Šta je novo?

X2 4400+ G2 Overclock

meni je 3ghz stabilno na 1.4 naponu... Cooler je titan... temp ne prelazi 50c... Na 3.2 i 3.2 nisam pokushavao jer cu morati da podignem josh napon... A pasta na kuleru i nije bash dobra...

Enivej, 4400+ je pao na 4600 dinara ;) Uz`o juche, G2 stepping...Samo sto cu ja za razliku od vas verovatno da ga downclockujem, kako bi ventilator sto tishe radio :)

Enivej, skin`o bih ga npr sa 2.3 na 2.1, al` da ne opada brzina memorije...Naravno, da se sto manje greje, kako bi c`n`q odradio posao i usporio fan...Ploca ce biti biostar ta780g...Sta mi savetujete, kako da podesim, fsb, naponi, sta vec kako vec? Toootaalni sam laik, danas menjam socketA platformu koju imam 3 godine :)

Poslednja izmena:
Enivej, 4400+ je pao na 4600 dinara ;) Uz`o juche, G2 stepping...Samo sto cu ja za razliku od vas verovatno da ga downclockujem, kako bi ventilator sto tishe radio :)

Enivej, skin`o bih ga npr sa 2.3 na 2.1, al` da ne opada brzina memorije...Naravno, da se sto manje greje, kako bi c`n`q odradio posao i usporio fan...Ploca ce biti biostar ta780g...Sta mi savetujete, kako da podesim, fsb, naponi, sta vec kako vec? Toootaalni sam laik, danas menjam socketA platformu koju imam 3 godine :)

Uopshte ne morash da ga DownClockujesh samo stavi napon na 1.25 i stabilno ce da radi na box cooleru... Samo spusti broj obrtaja i nece ni da se greje a ni da se chuje...

Evo mojih klokova za svaki dan... Memorija nece bash da se klokuje i zato je drzim =< 667mhz... Napon je kao shto vidite 1.25v :D
Inache probao sam i 3 i 3.1 Ghz i radi stabilno sa podizanjem napona a ne prelazi 50c pod opterecenjem... Moracu i 3.2 i 3.3 da probam da izguram :D

111qi4.jpg

Poslednja izmena:
Uopshte ne morash da ga DownClockujesh samo stavi napon na 1.25 i stabilno ce da radi na box cooleru... Samo spusti broj obrtaja i nece ni da se greje a ni da se chuje...

Evo mojih klokova za svaki dan... Memorija nece bash da se klokuje i zato je drzim =< 667mhz... Napon je kao shto vidite 1.25v :D
Inache probao sam i 3 i 3.1 Ghz i radi stabilno sa podizanjem napona a ne prelazi 50c pod opterecenjem... Moracu i 3.2 i 3.3 da probam da izguram :D

111qi4.jpg

Sa tom memorijom ne verujem da ces uspeti :S:

Sa tom memorijom ne verujem da ces uspeti :S:

Moci cu samo shto ce mi memorija raditi na 580mhz...
Ako stavim ovako:
FSB 290
CPU 290x11.5=3335Mhz
HTT 290x3=870mhz
MEM 3335/11.5 (ddr400)=290 => 290x2=580Mhz

Bitno mi je samo da ne preteram memoriju preko 667-700Mhz...
Mada jurim trenutno neku memoriju na 1066mhz ali je nema nigde... :(

Poslednja izmena:
Ima u Imtelu nešto ovako.

ja sam razmishljao o kingmax 1066 2x1Gb

Izvinjam se zbog offtopic-a : gde pouzdano ima da se kupi 4400+ G2 , vidim da ih ima u rasponu od 55 do 70e kod raznih prodavaca.

Izvinjam se zbog offtopic-a : gde pouzdano ima da se kupi 4400+ G2 , vidim da ih ima u rasponu od 55 do 70e kod raznih prodavaca.

Uzmi gde hocesh (ima ih maltene svuda) odnosno gde je najjeftinije... Samo im naglasi da hocesh G2 i pre nego shto platish pogledaj serijiski broj na kutiji...

