Šta je novo?

X3 - Reunion Topik

@Dandy: Thanks man, vec uradih search pa je konvertovanje uspelo i sve radi kako valja! God save the NTFS! :D

Poslednja izmena:
Spirit je napisao(la):
Jedno pitanje, ima veze sa igrom... Kad treba da iskopiram jedan fajl na hard (4,5GB), stalno mi Win prijavljuje da nema dovoljno mesta na toj particiji!
Prvo i osnovno pitanje, da li je particija FAT32 ili NTFS? FAT32 ima ograničenje od 4GB po fajlu.

Fuuuh, evo prvih utisaka posle 20-tak minuta igranja:
igrao sam X2 ali pocetak je ovde bas *******... Nista se ne snalazim, meniji i sve je drugacije, a da ne pricam da patch tek skidam i igram sa osnovnom verzijom - secka na sve strane
Nego, zna li neko gde ima manual za download, osim na egosoft site-u? I brate, jel to stvarno izgleda da nema ulaska u space station, meni ovo obicno docking njesra izgleda?!
I malo je sve tamno za moj ukus, mislim, ok je grafika, ali bih ja pola tekstura izmenjao...

@Spirit:

nema "in station" dockinga :( Valjda nisu stigli ili ih je mrzelo da rade enterijere stanica. Zapravo ima ali samo u nekim trade stationima, i to Argon.

I da, Argon prime svima ocajno radi, taj sistem je 200% zahtevniji od svih ostalih tako da se nedajte obeshrabriti "krzavim" pocetkom :)

Sto se tmane slike tice, stavi igru na pixel shader low, ne izgleda tako dobro ali je mnooogoo svetlija (nema real refleksija, a svemir je crn, tako da se svemir ne ogleda itd bla bla :) )

Ok, thanks, sad se zezam sa onim turetima na pocetku i toliko mi secka pri prelasku u drugi sektor, da su me skinuli pre nego sam mogao ista da uradim. Patch se jos skida, nadam se da vredi tih 100-tinak MB.

Pocetni utisci su da je igra uzasno nedoradjena, sam pocetak mi je prilicno dosadan i konfuzan, ali nadam se da ce kasnije prica da me "uvuce". Nigde slika brodova koje zelim da kupim, samo kvantitativni podaci, mislim, toliko ima mesta za doradu da je to strasno. Vidi se da su igru izbacili prerano bar pola godine

I pobogu, koj ****** je odlucio da je cena nekog artikla u trading stationu (cija je kolicina jos pored svega = 0) manja od cene u samoj fabrici? Mislim, ne da nema cime da se trguje nego je to strasno! Znaci, ti kupis nesto direktno iz fabrike, pri cemu je popunjenost kapaciteta u fabrici 60-70%, odes u trading station i dobijes manju cenu nego si platio, a jos je raspoloziva kolicina = 0!

Ne znam, prvi utisci mi i nisu preterano pozitivni, ali dajem joj sansu jos par dana, ili bar dok probam sa patchom

1. cene u fabrikama se menjaju u odnosu na kolicinu robe na lageru. recimo solar power plant kome je lager pun ima cenu za energy cell od 6Cr, kad je lager prazan (ima recimo svega 5% zauzeca lagera) cena je 22Cr. Isto tako i za sve ostalo, Ore mine kad je pun ore kosta cak samo nekih 120Cr (nekad i manje, zavisi od velicine fabrike, objasnicu kasnije), a moze da se proda za kao resurs nekoj fabrici kojoj je zaliha prazna , po 520Cr !

2. Cene zavise i od velicine fabrike, imas S, M, L i XL (to su uglavnom oni veliki kompleksi)

3. Trading stationi imaju uvek fiksnu cenu robe, i veruj mi, zato su i dobri za trgovinu, jer ti je tu cena uvek garantovana (ako stok za robu koju otkupljuju nije vec pun)

4. Patch ce ti se mnogo ispaltiti veruj mi.

5. Nemas potrebe za slikama brodova (ali su mogli da ih ubace) jer ceh i se nagledati u igri na monitoru (brodovi se uvek zovu - Rasa (npr Argon) - model (mercury) - serija (npr vanguard, tanker itd.) kod fightera je tako uvek, kod freightera su uglavnom trader ovaj trader onaj, tanker ovaj, tanker onaj, xyz transporter itd.

