Šta je novo?

World of Warcraft: Cataclysm

ono sto je mene najvise iznerviralo sto su sjebali razliku oko itema,nije mala razlika kao na woltk,znaci prvi plavi world drop item je bolji od end game epic/heroic itema (za sta je ulozeno dosta truda/rada/nerviranja/vajpovanja,itd...)

Pa ne, zapravo isto se desilo i po izlasku TBC-a, i po izlasku WotLK-a, mada su opet mnogi furali njihove t1, t2 do Karazhana ili u WotLK-u do 80. su furali t4,5,6. Ja sam recimo sad u Kataklizmi nosio icc25 gear do negde 84. lvla, i tek onda zamenio.

Mogu reci da je stanje sa dungeonima solidno, mada je premalo normal dungeona.
Iako i dalje radim instance bez CC-ovanja, osetno su tezi nego u WotLK-u.

Ljudi još uvek igraju WOW? Ovi iz Blizarda uvek izbace neku nebuloznu ekspanziju pre izlaska nekog novog MMOa koji bi mogao da im poljulja tron, a igra je :wc:.
Znaš li neki bolji MMORPG?

Ovo da ce "odrasli" igraci preci na AION je bezveze.
Na aion bi presli samo ljudi kojima se igra MMO i ne mogu da gledaju WoW ocima jer ga igraju od pocetka.
Vecina njih koju su poceli da igraju u TBC ili WotLK ce ostati na WoW-u sa WAU izrazom lica jer im je sve servirano na srebrnoj tacni.
Ko je igrao vanilu trazi neki izazov koji ce, potencijalno, naci u AION-u.

E sad, pouceni iskustvom mnogih koji su presli na Warhammer/AoC i govorili Bon Voyage igracima koji su ostali u WoW-u pa se posle 3 nedelje vratili nazad, vecina tih igraca nece imati hrabrosti da napusti sigurnost WoW svet i sigurnost koju on pruza.
Aion lično nisam igrao, ali sam čuo da je end game content njesra. Ne znam da li ima ikakvih poboljšanja u ovom novom major patchu ali po onome što pročitah iz onolike teme razumeo sam da se dosta ljudi smorilo i batalilo taj MMORPG.

Ko ima vremena da igra simultano više od jednog MMO naslova stvarno nema život. Zbog toga se većina ljudi odluči na jedan od ponuđenih.

A kad su se za npr. WotLK pojavljivali piratski serveri? Jel bi trebalo da bude za pola godine?
Najjači piratski server ne može ni da prismrdi Blizzardovom oficijelnom serveru. Suviše razloga ima, tako da nema poente počinjati tamo osim ako baš nemaš kinte.

ono sto je mene najvise iznerviralo sto su sjebali razliku oko itema,nije mala razlika kao na woltk,znaci prvi plavi world drop item je bolji od end game epic/heroic itema (za sta je ulozeno dosta truda/rada/nerviranja/vajpovanja,itd...)
Pa zar nije to normalno? Sve je to neka progresija. Nova ekspanzija donosi nove stvari, dungeone i raidove za više nivoe koji nude veće izazove stoga je i neophodna jača oprema.

Mogu reci da je stanje sa dungeonima solidno, mada je premalo normal dungeona.
Iako i dalje radim instance bez CC-ovanja, osetno su tezi nego u WotLK-u.
WotlK je jednostavno prelak. Cataclysm je negde po težini odprilike kao TBC što je pozitivna novina. Btw čuo sam da je healerima pakao u Cataclysm-u...

Poslednja izmena:
To jeste, zato sam ja, kao shaman, isao na ele / enha spec sad, prvo sto ele pravi bolesno jak dps (barem ja u instancama lupam kritove k'o nezdrav), drugo sto jedina healerska klasa koja mi je ikada odgovarala u igri je bio paladin. Shaman... nije to to :/

Btw čuo sam da je healerima pakao u Cataclysm-u...
Bol, patnja i konstantni oom....
Sa heroic gearom mi se sad situacija popravila, ali level 300-333 oprema za hilere ima ozbiljne nedostatke po pitanju mana regeneracije. Mada, sustina je na kraju u kompetentnosti grupe sa kojom si. Mozes da kompenzujes sa hilingom par propusta, ali manje vise svaki boss encounter ima neku kriticnu mehaniku koju ni jedna kolicina hila ne moze da kompenzuje ukoliko se failuje.

Cataclysm je negde po težini odprilike kao TBC što je pozitivna novina.

