Šta je novo?

WRC 4

hsv.stoned

Audio Guru
Učlanjen(a)
27.10.2009
Poena
2,095
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD RYZEN 7 2700/LC-CC-120
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
Kingston HyperX Fury 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz (CL16)
GPU
Sapphire RX 580 Pulse 8GB
Storage
Kingston A2000 M.2 NVMe 500GB, Toshiba P300 3TB, WD Black 750GB, 2 x WD Blue 10EALX 1TB
Zvuk
FiiO K5 Pro + Beyerdynamic DT 900 Pro X/Fostex TR-90/Sennheiser HD650/AKG K240 Sextett/PreSonus HD7/ATH-CKX9/SFR DT6 | 2.1 50W + FiiO E10k
PSU
Cooler Master G550M
Kućište
Cooler Master Mystique 632s Black & Silver
Monitor
GIGABYTE G27Q & AOC i2481FXH
Miš & tastatura
Asus ROG Chakram wireless & ROG Strix Scope RX, Logitech MK320 wireless
Mobilni telefon
Xiaomi 14 Ultra 16/512GB Black & Sony Xperia™ XZ2 Liquid Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
.. powered by Milestone :d

http://www.wrc.com/news/new-wrc-video-game-coming-this-year/?fid=18776

Opet sve isto, bar prema ovom ''traileru'', isti endzin, fizika (koja ajd' moze da prodje kao arkada), isti krs zvuk.. i dubstep :d

Verovatno ce malo da izmene staze, dodaju neke nove i to je to.

Ja cu ovo u svakom slucaju da igram jer odavno ne postoji krstena rally igra a i moguce je da ce MP opet biti dz :d:smoke:

Samo da odrade dobar physics mod ( EC Sim Hardware) i moci ce da se igra krsten reli, makar SP.

[YOUTUBE]Totj_Ww0tJI[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Dobro ovo deluje :) svake godine malo po malo napreduju, naspram grid2 graficki deluje inferiorno al nije sve u tome.

@hsv.stoned bas sam danas igrao WRC3 po tvojoj preporuci, nikako da uhvatim malo vremena od obaveza. Kad si vec spomenuo krs zvuk za trojku, da li ima nekog moda za to, i za optimizaciju, igra radi lose naspram kako izgelda...

Ima kao nekih modova za zvuk i jos nesto ali nisam probao i mislim da su krs.

Sto se tice toga kako radi - radi sa zakucanih 60 fps sve na max ali ne sme da se stavi 4xFSAA :d Ako upalis 4X gpu usage je ocajan a samim tim i fps, 2X i igra ima zakucanih 60 fps cak i na slabijim grafickim od 5850.

WRC 3 se isplati igrati akradni MP a SP sa onim physics modom ali samo neke staze, jer su zayebali grip pa je voznja po pesku, blatu nerealna, uopste nema gripa pri manjim brzinama, kao da si na najgorem ledu. Inercija, tezina vozila i ostali parametri su ok odradjeni i veoma blizu rbr. Ali opet ima staza na kojima je i grip realan pa je samim tim i fizika odlicna sa ovim modom.

Zato se nadam da ce izbaciti krsten physics mod za WRC 4 (kao ovaj za trojku samo grip da srede) pa da igram sampionat k'o covek a MP moze i ovaj arkadni jer i onako svi igraju sa abs-om :d :d sto se vidi po brzini uletanja u krivine i uopste po vremenima, da je realnija fizika niko ne bi igrao mp.

Al ih napljuvase na fb :) bas volim, 4. wrc a ne mogu da naprave ozbiljan pomak ni na jednom polju osim sto su staze jos od wrc 1 uglavnom odlicne, zahtevne i dugacke.

https://www.facebook.com/wrcthegame?fref=ts

Sramota da niko ne moze da napravi nesto kao CMR 4 samo u novom, dx11 endzinu.

Poslednja izmena:
Necu da ga igram samo zbog dubstepa. :D

Ovako bi trebala da izgleda prava WRC igra (jos neki dobar dx11 endzin i to je to)

[YOUTUBE]aVUd-AFQK3E[/YOUTUBE]

Daleko je to od idealnog ponašanja vozila. Kao po šinama da se kreće auto.

Ma vazi... WRC Evolved ima odlican fizicki model, naravno sa svim assists na off. Nije "pravi simulator" kao RBR, ali meni licno kao WRC igra je odmah posle njega. Igram ga na emulatoru, doduse vecinom neke staze gde ima najmanje djubreta i fps dropova i igrivo je (uglavnom) sa full speed. Evo nekih screenova (native x4) i izvinjavam se ako ima djubreta na ekranu, posto sam nesto eksperimentisao sa recompilerom a i verzija emulatora je neka leva:

Ajoj sunce ti pa ovo je WRC 3.0.1, sve isto, isti uzasan zvuk, uzasni ''efekti'', ista arkadna fizika, samo su staze malo promenili (a vidim i skratili) i to je to (finska bese jedan od brzih a dosadnijih relija u trojci, sada deluje malo zanimljivije ali u isto vreme osim jezera ovo bas i ne lici na boje Finske :d).

Sa zadovoljstvom sam udario dislike i ako cu opet igrati, bar MP koji je zarazan a i dž je :d

I da, ova kamera iza vozila je verovatno najgora ikada u zanru, dok sam gledao ovo hteo sam da se ispeglam bukvalno.

Poslednja izmena:
Samo su HUD pormenili, sve ostalo je isto... Grafika, ocajani zvuk motora...

