Šta je novo?

World of Warcraft: Cataclysm

ikonoklast

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
26.05.2006
Poena
510
http://www.wow.com/2009/08/21/world-of-warcraft-cataclysm-announced/
http://www.worldofwarcraft.com/cataclysm/media/

World of Warcraft: Cataclysm has just been announced at BlizzCon 2009. The expansion promise to bring about a whole new adventure for World of Warcraft players as they work their way through a destroyed and changed Azeroth.

And as we announced before, Goblins and Worgen will be the new playable races. The level cap will be raised to 85, and there will be a whole new swath of raids, dungeons, and quests for everyone to enjoy. The old world raid dungeons will be revamped and deliver new heroic opportunities for players. There is a new secondary skill: Archaeology.

There are playable demos of Cataclysm that we'll be bringing you details about during the next two days. We'll also be brining you shortly screenshots and other information about the expansion as we get it. Blizzard is releasing a large packet to the press – expect to see its contents up on WoW.com soon.

Hidden away in a secluded sanctuary, the corrupted Dragon Aspect Deathwing has waited, recovering from the wounds of his last battle against Azeroth and biding his time until he can reforge the world in molten fire.

Soon, Deathwing the Destroyer will return to Azeroth, and his eruption from Deepholm will sunder the world, leaving a festering wound across the continents. As the Horde and Alliance race to the epicenter of the cataclysm, the kingdoms of Azeroth will witness seismic shifts in power, the kindling of a war of the elements, and the emergence of unlikely heroes who will rise up to protect their scarred and broken world from utter devastation.

Smorili su, i ako budu unistili level 60 dungeone, 40 man raidove i slicne stvari u Azerothu, i pretvorili u 10/25 normal/heroic, mislim da ce se puno njih razocarati...

U svakom slucaju cu igrati, ali su dosadni vec sa ekspanzijama. I kako vidim, vise im nije do igraca, vec samo do para.

Poslednja izmena:
U prevodu: mrzi nas da pravimo novi content tako da cemo ovog puta samo "prefarbati" stari. Pocetak kraja.

U prevodu: mrzi nas da pravimo novi content tako da cemo ovog puta samo "prefarbati" stari. Pocetak kraja.

QFT. Skroz sam poludeo kad su t3 samo prefarbali, i tako je nastao t7, a pretpostavljam da ce biti slicno i ovaj put.

Ako si igrao Vanilla WoW, onda ce ti biti jasno da vanilla WoW i ovo sto sada igramo maltene nije ista igra. ;)

Poslednja izmena od urednika:

Citajuci donji pasus, ostao sam zanemeo... Blizzard je, dakle, izgubio sve ideje...

Worgen kao nova rasa za Alijansu?!... WTF?!... Ali ovo se ne uklapa ni u jedan smislen lore concept. :) Izgleda da su se u Blizzardu odlucili da iskasape sve moguce pojedinosti u vezi lora, samo da bi napravili potpuni balans izmedju alijanse i horde. To u potpunosti podrzavam i razumem, kad su klase u pitanju, ali ovoliko glupiranje samo zbog rasnog balansa je neshvatljivo...

Ako si igrao Vanilla WoW, onda ce ti biti jasno da vanilla WoW i ovo sto sada igramo maltene nije ista igra. ;)

WoW je bio igretina dok je bio Vanilla. Vec sa prvom ekspanzijom to vise nije bilo to... :)

Vanilla wow ftw,tbc je bio djene djene zanimljiv al ovaj wtlk je smejurija...jedini razlog zashto ga i ne igram realno,videh da klinci od 6 godina raid-uju end game dungeon-e a ne znaju ni shta im treba od item-a...

Očekivano od Blizzarda. To stalno rade, ne vidim čemu neko posebno čuđenje.

Pa, idu maksimalno da izmuzu Warcraft fransizu ipak rade na next-gen MMORPG a tu su im Starcraft 2 i Diablo da im zakrpe rupe.
A steta da se wowashi zapostave ipak do ima nesto novo sto ce drzati igrace bice i para.

Ljudi još uvek igraju WOW? Ovi iz Blizarda uvek izbace neku nebuloznu ekspanziju pre izlaska nekog novog MMOa koji bi mogao da im poljulja tron, a igra je :wc:.

Poslednja izmena:
Ljudi još uvek igraju WOW? Ovi iz Blizarda uvek izbace neku nebuloznu ekspanziju pre izlaska nekog novog MMOa koji bi mogao da im poljulja tron, a igra je :wc:.