Poslednja izmena:
Moci cu samo shto ce mi memorija raditi na 580mhz...
Ako stavim ovako:
FSB 290
CPU 290x11.5=3335Mhz
HTT 290x3=870mhz
MEM 3335/11.5 (ddr400)=290 => 290x2=580Mhz

Bitno mi je samo da ne preteram memoriju preko 667-700Mhz...
Mada jurim trenutno neku memoriju na 1066mhz ali je nema nigde... :(
Delilac memorije mora da bude ceo broj.

da, da... umesto 11.5 delilac je 12

FSB 290
CPU 290x11.5=3335Mhz
HTT 290x3=870mhz
MEM 3335/12 (ddr400)=277 => 277x2=555Mhz

Poslednja izmena:
E, `ajmo na pos`o :D

Ovako, ploca je biostar ta780g. Znaci, ne ganjam cpu speed, ganjam memory speed i sto nizu temperaturu :)

A da vas prvo pitam...koliku cu razliku osetiti u brzini memorije od npr 650 i 900 mhz, ako necu, barem mi objasnite kako da je podesim da radi na 800? U pitanju je kingston vr 800...I na koliko sad meni ovde tacno radi memorija? Multiplier sam inache spustio na 11, nemam pojma zasto, reko` da vidim sta se desava.

Sa druge strane....temperatura procesora mi nije presla 30 stepeni...Cak sta vise, biostarov hardware monitor mi pokazuje 20 stepeni, a u sobi je 23....tjudo batjo, tjudo...

Imas li CPU-z?Baci neki shot ,pomalo mi je nerazumljivo ovo pitanje...

Malim podizanjem FSB-a ces dovesti memoriju da radi na deklarisanoj brzini od 800MHz.

Kada ti je sve na def onda je 2300/400=5.75 sto daje mem divider 6,tako da tada memorija radi na 2300/6=383MHz(766MHz)

Poslednja izmena:
Definitivno su 4400+ G2 odlicni za overklok, a u kombinaciji sa Biostar TA 770 AM2+ plocom rezultati su odlicni.
ccpuz.php

Orthos je prosao 12h na 3.2 na 1.41v naponu!

Poslednja izmena:
auh, sorry za screen shotove :) A jel fsb mogu posebno da podesavam? Tj meni mislim ima ponudjeno fsb 200, 266 itd, nisam video da ima kretanje za po 1 MHz...Odoh da pogledam ponovo pa se vracam sa shotovima :)

Blah, malo trujem, nisam mog`o attachmente da stavim ako editujem post...

Enivej, provalio sam kako da podignem fsb (glup)...Sta sad uraditi da se dobije sto vise, a sto manje zagreje procesor? :) Podici jos fsb, smanjiti multiplier i napon?

Prilozi

• 3.bmp
    172.8 KB · Pregleda: 80
  • 4.bmp
    167 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
Definitivno su 4400+ G2 odlicni za overklok, a u kombinaciji sa Biostar TA 770 AM2+ plocom rezultati su odlicni.
ccpuz.php

Orthos je prosao 12h na 3.2 na 1.41v naponu!

Auu,respekt!!!Pored ovakvih 4400+ nema ni potrebe za 5000BE i otkljucanim mnoziocem!

Prioritet za Orthos?

Blah, malo trujem, nisam mog`o attachmente da stavim ako editujem post...

Enivej, provalio sam kako da podignem fsb (glup)...Sta sad uraditi da se dobije sto vise, a sto manje zagreje procesor? :) Podici jos fsb, smanjiti multiplier i napon?

Samo 100 Mhz gore ? Sa 4400+ G2 nista bez 1+ Ghz overkloka.
Usput, mogao si da uz edit posta okacis slike, udjes u opciju "puni editor" i tu kacis slike. A slike si mogao da stavis u gif, png ili jpg format i da ih tagujes.
vdr1981 je napisao(la):
Auu,respekt!!!Pored ovakvih 4400+ nema ni potrebe za 5000BE i otkljucanim mnoziocem!

