Šta je novo?

WRC 4

@ Rapture, javi se :D

Ova staza je bas old skul, uska, brza a opet ima neravnina, jaruga.. potpisujem da sam vozeci ovo vise uzivao nego prelaskom svih rally disciplina u dirt3. Jos sam stavio svitanje pa odlicno deluje Finska sa sve slabom maglom :d

8/10 ai, sve pomoci off itd, 3 restarta cele staze za ovo vreme, moze jos brze ali treba nauciti..

Prilozi

• WRC4 2013-10-28 22-51-30-29.jpg
    WRC4 2013-10-28 22-51-30-29.jpg
    184 KB · Pregleda: 66
Poslednja izmena:
Tu sam :D, nego izgleda pocela grafika nesto da me zeza, isterao sam par staza i pojavio mi se neki sarenis na slici, javlja mi se i kad pustim obican video...

^
Ona radi u rudniku i zivot joj nije lak
:d

E bedak.. mozda je do drajvera.

Rotting 7950 :D, sad skidam driver pa da vidim da li je do njega, ako nije sutra jos da probam drugi monitor...

Meni sa volanom nije lose , mada sam mnogo losiji od vas, na onoj Spaniji jedva sam postigao 4:52, odvozam par puta i smorim se koliko sam los, mada igra nije losa, naprotiv :D

Samo vezbaj :)

Ja igram sa gamepad-om..

Izgleda cu morati da reinstaliram, pocela da zakucava igra posle svake voznje, ono ucitavanje pa moram da gasim preko task managera.

^ a? :D

Oborio sam sopstveni rekord (Spanija/Colldejou/Citroen DS3 - 04:06.90) sa Hyundai i20 i odrao Loeba :d :d

Mnogo su dobre ove 4km+ staze iz wrc 4 :)

Prilozi

• WRC4 2013-10-29 00-58-11-31.jpg
    WRC4 2013-10-29 00-58-11-31.jpg
    285.7 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
Koju klasu uopste vozite, vozio sam onu prvu WRC, gde su kola 1.6 malo pola, malo ford fiesta.

^ a? :D

Oborio sam sopstveni rekord (Spanija/Colldejou/Citroen DS3 - 04:06.90) sa Hyundai i20 i odrao Loeba :d :d

Mnogo su dobre ove 4km+ staze iz wrc 4 :)

Vidim svi pricaju da je igra napredak u odnosu na proslogodisnje izdanje i reko ste mi da je probam i probah i izgleda da cu ja biti taj koji "svira" uz vetar za ovu igru. :D
Elem instalirao, pokrenuo i probao par nasumicnih trka i utisak onako, iz pocetka mi izgledalo teze, al posle 3-4 trke uvidim da igra vise prasta od predhodnika voznju bez gasa i da s rucnom mozes lakse da se izvuces iz sopstvenih gresaka za razliku od trojke. Onda je usledila potraga za omiljenom stazom La Mussara ili ti sad Colldejou. Posle trece voznje na toj stazi, sa nepodesenim kolima, gomile sitnih gresaka, bespotrebnih kocenja i stekatorskih prolazaka kroz neke krivine imam sta da vidim vreme 4:02:21u glavi da fak, setim se da sam prosle godine bio u top10 sa vremenom oko 4:05 sa voznjom fakticki bez greske i da sam morao da prepodesim auto ne bi li dosao do tog vremena inace bih kasnio po par sekundi. Za mene je to korak nazad sto se tice upravljivosti, jel losija voznja od prosle godine ne bi smela da rezultuje boljim rezultatom ove godine na fakticki istoj stazi.
Mozda gresim sto se tice toga, ali mi se svakako sama upravljivost manje svidja, posto kola imaju vise gripa nego li ranije, sto rezultje i time da mi je manje zanimljiva (da kazem lepa na oci) i izazovnija. Naravno dacu joj jos koju priliku posto je 7-8 trka ipak premalo za krajnji ocenu, pa cemo jos da vidimo.

Prilozi

• WRC4 2013-10-29 00-48-01-02.jpg
    WRC4 2013-10-29 00-48-01-02.jpg
    563.8 KB · Pregleda: 49
@ Phantom

Pa da, WRC i WRC 2 su najzanimljiviji za voznju, WRC 3 i junior automobili su dosta sporiji pa ih je dosadno voziti..

@ subaru300hp

Nije do toga nego je jednostavno upravljanje poboljsano, u wrc 3 je preupravljanje bilo dosta izrazenije i nerealnije, kocnice su cudno ''grizle'' a tockovi su imali nerealno mali stepen okretanja i samim tim su vremena u la mussari bila sporija. Mada su i sada kocnice prejake.