Daleko od toga da i jedan trenutni MMO moze da poljulja lidersku poziciju WoW-u. Jedini koji bi mogao da mu preotme vodjstvo je Kotor MMO, a on je jos u fazi izrade, i ko zna kad ce ugledati svetlost dana. Cinjenica da sa svakom ekspanzijom WoW stravicno gubi na kvalitetu, ali s obzirom koliko nemaju konkurenciju, ocigledno da im se moze. Ova Kataklizma je definitivno uvod u kraj, jel' su i u Blizz-u odnedavno najavili da rade na novom next gen MMO-u, kojeg ce verovatno najaviti na Blizzconu iduce godine, a dok se on ne pojavi, WoW ce da muzu dok god budu mogli...

usrashe ga realno xD
ali taurin paladin ftw hahah

Daleko od toga da i jedan trenutni MMO moze da poljulja lidersku poziciju WoW-u. Jedini koji bi mogao da mu preotme vodjstvo je Kotor MMO, a on je jos u fazi izrade, i ko zna kad ce ugledati svetlost dana. Cinjenica da sa svakom ekspanzijom WoW stravicno gubi na kvalitetu, ali s obzirom koliko nemaju konkurenciju, ocigledno da im se moze. Ova Kataklizma je definitivno uvod u kraj, jel' su i u Blizz-u odnedavno najavili da rade na novom next gen MMO-u, kojeg ce verovatno najaviti na Blizzconu iduce godine, a dok se on ne pojavi, WoW ce da muzu dok god budu mogli...

Nijedan trenutni MMO ne može da im poljulja liderstvo, mada Aion će da pokupi sve odrasle i ozbiljnije PVP igrače, a GW2 kad izađe i ono ostalo.... Kataklizmu ću i ja da probam, greota da mi trune lvl 80 prist, ima da ga popnem na lvl 85 tek fore radi...

Nijedan trenutni MMO ne može da im poljulja liderstvo, mada Aion će da pokupi sve odrasle i ozbiljnije PVP igrače, a GW2 kad izađe i ono ostalo.... Kataklizmu ću i ja da probam, greota da mi trune lvl 80 prist, ima da ga popnem na lvl 85 tek fore radi...

Ovo da ce "odrasli" igraci preci na AION je bezveze.
Na aion bi presli samo ljudi kojima se igra MMO i ne mogu da gledaju WoW ocima jer ga igraju od pocetka.
Vecina njih koju su poceli da igraju u TBC ili WotLK ce ostati na WoW-u sa WAU izrazom lica jer im je sve servirano na srebrnoj tacni.
Ko je igrao vanilu trazi neki izazov koji ce, potencijalno, naci u AION-u.

E sad, pouceni iskustvom mnogih koji su presli na Warhammer/AoC i govorili Bon Voyage igracima koji su ostali u WoW-u pa se posle 3 nedelje vratili nazad, vecina tih igraca nece imati hrabrosti da napusti sigurnost WoW svet i sigurnost koju on pruza.
Jeste dosadno, jeste prelako, jeste ***** friendly ali ga ljudi i dalje igraju. :bottle:

WOW je kao IE6 - mator, odavno prevaziđen po svakom kriterijumu, a na njemu su ostali svi koji se ili plaše promena ili koji ne znaju da bilo šta bolje postoji.

WAR je imao ozbiljnije i starije igrače (sve koje sam ja znao su bili 25+) i bilo je pravo zadovoljstvo igrati ga dok je bio živ kao igra, a AION na žalost nema tu stariju populaciju ako može da se sudi po forumima. Na svu sreću ima odličan potencijal kao igra. ;)

p.s. Istina je da postoji i taj strah od nove MMO igre jer se MNOGO puta do sada desilo da igra jednostavno propadne zajedno sa tvojim vremenom koje si uložio u nju. Za to su krivi samo neozbiljni autori.

Poslednja izmena:
Vanilla WoW je bio zakon, ovo je samo sve dosadasnje ubaceno u blender i ajmo...

WOW je kao IE6 - mator, odavno prevaziđen po svakom kriterijumu, a na njemu su ostali svi koji se ili plaše promena ili koji ne znaju da bilo šta bolje postoji.

WAR je imao ozbiljnije i starije igrače (sve koje sam ja znao su bili 25+) i bilo je pravo zadovoljstvo igrati ga dok je bio živ kao igra, a AION na žalost nema tu stariju populaciju ako može da se sudi po forumima. Na svu sreću ima odličan potencijal kao igra. ;)

p.s. Istina je da postoji i taj strah od nove MMO igre jer se MNOGO puta do sada desilo da igra jednostavno propadne zajedno sa tvojim vremenom koje si uložio u nju. Za to su krivi samo neozbiljni autori.

Joj, te price tipa "klincurija igra ovo, a ozbiljni igraci igraju ono..." pocinje stvrano da smara... :) Imao sam par drugara koji su jedno vreme igrali Mythicov Warr i upravo ono sto ih je konstantno kocilo da nastave sa igranjem je, kako kazu, gomila decurlije koji smaraju kao nenormalni. Sa druge strane, ja, koji igram WoW (lepak za klincovanere), sam uclanjen u family gildu, u kojoj sam najmladji clan, sa svoje 24 godine. :) Na money beggere, a i na prakticno sve ostale, ne obracam paznju. Atmosfera u gildi je prijatna i svi se super slazemo.

