Odakle poceti :d Dugo nisam igrao ni stock wrc 4 pa sam ispao malo ''iz forme'' posebno jer sam igrao NFS Rivals u poslednje vreme..
Probao sam 3 moda, bez stock wrc 4 fizike a iz zezanja sam vozio malo i dirt 2, CMR 5, mozda 2h zezanja ukupno sa svim ovim.
Daguru's Physics mod
Ovaj mod dosta hvale ali sam najmanje igrao sa ovom fizikom. Ne znam da li ima neka novija verzija ali ovo sto sam probao je najblize stock wrc 4, mozda ima malo manje gripa/vise proklizavanja i to je to a cudi me jer je mod nahvaljen kao malo olaksana verzija EC Sim HW. Cak sam i proverio da nisam zamenio fajlove sa ovim
new real modom za koji kazu da je laksi za voznju od ova dva koji su vise sim..
New real mod
Ovaj mod je u sustini veoma igriv u kombinaciji sa stazama iz wrc 4 i kapiram da ce vecini odgovarati jer je i dalje arkada ali je grip realniji i razlike u zavisnosti od podloge su primetne, tacno se oseti prelaz sa makadama na asfalt i obrnuto, na snegu je sve mnogo zanimljivije i malo realnije ali opet tezina vozila i inercija su (mozda) samo malo bolji od stock fizike. I kocenje je malo bolje ali losije od EC Sim. Ali u svakom slucaju vredi probati i dovoljno je zanimljivije i izazovnije za voznju od dosadne stock fizike. Navodno je i zvuk motora poboljsan (siroviji zvuk) ali sam, da bih se manje smarao, sve modove probao uz grmljavinu Mastodona pa ne znam. :d
Za oba moda koje sam naveo spremaju i nove verzije sa kao jos poboljsanom fizikom ali i efektima prolaska kroz vodu, blato, prljanje automobila itd. Takodje su ostecenja automobila povecana.
I na kraju EC Sim HW mod
http://www.nogripracing.com/forum/showthread.php?t=324924
Vec sam pisao o ovom modu ali.. posle samo 20-ak minuta sam se navikao na ovu fiziku, rekoh vec da su mi osecaj tezine, inercije, ponasanje kocnica, ogibljenja i ostali parametri skroz dobri i za ovo mogu da kazem da je blizu simulacije. Kao problem sam naveo bas los grip i osecaj kao da sa slik gumama vozis po svakoj podlozi..
I onda sam igrao malo duze, definitivno je grip morao da bude veci na nekim zemljanim podlogama, makadamu.. na asfaltu deluje ok ali opet nekada posle ostre krivine proklizam i okrenem auto kao da je
crni led pod tockovima. Ovaj mod je za pedale i volan, realno, tesko je dozirati gas preko gamepad-a i tastature. Ali posle malo vezbanja ovo ipak moze da se vozi samo su problem staze tj koncept istih - za ovaj mod bi bile savrsene staze iz wrc 2010 i wrc 2011 koje su prilicno duze i brze od ovih iz wrc 3/4 i podsecaju na cmr/rbr staze (od kojih su neke cak i uze). Evo sta je problem - u Italiji, Portugalu, Australiji.. staze su dosta spore i preterali su sa jednolicnim ostrim krivinama/hairpins i tu se vozi najcesce sa 3 brzine pa kocenje, ostra krivina i tako ko zna koliko puta sto ume bas da smori i brzine su male. Meni ovo ne bi smetalo da ima vise duzih staza u ovim relijima nego ovako brzo dosadi a da se ne bi okrenuo potrebno je pametno i realno dozirati gas. Da izbacim odmah Dirt 2/3 iz poredjenja, cak su i u rbr neke staze uze a u cmr 5 i brze i mnogo sire, zato je u wrc 4 sa ovim modom sve dosta teze s'obzirom na dizajn staza.
Fizika na snegu sa ovim modom je bas dobra i konacno imam razlog da vozim svedski reli. Mada i tu ima dosta sporih deonica.. Najduze i najbrze staze (ne najlakse) su kao stvorene za ovu fiziku, npr Finska, Argentina, Spanija.. jer je voznja izazovnija, brza a greske se skupo placaju. Ostecenja su najrealnija od svih ovih opcija.
U Monte Karlu je u pocetku horor ali ako u opisu staze pise 100% icy tarmac to je onda to.. odgledah ponovo
ovaj video i brzine u takvim uslovima ne mogu da budu vece a proklizavanje i grip deluju realno. E sad to mnogima moze da bude i pretesko i dosadno za igranje zbog malih brzina.. i meni je bilo posle jurnjave 400 na sat u NFS.
Uglavnom, ovaj mod je ipak dobra simulacija samo treba uci u fazon i pametno dozirati gas, najmanja greska skupo kosta. Tezina i inercija su dobro reseni kao i ostali parametri (kocenje) , jednostavno ovo deluje kao najkompletnije i skoro pa sim resenje. Imao sam utisak ''da vozim'' nesto sto ima svoju tezinu, da su prisutni bar neki zakoni fizike i da kontrolisem zver na tockovima a ne leteci cilim.
Opet kazem - steta sto na nekim podlogama nema samo malo vise gripa ali dobro. Da su sve staze ''duze i brze'' ovaj mod bi bas dobro isao uz ovaj reli.
Bilo bi dobro kada bi neko i sa volanom/pedalama probao, kapiram da je sa tom opremom ipak mnogo bolja voznja nego sa gamepadom od 800 din :d
Sto se mene tice ostajem na EC Sim. I da, vremena sam bas syebo :d Ona staza u Spaniji, mislim da sam iz prvog pokusaja bio sporiji za minut u odnosu na stock fiziku :d
I da, ai nastavlja da vozi brzo kao sa starom fizikom tako da na 9/10 tezini gde sam ih nekada drao sada zaostajem i po minut :d
Ko hoce da vezba najbolji su sporiji automobili za pocetak, wrc 2 ili 3..