Šta je novo?

X3 - Reunion Topik

Kolika je razlika izmedju toga i Freelancer-a. Vidim svi hvalite i pricate o tome a potpuno mi je sve isto kao i u Freelancer-u sto se tice popravljanje trgovine i svega toga. Koliki je problem kontorlisati brod u odnosu na freelancer .

Nisam je igrao, nisam mogao onomad da se bakcem sa gorepomenutim problemima (disk mi dan danas skuplja prasinu), ali koliko sam pratio topice razne, Freelancer je u odnosu na X3 Space Invaders po kompleksnosti trgovine, diplomatije, itd... (Sad ce vec Filipenko da se javi)

Ne moraš se više baktati, odavno se pojavio patch 2.0 koji je uklonio sve zaštite od kopiranja. Takođe je izašlo i reizdanje sa integrisanim patchom, interesantnog naziva "X3 Reunion 2.0" :)

A jel? Pa, mogao bi da mi uradi jedan "comeback" na sistem... Da vidim da li cu se navuci...

Kolika je razlika izmedju toga i Freelancer-a. Vidim svi hvalite i pricate o tome a potpuno mi je sve isto kao i u Freelancer-u sto se tice popravljanje trgovine i svega toga. Koliki je problem kontorlisati brod u odnosu na freelancer .

Kod Freelancer-a sve obavljaš, manje više, sam. Izuzimajući par transportnih brodova, sve ostalo što možeš da kupiš su čisti fajteri. Ekonomija je štura i uvek će neka roba, u nekoj stanici imati fiksnu cenu, pa je kalkulacija olakšana.

U X3, imaš mogućnost da gradiš čitavu flotu i zadaješ im određene komande kako bi izvršavali specifične zadatke po čistom automatizmu. Primera radi, dok ja krstarim naokolo i istražujem nove sektore, organizovao sam 4 transportna broda da, u određenom dijapazonu sektora, kupuju ono što je jeftino i prodaju to isto na drugom mestu gde je skupo. Istovremeno, da bi ih zaštitio od pirata, svakom sam dodelio po jednog jakog lovca, kao pratnju.
Dalje, u X3 kategorije brodova koje možeš da poseduješ se kreću od laganih izviđača do klasičnih "teškaša" (razarači i nosači). Sve u zavisnosti od rapoloživog novca i nivoa diplomatskog odnosa sa pojedinom rasom u X univerzumu.
Ekonomija u X3 je mnogo prirodnije urađena. Cena zavisi od raspoloživosti robe (skupa je kad fali, i obrnuto, pojeftinjuje što je više ima na lageru).
Kada finansijski ojačaš, moći ćeš da kupiš i neku svemirsku stanicu (fabriku) koja će proizvoditi određenu robu. Tu ćeš već videti međuzavisnost pojedinih stvari jer, primera radi, za proizvodnju izvesnih kristala, moraš fabrici obezbediti stalan priliv energije i hrane za radnike, u protivnom proizvodnja staje. Po istima zakonitostima ponude i potražnje, te dve stvari možeš naći po različitim cenama. Isto tako, možeš zadati po kojoj ceni ćeš prodavati svoju robu, kako nebi bio na gubitku. S' druge strane, ako preteraš sa prodajnom cenom, niko neće hteti da je kupuje od tebe jer će je nalaziti jeftinije na drugom mestu ... itd itd.

Naravno, u X3 postoji i glavna radnja igre koja uključuje više nego dovoljno akcije, ne brini.

Poslednja izmena:
Ja instalirao igru, update-ova na poslednju verziju...i usao u nju glup.
Nista mi nije jasno :) Interfejs je prost a opet komplikovan - hiljadu necega po ivicama ekrana... Koja je uopste prica, sta ja bre ovde treba da radim sem da izigravam tutora nekim pilotima pocetnicima?

Ajde neki mini uvod jer ovo deluje kao jako kompleksna igra...

Poslednja izmena:
Nista mi nije jasno :) Interfejs je prost a opet komplikovan - hiljadu necega po ivicama ekrana... Koja je uopste prica, sta ja bre ovde treba da radim sem da izigravam tutora nekim pilotima pocetnicima?

Hehe, moj slucaj :)

E, veruj mi na rec, ne treba ti uvod, daj mu malo vremena, budi strpljiv, samo ce ti se kasti, u tome i jeste car ;) Ako bas zapne, PM-uj me, ja sam goshu za ovu igru, pomoci cu ti, ali kazem ti, ja sam sam sve skontao, a i ti ces, igra nije kratka niti brza...pusti da se razradi, kreni da radis neke najlakse stvari, ne diraj nikog u pocetku, pogotovo ne pirate. Nije ovo freelancer. ;)

Kako da trgujem ili da izvrsam zadatke 3 sata sam trazio nisam nasao

ako budes imao problem ko ovaj skorpius definitivno odustani :)

Vrh Dno