Šta je novo?

X2 4400+ G2 Overclock

More Superstarre, izgleda da je bilo ipak bolje kupiti plocu sa novijim cipsetom :) Izvini, ali morao sam :D

Uze mi reč iz tastature :)
Krajem godine će i biti povoljnih Phenom-a X3 (B3), eto još jedan razlog . . .

koliko ce da budu, odnosno, koliku cenu da ochekujemo za x3 phenome?

Hehe, ali gde da nađem AM2 ploču ovako dobru kao moju? :D
Pre ću CPU licnom da modujem u "1.55V club"! :-devil-:

BTW; dopisujem se sa podrškom BIOSTAR-a ali to su takvi ljudi da izgleda(ju kao da) nikad nisu upalili ni modbin6, ništa oni mene ne razumeju kad ja od njih tražim nešto.
Ja kažem ljudi ovo ne reaguje, (kod novih BIOS-a 1T/2T tajming podešavanje, kod svih ovo za napon CPU-a) oni mi kao pošalju neki u kom su ispeglali bagove a ono - kod mene isto.
Ja reklamiram oni se čude i tako u krug... :S:

Hehe, ali gde da nađem AM2 ploču ovako dobru kao moju? :D
Pre ću CPU licnom da modujem u "1.55V club"! :-devil-:

BTW; dopisujem se sa podrškom BIOSTAR-a ali to su takvi ljudi da izgleda(ju kao da) nikad nisu upalili ni modbin6, ništa oni mene ne razumeju kad ja od njih tražim nešto.
Ja kažem ljudi ovo ne reaguje, (kod novih BIOS-a 1T/2T tajming podešavanje, kod svih ovo za napon CPU-a) oni mi kao pošalju neki u kom su ispeglali bagove a ono - kod mene isto.
Ja reklamiram oni se čude i tako u krug... :S:

Hehehe, mogu da mislim na kakvim su mukama ti biostarovci :D
Nego sto se ploce tice, ne moze i jare i pare :)

4200+ G2 iz prve, pre 1h sam ga dobio, max OC malo kasnije:

:banana:

Kako temperature sa tim naponom ?

Eno piše na slici (Riva), 54 i 56°C
EDIT: Evo i ceo OPN:

EDIT2: Na 3.3Ghz restartuje ga ORTHOS posle 5 min, na 3.2Ghz evo radi već ~20minuta...

Poslednja izmena:
Eno piše na slici (Riva), 54 i 56°C
EDIT: Evo i ceo OPN:

EDIT2: Na 3.3Ghz restartuje ga ORTHOS posle 5 min, na 3.2Ghz evo radi već ~20minuta...

Svaka cast sampione!
Jedino sto je voltaza malkice jaca 1,6v :D

Poslednja izmena:
Ne znaš ti SuperStarr-a . Pravi sadista. :)

Jel to dobro ochitavanje napona ?? :trust: Neshto mi je mnogo 1.6 V...

Pa šta će da mu bude? :trust:
Vidiš da su temperature <55°C. ;)

BTW, skroz je stabilan na 3.2Ghz (291x11), će 'probamo više da izvučemo ovih dana, sa manjim množiocem, možda bude 10x330... :p

Zaboravih koja je oznaka na procesoru za g2 stepping.Hvala unapred

"DO" za G2, "DD" za G1

Poslednja izmena:
Max stabilan OC ovog primerka (sa ovim mojim cooler-om) je:

Superstarr lepo ga ti potera mada mislim da bi trebao da pazariš novu ploču za kasnije "poduhvate":D :wave:

Koliko bi bilo ubrzanje sa 800 na 1200 mhz? Da li bi bilo vredno ulaganja?

Brzine Memorije?
Reci nam šta imaš sad i na šta si msilio. :)

Da brzine memorije. Trenutno imam Athlon 64 3500+ i 4 x PQI 512 MB DDR2 800MHz.
Mislio sam da kupim Athlon x2 4800+ i da ga overklokujem 300x10 i da memory divider stavim na ddr 800 i tad bi frekvencija memorije bila 1200 MHz. Mislio sam da stavim Kingston Hyper X 1200 MHz 1 GB x 2 ili Transcend koji je znacajno jeftiniji. Pa pitam da li bi bilo vidnog ubrzanja? Latencije su verovatno 5-5-5-15.

Poslednja izmena:
Tesko da ce ti raditi na 1200 Mhz, bilo koja memorija. Usput, nisi naveo plocu koju imas. Sa dobrom plocom i kvalitetnom DDR2 1200 memorijom realno bi mogao da izvuces do 1150 Mhz na CL5 5-5-15 2T sto je odlican rezultat.

Imam GA M55-plus S3G. U ciframa je dobitak ali realno koliko bi to bilo brže? Razlika izmedju 667/800/1066 je neprimetljiva. Ne znam što ne bi radila kad je deklarisana da radi na toj frekvenciji? To je 50% veci takt od ddr 800. Moguce da ne bi bilo nekog ubrzanja, ali opet...

Poslednja izmena:
Drugarski savet sa moje strane bi bio da kupiš 2x 2Gb Transcend |P (sa powerchips modulima) umesto bilo kog kita 2x 1Gb Kingston.
Imaćeš duplo više RAM-a, koji može da se OC-uje preko 1000Mhz, što je odličan rez za te pare, a to se više oseti nego 800Mhz vs 1150Mhz sa 2x 1Gb RAM-a.

Poslednja izmena:
Koja je tacno to memorija? Mislio si na DDR2 800 ? Jet Ram?

Poslednja izmena:
Drugarski savet sa moje strane bi bio da kupiš 2x 2Gb Transcend |P (sa powerchips modulima) umesto bilo kog kita 2x 1Gb Kingston.
Imaćeš duplo više RAM-a, koji može da se OC-uje preko 1000Mhz, što je odličan rez za te pare, a to se više oseti nego 800Mhz vs 1150Mhz sa 2x 1Gb RAM-a.

Ovo sto je rekao Superstarr ja iz iskustva mogu da potvrdim! :)

Kako da znam da li je instaliran dual core optimizer? U device menageru procesor je prepoznat.

Od overkloka nista. Podigao sam mu fsb na 220 i dobijam poruku da moram da promenim podesavanja. U cemu gresim? Malo je ovo nemoguce. Procesor je x2 4800.

Jel moze na PM info gde moze da se kupi ovaj transcend, brljajuci po cenovnicima firmi ne mogu da iskopam ovaj info.

Vrh Dno