Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Sigruno ce da naplate, ali ne verujem da ce to izaci sa igrom vec ko zna koliko meseci kasnije.

x-clamp je osnovni problem x-box-a, sredjivanjem njih rizik od rrod-a opada za nekih 99%

Darkado izvinim molim te ali nikako ne mogu da ukovcam, pro taj x-clamp, ako mozes objasni mi ot A do Ž. nisam lud ali stvarno ne mogu da shvatim, ot cega se savija ploca.

Gears of War 2 sells 2.1 million on day one

"According to early retailer reports, and user polls, Gears of War 2 is shaping up to be one of the biggest Xbox 360 titles to date, putting it in very similar territory to blockbusters 'Halo 3' and 'Grand Theft Auto IV'..."

http://news.vgchartz.com/news.php?id=2496

I ja sam sam ga pazario prije nedelju dana....moj skromni doprinos nevjerovatnoj cifri.

Darkado izvinim molim te ali nikako ne mogu da ukovcam, pro taj x-clamp, ako mozes objasni mi ot A do Ž. nisam lud ali stvarno ne mogu da shvatim, ot cega se savija ploca.
nisam ni ja neki struchnjak ali sam ja shvatio ovako. tela se na toploti shire (ma nemoj) pa kad se box uzhari delovi izmedju spojeva xclampa se savijaju pa se prekinu vodovi or something a i lem nije najsjajniji.

nisam ni ja neki struchnjak ali sam ja shvatio ovako. tela se na toploti shire (ma nemoj) pa kad se box uzhari delovi izmedju spojeva xclampa se savijaju pa se prekinu vodovi or something a i lem nije najsjajniji.

AHA eto sad razumem, sto ce cini zbog toga, to je problem pajanja, jer GPU i CPU pajaju se na olovu. najboji je prolem kako sam ja cuo a i praktikujem ga, kad se puno uzari, ne naglo da se iskljuci, a se u resimu dasboarda poradi 15 minuta, to daje mogucnost ventilatorima da ga ohladi.

Ma boli nas uvo za refurbished iovako se mnogo lako menja velicina HDD-a, ja bi npr uzeo ovo al' za 30$... :)

Danas sam se čuo sa prijateljem iz Nemačke tamo Xbox 360 Arcade košta čitavih 145 eura

Jedini problem je sto je 99% tih novih 360-a iz prodavnica sa lite-on drive-om. Ortak oce da uzme xbox360, obisli pola grada i svi imaju samo liteon.

Pa nek uzmu u Nemackoj. Ovde im je ugradnja drugog drajva 60/70 eura. Tako da će ih flashovan XB360 izaci nesto oko 200 eura, sto je opet mnogo povoljnije nego 270 eura koliko je najjeftiniji XB360 Arcade kod nas (flashovan naravno).

Imam sledecih problema, mislim od kad sam flashovao konzolu imam ovih problema :) Kad upalim konzolu slika je crna, a xbox radi normalno. Tek kad ugasim pa opet upalim konzolu sve radi normalno, slika se pojavi. Jel ima neko slicnih problema? I sad kad upalih konzolu pojavi mi se rrod i system error E74 mada izgasih konzolu i opet upalih sad sve radi normalno. Jao vec problemi a nisam posteno ni odigrao 2 igre ;p

Imam sledecih problema, mislim od kad sam flashovao konzolu imam ovih problema :) Kad upalim konzolu slika je crna, a xbox radi normalno. Tek kad ugasim pa opet upalim konzolu sve radi normalno, slika se pojavi. Jel ima neko slicnih problema? I sad kad upalih konzolu pojavi mi se rrod i system error E74 mada izgasih konzolu i opet upalih sad sve radi normalno. Jao vec problemi a nisam posteno ni odigrao 2 igre ;p

Najverovatnije se "razlemila" grafika x-clamp fix je neizbežan, neverujem da su problemi nastali zbog fleshovanja.

Konzola je upaljena 10 puta mozda *** kako se vec razlemila? :) Jos je Falcon ploca.

Konzola je upaljena 10 puta mozda *** kako se vec razlemila? :) Jos je Falcon ploca.

Nema to veze, ja sam video RRODovanu konzolu koja je upaljena 5x :)

To shto je Falcon ne znachi da je imuna na kvarove. Kvari se manje nego prethodne verzije ali se i dalje kvari previshe za jedno parche hardvera. Tako brzo ti se desilo jer si verovatno mnogo obrtao i okretao konzolu kada si je otvarao i vadio/vracao drajv pa se pomerilo lezishte hladnjaka. Svaki X360 bukvalno radi na ivici kvara i vrlo je lako poremetiti ga. Ono najlakshe shto mozesh da uradish je da skinesh hladnjake, ochistish fabrichku i stavish novu pravu pastu na CPU i GPU.

