markokikinda
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.06.2006
- Poena
- 319
Heh, rekoh da probam i ja da malo duze koristim Linux. Problema nie bilo do samog kraja...
1. Pregledam sve distribucije i odlucim se za Xubuntu 7.04.
2. Downloadujem Xubuntu.
3. .......
4. Bootujem Xubuntu i.... Kod ucitavanja desktopa on stane... Kao mrtav.
Sve sam proverio, i cd i memoriju i jos sto peripetija al dzaba. Isto i Ubuntu....
Masina je Intel Celeron 633MHz, 128MB RAM, i810 Chipset... vrlo jadna masina (s' obzirom na procesor
i chipset koi je promasaj milenijuma) ali bi trebalo da radi OK posto je Xubuntu light-distro i ne treba mu mnogo resursa za pokretanje sa Live CD-a...
Posle sam stavio KNOPPIX koji se butovao za 1 minut mozda 2 min, a koristi KDE koi vuce vise rama.
Da li se ova sporost pokazala i drugima koi koriste Ubuntu i njegove derivate i ako jeste sta da radim?
1. Pregledam sve distribucije i odlucim se za Xubuntu 7.04.
2. Downloadujem Xubuntu.
3. .......
4. Bootujem Xubuntu i.... Kod ucitavanja desktopa on stane... Kao mrtav.
Sve sam proverio, i cd i memoriju i jos sto peripetija al dzaba. Isto i Ubuntu....
Masina je Intel Celeron 633MHz, 128MB RAM, i810 Chipset... vrlo jadna masina (s' obzirom na procesor
Posle sam stavio KNOPPIX koji se butovao za 1 minut mozda 2 min, a koristi KDE koi vuce vise rama.
Da li se ova sporost pokazala i drugima koi koriste Ubuntu i njegove derivate i ako jeste sta da radim?