X-Fi MB na Realtek HDA , lepe novosti ;)

lepi kokan

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.10.2007
Poruke
5,286
Poena
63
Dobro veče .

Ovo nije milka canić, a nije ni čika zoran, stari manijak.
Ovo sam ja , kokan lepi glavom i brkovima.

Svima nam je poznata situacija sa omogućavanjem creative X-Fi konzole (cristalyzer , cmss-3d , itd )
na Realtek HD audio integrisanim čipovima.

E, pa novost je da su neki čikanosi otišli malo dalje u toj priči. Naime -

Uspeli su da omoguće i Dolby , DTS paket , THX Studio Pro , Sonic Focus i ceo SRS paket ! Jea !

pozitivno je da sad nema ni vremenskih ograničenja korišćenja ove pikanterije.

daklem , kome treba DTS konekt, Dolbi , i ostale zezalice (a uglavnom nam svima treba) ,
ju ar fri tu endžoj dis fajn rilis -
http://www.chw.net/foro/guias-f79/9...-srs-sonic-focus-dolby-dts-thx-prostudio.html

predpostavljam da španski znate .

Toliko od mene , za ovo javljanje :wave:
 

Gdin_M

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
17.01.2009
Poruke
7,970
Poena
48
Opa! Ne znam spanski ali zna google,:D a inace fina vest za integruse. A sto se tice goodies zezalica, jel ti koristis taj xtreme music ili si na integrusi?
 

[email protected]

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2003
Poruke
794
Poena
18
Ima i nas koji ne znamo tako dobro španski ;) Čekajte jel ovo zaista radi? Meni je bitno samo da dobijem Dolby Digital tj. DTS u igrama preko SPDIF-a :p
 

lepi kokan

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.10.2007
Poruke
5,286
Poena
63
da , radi . perfetamente što bi rekli los espanjoles .

inače , jesam na xtrememusic , treba da joj menjam opamp na lm4562 .
specijalno za potrebe ovog testiranja jedno vreme sam vozio x-fi mb . :)
 

ale

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
11.12.2010
Poruke
1,667
Poena
48
Kokane,jel moze to da radi na alc888?
EDIT-sad vidim da moze!
Koje onda fajlove treba da skinem,posto vidim u komentarima da su skidali neki i 2 fajla?
 
Poslednja izmena:

lepi kokan

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.10.2007
Poruke
5,286
Poena
63
piše sve lepo . odeš u gogle translejt .

1*
ako imaš win32 skineš realtek Realtek MOD 2.63.6418 [Beta][Gamespirit] drajvere, raspakuješ rar , staviš u program files
ručno apdejtuješ drajver iz divajs menadžera, restart, i pokreneš realtek kontrol panel iz program fajlsa.
ako imaš win64 , za drajvere ima instaler Realtek MOD 2.65 [v2.0]

2*
skineš x-fi softver X-Fi MB MOD 2011 ----> [MF]
custom instalacija, instaliraš sve OSIM THX studiopro , restart, safe mode, aktivacija, restart
ponovo pokreni instalaciju za x-fi soft , custom, instaliraj SAMO thx , restart . ćao.

u opcijama zvuka podesiš 48mhz 24 bita . x-fi MB ne radi na 96 i 192khz .
 
Poslednja izmena:

buyjoon

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
15.04.2008
Poruke
409
Poena
0
Nod mi nalazi virus u ovom X-Fi MB MOD 2011
 

demonserbia

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
02.10.2006
Poruke
605
Poena
18
Kako divne vesti za moj Realtek HD, sad cu probati da odradim da vidim bas ima li nekih promena.
 

lanmi86

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
02.07.2007
Poruke
1,442
Poena
48
Ja imam supremefx x-fi 2 integrisanu na gene-z ploci, al to je u principu alc 889 cini mi se, aj bas cu da probam ovo sutra... Ocajnicki mi treba 5.1 dolby digital live na optici :)
 

[email protected]

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2003
Poruke
794
Poena
18
Instalirao, al kako da enejblujem DTS conect npr.? Zatamnjena mi je kućica gde treba da ga štikliram?
 

lepi kokan

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.10.2007
Poruke
5,286
Poena
63
uključi 5.1 konfiguraciju zvuka u realtek i x-fi kontrol panelu.

upozorenje za virus nije tačno . odradite "exclude from detection" u svom antivirus programu .
 
