Šta je novo?

x10 vs satio vs vivaz vs htc desire

kovle

Slavan
Učlanjen(a)
29.03.2008
Poena
350
Prvo sam gledao samo vivaz, a onda i desire, pa mi se svideo i satio, da bih na kraju dosao do x10. Sta sada da radim, kod svakog nesto hvali, a to ima neki drugi i tako sve u krug. Dodje mi ili da kupim sva 4 ili nijedan xD Ima li neko barem neki od ovih mobilnih telefona pa da prenese utiske, ili se dvoumio izmedju nekih od ovih gore navedenih modela, pa je nasao resenje. Telefon ce mi najvise sluziti za multimediju, muzika preko slusalica (da ima kvalitetan audio odeljak kao i 3,5mm jack-pozeljan), surfovanje netom, gps, da nije spor softver pri kretanju kroz meni, aplikacije i opcije telefona, znam da nijedan nije bez bugova, ali da ih je sto manje. Takodje, ne bih zeleo bateriju da punim svakog dana. Na drugom mestu mi je kamera, neka tipa point n` shot, koja se brzo aktivira, ali i koja ima manuelnih opcija za podesavanja, da budu dobre slike, ali i video zapis, jer ne mogu svugde da nosim digitalni fotoaparat.
Evo linkova za sva 4 telefona sa gsmarene, ako neko zeli da se podseti :))
http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_x10-2964.php
http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_satio_(idou)-2683.php
http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_vivaz-3022.php
http://www.gsmarena.com/htc_desire-3077.php
Od ovih telefona u ruku sam uzeo, malo probao i igrao se sa vivazom i speriom x10, sa ostala dva nisam. Nadam se da ce neko uspeti da me prosvetli sta da radim. Unapred zahvalan dragim forumasima... :)))

pa ti kupi onda sva cetiri kao Djani u reklami za mts. naravno malo se salim.:d

manje vise nijedan tel nije savrsen za tebe, svi bi mi zeleli da ima sve. Desire je moja preporuka ja ga imam a mana mu je baterija sto moze da bude problem. za ostale ne znam mozda X10. imas opciju da odes u poslovnice pa da probas telefone, u Bg u sityju imas i X10 i desire da probas.

probao sam vivaz i x10, ima desire u delti ?? nigde ga nisam video u gradu, ako ima tamo onda moram da idem da ga probam. Jel x10 nije multitouch ? Kolika je realno razlika u kvalitetu kamere izmedju x10 i desire-a

Desire ima jednu manu, baterija! Punim ga skoro svakog dana. Posto mi je wifi cesto ukljucen,baterija se brzo prazni,inace kad ne preterujem sa wifi-jem,komotno moze do 2 dana da izdrzi. 600e za symbian,neee! Za x10 ima review na mobilnom svetu,vec sam ga kacio u jednoj temi,procitaj pa razmisli. Desire ima super zvuk na slusalicama,slike su skroz ok danju,a nocu *** nije nesto ali tako je sa vecinom telefona.

u dela sity imas i desire u vipu, X10 u mts, i valjda vivaz u telenoru i svi su upaljeni nisu makete. ja sam ih cackao.

jel nije zalpljena neka traka preko kamere ili 3,5mm jack-a na sva tri mob-a ? zato sto u vipu u knezu ima neka traka preko kao fazon zastita od kradje, a namerno tu zalepili...

danas sam bio u vipu i to sto je zalepljeno se nalazi na sredini desirea i ne pokriva kameru i sl....sta ocekujes, da ti daju fon tek tako da cackas? :)

pa nalazi se po sred kamere na x10, a kod telenora je ono drugacije i sve se lepo vidi, a ne sa ovim trakama kao ko vipa. pa brate neka ga prikljuce ne znam drugacije, ja kupujem telefon i dajem pare ne daju mi ga za dz :)

al nije to to, najbolje je kad sam probas. Da kamera je najjj kod satia, ali symbian kod njega cujem da je bagovit, ai hvali 3,5mm, sto je stvarno bruka...ne mogu vise da kupujem kineske adaptere :)

A gde jos kupiti Desire u original pakovanju a da nije Vip i da nisu ove neke muvatorske radnje?

Kod operatera za punu cenu.

Ima u oglasima. Mnogi prodaju telefone iz vipa i telenora

Nikako da pitam za to. Jel se tim likovima sto prodaju nove telefone od operatera isplati nesto? Koliko telefona mozes da uzmes uz ugovor? Kapiram da im se isplati da ga prodaju samo ako su na najskupljim paketima jer ih fon izadje jeftino, a pretplatu placaju pa je placaju.

E pazite ovako. Ti sto prodaju za 230e su lopovi,to je ocigledno. Ti fazoni ja tebi saljem tel iz piii kad mi legnu pare ne pije vodu. Realna cena za desire je oko 400 u oglasima +-30e. Sve sto je ispod toga je sumnjivo. Mog ortaka su tako izradili,neki lik prodavao tel za 190 i to 30 komada.
Meni je iskreno nelogicno kupovati takav tel uz ugovor pa ga prodati,nekima nije pa to rade. Meni je jedan lik nudio da idem sa njim u vip,on kupi tel na svoje ime,meni ide aparat,a njemu kinta. U sustini ko nece da se obavezuje ugovorom (ja sam kupio uz ugovor,jer sam sujeveran kad su neke stvari u pitanju), moze naci telefon preko oglasa u full pakovanju sa garancijom. Ko nece, moze ga kupiti na crno ali sa manjom garancijom. Znam puno ljudi koji tako kupuju,meni se to ne svidja,pogotovo kad ke u pitanju aparat od 450e. sorry za mali off

problem je u tome sto telefon mozda ima garanciju ali ona nije ostvarljiva...ako neko uzme fon preko vipa npr, i ti ga kupis od njega, garancija ti ne znaci nista jer je ostvarljiva samo preko osobe koja je potpisala ugovor. a tesko da ce iko da prodaje telefon na crno i da ima obavezu 2 god da ti seljaka telefon na garanciju ako nesto ne valja. tako da u sustini vecina telefona koja se prodaju imaju bezvrednu garanciju, originalna kutija(i eventualno papiri) sluze cisto da se vidi da telefon nije dignut...