I jos nesto - sada je default setup automobila mnogo bolji nego u wrc 3, primera je mnogo, npr u Spaniji su bili dosta podignuti i prenosni odnosi losije reseni nego u 4, Finska npr, prilicno losija u wrc 3, sve siroke, ravne i brze staze a automobili podignuti kao za Grcku ili Argentinu uz lose resene prenosne odnose. Tu sam prostim podesavanjem znacajno popravljao vremena.

Nemaju automobili vise gripa nego u 3, naprotiv, nije prevelika razlika ali upravljanje je bolje, gripa na makadamu itd ima manje a pravi bedak je fizika na snegu - previse gripa i dosadna voznja. Ne kazem da sam u pravu ali je moj utisak ovakav..

WRC 4 je i dalje arkada ali ne mogu da kazem da nisu napredovali na nekoliko polja.

Svaka cast za vreme :) Jos uvek vozim oprezno jer me smara da na trecem minutu zbog jedne vece greske restartujem sve.

U svakom slucaju jedva cekam EC Sim HW Advanced Physics mod, samo da ne upropaste grip kao prosli put, na asfaltu i snegu bese odlicna fizika ali blato, makadam i sl podloge bas preterano malo gripa, kao po ledu da vozis.

Poslednja izmena:
Znam kako ti je, prosle godine kad sam kacio snimak borisu za istu stazu prva 2-3 puta sam u zadnjem sektoru zveknuo posto sam sivonja i necu da idem na siguricu.
Kontam o cemu pricas pogotovu sto i sam WRC ide u tom smeru unazad 7-8 godina i zbog cega sam i prestao da ga pratim zadnjih 3-4. Kad se setim odusevljenja za Zan Luis Morejov kratkometrazni film "Climb Dance", ovogodisnja voznja Lojba na Mont Vetoux-u me ostavi totalno ravnodusnim. A i sam moj nick dosta toga govori i to sve je verovatno uzrok mog misljenja da ako je vec arkada preupravljanje je i vise nego dobrodoslo. A pride je sa smanjenjem preupravljanja dosta olaksano cupanje iz lose pozicije sto nama koji volimo da preterujemo dosta olaksava posao. Mada opet i sa svim tim mi je nelogicno ako odvozam losije tj sa mnogo vise gresaka, da toliko bolje vreme dobinem.
Bacio sam oko na podesavanja i stvarno su setovanja bolja i logicnina. Kako za lokovanje osovina tako i sama visina kola.

Poslednja izmena:
@hsv pomenuo si da ti zakucava igra, pa rekoh mozda ti je do toga sto si klokovao, pa sam zato rekao "odklokuj grafiku" vrati na fabricka to :D

Znam kako ti je, prosle godine kad sam kacio snimak borisu za istu stazu prva 2-3 puta sam u zadnjem sektoru zveknuo posto sam sivonja i necu da idem na siguricu.
Kontam o cemu pricas pogotovu sto i sam WRC ide u tom smeru unazad 7-8 godina i zbog cega sam i prestao da ga pratim zadnjih 3-4. Kad se setim odusevljenja za Zan Luis Morejov kratkometrazni film "Climb Dance", ovogodisnja voznja Lojba na Mont Vetoux-u me ostavi totalno ravnodusnim. A i sam moj nick dosta toga govori i to sve je verovatno uzrok mog misljenja da ako je vec arkada preupravljanje je i vise nego dobrodoslo. A pride je sa smanjenjem preupravljanja dosta olaksano cupanje iz lose pozicije sto nama koji volimo da preterujemo dosta olaksava posao. Mada opet i sa svim tim mi je nelogicno ako odvozam losije tj sa mnogo vise gresaka, da toliko bolje vreme dobinem.
Bacio sam oko na podesavanja i stvarno su setovanja bolja i logicnina. Kako za lokovanje osovina tako i sama visina kola.

Nisi me razumeo, svaki milestone wrc do sada je imao brojne mane ali nikako da i ono malo pozitivnog zadrze u sledecem delu (npr sada su ispravili dosta toga a izbacili group b itd) a sto se tice preupravljanja ono iz wrc 2 pa i 3 nikako nije bilo realno za 4wd automobile i tockovi su se smesno malo ''zakretali'', mislim da su na taj nacin pokusali kao da laziraju osecaj tezine/inercije.

