Šta je novo?

(X)Ubuntu Problem

markokikinda

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2006
Poena
319
Heh, rekoh da probam i ja da malo duze koristim Linux. Problema nie bilo do samog kraja...

1. Pregledam sve distribucije i odlucim se za Xubuntu 7.04.
2. Downloadujem Xubuntu.
3. .......
4. Bootujem Xubuntu i.... Kod ucitavanja desktopa on stane... Kao mrtav.

Sve sam proverio, i cd i memoriju i jos sto peripetija al dzaba. Isto i Ubuntu....

Masina je Intel Celeron 633MHz, 128MB RAM, i810 Chipset... vrlo jadna masina (s' obzirom na procesor :( i chipset koi je promasaj milenijuma) ali bi trebalo da radi OK posto je Xubuntu light-distro i ne treba mu mnogo resursa za pokretanje sa Live CD-a...

Posle sam stavio KNOPPIX koji se butovao za 1 minut mozda 2 min, a koristi KDE koi vuce vise rama.

Da li se ova sporost pokazala i drugima koi koriste Ubuntu i njegove derivate i ako jeste sta da radim?

Problema nije bilo...
chipset koji je...
...koristi KDE koji vuce...
...drugima koji koriste Ubuntu...

Uh što ne volim da idem u offtopic, ali me zanima da li pojedinci namerno pišu na ovaj način, jer mi u suprotnom ovo izgleda prosto neverovatno i zabrinjavajuće?!!

Izvinjavam se svima.

EDIT: quote-ovao sam dr.Tiristora mada se moja opaska odnosi na prvi post, naravno

Poslednja izmena:
Uh što ne volim da idem u offtopic, ali me zanima da li pojedinci namerno pišu na ovaj način, jer mi u suprotnom ovo izgleda prosto neverovatno i zabrinjavajuće?!!

Izvinjavam se svima.

EDIT: quote-ovao sam dr.Tiristora mada se moja opaska odnosi na prvi post, naravno

Covek je lepo pitao, a umesto da je dobio bilo kakav konstruktivan odgovor, on je dobio dvojicu koji prigovaraju. :p

Masina je Intel Celeron 633MHz, 128MB RAM, i810 Chipset... vrlo jadna masina (s' obzirom na procesor :( i chipset koi je promasaj milenijuma) ali bi trebalo da radi OK posto je Xubuntu light-distro i ne treba mu mnogo resursa za pokretanje sa Live CD-a...

Izgleda da je tvoj racunar suvise slab za taj zadatak... :d

Ako ti GNOME i KDE budu radili sporo na toj konfiguraciji probaj XFCE ili Fluxbox. Xubuntu/Fluxbuntu koriste XFCE/Fluxbox mada se u dosta distribucija mogu naći kao opciono grafičko okruženje.
Evo skoro smo na ortakov laptop, sa kojim nije znao šta da radi, instalirali DSL koji koristi Fluxbox. Ubrzanje je bilo znatno u odnosu na Windows 98 koji je ranije bio na njemu. U pitanju je bio 486 100 Mhz sa 32 MB ram-a.

Evo ti komentara sa susedne prepiske. :)

Poslednja izmena:
Sto se tice kritike dr. Tiristor je kikindjanin :D (sugradjanin i komsija) tako da mi je jasno zasto je to prepisao (ah taj mentalitet + drzi PKS u potpisu :D) - salim se naravno... To mi je navika sa WLM-a.

Sto se tice pitanja: Treba da radi jer Xubuntu koristi XFCE (mada nekako mi drugaciji taj xfce :D)
E sad meni se Xubuntu jako dobap zbog svog izgleda i relativne "lakoce" upravljanja...
A ne znam sta je najblize tome tj. sta od distribucija da nabavim....
Posto ocigledno da problem postoji samo kod Ubuntu-derivata...

Poslednja izmena:
Sto se tice pitanja: Treba da radi jer Xubuntu koristi XFCE (mada nekako mi drugaciji taj xfce :D)
E sad meni se Xubuntu jako dobap zbog svog izgleda i relativne "lakoce" upravljanja...
A ne znam sta je najblize tome tj. sta od distribucija da nabavim....
Posto ocigledno da problem postoji samo kod Ubuntu-derivata...

OpenSUSE 10 je "community" verzija SUSE Linux-a.
On bi trebalo da bude drugi izbor u slucaju da ti ne radi Ubuntu.
(mada je KDE, pa mozda opet budes imao problema) :wall:

Који Xubuntu release је у питању? Колико се сећам, са 128 MB RAM-а мораш да користиш Alternate Install CD. Live (тј. Desktop) CD тражи бар 192 MB.

Xubuntu 7.10 Tribe 2 Release... Koristio sam desktop CD a Alternate sam skinuo ali nisam probao sa njim... Probacu pa javljam rezultate.. Nekako sam skeptican jer na svaki (Ubuntu, Xubuntu) pada kod ucitavalja desktopa... Ali ajde jedan CD manje vise... Probam pa javljam...

Huh... Razbih se... Instalirao sam ga iako mi je posle startovanja X servera ekran bio crn pa sam na slepo... Ali sad nece da se loguje!!! Ne mogu da verujem... Znaci 100% sam proverio user i pass koji sam namestio (jer nece bez passa nikako) i ne prihvata... Uspeo sam da pokrenem recovery boot iz GRUB-a i da iz konzole startujem "startx" ali ne mogu da namestim Usera odatle... Ovaj Xubuntu ima tendenciu da me zaje*ava...

Sta sad da mu radim?

Reinstall : da bih iskljucio mogucnost da sam pogresio pri kucanju passworda...

Poslednja izmena:
Moze biti da u passwordu koristiš z ili y, a layout tastature ti je ostao na "us" pa ti različito mapira tipke.

Nazad
Vrh Dno