Poslednja izmena:
problem je u tome sto telefon mozda ima garanciju ali ona nije ostvarljiva...ako neko uzme fon preko vipa npr, i ti ga kupis od njega, garancija ti ne znaci nista jer je ostvarljiva samo preko osobe koja je potpisala ugovor. a tesko da ce iko da prodaje telefon na crno i da ima obavezu 2 god da ti seljaka telefon na garanciju ako nesto ne valja. tako da u sustini vecina telefona koja se prodaju imaju bezvrednu garanciju, originalna kutija(i eventualno papiri) sluze cisto da se vidi da telefon nije dignut...

Ovo nije tacno, ja sam caletov telefon odneo na servis i pitali me sta mi dodje on, ja kazem i nije bilo problema, samo sto nisam dobio telefon na koriscenje(dok se ne popravi ovaj) zato sto nije on licno odneo telefon...

Da li moze neko da mi kaze gde ima da se vidi sony ericsson x10 uzivo?Ono da moze da se upali i malo cacka.Mislio sam na neku ekspozituru telenora,mts-a ili vip-a u beogradu.Razmisljam da kupim ovaj fon pa bi malo blize da se upoznam sa njegovim karakteristikama posto se dvoumim izmedju satia i x10.

Imas u vip-u u knezu upaljen, samo kameru ne mozes da isprobas jer ima neku traku za zastitu od kradje preko nje zalepljenu. Ja sam danas kontaktirao jednog lika, i nudi x10 za 350 evra, kupljen je u mts-u 16.juna, samo mi to oko garancije nije jasno, jel cu moci ja da odnesem telefon, ne daj boze ako se pokvari sa racunom ili cu morati njega da zovem??? Vidim da ima samo jedna ili dve ponude za desire i uglavnom su 350 evra

Ne verujem nikom, danas svako hoce da prevari, ipak radnja je radnja i bude lakse kolko-tolko. Ne znam da li ima u com trade-u da se kupi Desire posto kad se ode na sajt htc-a oni upucuju na tu radnju pored vipa i telenora.

Jeste ipak sam siguran, ovako je lutrija, ali ***, Srbija !!! :) da isao sam na njihov sajt raspada im se i bio danas u uscu isto nemaju desire, a bio sam i do delte i NISAM NASAO izlozen u vipu desire i x10 !!!

Ovo nije tacno, ja sam caletov telefon odneo na servis i pitali me sta mi dodje on, ja kazem i nije bilo problema, samo sto nisam dobio telefon na koriscenje(dok se ne popravi ovaj) zato sto nije on licno odneo telefon...

dobro mislim, cale ti je....sta sad, ali mislim na druge situacije...licno sam bio danas do vipa to da proverim i bas tako su mi rekli - ako ti nisi potpisao ugovor garancija nije ostvarljiva.

dobro mislim, cale ti je....sta sad, ali mislim na druge situacije...licno sam bio danas do vipa to da proverim i bas tako su mi rekli - ako ti nisi potpisao ugovor garancija nije ostvarljiva.

Ja mislim da se to njih ne tice, ti si samo kupio telefon od njih i vezan si ugovorom(to i jeste njihov cilj), a sada ko ce poslati telefon na servis, to njih nije briga... Moj slucaj je konkretno Telenor/Nokia/Mobis... :) poz

Imas u vip-u u knezu upaljen, samo kameru ne mozes da isprobas jer ima neku traku za zastitu od kradje preko nje zalepljenu. Ja sam danas kontaktirao jednog lika, i nudi x10 za 350 evra, kupljen je u mts-u 16.juna, samo mi to oko garancije nije jasno, jel cu moci ja da odnesem telefon, ne daj boze ako se pokvari sa racunom ili cu morati njega da zovem??? Vidim da ima samo jedna ili dve ponude za desire i uglavnom su 350 evra
Ok hvala na odgovoru.Bas cu danas da skoknem do vip-a u knezu da pogledam.Ne znam da li je bolja varijanta x10 ili da uzmem satia?Znam da dosta ljudi pljuje satia posto je na symbian-u ali drugar ga ima vec dva meseca i odlicno mu radi,ne baguje,slike su mu ekstra,navigacija mu radi odlicno i on bar za sada nema nikakvih problema sa njim.Znam da je x10 na android platformi i za sada je na 1.6.Kazu da ce moci da ide na 2.1 ali nece moci da ide na 2.2.
E sad da li neko moze da mi kaze kolika je razlika izmedju 2.1 i 2.2?
Da li je bas dosta bolji 2.2 od 2.1?Pitam ako resim da kupim x10.
Jos vagam sta da kupim.Maksimalno bih dao 350 eura i to je plafon.
Za x10 su garancije do dve godine jedino je problem da li su ostvarive dok za satio je u vecini slucajeva sest meseci pa do godinu dana.

2.2 je navodno 4-5x brzi od 2.1 , takodje tek sa tom verzijom androida mozes da instaliras aplikacije na memorijsku(samim tim i one silne navigacije jer u suprotnom ces morati da rutujes fon). i to je to u sustini...

Pa jel se zna hoce li moci da se instalira 2.2 ili ce plafon biti verzija 2.1?

Nazad
Vrh Dno