Pa pazi, kontam ja ovo pod 1, i upravo to me nervira! Kako moze recimo neki laser ili projektil biti skuplji u samoj fabrici koja ga proizvodi, od cene na stovaristu? Po logici, ako u fabrici nadjes recimo 5 Beta HEPT tra la la, treba da ih kupis i da ih uvaljas u nekom trading stationu za finu kintu!
ALI, kod njih je cena u trading stationu niza od default fabricke, a pri tome je kolicina date robe u trading stationu NULA! Pa valjda treba da ti plate zlatom sto si ih snabdeo nekim proizvodom koji nemaju, i to direktno iz fabrike, a ne jos ti da budes na gubitku! Takve stvari me uzasno nerviraju, i dalje treba da se cimas sa glupim Energy Cels ili sta ja znam, mislim smesno ako imam uslove da kupim neki hi end part na samom mestu proizvodnje.

Ovo pod 2. je novo, vidish, to nisam jos provalio

Patch cu valjda da skinem za jedno nedelju dana :(

A i ovo poslednje znam, nego mi nije jasno kako su mogli da izbace da ko covek razgledam sam brod dok gledam podatke o njemu? Pa to je isto kao da su u NFS Most Wanted ostavili mogucnost tuninga, ali bez opcije da pogledas kola...

E, da, super ti je fora sa midium shadersima, ladno mi ne bi palo na pamet da je grafika buulja samo zato sto imam noviju graficku :D

P.S. Sad sam u onoj dosadnoj fazi igre kada otkrivas sisteme, nikako da nadjem ovaj sto mi treba i pocinjem da pizdim... A necu da gledam mapu, iako provaljujem da su sistemi isti kao u X2

Cisto da kazem sto se tice zahtevnosti igre igra je bas dosta zahtevna, meni na A64 @ 2.6Ghz + 7800GT +1GB rama ume da zasecne ponekad naravno sve na full-u.

Sto se tice cena u fabrikama, normalno je da kada u fabrici postoji mali broj necega, znaci da postoji velika traznja za doticnim sto podrazumeva povecanje cena... Sto je veci "stock" to su manje cene. Sacekaj da napune stock do kraja pa ces da vidis cenu kako pada...

Glavna stvar koja mi smeta jesu sad trenutno tzv. complex loops. Toliko me mrzi da ih postavljam da je to strasno. Da bih ustedeo na kolicini fabrika koje moram da postavim moram da idem sa svojim mammothom preko pola galaksije tamo vamo da bih mogao da stavim sve najvece fabrike (XL, L). Umesto lepo da su stavili u svaki shipyard sve velicine pa da mi skrate muke. A da bih napravio jedan obican energy loop treba mi npr. (silicon mine, crystal fab, wheat ranch, argnu beef plant, cahoona bakery, solar power plant) i to sve sa odgovarajucim velicinama.
Imam 100Mil u steku i jos nikako da krenem da ih trosim zbog ovoga.
U stvari razmisljam se o jednom destroyer-u...

P.S. Za pocetak strasno dobar kes je u illegal goods tipa space fuel ili space weed.
Imam dva kompleksa koje proizvode doticne stvari i ne mogu da podmirim potraznju!
Puno profitsssssssss!

Gde ima da se kupi igra? Nisam nasao u extremeu i ntsoftu... niti ima u mamutu... A po rolling demou koji koristim za benchmark, vidim da je igra extra :) Vredi kupiti je...

Imas opciju preko srpskog dela Egosoft foruma, znaci other languages pa serbian, neki lik hoce da posalje za nasu zemlju. Mada, mislim da je malo preskupa varijanta, ima i na buvljaku malo povoljnije

Još jedno pitanje iz igre: kako da izgladim nesporazume sa rasama sa kojima sam u neprijateljskim odnosima ??? Npr "Paranids".

Trgovina! I to samo sa spoljnim sektorima odredjene rase, ako udjes u njihov "privatni" prostor opomenuce te pre nego sto zapucaju. Ne znam ni ja sam koliko sam sati trgovao sa Paranid sektorima, *****o se na pocetku pa zarobio njihov transporter, posto sam poceo na Normal tezini i ispizdeo koliko malo para imam

Inache, igra je odlicna posle uhodavanja, ja stigoh do neke glupe trke pa sada budjim malo imperiju, posto nisam pobedio iz prva dva puta

@sentenced:

imas tri varijante:

1. Ubijas pirate u njihovim sistemima

2. Kupis freight scener i skeniras trgavcke brodove, ako otkrijes da nose "contraband" taj brod postane crven, onda ga odvalis i isto kao da si ubio pirata.