Poslednja izmena:
Dobro bi bilo, da što pre prestaneš da uključuješ kozolu inače ćeš se sa njom brzo oprostiti.

Rešenja su:

profi "X-clam" fix... ne bilo kakav, amaterski, koji vrši pritisak na jednu od strana GPU-a

"produvavanje" heat gun-om dela ploče između GPU-a i HANA (ANA) čipa.

instalirao malopre gta4 preko novog dashboard-a (jer od svih igara koje imam ova ubedljivo najvise vrti disk) i pojede mi 6.8Gb mem samo...ali zato se sada maltene ne cuje dvd rom, bas je velika razlika ai ne kasne texture uopste, bas ki na sony-u

Da, evo mi ovde nekoliko takvih konzola koje su heat gun-ovali u Virtualu pa su na kraju odustali i rekli da ne mogu nishta da urade, i sada je uzasno teshko to sve namestiti, jer ANA nikada nije ni bio problem a heat gun je napravio vishe shtete nego koristi.

Poslednja izmena:
Da, evo mi ovde nekoliko takvih konzola koje su heat gun-ovali u Virtualu pa su na kraju odustali i rekli da ne mogu nishta da urade, i sada je uzasno teshko to sve namestiti, jer ANA nikada nije ni bio problem a heat gun je napravio vishe shtete nego koristi.
Stvarno? Nego zbog čega nastaje E74? Zbog CPU-a :)? I Heatgun-ovanje se ne može raditi, bez da se ploča zaštiti.

Otvaranje konzole, torx8 i torx10 odvijači ( u mom slučaju i torx7 ) - šafovi M5 08mm x 10mm, metalne podloške i OCZ freeze ili AS5. Lično mislim da bi trebalo izbeći HeatGun i da će ovo biti dovoljno. Pasta ili bolje rečeno termalna smesa koju je koristio proizvođač je užasna mešavina lepka i paste koja se vrlo teško skida - imam dosta iskustva sa pastama na fabričkim hladnjacima za računare ali nešto ovako još nisam video.
Ako nisi siguran da možes sam da odradiš obrati se nekom ko je već radio ( čitaj driver :D )

Poslednja izmena:
Dobro bi bilo, da što pre prestaneš da uključuješ kozolu inače ćeš se sa njom brzo oprostiti.

Rešenja su:

profi "X-clam" fix... ne bilo kakav, amaterski, koji vrši pritisak na jednu od strana GPU-a

Ma znam da bi x-clamp pomogao al ovdje niko ni flashovanje ne radi a kamoli x-clamp. Flashovanje sam znao da odradim al x-clamp sigurno ne. Tako da cu da ga vozim dok ne rikne pa cu ga zamijeniti za novi ;p Nabavio sam u firmi 5 komada svi su falconi i svi imaju non liteon ;p

Stvarno? Nego zbog čega nastaje E74? Zbog CPU-a :)? I Heatgun-ovanje se ne može raditi, bez da se ploča zaštiti.

Ako bi ti rekao, morao bih da te ubijem :)

Mozda josh nemam dovoljan sempl da to zakljuchujem sa sigurnoshcu, ali konzole koje su bile na "Virtual tretmanu", najteze su se radile ili nisu mogle da se urade uopshte. Sa ostalima se xclamp "primi" uglavnom iz prvog puta, ukljuchujuci i moju konzolu iz najgoreg perioda 2006. Oni u Virtualu jedino shto znaju je da preleme ANA chip, a to uopshte nije uzrok vecine kvarova, i ja sam E74 trajno reshavao bez pipanja ANE :)

Ako bi ti rekao, morao bih da te ubijem :)

Mozda josh nemam dovoljan sempl da to zakljuchujem sa sigurnoshcu, ali konzole koje su bile na "Virtual tretmanu", najteze su se radile ili nisu mogle da se urade uopshte. Sa ostalima se xclamp "primi" uglavnom iz prvog puta, ukljuchujuci i moju konzolu iz najgoreg perioda 2006. Oni u Virtualu jedino shto znaju je da preleme ANA chip, a to uopshte nije uzrok vecine kvarova, i ja sam E74 trajno reshavao bez pipanja ANE :)
Koji bio secondary error code tih što si rešio (sa E74)? Inače, videćemo koliko će dugo raditi...:D

^ Za jedan znam da je bio 0102 (klasika), ostale nisam ni proveravao, ako se dobro secam, bilo je 3 komada tih koji se nisu vratili. U prevodu, sve greshke potichu od jedne iste stvari. A naravno nikad se ne zna, box radi na ivici nekog kvara sve vreme :), pa nikada nisi siguran i ne mozesh da garantujesh nishta u vezi njega.

Sad sam uzeo Thermaltake Tide Water Plus vodeno hladjenje. Montiracu blokove na GPU i CPU, sinkove na RAM-ove, pa cemo da vidimo zagrevanje.

Vrh Dno