Šta je novo?

x800GTO,otkljucavanje?

da to sam i mislio, prevashodno na otkljucavanje jos 4 pipeline-a, lose se izrazih. U svakom slucaju hvala. I da jel ima te kartice kod nas u prodaju, posto je ja nigde nisam video. Kolko bise ona ovde cenila, imajuci u vidu mogucnost otkljucavanje i chinjenicu da ima vise taktove od obicnog GTO.

face je napisao(la):
da to sam i mislio, prevashodno na otkljucavanje jos 4 pipeline-a, lose se izrazih. U svakom slucaju hvala. I da jel ima te kartice kod nas u prodaju, posto je ja nigde nisam video. Kolko bise ona ovde cenila, imajuci u vidu mogucnost otkljucavanje i chinjenicu da ima vise taktove od obicnog GTO.

Mozda je neki entuzijasta potegao "tetku" iz USA da mu donese i to je to:( Inace GTO2 fabricki nema vise taktove od obicnog GTO i dolazi identicno klokovan. Ono sto ima je R480 cip i 1.6ns memoriju, sto mu omogucava olako dostizanje frekvencija na kojima radi X850XT. Sto se tice cenovne politike, skuplji je ~30% od "obicnih" GTO kartica i verujem da kada bi se kojim cudom i pojavio kod nas, da bi se taj odnos odrzao.

Zanimljivost:
Proizvodjaci uvek ukalkulisu u cenu i procenat RMA (neispravne kartice koje se u garantnom roku salju proizvodjacu na zamenu). Za svaki GTO2 (verovatno i bilo koju drugu karticu) je istaknuto da u slucaju flasha Biosa - garancija ne vazi. To otprilike izgleda ovako:

" xxxxxxxx.com does NOT guarantee all X800GTO2 graphics card are overclockable. Please also understand altering BIOS will void the original manufacturer’s warranty. This item is returnable for replacement only. It can only be exchanged with the same item."

Realno je svaki prodat GTO2 flashovan (ili bar 99%), i samim tim ni jedan vise nema garanciju. To je nesto sa cime je Sapphire svakako i racunao prilikom ponude doticne kartice i formiranja politike cena. Cenim da im ovakav nacin prodaje nosi veci profit od prodaje klasicnog X850XT sa boljim/skupljim coolerom i full garancijom koji je uzgred skuplji samo ~40$.

@Kisa
Kratko i jasno, nema sta :)

Poslednja izmena:
Cek, oces da kazes da je 99% koju su kupili karticu znalo za njene o/c mogucnosti i za otkljucavanje pajpova te ju je fleshovalo sa 850xt biosom i time 99% polovnih gto2 nema garanciju kad bi se prodavale?

Pa ako ga doneses iz amerike malo ti znaci ima li garanciju....na newegg kosta oko 200-210$ dok im je x850xt od 250-450$

Pitam jer je moguce da je dobijem novu u zamenu za reklamaciju, a prodavao bi je jer mi ne treba, a garanciju bi i mozda mogao da sredim, jer nije iz us.

face je napisao(la):
Cek, oces da kazes da je 99% koju su kupili karticu znalo za njene o/c mogucnosti i za otkljucavanje pajpova te ju je fleshovalo sa 850xt biosom i time 99% polovnih gto2 nema garanciju kad bi se prodavale?

Suma sumarum bi upravo bilo to.

Vrh Dno