Ovako bi trebala da izgleda prava WRC igra (jos neki dobar dx11 endzin i to je to)

[YOUTUBE]aVUd-AFQK3E[/YOUTUBE]

Pa ovo je dve svetlosne godine iza poluarkadnog CMR4 :).
CMR4 i GRID i dalje ostaju najozbiljnije igre medju arkadama.

Al dzaba kad su i takve arkade preteske za *****e medju igracima (a takvih je 90%), zato izlaze ovakvi krsevi WRC 1, 2, 678... (ko je rekao CoD ;)).

Izvalio sam taj nick u duhu prirode posla :d jos pre par dana :)

WRC Evolved je odlicna arkadna simulacija i sto se mene tice u rangu sa starim cmr.

[YOUTUBE]CZAAQcd_9sM[/YOUTUBE]

Nesto kao malo bolji zvuk, izmenjena Nemacka koja bas i ne lici na Nemacku.. a tezina/inercija..to skoro da ne postoji.

Poslednja izmena:
Kakvo unapredjenje :d

[YOUTUBE]gJhONcrfKg8[/YOUTUBE]

Zvuk sa pocetka videa.. ako je zvuk Pola WRC ovakav i u igri onda respect. Mada sumnjam..

Poslednja izmena:
Zvuk je malo bolji nego pre i to je to. Dosta sam igrao wrc 3 i vidim da su kopirali delove staza uz drugaciju okolinu. Duza staza 99% onih iz dirt2/3 ali je prilicno monotona i ne sadrzi sve ono kao prave staze u Nemackoj.

I da, ova kamera iza vozila je jedna od najgorih ikada, wrc 2010 je imao tu kameru slicnu kao ostale starije rally igre.

[YOUTUBE]1BgnbaBqMak&feature[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
^ mozda - za Audi quattro S1 (nije bas isti ali je solidan zvuk).

Naravno tako ne treba da se cuje Polo WRC i ovo iz wrc4 malo podseca na zvuk tog VW, recimo da je prihvatljiv ali daleko od realnog (treba da bude siroviji a ovaj je previse jednolican i ''piskav''.

Poslednja izmena:
ala sve strucnjaci za zvukove motora, svi vozili reli, radili u f1, vozili audi, ferari, fiat, pa dokle bre vise ovo preseravanje???

Sto proseravanje? dovoljno je da imas vozacku dozvolu i da si jednom bar gledao bilo koji reli uzivo pa da kapiras kako i sta treba da bude u jednoj ovakvoj igri a sto se tice zvuka masina koje je retko ko od nas imao priliku da vidi i cuje uzivo.. tu je YT.

[YOUTUBE]1IdOFAs3Eo0[/YOUTUBE]

Sto proseravanje? dovoljno je da imas vozacku dozvolu i da si jednom bar gledao bilo koji reli uzivo pa da kapiras kako i sta treba da bude u jednoj ovakvoj igri a sto se tice zvuka masina koje je retko ko od nas imao priliku da vidi i cuje uzivo.. tu je YT.

[YOUTUBE]1IdOFAs3Eo0[/YOUTUBE]

Blizu su :) Samo ovo pucanje auspuha ide na K.

Poslednja izmena:
Da, to zvuci kao iz neke rally igre od pre hrista..

Procitao sam 5-6 nekih kao 'talijanskih opisa igre, navodno je fizika malo bolja kao i ponasanje ogibljenja, osecaj promene podloge itd. Mozda je tako, moram da probam. Ali se iz avaksa vidi da su tezina/inercija u sukobu sa realnim stanjem stvari pa i rbr. Tu je i 900 degrees podrska za volan sto je dobro i napredak. Inace kamera iz kokpita opet deluje uzasno, graficki je bolje i realnije odradjeno ali ponasanje volana deluje smesno arkadno. Kamera iza vozila uzasna i moze da izazove povracanje, preostaje mi samo ona ''sa haube''.

Zvuk je definitivno poboljsan, rekao bih da su staze u proseku dugacke kao one iz wrc 3 sto je i duplo duze od dirt2/3 staza. Ali ne treba zaboraviti da su u wrc 2010 staze bile jos duze, bar za 1km u proseku. Ovde je prosek rekao bih izmedju 4-4,5km, mozda blize 4. Ima staza i od 5-6km ali i par od 2km.

Zatim obecavaju zanimljiviju karijeru i interfejs i ovo sto sam video stvarno tako deluje, malo prekopiran Grid 2/Dirt 2 npr ali u svakom slucaju deluje bolje i ozbiljnije, preglednije (od onog dubstep decjeg sarenisa u wrc 3, mada i dalje ima dubstepa :d) i u skladu sa wrc nazivom. Videcemo jos na sta ce da lici, meni je dovoljno i to da je fizika malo bolja nego u wrc 3, kad vec nema nista bolje a nece ni biti, moracu da igram ovo.

Evo nekoliko videa, linkovi da bude preglednije

WRC 4 Gameplay - Career Mode Setup - XBox 360 Preview Code

WRC 4 By Milestone - Career Mode First Stages - Xbox 360 preview code

WRC4 By Milestone - Gameplay - Rally Monte Carlo - Xbox360 Preview code

WRC4 by Milestone - Gameplay Video - Swedish Rally - Sebastien Loeb

WRC 4 - Video Anteprima ITA

E da, tu je i promena osvetljenja u zavisnosti od doba dana ali je moguc epic fail strokavog milestone-a, ko odgleda poslednji video ukapirace zasto :) :d :d

Poslednja izmena:
Pogledaj malo bolje :)

To si video iz komentara na YT, ne vazi se :d :)

nisam majke mi :) samo nisam bio siguran dal je to...

kako god, prosli deo je bio fina zabava, svakako cu preci i ovaj. vidim da izlazi za pc u oktobru, dakle uskoro.

Vrh Dno