Poslednja izmena:

coldej

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
15.07.2008
Poruke
1,086
Poena
38
Probano RADIIIIIIIII :) Meni kada ukljucim 5.1 u x-fi control panelu automatski prebaci i u realteku 5.1, zvuk je daleko jasni BF3,Batman Archam City prste delici na sve strane xexex uneto dosta zivosti u stare x-530 zvucnike. Hvala na linku ziv bio !!!
 

coldej

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
15.07.2008
Poruke
1,086
Poena
38
Dts se enejbluje tako sto se ode u Start > Control Panel > Sound pa dvaputa na Default device u zavisnosti da li se koristi analogno ili digitalno povezivanje pa na zadnji tabic uradi se restore defaults i sve opcije koje su bile zatamljene postanu dostupne za menjanje :d

 
Poslednja izmena:

[email protected]

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2003
Poruke
794
Poena
18
Pa nemam tu opciju - meni je digitalno povezan sistem. Imam samo Realtek Digital Output (RCA) u playback devices (i onaj drugi analogni - Speakers ali on je zatamnjen - radi samo ako povezem analogno a to nemam). Zvuči daleko bolje nego ranije ali mi zvučni sistem ne pokazuje da daje DTS signal (ili DD). Kako uključujete 5.1 u control panelu? Tamo ima opcije samo za onaj cristalajzer, eax itd.
 

Corvus Corax

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poruke
10,578
Poena
63
Upravo isprobavam ovaj mod....

I vec sam vec naleteo na jedan problem. Dok slusam muziku (Winamp) i ukljucim Skype, zvuk se utisa, krcka, shushti i onda nestane. Winamp i dalje radi, pesma ide. Ali moram da pauziram pesmu na 10-ak sekundi i onda kada ponovo pustim, sve je normalno dok ne ugasim Skype. Tada ponovo se utisa, krcka, itd, cak i dok se gasi. :/

Edit: Takodje, svaki zvuk iz Skype-a krchi....? Cak i kada mi stigne poruka, muzika stane.
 
Poslednja izmena:

lepi kokan

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.10.2007
Poruke
5,286
Poena
63
dts može da ti piše samo ako si povezao coax ili optical digitalnim izlazom.

kod analogne veze, dekodiranje radi zvučna kartica, i tad ne može da ti piše "dts" na eksternom dekoderu.
dts piše samo kad zvučna digitalno šalje bitstream do eksternog dekodera .

što se tiče skajpa, on radi savršeno, testirano . namesti 48khz/24bit output jer x-fi mb generalno ne podržava veći sample rate .
 

ale

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
11.12.2010
Poruke
1,667
Poena
48
Kod mene je zvuk kad slusam muziku los.Dosta je tisi,nekako piskutav,krci(vrlo malo)...nije dobro...dok kad igram igrice zaista je FANTASTICAN!
Mozda ja nisam nesto dobro uradio,ali ne verujem,sve je lepo objasnjeno.Mozda je problem zato sto moja ploca nema podrsku za win7,pa mi zbog toga rade samo 3 zvucnika i wofer.I da,izbacuje mi u creative control panelu `device not supported`.
 
Poslednja izmena:

lanmi86

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
02.07.2007
Poruke
1,442
Poena
48
Instalirao, SRS proradio, THX mi je vec radio i na starim drajverima, kao i dts u filmovima, ali dolby digital live i 5.1 preko optike, u igrama jednostavno nece, probao sve zivo, i ne mogu da izvalim do cega je... A da, inace sve sam lepo instalirao a creative control panel mi izbacuje "device not supported" Ne kontam, sta moze da bude, no dobro, dobio sam malo novih efekata, i to je to...
 

lepi kokan

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.10.2007
Poruke
5,286
Poena
63
ako imaš device not supported , onda drajver ne podržava tvoju integrisanu zvučnu /verovatno VIA ili c-media / . koj je čip ako nije tajna ?
 

Corvus Corax

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poruke
10,578
Poena
63
što se tiče skajpa, on radi savršeno, testirano . namesti 48khz/24bit output jer x-fi mb generalno ne podržava veći sample rate .

