Šta je novo?

x800GTO,otkljucavanje?

LiLa

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2002
Poena
620
Da li bi neko mogao da pojasni koja verzija navedene kartice se da otkljucati i da li je za to potrebno da bude od specificnog proizvodjaca ili mogu sve?takodje ako neko zna gde i po kojoj ceni se mogu nabaviti kod nas?

Do sada se pokazalo da su samo dva modela X800GTO kartica imali 100% uspesnost u otkljucavanju pajpova,i to Connect3D X800GTO,kao i Sapphire X800GTO2.

Poslednja izmena:
Koliko sam video po forumima, mnogi prijavljuju da su uspesno otkljucali GTO karte, raznih proizvodjaca. Zakljucak je - nema pravila...

leksa je napisao(la):
Koliko sam video po forumima, mnogi prijavljuju da su uspesno otkljucali GTO karte, raznih proizvodjaca. Zakljucak je - nema pravila...
Ja sam video da su samo uspesno uspeli da promene bios, a pajpovi su ostali na 12.
Reci mi, na kojim forumima si video i za ostale proizvodjace?

Pozdrav.

http://forums.techpowerup.com/ - naravno, i to na vise mesta, i na jos jednom forumu, ali nisam uspeo da nadjem link. A ima vec vise od mesec dana kako sam pratio to. Uglavnom, verovatno sa gugla moze da se iskopa jos linkova.

Znam za ova dva proizvodjaca (Connect 3d i Sapphire), nego sam pitao za ostale, posto je leksa rekao "Koliko sam video po forumima, mnogi prijavljuju da su uspesno otkljucali GTO karte, raznih proizvodjaca.".

Poslednja izmena:
Sve bi to bilo lepo da toga ima kod nas. Stizu nam samo GT/ GTO kartice.
Jel zna neko gde ima His GTO iTurbo IceQ II ?

Poslednja izmena:
Njihov cenovnik gledam bukvalno svaki dan i nista. Imaju samo GT-ove.

Jel to znaci da moze da se otkljuca i saphire x800gto i saphire x800gto2 ili samo ovaj poslednji?

Ljudi se ubise da nadju GTO2...

Pitam se zasto... :D

LiLa je napisao(la):
Jel to znaci da moze da se otkljuca i saphire x800gto i saphire x800gto2 ili samo ovaj poslednji?

Naravno, ako uleti pravi primerak...

znaci saphire x800gto2, a jos samo da znam gde da ga nadjem i bice divno i jos da moze da se otkljuca pa da vozim MOST WANTED kao covek.

Ti treba da pazaris X850XT, pa da ugasis par pajpova cisto da budes siguran da ce da radi OK... :D :p

p.s. Ma bolje nagovori onog lika da ti da 6800Ultra-u po onoj ceni. ;)

Brand New Sapphire Radeon X800 GT PCI-E 256MB DDR3 ATI
2-yr Warranty! Fast shipping PCI Express HDTV-Out & DVI
-
$144.95
AU $149.95
Shipping $24.98 TOTAL $ 175

HIS RADEON X800 GTO ICEQII TURBO 256MB PCI-E VIDEO CARD 18 C $157.50

Jos samo da salju robu kod nas, sto nisam siguran ali ako neko ima nekog vani moze da poruci :)

A u slucaju da ja pazarim obican saphire x800gto i pokusam da ga modujem i isto mi ne podje za rukom iz razloga sto isti mod ne moze da se izvrsi na konkretnom primerku,kolike su sanse da se sve vrati u prvobitno stanje(tj. da se nevrati u gorem slucaju :S: ) ?

Ati je napravio odlican potez sa ovim kartama i Nvidia trenutno nema odgovor u klasi grafickih karti od 180-250 eura. Kao sto rece Optimus, jedino se Connect3D X800GTO, i Sapphire X800GTO2 otkljucavaju 100% ali ono sto treba reci je to da je i razlika u ceni izmedju ove dve karte poprilicna. Naime, Connect3D X800GTO standardno radi na taktovima od 400Mhz za core i 490Mhz za memoriju (samsung 2.0ns) dok Sapphire X800GTO2 takodje radi na 400/490 ali na sebi ima samsung 1.6ns memorijske cipove.
Obe se fino overclockuju a Sapphire malo vise, narocito za memoriju i Connect3D se u Austriji i Nemackoj prodaje za 190-220 eura, sto je odlicna cena, dok Sapphire kosta oko 250-260 eura, tako da se po meni vise isplati uzeti Connect, bez obzira na nesto manji overclocking potencijal.
No, za sve potencijalne kupce jedna napomena a to je da su u poslednjih nekoliko dana u pojedinim prodavnicama u Austriji i Nemackoj naglo snizene cene X850XT karti i da su se prakticno izjednacile sa cenom GTO2 karti pa ne vidim razlog za kupovinu GTO2 kada se za iste pare moze uzeti punokrvni X850XT.
Uostalom, meni sutra stize iz Beca Powercolor X850XT 256mb ViVo (520/540 - 1.6ns)
za cenu od svega 259 eura uz 2 godine garancije.

Super cena za PowerColor karticu, nego kod nas najniza cena x850xt je ~330 (Sapphire je u pitanju).

Da zamolimo Simpsona da nam navata te kartice, a vrlo brzo nakon toga da rasprodamo krseve od 9800pro(xt). Mislite o tome.

Jos par pitanja...jel neko zna koja revizija jezgra se nalazi na obicnom saphire radeon-u x800gto(znaci ne gto2) i gde kod nas moze da se kupi hisx800gto,conect3dgto ili saphire x800gto2model,i da li neko prodeje neku od pomenutih kartica ?

Za His pogledaj u Pin-u, za Sapphire u Sinteh-u, a Connect3D ces teze naci.

Da se nadovezem na temu sa drugog thread-a i ne otvaram novi,da li bolji izbor predstavlja x1600xt ili x800gto,tj. koji ce bolje raditi sa HDR-om i buducim igrama uopste i da li se uopste isplati cekati x1600xt ili kupiti x800gto?
Inace da li neko zna koja ce biti cena kartice(x1600xt) kad se pojavi u prodaji mozda?

ja se nadam oko 250e plafon, mada je to dosta nezahvalno za prognoziranje...

Sve se otkljucavaju... bar tako kazu na TPU forumu...

stsatistika na techpowerup za Connect3d je 46 uspjeha i jedan fail !
Sto je prilicno uspjesno :)

Mislim da je kartica trenutno best by u mainstream segmentu

Jos jace resenje je Sapphire GTO² jer ima R480 GPU dok Connect3d R423
Nazalost GTO² i nije bas toliko jeftina nekih 250 Evra.

Poslednja izmena:
Vrh Dno