mcekovic je napisao(la):
E, gde ti je bio taj pragmatizam u epskim AMD vs Intel diskusijama... 😀 😀
Uopste se ne radi o pragmatizmu.
Da bi se na primer SSE2 iskoristio ne treba mnogo da se mozga, rekompajliras program, tu i tamo uradis nesto rucno i to je to. S druge strane, da bi se 48 PS jedinica iskoristilo, nije tesko smisliti neke slozene shader programe koji ce stvarati izuzetne vizuelne efekte medjutim problem ce tu biti to sto shader programi za rad zahtevaju podatke iz video memorije odnosno pored unapred zadatih konstanti teksture su im jedini ulaz i izlaz za podatke. Znaci pored toga sto ce memorija morati da bude brza bice neophodno i da je bude nekoliko puta vise nego sada da bi kompleksni shader programi imali smisla. Vise memorije za sobom vuce potrebu za jos brzom magistralom, brzom sistemskom memorijom, procesorima, diskovima, itd.
Moorhuhn je napisao(la):
E uze mi repliku iz usta...a istom bi mogli da počastimo i Pradigmu. Vidim spominje silne pixele od kojih neće biti koristi bar još godinu dana, a ni posle toga zbog "unita koji se po potrebi koriste"... . A "dotični" 64bitni CPU koji je takođe bio ispred vremena, bar kada je desktop u pitanju, od njega je bilo koristi?! :trust: Jao "navijači", mnogo ste isti. 😀
Ne vidim zasto mene trpas u isti kos sa Paradigmom?
Prvo, ja sam davno rekao da od 64 bita nema jake vajde i da je nece biti jos dugo dok su mi svi AMD-ovci ovde udarali kontru "zalogom za buducnost".
Drugo, ja sam osoba koja ima sopstveno misljenje formirano potpuno samostalno na osnovu cinjenica koje u ovom konkretnom slucaju poznajem jer sam nedavno poceo da se bavim 3D grafikom i proracunima na GPU.
Trece te cinjenice u mom slucaju uvek dolaze iz dokumentacije, univerzitetskih studija i direktnog kontakta sa developerima koji znaju vise od mene, a ne iz PR prospekata. Prema tome, niti smo Paradigma (ili bilo ko drugi ovde na benchu) i ja isti, niti sam ja neki tamo "navijac" (sa ili bez navodnika), vec sam neko ko prilicno dobro zna o cemu govori.