj da bacas tolike pare na 60gb original hdd (mislim baci ako ih bas imas:D), kupi samo kuciste (xcm) na ebay i stavi hard od 120gb... Jas cu to da uradim...

Da, ali ja sam u pg *** ;p nego nashao sam gdje da nabavim xcm. E sad zanima me, obican 2.5" bevs drive u kombinaciji s kucistem se montira kao orginalni xbox drive? Ono na "skljoc" samo?

A za koliko otprilike ''kod nas'' može da se nabavi kućište i BEVS od 120Gb?

Poslednja izmena:
el ima neko uputsvo kako se to izvodi? imam i hdd i rack(u kome je trenutno 20gb)

Gledao sam kuciste za 15-20e na play-asia cini mi se a ovamo sam nashao hdd 120gb za 47e. E sad moze li to radi na principu ubacim hdd u kuciste i samo jednostavno nabodem kuciste na ono mjesto za hdd na kutiji?

Gledao sam kuciste za 15-20e na play-asia cini mi se a ovamo sam nashao hdd 120gb za 47e. E sad moze li to radi na principu ubacim hdd u kuciste i samo jednostavno nabodem kuciste na ono mjesto za hdd na kutiji?

Ne moze, moras malo da se zezas, pogledaj driverov link i sve ce ti biti jasno...

Ma ebesh zezanje uzecu onaj od 60GB orginal za 60e :) Ionako mi ne treba nishta preko, igre necu da igram s hdd-a bez neke tipa GTA4...

nego, mozda glupo pitanje, al ajd da pitam. kako je najbolje da stoji xbox konzola? vertikalno ili horizontalno? zbog drajva, grejanja i tako tih stvari.. trenutno mi stoji horizontalno, al sve nesto shmekam da je uspravim.. pa reko da pitam.

Vrh Dno