Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Kad odradis JTAG, onda se sve igre pokrecu bez potrebe da se radi update. Ja sam igrao max payne bez da radim update. Samo se obrise system update folder, i igra ne trazi update. :) A dash mi je neki proslogodisnji.

Jes da niko to nije pitao, al reko da spomenem.

Pitanje: Je l' x360 čita USB3.0 eksterne hardove i je l' ima neke razlike u radu spram USB2.0? Hoću da uzmem eksterni da imam za igre pa me interesuje.

Cita ali nema razlike u radu posto su svi portovi na njemu usb 2.0

Noob post:
Zaljubio sam se u Kinect i rešio sam da kupim Xbox. Do sada sam koristio samo PS3 od konzola za igranje. Igram samo originale i tako bih voleo da nastavim i na Xbox-u. Par drugara iz okolnih zemljama, me stalno "davi" da uzmem Xbox, kako bi mogli lakše da četujemo, pretpostavljam da mi je Gold Live neophodan da bih mogao da četujem sa njima, pa sam spreman i na taj trošak.

Sada dolazim do onoga što me muči. Smatram da sam napravio "grešku" kada sam otvarao PSN nalog i patriotski odabrao Grčku kao moju zemlju. Od tada mi stalno stižu mail-ovi, sa reklamama i obaveštenjima sony-ja na grčkom, a kupovine na PSN obavljam preko evropske prodavnice. Cene nisu loše, naiđu i lepi popusti, ali sam kasnije video da je bolja ponuda UK i US prodavnica.

Ne bih voleo da napravim istu "grešku" i kod Xbox-a i potrebna mi je pomoć iskusnih korisnika.
Koji je najbolji način za otvaranje naloga na Live-u, koju zemlju da odaberem, da bih mogao da kupujem igre i dodatke i da li je to uopšte moguće raditi iz Srbije?
Da li je moguće imati više naloga (UK, US, EU) kao kod Sony-ja i međusobno "deliti" sadržaje?
Da li se kupuje samo preko "poena" ili može, kao kod PSN-a, da se unese broj neke od naših kartica za kupovinu preko interenta?

Unapred hvala!! :wave:

Da li sme da se instalira update od max payna ? Imam LT2.0 na konzoli,nove igre sam prebacivao sa LT3 na LT2 i radile su, ovo je prvi put da trazi update od kad sam uradio LT2.

Kako se prebacije igra koja je za LT3 na LT2 ?
Konzola je flesovana na LT2 i jel mogu sve igre da se igraju tako

Imas 666 poruka. :) ::devil:::-devil-:

Sorry, salim se malo.

Za prebacanje trebas da patchujes iso sa nekim programom za to. Ne znam koji, ali nije tesko naci. Ako ti igra trazi da odradis update, onda mozda moze da ti poremeti LT 2.0.

Kad imas JTAG, samo obrises folder update i igra radi bez updejtovanja.

Poslednja izmena:
Hehe videh i ja sad 666 poruka :)

u principu ako igra trazi update i ti ne uradis nista se nece dogoditi, ustvari ona ne moze da se igra

meni max payne 3 nije trazio nikakav apdejt. konzola je JTAG, pokrecem igru iz FSD-a, a spremio sam je u iso2god, nista nisam dirao sadrzaj.

Besplatan Gold vikend ;)

Microsoft will be temporarily granting Gold-level access to all internet-connected Xboxen this weekend, from Friday, June 1 through Sunday, June 3.

Izvor: Joystiq

Bolje da ga nazovu silent update weekend :D

Ljudi, naleteo sam na onu Arcade verziju u jednoj domacoj prodavnici koja je izuzetno povoljna, pa posto sam noob sto se ovoga tice, mada sam prethodnih nekoliko dana listao par foruma da ne bih davio ljude sa glupim pitanjima, na nekoliko nisam nasao odgovor. Ako nekog ne mrzi, i neko moze da mi odgovori na sledeca pitanja:
1)da li uz nju dolazi bezicni dzojistik ili zicani?
2)da li on ima problema sa rrod i pregrevanjem?
3)da li neko iz Nisa zna da radi ono LT flesovanje i da prodaje rezane igre, posto nemam kompaktibilan rezac?
4)da li je Arcade verzija dobra kupovina za 125e nova, ili za te pare da jurim neku polovnu verziju sa hard diskom? Ne nameravam da igram preko neta i imam 16GB flesh koji mogu da koristim umesto harda.

Ovo pod 3) moze i na pp

1 bezicni
2 nema
4 mozda. Ako moze da se uradi RGH. Ako ne, i nije nesto. Mnogo cimanja za rezanje i za igre i ispadne ti skuplje. RGH je idealna stvar ako neces da igras online. Ja sam moj box poslao da mi urade i sad se samo na njemu igram. PC skoro da i ne pipam. Nema rezanja, igre skidas specijalno spremljene za jtag. Milina.

Odnosno, ne savetujem ti da radis flesovanje. A posebno ako ces da kupujes igre. Skupe su narezane. Plus, na svakih nekoliko meseci se pojavi neku novi update koji moze da pokvari fles. RGH je imun na sve to.

Za RGH mislim da mora da se ima hard disk, ili se varam. Ako moze sa usb-a da se pokrene FSD onda je super. Onda uzimaj taj box i salji da ti urade cip, odnosno RGH.