Namesteno je vec bilo 48kHz/24bit. Zanimljivo je da sve ostalo funkcionise odlicno. I nije mi izbacivalo nigde "device not supported". Ali cim slusam muziku i ukljucim Skype, onaj zvuk dok se ukljucuje Skype krchi i tishi je, a muzika takodje krchi, utihne i prestane. Kada zaustavim muziku i pustim nakon 10 sec, sve radi najnormalnije. Ali ponovo se isto dogodi cim mi neko posalje poruku tj cuje se zvuk notifikacije. Provera zvuka u Skype odlicno radi i ne pravi probleme, ali cim pokusam da proverim notifikacije, krche, utishaju se i ubije mi muziku.
Bas cudan problem. Inace zvuk je stvarno dobar.
 

lanmi86

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
02.07.2007
Poruke
1,442
Poena
48
@ lepi kokan

Nema sanse da ne podrzava, U pitanju je ALC 889 supremeFX X-FI 2, integrisana na maximus IV Gene-z ploci. Imam u glavi neke ideje sta moze da bude pa cu probati danas sutra...
 

ale

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
11.12.2010
Poruke
1,667
Poena
48
Koga pitas posto imamo isti problem?
 

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poruke
8,811
Poena
48
Namesteno je vec bilo 48kHz/24bit. Zanimljivo je da sve ostalo funkcionise odlicno. I nije mi izbacivalo nigde "device not supported". Ali cim slusam muziku i ukljucim Skype, onaj zvuk dok se ukljucuje Skype krchi i tishi je, a muzika takodje krchi, utihne i prestane. Kada zaustavim muziku i pustim nakon 10 sec, sve radi najnormalnije. Ali ponovo se isto dogodi cim mi neko posalje poruku tj cuje se zvuk notifikacije. Provera zvuka u Skype odlicno radi i ne pravi probleme, ali cim pokusam da proverim notifikacije, krche, utishaju se i ubije mi muziku.
Bas cudan problem. Inace zvuk je stvarno dobar.

A da samo ugasiš zvučne notifikacije u Skype-u? Ko zna u kom su formatu... možda to (format / dekoder) pravi problem (neki konflikt)?
 

lepi kokan

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.10.2007
Poruke
5,286
Poena
63
inače, ale, budi siguran da ti ploča podržava windows7 . instalirao sam ga baš skoro na nekoj prastaroj socket A ploči . radi bez greške .
 

ale

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
11.12.2010
Poruke
1,667
Poena
48
Slao sam e-mail gigabyte firmi,i oni su mu rekli da moja ploca nema neki sertifikat za win7,i da je jedini nacin da dobijem zvuk na svih 5 zvucnika jeste posebna zvucna karta.Imam instaliran win7,vec godinu dana i nikakvih problema nisam imao,osim toga sto ne rade dva zvucnika.U stvari rade oni ali daju nejasan zvuk(ako hocete mogu da snimim da vam pokazem kako to zvuci).
 
Poslednja izmena:

lepi kokan

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
20.10.2007
Poruke
5,286
Poena
63
Slao sam e-mail gigabyte firmi,i oni su mu rekli da moja ploca nema neki sertifikat za win7,i da je jedini nacin da dobijem zvuk na svih 5 zvucnika jeste posebna zvucna karta.Imam instaliran win7,vec godinu dana i nikakvih problema nisam imao,osim toga sto ne rade dva zvucnika.U stvari rade oni ali daju nejasan zvuk(ako hocete mogu da snimim da vam pokazem kako to zvuci).

e pa ko ti je kriv što si im slao mail . sou mač for gigabajt kastomer ker.
na ploči imaš realtek 888 i on savršeno radi na windows 7.

jedini način da nemaš zvuk na zvučnicima je da nisi dobro assignovao džekove , ili da je ploča pokvarena .
 
Poslednja izmena:

ale

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
11.12.2010
Poruke
1,667
Poena
48
Ma ploca je ispravna,kada stavim sve na front speaker out tada rade svi,ali nema vise 5.1 zvuka vec obican stereo.Sad cu da postavim ovde snimak,pa da cujete kako ova dva zvucnika rade.
 
Vrh Dno