Šta je novo?

x800gto fuses config

mastercula

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2006
Poena
319
cisto me zanima sta znace ove stavke u ati toolu i na sta se odnose???
zna li neko??

Prilozi

• Untitled0-8-47-50.bmp
    352.6 KB · Pregleda: 148
Pa to ti pokazuje koje su ti fabricke frekvencije memorije i GPU,da je klokuje u oblasti sigurnosti znaci ne preko dozvoljenih,da li ti je kartica modabilna ,da jeste na linije gde pise CONFIG_SUBSTRATE_FUSES 0xFFFFFF9E,e da ti umesto tog zadnjeg E pise F kartica bi ti bila modabilna u X850xt pe,izvini ako sam te razocarao ali zivot je surov.Hahahahaha!!!

kalla89 je napisao(la):
Pa to ti pokazuje koje su ti fabricke frekvencije memorije i GPU,da je klokuje u oblasti sigurnosti znaci ne preko dozvoljenih,da li ti je kartica modabilna ,da jeste na linije gde pise CONFIG_SUBSTRATE_FUSES 0xFFFFFF9E,e da ti umesto tog zadnjeg E pise F kartica bi ti bila modabilna u X850xt pe,izvini ako sam te razocarao ali zivot je surov.Hahahahaha!!!

znam da nije modabilna nego me je zanimalo sta znaci sta u tim redovima odavno sam saznao da nije, neki lik mi je rekao da je hardverski zakljucana pa me zanima kako je on to video??

Samo jedno pitanje. Prijatelj je uzeo neku conect 3d x800gto sa 256mb ddr3 (nisam bas 100% siguran da je conect ali znam da je neki 3d). E tu u ati tulu mu pokazuje F pa me interesuje da li ona moze da se moduje u x850? Da li moze nekim softverom to da se proba odraditi bez da se flesuje bios na kartici (neki program npr poput riva tunera za G-force; probao sam sa ovim ali u drugom redu nisam nista dobio).

Hteo bih jos pitati da win takvu karticu vidi kao x800Pro svuda; nigde se nepominje GTO?

Proday je napisao(la):
Samo jedno pitanje. Prijatelj je uzeo neku conect 3d x800gto sa 256mb ddr3 (nisam bas 100% siguran da je conect ali znam da je neki 3d). E tu u ati tulu mu pokazuje F pa me interesuje da li ona moze da se moduje u x850? Da li moze nekim softverom to da se proba odraditi bez da se flesuje bios na kartici (neki program npr poput riva tunera za G-force; probao sam sa ovim ali u drugom redu nisam nista dobio).

Hteo bih jos pitati da win takvu karticu vidi kao x800Pro svuda; nigde se nepominje GTO?

Koliko se secam ta koja moze da se moduje, treba da ima 16 pipe-a, ili ne?
Covek ti je iznad dao odgovor.

Ako ima F na tim mestima onda je modabilna, ali samo putem flesha sa biosom preko diskete...
vidi ovo> http://benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=95235

Win je vidi kao x800pro zato sto ima r423|jedini nacin da se sazna sigurno je da skines HSF i bacis pogled na procesor i obavezno memoriju| core koji se nalazi na vecini x800 kartica i verovatno ima bios od x800pro koji takodje im 12 pajpa, s tim sto sve GTO imaju 16 ali na nekima su laserski iseceni pajpovi, a na nekima onemoguceni biosom ili hardverskim lock-om|za koji jos uvek nisam siguran sta je, samo znam da nemoze da se otkljuca...|
Meni win vidi karticu kao X800GTO...puno srece pri otkljucavanju sapphire GTO2 i connect 3d GTO imaju najveci procenat otkljucanih GTO kartica

Da neotvaram novu temu, hteo bih da pitam ima li neko u Novom Sadu (Paradigma, Djole...) ko bi pokusao da otkljuca karticu za prijatelja (sada sam 100% siguran da je u pitanju conect 3d model i ima F na kraju ko sto sam vec rekao), to sa biosima nisam nikada radio i nebih bas voleo da zeznem nesto. Inace prijatelj bi platio naravno koliko god smatrate da je potrebno za takvo nesto.

connect3d x800gto>connect3d x850xt bios

Ovde bi trebalo da ima svih mogucih biosa za ati grafiku...pa ti vidi koji ti odgovara

http://www.techpowerup.com/bios/

A ovde je atiflash

http://www.techpowerup.com/downloads/228
A ovom komandom bi trebalo fleshovati "atiflash -f -p 0 biosname.bin"

Okacio sam bios za Connect3D.X850XT.256.Samsung 1.6ns samo proveri da li je to ta memorija...
:crash: :crash: :crash: :crash: :crash: :crash: :crash: :crash: :crash:

Prilozi

• Connect3D.X850XT.256.Samsung16_041117.rar
    32.7 KB · Pregleda: 59
Poslednja izmena:
Mastercula hvala veliko ali kao sto sam vec rekao nemam iskustva sa flesovanjem radeona i nebih da zeznem nesto. Da je kartica moja radio bih ja to bez problema ali tudje je i necu da rizikujem ma koliko bilo opasno ili ne. Zato i kazem ukoliko ima neko u Ns voljan da pomogne i zaradi nesto neka se javi.

Nesto sam ja pobrljao pa sam mislio da mi se tvoj drugar javio na pm, ali nije vec neki drugi ortak koji takodje uspesno otkljucao ali sapphire x800gto2.sorry ali ove stvarcice ce ti sigurno pomoci....

Oznaka na memorijama je samsung 513; k4j5532qf-gc20 (kontam da je u pitanju 2.0ns; ako gresim ispravite me).

Proday je napisao(la):
Oznaka na memorijama je samsung 513; k4j5532qf-gc20 (kontam da je u pitanju 2.0ns; ako gresim ispravite me).

Ne gresis.
Ima BIOS-a i za takve kartice, samo pogledaj malo na linku koji sam dao.
Jes da ima 70-ak strana, ..., ali isplati se :D

ako hoćeš, ja sam iz NS, pa mi PM... da vidimo šta se može izvući iz tog čuda

Vrh Dno