Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Da, ali to "čudo" je nezavisan proizvod. Nevezan je za sluške. On samo služi da kanališe, tumba i priprema kanale i njihov smer... (btw nešto ovako bi mi dobro došlo)... Ne znam što si ubacio sluške u celu priču i zbunio nas :)...

Inače, ovo ili bilo šta slične namene je neophodno za 5.1 ukoliko vaše pojačalo/risiver nema optički ulaz... ako ima, onda je dovoljno samo optičkim kablom povezati xbox/ps3 na pojačalo/risiver. Naravno, pre toga je, kao i sve na xboxu, potrebno kupiti dodatni kabal koji omogućava optički izlaz, dok naravno optički izlaz na ps3, kao i sve ostalo, dolazi fabrički :)

Poslednja izmena:
Pa eto, sad je jasno, a pomenuo sam slusalice jer ovo cudo stize uz te 5.1 slusalice, ako neko ima neku predstavu gde bi ovo moglo posebno da se kupi nek kaze, ja nisam nasao...

AX360box.jpg

I sve ovo za $80. Zanimljivo...

Ljudi, sedim sam u sobi i citam ovo Objasnjavanje o audio tehnikama i smejem se naglas ( zato sto mi je simpaticno, pozitivan smeh ), pa pi da kazem nesto: uz xbox360 dobijate i optical out na onom komponentno-scart AV kablu. Da li je teoretski moguce dobiti 5.1 zvuk ako se sprovede signal iz opticalout sa xbox prekooptical-bananica kabla ( ako postoji ) u linein 5.1 kartice koja ima u sebi DD decoder i baca zvuk na 5.1 kompjuterske zvucnike?

Off: Ju, koji broj mojih postova!

Poslednja izmena:
Eto ga sad, kako 5.1 kartica nema dekoder u sebi, nije valjda da sw dvd plejer sve dekodira a glupa kartica od 80€ samo prosledjuje signale na svoje izlaze!!???

Bas tako :). Kartice koje podrzavaju DDL mogu da enkodiraju zvuk sa PC-a i to salju kao DD stream na eksterni dekoder, risiver ili zvucnike koji imaju Dolby dekodere u sebi kao sto je npr. Z-5500.

Poslednja izmena:
Ljudi, sedim sam u sobi i citam ovo Objasnjavanje o audio tehnikama i smejem se naglas ( zato sto mi je simpaticno, pozitivan smeh ), pa pi da kazem nesto: uz xbox360 dobijate i optical out na onom komponentno-scart AV kablu. Da li je teoretski moguce dobiti 5.1 zvuk ako se sprovede signal iz opticalout sa xbox prekooptical-bananica kabla ( ako postoji ) u linein 5.1 kartice koja ima u sebi DD decoder i baca zvuk na 5.1 kompjuterske zvucnike?

Off: Ju, koji broj mojih postova!

optical-bananica ne može da postoji jer optički kabl provodi svjetlosni signal i to digitalni a kabl sa bananicom električni analogni. Većina 5.1 zvučnih ne može da dekodira digitalni signal doveden od spolja jer nema digitalne ulaze a ako se dovede spoljni signal na line in sa bananice taj isti je već dekodiran i zvučna može samo opet da ga digitalizuje ili pusti na računarske zvučnike.
Rešenje je zvučna kartica sa optičkim ulazom na koju se direktno spaja optički kabl a onda računar bez problema po potrebi manipuliše zvukom.

ima crash nitro kart za xbox1, pogledaj da li kompatibilan sa x360

Hm kabal ne dolazi ni uz konzole sa hdmi izlazom :) Ili si ga uzela polovnog ili te neko chastio ;p

ja sam uz moj Elite - kupljen u Italiji - isto dobio HDMI kabl

50$ kosta hdmi kablic??? i onaj drugi koji ne vidim sta je..

ljudi ja sam taj kabl dobila uz kutiju,tj bio je unutra???nije zabuna,100% sam sigurna da je taj kabl...negde sam ga bacila po kuci jer nisam znala za sta sluzi a i kutija nije imala vise prostora za ubadanje :D:D

pa sad ne verujem da si dobila hdmi kabl a da nemas gde da ga ustekas.. obicno je suprotno, imas gde da ga ubodes al nemas kabl pa moras da ga kupis :)

