Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Toliko o tome da treba Xclamp driveru. :p
360 failure rate now less than 4%

A gde sam ja rekao da treba ili ne treba ? :) Ja samo kazem da je Xclamp kod Jaspera potpuno isti kao onaj kod svih ostalih konzola pre toga, i da niko ne moze da zna da li ce te konzole da pochnu da pucaju posle odredjenog vremena. I Falconi prvih godinu dana nisu pucali uopshte, a sada evo ko shasha, shto opet ne znachi da ce se isto desiti sa Jasperima, ali previshe ljudi znam koji su se smejali i govorili kako njihova konzola nece puci pa su doshli na kraju plachuci :) Evo i Mazijev X360 je crkao i ne moze da se popravi samo zato shto nije uradio Xclamp kada sam govorio (ko je pratio bench, seca se cele priche)..

Zbog cega se konzola resetuje kad je su spojena na nju oba AV kabla, tj HDMI i AV (za opticki ulaz) i kada nije namesten source na TV-u za Xbox-ov HDMI ? Cim prebacim na TV source (recimo sa PS3 na Xbox) konzola se odma restuje i vrati vreme i datum na fabricko ?!
Ovo se samo desava kad su oba kabla spojena na konzolu. Nista mi tu nije jasno, jel to falicna konzola ili je samo Xbox glup ?

Zašto bi imao dva kabla povezana na istu konzolu ne razumem? Dakle povežeš preko HDMI-ija na TV i iz TV-a kroz audio izlaz na zvučnike proslediš zvuk (kod mene sam na audio optičkom izlazu na TV-u spojio zvuk sa 5.1 zvučnicima i sve šljaka u dolby digital-u extra)
Čak mislim da ni fizički ne možeš da uguraš AV i HDMI kabl jer bi tako morao da kriviš konektore jer su ulazi previše blizu jedan drugom...

@Driver, ako je 6% kvarova na Jasperu onda je to jako mala verovatnoca da ce ti Xbox riknuti, vece su sanse da rikne PS3.

Pa nabio sam oba kabla, tako sto sam ovaj AV rasturio, skinuo onu debelu plastikui stavio pored HDMI. Ja nemam opticki izlaz na TV-u, ***. Kako da dobijem digitalni zvuk bez digitalnog kabla ? :)
Moram ovako, samo mi nije jasno zasto se Xbox restuje na fabricka podesavanja ?

Ne mugu da budu dva istovremeno video izlaza na konzoli ukljucena,konzola je glupa pa vidi oba odjednom pa se tu zbuni i automatski resetuje i ista stvar i kod mene,a to sam otkrio igrom slucaja kad sam spajao deci na obican tv,a hdmi kabal sam pustio kod mene na monitor,koliko razumem razlog tome sto konzola automatski detektuje sta je ukljuceno pa cak i dva odjednom pa je to zbuni.Nije kao kod ps3 nego mu moras dodeliti na koji je izlaz spojen jer ps3 automatski pamti zadnje sto je bilo.Primer na ps3 kad predjes sa hdmi rezolucije na obican tv,ps3 nece detektovati nikakav izlaz dok ga ne resetujes i das mu to sto je ukljuceno.Drugaciji princip nego na xbox 360.

@Driver, ako je 6% kvarova na Jasperu onda je to jako mala verovatnoca da ce ti Xbox riknuti, vece su sanse da rikne PS3.

A ko je to rekao da je 6% kvarova, neka firma za koju niko nije chuo ? :) Nemoj da si naivan. Jasperi su sigurno bolji od prethodnih modela, ali se ne zna koliko je to bolje, i tek za par godina ce se znati nekakav podatak...

Potrazi koji je procenat crkavanja prvog X360, sigurno nigde nece pisati preko 30%, a ja ne znam ni jednog ispravnog :)

Pa sigurno si samo naletao na modele iz tih 30% :D

Ne mugu da budu dva istovremeno video izlaza na konzoli ukljucena,konzola je glupa pa vidi oba odjednom pa se tu zbuni i automatski resetuje i ista stvar i kod mene,a to sam otkrio igrom slucaja kad sam spajao deci na obican tv,a hdmi kabal sam pustio kod mene na monitor,koliko razumem razlog tome sto konzola automatski detektuje sta je ukljuceno pa cak i dva odjednom pa je to zbuni.Nije kao kod ps3 nego mu moras dodeliti na koji je izlaz spojen jer ps3 automatski pamti zadnje sto je bilo.Primer na ps3 kad predjes sa hdmi rezolucije na obican tv,ps3 nece detektovati nikakav izlaz dok ga ne resetujes i das mu to sto je ukljuceno.Drugaciji princip nego na xbox 360.

