X-Fi MB na Realtek HDA , lepe novosti ;)

lepi kokan

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.10.2007
Poruke
5,286
Poena
63
mora ručno da se edituje .inf fajl. kigen je vezan za mac adresu (normalno), tako da pri instalaciju na drugu mašinu treba da klonirate mac

00. Your Realtek Soundcard Device ID
- win7 - Control panel
- Device manager
- Soundcard device
- Realtek High Definition Audio
- Detail tab
- HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0892&SUBSYS_1043841B
[Snap1.jpg]

01. Remove all realtek soundcard driver
Recommand reboot your system

02. Wait your system detect your sound card then installed
Microsoft default sound card driver. [very important]

03. Add your Device ID to driver...
open \realtek_hda_6.0.1.7233\Vista64\HDXRT.inf

[AzaliaManufacturerID.NTamd64.6.0]
"Realtek High Definition Audio" = IntcAzAudModel, HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0255&SUBSYS_10280683
"Realtek High Definition Audio" = IntcAzAudModel, HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0892&SUBSYS_1043841B
"Realtek High Definition Audio" = IntcAzAudModel, "Paste your device id for here"
save
[Snap2.jpg]

Then goto execute setup.exe
Choose anyway installation driver <- very important

04. Reboot your system again
Recommand reboot your system

05. installation Sound Blaster Cinema 2-1.00.10
\Sound Blaster Cinema 2-1.00.10\setup.exe

06. copy run.bat & genkga3.exe to c:\
[disable your anti-virus app, because genkga3.exe was ZProtect's enpack]

07. administrator execute run.bat
then make sure your
C:\ProgramData\Creative\SoftwareLock [had 35 *.kga files]
then
del run.bat & genkga3.exe

08. logout then login
make sure your Sound Blaster Cinema 2 working...
[Snap3.jpg]

09. setting file will be
C:\Users\xxxx\AppData\Local\Creative [xxxx is your name]

It's OK now. But you want to try both application

10. Sound Blaster X-Fi MB 3-1.00.04 is a plugin soundcard
\Sound Blaster X-Fi MB 3-1.00.04\setup.exe

11. logout then login
maybe will show can't detect device with Sound Blaster Cinema2 interface

12. So. When you have both app. you must switch your soundcard default device.
[Snap4.jpg]
[Snap5.jpg]
[Snap6.jpg]

13. You can setting
Sound Blaster X-Fi MB 3 interface or
Sound Blaster Cinema 2 interface
not startup by yourself

14. Enjoy
 

umart

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
25.11.2013
Poruke
6,025
Poena
0
nisam ja jos dosao do toga,sad sam skapirao da nijedna metro/modern aplikacija ne radi,mislio sam da mi samo search ne sljaka. :)
 

Corvus Corax

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poruke
10,578
Poena
63
Hvala, Kokane. Uz ploču sam dobio X-Fi MB2, a pomoću ovog uputstva i tvog linka sam prešao na MB3.
 

umart

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
25.11.2013
Poruke
6,025
Poena
0
uspeo sam i ja nekako da dobudzim mb3,da sam znao ne bih djavola ni dirao :) nemam pojma sta sam ocekiv'o,ovde nema nist' specijelno,sve su to eq efekti.nemam pojma ocekivao sam valjda dolby,srs i ostale pikanterije.

cinema 2 i radi i ne,jednom sam nab'o kombinaciju output device-a i onda je bilo okej,mada ja nisam cuo razliku kad sam prckao po setovanjima.

pola sata nije htelo da me pusti da pokrenem onaj .bat,iako sam ugasio eset.

sve u svemu uninstall. :)
 

Corvus Corax

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poruke
10,578
Poena
63
Meni je zvuk bio čudan i neprirodan sa X-Fi MB3. Basovi su prenaglašeni i nikako ne mogu da ih ublažim dovoljno. Vratih se na "čist" Realtek, bolji mi je.
 

misa54

Flash Drive
Učlanjen(a)
01.11.2008
Poruke
1
Poena
0
Na comp-u imama Windows 7 32bit i Realtek alc892.
Instalirao X-FI MB2 ( custom bez THX ) zatim restart u Safe Mode.
I tu sam stao.

Kako da izvrsim aktivaciju ?
 
Poslednja izmena:

Nemo~

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
23.08.2009
Poruke
20
Poena
0
X-FI MB3 mi radi dok recimo Cinema ne prepoznaje karticu, iskljucen Signature, odradjeno sve po readme-u stim sto sam na Win10 preview-u, jedino sam morao sam da kreiram .kga fajlove i da ih kopiram i kreiram folder.
Jel postoji neka mogucnost Cinema da mi proradi :)?
 

dejovkci

Flash Drive
Učlanjen(a)
13.05.2019
Poruke
3
Poena
0
Pozdrav, imam problem sa kucnim kinom, uzeo sam samsungovo kucno kino 5.1 ali mi samo prednja dva zvucnika rade. Stvar je u tom sto mi je laptop spojen na tv sa hdmi kablom i onda preko tva sve koristim laptop, onda sam probao sljedece dvije stvari: spojio sam kucno kino na tv crveni i crni dzek u izlaz za slusalice od tva-rade samo ta dva zvucnika, onda sam probao spojiti taj isti kabel samo umjesto u tv spojio sam u izlaz za slusalice u laptop i opet isto. stvar je i da u realteku ne mogu konfigurirati zvucnike, smo izlazi da ima stereo a ne 5.1 sistem, znate sta bi to moglo biti? jel se nesto mora narediti ili sta :S
 
Vrh Dno