Prioritet za Orthos?
Pa on prvi puca, posle par minuta testiranja. Kad prodje 24h, onda ide izivljavanje sa multitasking testovima. S&M moze biti od koristi.

Poslednja izmena:
***a, mog`o sam, al` nisam znao :)

Nije meni cilj da nabijem procesorsku snagu do besvesti..Radije bih zrtvovao snagu (koja mi nije potrebna) na racun regulacije fana...Pa bih max nabudzio sve sto moze, al` da ne utice na temperaturu procesora, samim tim i na fan :) Zasto mi u biosu prijavljuje 3-4 stepena vishu temperaturu od sobne? Komp radi vec koji sat...

Nov sam u ovome, imao sam socketA platformu 3 godine, u oc se nisam mesh`o :)

Prilozi

• 33.JPG
    33.JPG
    91.9 KB · Pregleda: 82
@Marko 84

Stavi HT link na X4(800MHz) i guraj FSB na gore(mali koraci 2-3MHz).Poooolakoooo....:D
Ako izgubis mogucnost boot-a odradis clear cmos.
Ne diraj voltaze i neces uticati na temperature( ili hoces ali zanemarljivo).I ne boj se ,neces "nabiti procesorsku snagu do besvesti",to sigurno ne...:D
Ako ti je u BIOS-u najvece podesavanje za memoriju DDR800 ,onda ne postoji mogucnost za to sto hoces,da postedis proc kloka a da memoriju nasviras,mozes samo latencije da joj zategnes.

Poslednja izmena:
Sa kojim kulerom i memorijom?
Sa kingston Value RAM-ovima na 800 Mhz. Tajminzi su CL4 4 4 12 2T na 940 Mhz. Moze memorija i na 1000 Mhz na CL4 4 4 12.
Kuler je CM Hyper 212 i hladi fenomenalno i kosta 2400 dinara. 4400+CM212 je jeftiniji jedno 5-10 € nego 5000+ BE bez ikakvog kulera.

Sa BOX-om je Orthos stabilan bio na 3.1 Ghz na 1.35v, a za testove na 3.2 na 1.4v. Orthos ga zagreje pa pukne.

Mene zanima da li može sa box-om na 3GHz za 24/7 (bukvalno nikad da se ne gasi mašina) - ne želim da se smaram sa hlađenjem.

Moze, svaki G2 ide na 3.0 Ghz bez dizanja napona sa boxom.
Kod mene ne moze :( neki max je na 2.8~2.9 al tad je temperatura vec ~60+ C

Jel imas uopste G2 procesor ili je stari G1 ? Koja ti je ploca na kojoj hoces da oc.

Poslednja izmena:
Evo sad sam podigao na 2990 mhz bez dizanja napona i bez dizanja napona memorije koja radi na 1ghz :) (5-5-5-15).Inace juce sam dao drugu pastu (neku zalman-ovu) pa sad imam nize temp :)
kasnije cu upload-ovati screenshot-ove temp. pri opterecenju :)

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    87.1 KB · Pregleda: 83
Taj G2 bi morao da radi sa BOX-om na defaultu na 3Ghz. Solidan rezultat za memoriju, narocito ako je value ram. Kod R_U_S-a radi kingston value ram DDR2 667 na 1066 bez problema na CL5 4-4-12! Ploca je takodje Biostar TA770.

Poslednja izmena:
Ja sam vec postovao moje freq za svaki dan... 2.9 na 1.25v orthos na priority 9 radio 8h i sve je ok a temp je bila 40c... Imam cooler iz "moja mashina" koji fenomenalno radi (kod nas mislim da ih ima samo na jednom mestu da se kupe trenutno)

Poslednja izmena:
Mene zanima da li može sa box-om na 3GHz za 24/7 (bukvalno nikad da se ne gasi mašina) - ne želim da se smaram sa hlađenjem.

Moze, 3Ghz na 1.35v a temp ce biti u load-u 60-65c sa box coolerom...

Vecheras cu probati na 3.2Ghz da ga stavim... Javljam rezultate...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno