Šta je novo?

X2 4400+ G2 Overclock

okaci sliku iz cpu-z :)

btw koju memoriju imas (mozda zbog toga ti izbacuje tu poruku...)?

Evo slika iz cpu-z.

Napisao sam gore na ovoj stranici koju memoriju imam. Sa proslim procesorom je isla do 272, meni treba 240 ili 250.

Prilozi

• 4800.jpg
    4800.jpg
    29 KB · Pregleda: 111
Poslednja izmena:
tebe izgleda da koci cpu speed spektrum(ili kako se tacno pise). On treba da je desable-ovan. Zato ne mozes ni da podignes vise. Spusti i HTT na 4x iliti 800... Stavi i memorija da ti radi na 667mhz za svaki slucaj.

Poslednja izmena:
tebe izgleda da koci cpu speed spektrum(ili kako se tacno pise). On treba da je desable-ovan. Zato ne mozes ni da podignes vise. Spusti i HTT na 4x iliti 800... Stavi i memorija da ti radi na 667mhz za svaki slucaj.

Da, da. Zaboravio sam na to. Trebalo je smanjiti HT na 4x. Sa proslim procesorom sam dobijao tu poruku vec na 5x216, a kamoli sad sa 5x250.

Jedno pitanje. Ako je klok isti ali je fsb veci za 60 mhz, 240 prema 300, koliki je dobitak u performansama ako ga uopšte ima?

Poslednja izmena:
cudno...

Na koliko ti radi memorija?Probaj sa 667 a ako nece tako , spusti je na 533 ..

Probao sam sve. 250x12.5 memorija na 667 sto mu dodje skoro 800 i nece da digne windows. Isto i sa 244fsb. Napon nisam dizao posto ga hladim box coolerom. Koji program da koristim da proverim stabilnost makar na ovoj frekvenciji?

Poslednja izmena:
Spusti Htt na 3. Kombinuj malo! Posto hoces da izvuces max iz cpu-a, memoriju olabavi i spusti mhz. Povecaj napon cpu-a....

Za stabilnost mozes da koristis orthos, prioritet stavi na 9.

Poslednja izmena:
Spusti Htt na 3. Kombinuj malo! Posto hoces da izvuces max iz cpu-a, memoriju olabavi i spusti mhz. Povecaj napon cpu-a....

Vec sam kombinovao sam sve to osim da mu povecam napon. Ploca sama vraca na default na 12.5x250. Mislim da bi se probudio da sam mu povecao napona na 1.375, sto ploca overvoltuje na 1.4. Nema svrhe da mu dizem napom za 125 mhz koji mi nista ne znace. Samo da prodje test na 3GHz.

Poslednja izmena:
Vec sam kombinovao sam sve to osim da mu povecam napon. Ploca sama vraca na default na 12.5x250. Mislim da bi se probudio da sam mu povecao napona na 1.375, sto ploca overvoltuje na 1.4. Nema svrhe da mu dizem napom za 125 mhz koji mi nista ne znace. Samo da prodje test na 3GHz.

Valjda je default 12,5x200=2,5 GHz??

Ja ovde nesto ne razumem...Klokovao si proc sa 2,5 GHz na 3,0 GHz sa default voltazom.Jel tako??
I sad se bunis sto nece na 12,5x250=3125 Mhz bez dizanja napona??
Pa zar ne mislis da je ovaj tvoj klok sasvim dobar sa default voltazom??
Smanjio si HTT na 4x, mem stavio na 667 ... 750, proc ti radi na 3,0 GHz..Po meni odlicno..

@mperisic.."Probao sam sve. 250x12.5 memorija na 667 sto mu dodje skoro 800 i nece da digne windows. Isto i sa 244fsb. Napon nisam dizao posto ga hladim box coolerom. Koji program da koristim da proverim stabilnost makar na ovoj frekvenciji?"

Pa podigni malo VCpu ako hoces dalje.Ti bi hteo da ti proc radi na 3125MHz bez podizanja voltaze??Ne verujem da ce moci..
Probaj recimo 11x275=3025(po tebi sa default volt) , mem bi radila na 667 ...860+ (jedino nisam razumeo koja ti je mem PQI ili Kingston-Transcend)
Ako sam dobro skontao..:D

Valjda je default 12,5x200=2,5 GHz??

Ja ovde nesto ne razumem...Klokovao si proc sa 2,5 GHz na 3,0 GHz sa default voltazom.Jel tako??
I sad se bunis sto nece na 12,5x250=3125 Mhz bez dizanja napona??
Pa zar ne mislis da je ovaj tvoj klok sasvim dobar sa default voltazom??
Smanjio si HTT na 4x, mem stavio na 667 ... 750, proc ti radi na 3,0 GHz..Po meni odlicno.. :D

Probaj recimo 11x275=3025(po tebi sa default volt) , mem bi radila na 667 ...860+

Nisi me dobro razumeo. Kad namestim 12.5x250 nece da se upali. Pali se kad ploca vrati na default 12.5x200.

To sam ja i rekao: "Samo da prodje test na 3GHz"

Memorija (PQI) ne moze da izdrzi 860 MHz, sad radi na ~667 MHz.

Poslednja izmena:
Evo ja sam probao jedan 4200+ G2 (koji sam uzeo sebi), na 250 radi bez ikakvih problema na 1.25V (to mu dođe 2.75Ghz), probao sam i 270 ja mislim (što bi donelo 3Ghz) ali se resetovao pri ulasku u win, tako da verujem da bi minimalnim povećanjem napona (ili barem vraćanjem na defaultnih 1.3V) dobio stabilnih 3 giga, ali neću, furam CnQ sada :p

Nisi me dobro razumeo. Kad namestim 12.5x250 nece da se upali. Pali se kad ploca vrati na default 12.5x200.