RGH je sad ono sto je nekad bio JTAG. :)

Hvala puno na odgovorima. Znam da je bolji RGH, ali za to trebam da uzmem verziju sa hardom od minimum 120GB, a ona je skuplja 60e+50e za RGH, sto nije bas malo, prakticno dve ovakve mogu da se kupe. Ili gresim, pa moze na ovu da se nakaci USB hard? Ako moze, to bi bilo idealno, zato sto bi mi eksterni hard koristio i za druge stvari.

Odnosno, ne savetujem ti da radis flesovanje. A posebno ako ces da kupujes igre. Skupe su narezane. Plus, na svakih nekoliko meseci se pojavi neku novi update koji moze da pokvari fles. RGH je imun na sve to.

Koliko sam ja skontao, ako sad uradim +LT3.0 onda cu bez problema da igram sve igre koje su do sad izasle. Jedino ako hocu da igram neke nove, koje tek treba da izadju, moram ponovo da radim fleshovanje, pa ce to da mi pokvari stare igre, zar ne?

Imam jos jedno pitanje, na netu sam nalazio neke dzojistike koji rade i na PC-ju i na xboxu. Da li to znaci da ce svaki plug-and-play dzojistik raditi na xboxu? Znam da verovatno lupam, ali ajd, tek da pitam :d

Na xboxu ce ti raditi samo dzojstici koji su xbox kompatibilni. Uvek pise negde na kutiji. Ostali nece.

Lepo si skontao sve to za xbox. Ja ne znam da li moze RGH samo sa usb hardom. Moras da vidis sa nekim ko to radi. Znam da moze na slim od 4gb-a da se uradi RGH plus usb hard.

Ok, hvala puno na odgovorima. Ako neko radi flešovanje ili čipovanje xbox-a, a iz Niša je, ili sa Kosova, neka mi se javi na pp.
Ipak mi je sigurnije da odnesem nekom konzolu lično, i da uz put vidim kako i šta radi, nego da šaljem poštom.

Ako moze neko na pm ili ovde da mi objasni kako da nateram 2.0 igru da radi na 3.0 flesu ?
Konkretno je u pitanju revelations.

Јел продаје неко полован Хбох ? :type:

Crkao mi HDMI izlaz na Jasperu :(
Da li neko zna gde ima u NS ili BG da se kupi Xbox 360 HD VGA kabel i da li baš mora biti onaj microsoftov koji je oko 20-30e?

Mislim da VGA nemas nigde kod nas. Ne mora biti MS-ov.
Popravka HDMI-a je oko 30e.

Hmm, misliš da je moguća popravka hdmi-ija? Ako nije problem možeš li mi detaljnije objasniti kod koga i na koji način (pošto mi je već rečeno iz više izvora da popravka nije moguća)?

Rece ti akiris da je slika preko VGA bolja nego preko HDMI-a. To nije tacno. Imam ja VGA kabal i slucajno sam radio jedno poredjenje.

http://i56.tinypic.com/2a0kzh4.jpg
http://i55.tinypic.com/vg3gaf.jpg

Prva slika je hdmi. Druga je vga. Otvori ih do kraja pa ih smenjuj. Kad kliknes otvaraju se umanjene, pa moras da ih uvecas.

Ne kazem da ne uzmes VGA samo da ne pricaju kako nema razlike ili kako je vga cak i bolji.

Ah, da. VGA kabal sam napravio, nisam kupio. Mozes da ga napravis ako imas komponenti kabal. Samo da zalemis za prikljucak. Ili cak i da zalemis za plocu. Uzmes VGA kabal od monitora, odseces ga i zice zalemis za plocu na xbox-u. Veoma prosto. Ako imas diagrame. A to ima svugde po netu. Mogu da ti dam onaj koji sam ja koristio. To za majstore za xbox republike ne bi predstavljalo problem. Jer sam ja nesto vrlo slicno napravio. Znaci nista xbox vga kabal nije specijalan, vec ima drugaciji prikljucak od pc vga kabla. No problem da se prebaci na neki prikljucak od nekog xbox kabla, ili da se direktno zalemi za plocu. E da, xbox prikljucak ima i stereo audio izlaz. I to se lemi takodje.

Lemilica, diagram, obican vga kabal, rasturen prikljucak od nekog xbox kabla i dosta strpljenja i eto kabla.

Kako volim kad pomognem. :)

Bez zezanja, ako hdmi ne moze da se popravi, a vga nema da se kupi, pa nije sve tako crno. Resenje ipak postoji.

Poslednja izmena:
Hvala na informacijama.. Ipak, ukoliko se hdmi ne može popraviti (mada Shin-Bojan spomenu da može ali mi ne reče gde i na koji način), nema mi druge nego da nabavim vga...

Ja stvarno ne znam da tako nesto kod nas postoji (probaj virtual i games, ako nemaju, sve su sanse da ces morati narucivati iz inostranstva).

Nadam se da si svestan da tako nesto samo emulira pokrete dzojpeda i nikako se ne moze porediti sa pravim iskustvom igranja na pc-ju. Jer bi u suprotnom bio mnogo vise nego edge u odnosu na normalne korisnike sa dzojpedom. Ako si zeljan igranja sa misem, kupi gaming PC i ustedi sebi zivce.

Poslednja izmena:
da li ima u srbiji da se kupe cooleuneri za rgh i koliko kostaju?
ako ne koja je cena da se uradi rgh?

Vrh Dno