Dakle, sve zavisi. Ne igra uvek samo starija populacija neku igru, dok su za neku drugu vezana iskljucivo decurlija. Multiplayer okrsaji u mnogim, kako se smatralo, "grown up" igrama, to debelo potvrdjuju. ;)

Sto se tice WoW-a, cinjenica da je zastareo i da u mnogim aspektima pocinje zesce da smara, ali sto se tice balansa klasa i organizovanog PvE-a (sto je po mnogima gro MMO igre) je i dalje nedostizan. Jednostavno, takav koncept se pokazao jako uspesnim, a svi pokusaji da se WoWu preotme presto sa drugacijom gameplay mehanikom (Warhammer, AoC) su se neslavno zavrsili...

Da se razumemo, nisam fanaticni WoW fan i voleo bih da mu konacno jedan MMO pomrsi racune i skine Blizzu nepobedivi "grin" sa lica, ali za sada, jedini koji ima relativne sanse da revolucionarno zbaci WoW sa trona je Biowareov Old Republic, koji je jos u pocetnoj fazi razvoja i za kojeg cemo se debelo nacekati...

Ja sam wowo prestao da igram sa Wrathom. Totalno razocarenje mi je bilo to sto sam uspeo da skupim full epic za manje od 2 nedelje od izlaska ekspanzije. Mislim secam se jos iz vremena vanila wow-a Molten core mi je ostao u tako lepom secanju.. Onda je dosao TBC koji je bio ok i dalje je pruzao dobar izazov, secam se da su za karazan bile potrebne pripreme, oprema se skupljala i svasta.. A da ne pricam o Zul amanu kao najboljem raidu ikada i jurnjavi na medveda.. :D A sa i wotlk sam se bas razocarao.. I mesec dana posle izaska ekspanzije sam prodao nalog i rekao pa-pa.. :D Mislim kao 20 nivoa jednog te istog raida. Vidi se da ih mrzi da prave nove tamnice, tako da samo dodaju vise nivoa tezine..

Nemaju vise ideja. Ocekivao sam da ce napraviti ovo, kao neki smak sveta nesto tako... Wow je postao igra za mase

Na pocetku je bio igra za fanove Warcrafta, posle je postao igra za mase. Sa ovim dodatkom ce biti jos vise. Ne znam kakav da ocekujemo WC4 ako se ovako nastavi. Nece biti ideja za cetvorku

Joj, te price tipa "klincurija igra ovo, a ozbiljni igraci igraju ono..." pocinje stvrano da smara... :) Imao sam par drugara koji su jedno vreme igrali Mythicov Warr i upravo ono sto ih je konstantno kocilo da nastave sa igranjem je, kako kazu, gomila decurlije koji smaraju kao nenormalni. Sa druge strane, ja, koji igram WoW (lepak za klincovanere), sam uclanjen u family gildu, u kojoj sam najmladji clan, sa svoje 24 godine. :)

Ima i WAR klince... većina ih je igrala kao destruction.

Doživeo sam neverovatnu razliku u zrelosti igrača kada sam igrao kao Order i posle kada sam probao kao Destro. Kasnije su i sve ankete pokazale da su mi sumnje krajnje osnovane i da se većina klinaca ložila na dark emo destro likove. Sa order strane nije bilo flejma, pljuvanja, ljudi su super sarađivali i timska igra je bila na zavidnom nivou dok je sa destruction strane bilo totalno obrnuta situacija.

Naravno da ne treba generalizovati, ali je većina igrača u WARu bila takva kako sam je opisao. Ne znam kako stvari sada stoje jer sam ja zajedno sa većinom ljudi sa kojima sam ranije igrao odavno napustio WAR.

Evo kako stoji situacija u AIONu

Au, ne mogu da verujem da niko nista ne pise. :zgran:
Nije valjda da niko ne igra?
Jel ima piratskih servera, a da vecina questova radi?

Nece dobar emulator izaci jos dosta vremena ;). Treba puno vremena prepakirati sve fajlove glomazne igre poput ove ;).

A kad su se za npr. WotLK pojavljivali piratski serveri? Jel bi trebalo da bude za pola godine?

Batali piratske servere, veruj mi prosao sam i jedno i drugo. Igrao na piratskim 2god i na originalu pola god. Razlika je ogromna. Doduse batalio sam skroz wow, izgubila je poentu igra, sve je isto samo veci leveli, tezi raidovi, vise hp, dmg itd... isto sr.nje drugo pakovanje :)

ono sto je mene najvise iznerviralo sto su sjebali razliku oko itema,nije mala razlika kao na woltk,znaci prvi plavi world drop item je bolji od end game epic/heroic itema (za sta je ulozeno dosta truda/rada/nerviranja/vajpovanja,itd...)

Batali piratske servere, veruj mi prosao sam i jedno i drugo. Igrao na piratskim 2god i na originalu pola god. Razlika je ogromna.
Vrlo rado, samo sto mi se ne daju pare za to... pogotovo ne svakog meseca da izdvajam ne znam koliko, a pre toga jos puknem 5 puta toliko... Verujem da je super, ali...

Vrh Dno