3. Trgovina ukoliko nisi bas komplet u enemy (crveno) sa rasom (npr. pirates).

E sad ako si u onom delu igre gde ti je odjednom piramid enemy, to tako treba, moras da predjes taj deo igre i vratice ti se normalni odnosi.

Ljudi, ja sam poceo ovo cudo da igram i ne da mi ne ide, nego samo tako! :( Naime krenuo sam da pratim glavnu pricu, medjutim izgleda da sam nesto propustio, kako prica ide, ja nalecem na neprijatelje sa kojima nema sanse da izadjem na kraj... onda sam pokusao da kupim nesto za svoj brod, naravno nemam para.. OK.. pokusao sam sa trejdingom... nema sanse, presporo ide, jedino sam nasao da mi se isplati da prevozim energy celove... 90% poslova preko bbs/a ne mogu da prihvatim jer nemam adekvatan brod, a nemam ga jer nemam para... gde gresim, kako da steknem nesto para, kako se nalaze dobri poslovi... kako da pocnem? :p

vidi ovako, kad se malo izvestis u borbama (nemoj da srljas sa pracenjem price) videces da mozes da nateras neprijatelja da napusti brod, ovo jako retko uspeva, uglavnom fora je da mu sameljes stitove odjednom, sto brze mozes i da nastavis da mu drljas hull i onda pred kraj njegove energije (hull-a) imas sanse da on napusti brod, to ces videti tako sto taj brod vise nece imati crveni kvadratic oko sebe vec plavi, onda izadjes iz svog broda, priblizis se drugom brodu na neki 20m i pristupis meniju u kome ces imati "claim property" ili claim ship nisam siguran. Onda tom brodu naredis da ode u shipyard i tamo ga prodas ili popravis (ne isplati se). Na pocetku dok si jadan sa parama i brodom, gledaj sta ispada iz protivnika koje ubijas, umeju da ispadnu jako dobre rakete koje vrede i po 20.000 credita, najcesce ispadaju rakete koje vrede ~1000cr na taj nacin ces skupiti neke novce, takodje, kupi police licence, kad imas licencu onda ti placaju kad ubijes pirate/neprijatelje rase ciju licencu imas i na cijoj si teritoriji. Jos jedna dobra fora je trgovina oruzjem (koja je sasvim legalna :d ), o ovome sam vec pisao ali vidim da nisi citao. Naime kad skupis neku kintu, odes u fabriku oruzja (recimo beta hept forge) cekas u fabrici da im se napuni stock do kraja ili pred kraj jer onda cena padne, kupis kolko mozes odletis u trading station (uvek zagarantovana cena ali obrati paznju da imaju odredjenu kolicinu koju zele da kupe tj imas pored itema bar koji je recimo 0/20 to znaci da trenutno nemaju tog artikla, a da mogu da imaju tj da kupuju maksimalno 20. Ako pise 10/20 znaci da ce primiti jos 10.).

Trgovina rudom (ore konkretno) moze biti dobra ali ti treba brod koji nosi XL kontenjere, a takav brod kosta...

Elem, sto pre kupi mercury transport, nabudzi mu full cargo bay (cargo bay expansion) ako mozes, instaliraj trading dodatke i nadji negde (teladi imaju, a imas i u argon space-u u TerraCorp HQ) trading extension MK3 (kosta 200.000cr ili 500.000 ne secam se tacno), i naravno zastiti svoju investiciju max stitovima. Kad budes imao takav brod (taj mercury sa mk3 softwerom) u komandama od broda (mercury-ja) ces imati start sector trader i start universe trader. sad cu ti objasniti. Prvo moras da stavis sektor trader da pilot skupi iskustvo, kad postane lvl 20 onda mozes universe trader i onda pocinje da kaplje kinta. Treba par sati aktivnog igranja da on postane u. trader. Vodi racuna sta ti izbacuje u message log-u, kad ga stavis da bude u. trader njemu ce trebati milion credita da kupi jump drive to radi automatski.