Znaci, u wrc 4 sve je i dalje arkadno ali je makar upravljanje poboljsano (po mom misljenju vozila imaju i malo vecu tezinu + malo realniji grip osim na snegu) kao i default setup vozila i onda je logicno sto su nam vremena u Spaniji brza. Za ovo vreme koje sam sada postavio u wrc 3 sam morao prilicno da podesavam auto jer su default podesavanja bila losa + losije upravljanje, zato smo sada brzi na istim stazama.

Kad se setim odusevljenja za Zan Luis Morejov kratkometrazni film "Climb Dance", ovogodisnja voznja Lojba na Mont Vetoux-u me ostavi totalno ravnodusnim.

Pa kad su asfaltirali stazu :d

@ Bajica

Ma nije do toga, ne zakucava igra zbog graficke nego ucitavanje posle voznje, to je problem do verzije ili leka.

Poslednja izmena:
Aa ljudi vi vozite kao naspricani, sad sam odvozao Spanija/Colldejou 4:13:21 sa Citroenom bez fleshbekova...menjac podesen na long, al tek sam sad provalio :D mislio sam da je skroz levo short omg nista ne gledam :D

EDIT: Sad podesenim menjacem na short 4:08:63 popravljam se :D

Poslednja izmena:
Moze ovo jos brze, iz petog pokusaja :d

Prilozi

• WRC4 2013-10-29 10-47-51-27.jpg
    WRC4 2013-10-29 10-47-51-27.jpg
    199.4 KB · Pregleda: 96
Poslednja izmena:
Moze ja sam sa 3-4 sitna kacenja zida i jos par gresaka stigao do 3:59:38 mislio sam da nemam brze vreme od tebe pa nisam slikao. :(

Poslednja izmena:
Ja sam nekako najsporiji na samom pocetku tj u prvoj trecini staze, valjda dok se naviknu prsti :d

Prvi i zadnji sektor najmanje prastaju, moze ludacki da se proveze, al i za najmanju gresku moz da nastradas, jel skoro uvek si izmedju bankine i stena.
Uspeo sam u srednjem delu staze na onom cik-cak slalomu da proletim u skoku izmedju drveca nekoliko puta, ali obicno zavrsim u drvetu pa sam odustao od pokusavanja makar za sad, al moze tu da se ustedi mozda i ceo sekund ako se uvezba, jel izletis kao iz pracke.
Sta bi jos preporucio od staza za zaludjivanje, nesto od ovih sto si vec postavio vremena ili ima nesto bolje i jel se ja tripujem il vise ne moze na Finskoj da se vozi bez kocnice tj samo sa saltanjem u nizu ili ja negde gresim u celoj prici?

Poslednja izmena:
Meni sa volanom nije lose , mada sam mnogo losiji od vas, na onoj Spaniji jedva sam postigao 4:52, odvozam par puta i smorim se koliko sam los, mada igra nije losa, naprotiv :D

Phantomire koji volan imas?

@ Subaru

Bas tako ali nekako vise gresim u prvom sektoru.

Realno, lepo je skratiti stazu tamo gde moze ali ne pada mi na pamet da trazim bagove sa proletanje kroz mapu, zato sam i prestao da igram wrc 3 mp jer su svi igrali sa abs-om i po ''duhovima'' vozila sam izvalio gde sve prolecu, nasli su epske rupe po stazama a po kasnim kocenjima i kretanju da koriste abs, svi bukvalno.

Dosta toga su ispravili u 4 jer su dodali bankine, stene i druge prepreke ili respawn (ovo je dobro za eliminisanje bag precica ali lose jer ako izletis sa staze brzo te vrati na stazu, ako si se zayebo i izleteo onda ima i da se vratis sam kako znas i umes :d)

Nisam jos probao sve staze ali mislim da jesam sve ove najduze, 5-8,5km ali sa vozilima iz wrc, wrc 2, cisto da probam. Uglavnom su dobre/solidne.
Ove od oko 3km me smaraju mada ajde, mogu da se voze ali par ovih od oko 2km su bas bezveze, smesno. Dobro je pa ih nema mnogo.

Uglavnom, sve staze iz Argentine, Grcke, Finske.. su duge i dobre. Bitno je da svaki reli ima bar jednu 5+ km stazu i jos nekoliko od oko 4-5km.

Poslednja izmena:
@hsv.stoned
Ma ne kroz mapu i bagove nego mora da se provuces medj 2-3 drveta, a da prezivis. Ja slucajno prvi put bilo ili da probam to ili direkt drvo i proslo i posle pokusavao, ako sam 2 put jos uspeo. Samo malo ispravis krivini.
Ma i ja sam prestao ponajvise zbog toga da vozam, pride mi se digne kosa na glavi kad vidim nemacku ili neko ss stanje. Ako sam 2-3 puta odvozao la masuru i el kondor.