HDMI kabl se dobija samo uz Elite, ako je neko dobio uz drugu konzolu, znachi da ga je prodavac chastio jednim dolarom :d

Poslednja izmena:
ispravka....televizor nije imao jos prikljucaka...inace dobila sam taj kabl u kutiji,u maloj zelenoj kesici odmah pored slusalica...

dolaze i slusalice u ustoj takvoj kesici pa sam uspela da ih razlikujem od cinceva :d..znam sta su cincevi i gde idu,a sad znam i za sta je taj kabl,i znam da sam ga dobila u pakovanju sa konzolom.sto je tesko da se poveruje u to?

Nije teshko da se poveruje, ali on ne ide u originalnom paketu, prodavac je to ubacio ;)

Poslednja izmena:
pa sad ne verujem da si dobila hdmi kabl a da nemas gde da ga ustekas.. obicno je suprotno, imas gde da ga ubodes al nemas kabl pa moras da ga kupis :)
Pa kako niko ne kapira, da je Adrijančica svojim šarmom očarala prodavca, te on (ne)svesno ubaci u kutiju i što treba i što ne treba :D.

Da li se za xbox360 moze koristiti neki drugi kontroler sem originalnog ili je originalni jedina opcija.

:Dxe xe...da sarmom...nisu me ni videli,porucila sam iz extrim-a..kabl je bio unutra,mislim da je tako bilo u orginalnom pakovanju,ovde kod nas i goli da se skinemo nebi dobili popust a kamoli poklon:D

Evo probah konacno zvucnike 5.1 da spojim preko onog kabla i sve radi savrseno. Surround zvuk dobijam...

Monitor za Box

Vidim da se pojavio ovaj monitor u prodaji:
BenQ SensEye E2200HDA

E sad, ne znam da li da menjam svoj LG 225WS za njega.
Nije da nisam zadovoljan LG-jem ali mi naravno odgovara sto je BenQ 16:9. Pre pojave NXE-a LG mi je razvlacio sliku preko celog ekrana (sto je kao rezultat davalo mutniju sliku) ali sada od kad postoji izbor rezolucije 1650x1050 na boxu slika nije razvucena, nije mutna ali imam crno gore i dole. Na tom BenQ bi slika naravno bila od ivice do ivice + ima podrsku za 1080p mada gotovo ni jedna igra ne radi nativno u toj rezoluciji ali dobro.
Ima li neko medju vama da koristi taj BenQ? Da li mi se isplati da menjam gore-pomenuti LG za BenQ? Za LG vec imam 100% pouzdanu ponudu tako da bi nov BenQ platio max 3000 din.

Unapred hvala na odgovorima!

cheers

Poslednja izmena:
ako tjesh toliko doplatiti, menjaj

evo sada me je i definitivno posetio "EVIL RED RING OF DOOM" jedan dan posle smrzavanja slike :) ...tako je sve dosad radilo kao podmazano i odjednom je konzola vrisnula...e sad,treba mi neka preporuka za nekog strucnog ko ce mi to odraditi kako treba i nece me *****ati nesto...mozda neko iz virtuala?...inace zanimljiva stvar jeste da je konzola stara 2 godine i da je sredjen x-clamp i da je ugradjen ne puno koristan ventilator koji direktno hladi gpu...konzolu cuvam i igram ga maximum 3 sata na dan,uglavnom manje,ali sta vredi kada posedujem konzolu raspad sistema :wall:...ima da kupim ps3 i da me ne boli glava,bez obira sto piratima nema ni traga ni glasa...ili jednostavno da kupim xbox kada iskorene taj problem...
ps-driver,evo javljam da mi RROD-uje :d

Poslednja izmena:
Znači rodovao ti je i iksklempovan sistem?

da da...ali moguce da je traljavo uradjen ili jednostavno je nesto drugo problem...

Poslednja izmena:
Sve zavisi kakav primerak ti zapadne. Meni XB360 radi u igraonici od 10 do 15 sati na dan. Zasad je samo jednom slat na čišćenje kod uvoznika (zaprljan laser od prašine). XB nije modovan niti ima dodatni kuler. Čist Premium. Sačekaću da mu istekne garancija pa ću ga verovatno poslati kod Drivera na tretman.

Vrh Dno