Kad pocne sector trader, stavi ga da trguje u nekom sektoru gde ima recimo par ore rudnika i par velikih fabrika (necu da ti kazem gde ima tih sektora, ali ima ih dosta) i on ce ti praviti pare i sticati iskustvo. Kad postanu u. traderi pocnu da prave recimo milion kredita za sat vremena.

PS. Igra jeste spora, da zaradis prvih 100 miliona treba ti 3-4 dana solidnog igranja (da znas sta radis i da igras po 4 sata na dan minimum)

dakle kupi sto bolje lasere mozes, kupi stitove, cesto dokuj i snimaj poziciju i vijaj male pirate i piratske transporte. Koristi menjanje brzine i strafe savladaj, kad naucis da se boris brzo ces skupiti neku pristojnu pocetnu kintu.

Joj, hvala ti na ovom postu do iznemoglosti... idem da se vezbam, javljam nadam se uskoro sta sam uradio... Sam ne verujem da bi se ikad snasao! TANX!!!!!

Kako se koristi mobile mining laser?
Treba da se montira na turet? Koja klasa broda moze da ga montira?

klasa koja moze da nosi M kontenjere, gledaj specifikacije brodova, pise ako moze da nosi, imas one kockice koje oznacavaju tipove lasera, pa gledaj te kockice za turet, i videces. Mislim da obicna Argon Nova moze da nosi taj laser, ali ne moze da nosi rudu, mobile mining se uglavnom radi (ako neces da gubis vreme na sicu) tako sto sa sobom povedes jedan mercury ili jos bolje mercury tanker nabudzen do kraja i ti kopas a on skuplja (das mu naredbu "collect wares") i onda kad ga napunis ides to pa prodajes po stanicama.

Ljudi, kako da je nateram da radi kod mene?

Ne mogu da je pokrenem.Posle instalacije i pokretanja javlja mi gresku tipa "The key you entered is wrong or mistyped. Enter a valid key and try again".DVD je "onaj" tako da nemam nikakav key.

pa treba ti key i to je to. nadji key.

Svaka vam cast kako vas ne mrzi da vadite cd-rom kabal iz kompa.

Kada je izasao quake 4, izvalio sam da mora svaki put kad se pokrene igra, mora da se ukuca serial key, i ako si konektovan na internet (a ja jesam konektovan 24/7) , on pokusava da proveri da li vec neko koristi taj kay, i u 90% slucajeva koristi, znaci mora kabal interneta da se izvadi, i onda da se kuca itd... i mogu vam reci, da mi je to bio najveci smor, i to je jedan od razloga zasto ni ne igram tu igru (drugi razlog je zato sto je shit igra lol :) )

A OVO TEK? ovo je takav cim... moram kabal iz cd-roma da vadim....lol ... kako vas samo ne mrzi ljudi...

ja kabel nisam vadio za X3, a Q4 mi ne trazi nikakav key, a igram on line. Ti imas nekih cudnih problema drugar, ako nista drugo stavi neki firewall pa zabrani kvejku da ide na net i gotova prica.

Za quake ti nije losa ideja, a sigurno mi je trazio key, smorilo me najgore, a iskreno igra nije nesto, ni ne igra mi se, zato se nisam ni cimao posle.

Sto se tice X3, sa kojim god likom da sam pricao, svi su rekli da mora da se vadi kabal iz cd-roma. Ja sam pokusao da iskljucim preko device manager-a cd-rom, ali ni to nije upalilo, veruj sve sam pokusao, milion stvari, nista ne pomaze.

Jedino konkretno sto sam uspeo da saznam, je ako imas nf2-3-4 plocu, i SATA hard disk, mozes da iskljucis u device manager-u, pod IDE ATA/ATAPI controller, ovaj PATA controller, to ides na disable, pa cd-rom posle toga, i onda radi.
Ja imam nf4 plocu, nemam sata hard disk, i zato ne mogu ***...
Dakle sto se tice ovog vadjenja kabla, bukvalno su svi rekli sa kojima sam pricao (recimo njih 10ak) da mora da se izvadi kabal iz cd-roma.

Ako ti nije tesko, napisi kako si tacno uspeo da pokrenes igru bez toga.

Ne mora da se vadi kabl. Skini DAEMON Tools verziju 4.00 ili noviju.

I koristi NV SW IDE drajvere, na NF2 ploci sam igrao igru, daemon 4, sve ok. Naravno ako imas PATA HDD. Bez sw ide drajvera se morao cupati kabel.

Vrh Dno