Kako su onda predvideli da koristis nesto sem HMDI-a ? Stvarno sam odusevljen genijalonoscu M$ inzinjera ! Zbunili se oko 2 konektora! :mad:
Ja ne znam sam sta da radim oko toga ? Svaki put mi resetujue konzolu ! :wall:

Kako su onda predvideli da koristis nesto sem HMDI-a ? Stvarno sam odusevljen genijalonoscu M$ inzinjera ! Zbunili se oko 2 konektora! :mad:
Ja ne znam sam sta da radim oko toga ? Svaki put mi resetujue konzolu ! :wall:

Oni nisu ni predvideli da koristis oba, vec da platis njihov cable 100 novaca.

Samo sa AV kabla skinite PIN koji brikuje selektor video izlaza, i ne bi trebalo da bude problema oko zabune.

wiring3_engadget_howto.jpg

Odnosno pinovi 20 i 24. Onda konzola nece moci da detektuje da je ubacen kabal, i tako da ce moci da se koristi samo audio sa tog kabla a slika sa HDMI-a.

PS. Ovo naravno nisam probao u praksi, ali ne vidim razlog da ne radi.

Poslednja izmena:
driveru ja znam jednu konzolu koja je iz doba dinosaurusa a jos radi (moja) koju si ti posle dve godine rada napravio xclam preventive radi ali ni pre toga nije bila rodovala nego eto da se kaze za nedaj boze i evo je i dan danas radi i sto je najbolje za nju nema wave 1,2,3 ili 4 ona vidi sve igra, fw prvi koji je dosao sa njome i to je to nije nista menjano osim sto sam ja ubacivao nove dashbordove u nju.

tako da nemoj da govoris da nema kada ih ima vise nego sto ti mislis, jer verujem da moja konzola nije jedina iz tog perioda a da jos uvek radi, ima ih garant jos!

Imam i ja jednu, vec je usla u trecu godinu i radi....ko bi rekao a vidovita zorka rekla da ce odapeti posle par dana.

driveru ja znam jednu konzolu koja je iz doba dinosaurusa a jos radi (moja) koju si ti posle dve godine rada napravio xclam preventive radi ali ni pre toga nije bila rodovala nego eto da se kaze za nedaj boze i evo je i dan danas radi i sto je najbolje za nju nema wave 1,2,3 ili 4 ona vidi sve igra, fw prvi koji je dosao sa njome i to je to nije nista menjano osim sto sam ja ubacivao nove dashbordove u nju.

tako da nemoj da govoris da nema kada ih ima vise nego sto ti mislis, jer verujem da moja konzola nije jedina iz tog perioda a da jos uvek radi, ima ih garant jos!

Ja pricham o konzolama kojima nije uradjen Xclamp fix. Naravno da su daleko vece shanse da ta konzola radi i danas, jer ovde je bash pricha o tome da je najveci uzrok kvarova Xclamp a da je onaj u Jasperu potpuno isti kao na svim ostalim modelima..

Imam i ja jednu, vec je usla u trecu godinu i radi....ko bi rekao a vidovita zorka rekla da ce odapeti posle par dana.

Jel ti to hocesh da kazesh da X360 uopshte ne crkava i da ja izmisljam ? :d

Uzivaj tako odsechen od sveta :)

Poslednja izmena:
Ja samo znam da je Jasper u prodaji vec oko 14 meseci i da ne znam ni za jedan jedini slucaj Jasper-a koji je riknuo.

Na ovim starijim verzijama da, pa i na Falconu treba , a na Jasper-u zaista mislim da nema potrebe.

Moguce je da ne treba, ali mislim da je Microsoft toliko stete napravio vec da to ljudi rade iako i nije potrebno. Njih bole uvo i ne zele da se potrude da naprave nesto kvalitetnije, veca je ipak zarada od prodaje igara nego konzole.

Ma ja uradih i na dzasperu,sto da se pitam kasnije sta ce da bude pa da se pri tome jos kajem nedaj boze ako rikne sto nisam uradio xclamp,ovako u podsvesti opste ne razmisljam o tome.

cuuuuuuti, i moja je posteno bila u trecoj godini i taman kad sam poceo da pricam okolo o tome, puuuuf. sreca sto sam na njoj isterao boga oca tako da sam to lagano podneo :D

Pa posle tri godine da ga ebem ako si ga posteno izarcio,a vidim da jesi.

Driveru negdje sam procito da se rrodovani xenoni najlakse prave pa eto ti iz iskustva mozes li to potvrditi?

Izgleda da se banovanje ipak isplatilo M$-u :(:

Xbox 360 - 819.5K
PlayStation 3 - 710.4K

Da li postoji neki nacin da image fajl igre pre rezanja proverim da li je pal ili ntfs??

Da li postoji neki nacin da image fajl igre pre rezanja proverim da li je pal ili ntfs??

Pa imas sajt na kome imas sve igre za box, pise za svaku koji je region. Ako te zanima koji posalji PM.

Kako se aktivira aktivacioni disk ka se ubaci u konzolu ja ga ubacih i nista izadje neka pisanija slova i nista vise?

ja samo da pitam nesto.
Sta mi treba odnosno koji kabl mi treba da povezem XBox i PC (pitam posto nisam to nikad radio dosad)

Vrh Dno