To sam ja i rekao: "Samo da prodje test na 3GHz"

Memorija (PQI) ne moze da izdrzi 860 MHz, sad radi na ~667 MHz.

OK..
Pa ako prodje test na 3 GHz bez dodavanja voltaze odlicno..:)
Zameni ram sa nekim boljim(transcend,kingmax 1066) i furaj..

Poslednja izmena:
Vule zar ti nisi imao Wolfija ??

Jesam, E8200 3.6Ghz na 1.23V, ali sam ga prodao, napravio neku surf/download/fm2008 mašinu i uživam :)

OK..
Pa ako prodje test na 3 GHz bez dodavanja voltaze odlicno..:)
Zameni ram sa nekim boljim(transcend,kingmax 1066) i furaj..
Ja takodje smatram da mi je wall za veći OC memorija ,izvukao sam realnih 860mhz za memoriju bez dizanja napona(malo me je bila frka zbog lošeg napajanja onda)kad budem imao malo više vremena moraću da se poigram i okačim rez čisto da vidim dokle će moći mada je meni razlika izmedju 3-3,4ghz stvarno nebitna za svakodnevnu upotrebu koja se svela na net i gledanje filmova,ništa od igara me više ne "drži":trust:

poz :)

Promenio sam memoriju...Tj kombinaciju kingston 800 cl5 i cl6. Rokn`o sam kingmax 800...i 260 mhz fsb, procesor radi na 2990 MHz, memorija na 1000MHz, HT link je 4x. I sve to bez dizanja voltaza :) Kad podignem voltazu za memoriju sa 1.95 sa 2.05, ide fsb na 270 mhz. Voltaza za procesor mi stoji na auto, cpu Z pri 260fsb pokazuje 1.264V.

Ako mi bude bilo dosadno, cu vidim, mozda krenem na malo vishe....Al` ne znam dokle da dizem voltaze, tj dokle je safe :)

Toj memoriji nema efekta više od 2.15V (trebalo bi da / 99% je Powerchip).
Procesor samo gledaj da u ORTHOS-u ne prelazi 55°C.
Čipset i HT link napone nema potrebe da diraš sve do 300 za FSB, eventualno spusti HT link na 3X jeer nema niakkve razlike između 3X i 5X.

Procesor samo gledaj da u ORTHOS-u ne prelazi 55°C.

Sto jer x2 manje trpi toplotu od single core athlon-a 64? Za obican athlon 64 problemi pocinju na 65 C.
Koliki procenat 5000+ BE ide na 3.2 sa default naponom? Je l` ima razlike izmedju 12x250 i 10x300 ?!

Poslednja izmena:
Sto jer x2 manje trpi toplotu od single core athlon-a 64?

Nisam rekao zbog toga nego neka moja iskustva su da tu počinji problemi (sa nestabilnošću).
Za obican athlon 64 problemi pocinju na 65 C.

Drugi core, mada sam ja mom (najdražem :d) Sempronu skidao i HS ne bi li dobio još koji stepen manje.

Koliki procenat 5000+ BE ide na 3.2 sa default naponom?

Opet iz mog iskustva (na 2 ploče, ove iz My Computer) jako teško, tj. nema šanse.
Je l` ima razlike izmedju 12x250 i 10x300 ?!
Ima naravno, mnogo bolje (u nekim bench programima) je 10x300 ali za to ti već treba i dobra ploča, nije sve samo do procesora kao u slučaju 12x250.
P.S. 12x250 sasvim dovoljno za igre, gotovo da nema razlike vs. 10x300 osim ako memorija nije na nešto drastično većoj freq. pri 10x300.

:wave:

Nista od overkloka. Treba da mu podignem napon od 1.375 da me ne bi izbacivao iz TDU-a. Pocinje da pisti, vec pri dizanju windowsa, iako sam mu stavio alarm na 60C. U biosu pise 52 za procesor i 48 za plocu.

Poslednja izmena:
Izbacuje me iz TDU-a i sa naponom od 1.375 i orthos prijavljuje gresku. Gde gresim?
Kad bi i radio na 3 GHz koliki bi bio realan dobitak, u procentima?

Nije problem do procesora. Probao sam 250x10 i opet me je izbacio iz Test Drive-a. Nesto drugo je problem. Možda memorija... Je l` ima neko ideju?

@mperisic mozda je i ploca. Koju imas?
Mene je moja ASUS M2N-E SLI jebala u zdraw mozak, pa je ja izwadim i ubacim BIOSTAR-a. Oc koji nisam imao kod ASUS-a dobio sam kod kineza :D

GA M55-plus S3G, tesko da je ona. Mnogo su na njoj uspesno overklokovali, cak fsb do 300.

Poslednja izmena:
Nije problem do procesora. Probao sam 250x10 i opet me je izbacio iz Test Drive-a. Nesto drugo je problem. Možda memorija... Je l` ima neko ideju?

Memorija verovatno pravi problem, a moze da bude i drajver od graficke. :d

Onda memorija werowatno, ali mozda je neki bug u Test Drive :D Koje ti je napajanje?

Onda memorija werowatno, ali mozda je neki bug u Test Drive :D Koje ti je napajanje?

Ma i orthos prijavljuje gresku na 3000 GHz. Test Drive je radio normalno na starom procesoru, a na ovom radi kad je na defaultu.
Cooler Master extreme power 430W. Verovatno cu da predjem na 5000+ BE.

Poslednja izmena:
Vrh Dno