^ pa kad su forsirali samo da se glasa za staze a ne random, zbog toga, koriscenja pomoci i bagova na stazama sam i prestao da igram. Prosto mora da postoji MP mod koji bi po defaultu iskljucio sve pomoci itd i random staze da bira. Sto si i sam rekao samo glasaju za najkrace i najlakse staze, i posle se neko pita zasto niko nema interes da ulozi mnogo truda i para da napravi rally simulaciju ili bilo koju rally igru sa ozbiljnijom fizikom :d :wall:

Sve propada, cod je propao, bf je na tom putu, voznje odavno.. profit je danas u instant sranyima za najsire, tupave mase.

Aj da probamo onu najduzu stazu iz Meksika, ne znam kako se zove al' je 7km+

Poslednja izmena:
Ma sve igre cim malo budu zapazene odma pucaju na siroke narodne mase i debele amerikancice koje mrzi da upotrebe ijednu vijugu dok igraju. Jel tako "masa" trazi. Primera radi pola interneta kuka za rimejkom Resident Evil Dvojke, a oni prave Call of Duty od igre. Trke sto ti kazes odavno u kanalu. Koliko je lose stanje Shift 2 mi premija kad ocu na volanu da se poigram ko covek. :D

Pa da, shift 1, 2, Grid 1.. ajde da kazem i dvojka, dotle je doslo. Mislim na igranje preko gamepad-a, sta cu kad nemam volan i ostalu opremu, nikada ne bih kupio nesto socijalno a za kvalitet treba dosta para a mene sve vise mrzi da igram tako da.. Mozda ima nekih simulacija ili pokusaja simulacija u poslednje vreme ali slabo pratim..

Ma i ja vozam na nekoj krsekanji, nije ni moja. Pola igra ne moz ni da se podesi kako treba. *** nebaca mi se 300+ € za g27, ostalo nije vredno maltretiranja. A i mene sve vise mrzi da igram. Ce da vidimo sta ce da bide sa Aseto Corsom i project CARS, mozda nas i iznenade. Do tad ce i WRC da sluzi. :D

Argentina lapampa - 3:56:17...
Sweden rammen - 2:54:11...

Poslednja izmena:
cudna je fizika, auto nekako leluja kao list na vetru. mislim da je u trojci bilo bolje upravljanje. grafika isto ne vidim da je bolja, mada sam presao samo neki stage u Arg u quick race. zvuk je ocajan :)
FXAA 4x i oko 70fps.
nije nesto igra ali ce se preci. mada mi je rano da sudim posle jedne voznje.
btw. i meni se desio bag kada ucitava meni posle trke. necemo valjda morati da posle svake voznje ubijamo igru iz task managera i ulazimo opet :D

cudna je fizika, auto nekako leluja kao list na vetru. mislim da je u trojci bilo bolje upravljanje. grafika isto ne vidim da je bolja, mada sam presao samo neki stage u Arg u quick race. zvuk je ocajan :)
FXAA 4x i oko 70fps.
btw. i meni se desio bag kada ucitava meni posle trke. necemo valjda morati da posle svake voznje ubijamo igru iz task managera i ulazimo opet :D

+1 nisam jedini sa negativnim misljenjem u odnosu na predhodnika. :D
Meni da kucnem u drvo se jos nedesi ni jedan bag ili zabadanje igre.

FXAA 4x i oko 70fps.

Da je fizika cudna i arkadna to stoji ali da je losija od trojke - tesko. Napisao sam sta mislim o upravljanju 3 vs 4 :)

Zvuk ocajan? Ne bih rekao, ocajan je bio u wrc 1 i 2, u trojci malo bolji a sada je primetno bolji mada i dalje prilicno iza codemasters naslova.

Meni cesto zakucava loading pa je ubijanje iz task managera jedino resenje :d

@ Rapture
Probacu sutra Argentinu a SveCku nema sanse da vozim, fizika na snegu je ispod svake granice prihvatljivosti :) Cekam onaj EC Sim mod, za trojku je bio solidan sto se snega i asfalta tice.
http://www.youtube.com/watch?v=JYDD2kqlmfw
http://www.youtube.com/watch?v=wdlSJLTPpL4

Ovo je starija verzija, 0.6 je jos bolja ali bedak sto je grip bas los na zemlji tj blatu (voznja u Velsu jedva moguca i prespora, kao po ledu sa slik gumama) a i u MK sto se vidi na prvom klipu, bas malo gripa ima.

Poslednja izmena:
Vrh Dno