Ne bih bas rekao. TBC HC-ovi su nudili srazmerno bolji drop i bili dosta laski. Blizzard se ovaj put nije potrudio da ih izbalansira do kraja, pa se neki HC dungeoni cine koliko-toliko lakim, dok su ostali (ako nemate mocan AoE u grupi) jednostavno preteski. Dungeon Finder trenutno ne igra nikakvu ulogu, jel' je sa pugom prakticno nemoguce preci istancu. Jednostavno, svako mora da zna sta radi u odredjenom trenutku, a to je u pugovima skoro pa nemoguce. :) Sve HC-ove koje sam ocistio su bili guild runs, sa Vent spikom. Elem, jos uvek sam u HC gearu i nisam takao raidove, mahom zbog cinjenice da zbog praznika vecina guildasa nije bila preterano aktivna, pa nas nema mnogo sa 346 lvl itemima. Postoji mogucnost da krajem iduce nedelje probamo Blackwing Descent, pa cu javiti utiske. :)

instant 70/80 serveri, tier vendori itd.

O Boze... koja je poenta da igram ako sam odma 80 lvl...? Smara... Ja sam i WotLK ono malo sto sam igrao igrao na "normalnim" severima, sa teskim lvlovanjem (na originalu je valjda x1, a ja sto sam igrao je bilo x3 ja mislim).

Ne bih da ispadne da branim piratske servere, jer sam ja zadrti protivnik, ali navodim ti razloge jer znam i jedne i druge igrace.

Poenta je sto su ljudi previse lenji da bi levelovali, pogotovo slabiji ili casual igraci koji jednostavno nemaju vremena / volje da odrade najjace end-game raidove na retailu, pa lepo na piratskom serveru, na instant lvl-cap serverima se uloguju, dobiju sve na gotovo i vide na sta to lici.

Pa ti piratski serveri mogu da posluze kao svojevrsni trial svakome ko hoce da uzme retail verziju igre. Cisto da pokaze kako to izgleda na max lvl-u.

Ma kakvi, sad lvl up na retail brzo ide. Ljudi se uglavnom lvluju u LFG po dungeonima, gde ima i qvestova sa dobrim nagradama u vidu itema.
Igranje na piratskim serverima je cisto gubljenje vremena, razlika u odnosu na retail je ogromna i uopste nisu iste igre.
Sa Kataklizmom je WoW dosta osvezen, stvarno je uzivanje lvlovati novog lika

@Boyd: Ne, zato postoje posebne trial verzije i kljucevi koje Blizzard deli, sa ogranicenim mogucnostima, piratski serveri su zato i zabranjeni od strane Blizzarda, da bi ljudi davali njima pare za igru.

Znam ali sa blizardovim trial-om mozes do 20lvl-a da ides . I onda nisi nista video. A i blizard ne mora da zna da si pikao na piratu pre nego sto si uzeo retail. :)
Ja sam inace pikao dobra 4-5 meseca na RTK serveru imao sam paladina i lock-a na 80lvl. I izbrisao sam dve nedelje nakon sto su ubacili ICC jer mi se smucilo kad sam video da nam se guild raspada zbog svadje oko toga ko ce prvi da dobije shadowmourne. Inace sto se tice pvp-a tu sam bio drugi ret paladin na serveru. I medju najboljim i najopremljenijim tenkovima na serveru. Server je inace imao dosta jak pvp i 2v2 arena je bila mnogo gadna za ret paladine.

...

Da zapocnem moju WowScape pricu. Wowscape je bio najjaci privatni server, sada ga vise nema :). Server je za vreme BC-a bio top privatni server znaci bilo je jednom negde oko 7k igraca online na high rate realm-u, ali iako je bio top pola instanci nije bilo skriptovano, bagovi na sve strane, tipa jedan lik je doveo Ilidana u Stormwind ako se dobro secam. Ja sam imao nekog ~ ok rouge-a izadje, mesec dana posle pustanja u prodaju WOTLK-a WOTLK se pojavi na scape-u.

Sve sto je pre radilo tad nije radilo, znaci hunter nema pet-a itd. Sunwell Plateau je radilo 5 ljudi, tako sto se prosunjalo pored 90 % mobova doslo do bossa, naravno bossovi ne bacaju spell samo hit-uju (kako da ga nazovem xd :)). Dalje bitna stavka su donori, donora bije 5 likova koji su legalno zaradili svoje iteme-e i za koje bi se moglo reci da su bas jaki, ovaj donor njih pokida tako da je to zabrinjavajuce. Dodje 5 donora u SW, na njih bukvalno krene 100 ljudi sa dobrim inventarom, ovih 5 donora njih tako razbije da se ovi ne vracaju :).

Posle su sredili par instanci (Naxxramas i Obsidian Sanctum). Prvi je isao na 25 man raid, ali naravno to nije bilo skriptovano pa su bossevi mogli da se ubijaju sa relativno losim inventarom, dok je OS bio vec malo ozbiljniji, ali main boss je imao neki aoe spell kome je svakome skidao po 20k hp-a nekih 10-ak sekundi, to ne bi bio neki problem da to nije moglo da se dispeluje :), dalje jedan od side bosseva je bacao spell koji je deal bukvalno 2 miliona dmg, znaci bijes se i samo izleti gore neka brojka i svi wtf. Ipak u tom rasulu ja sam imao jednog od top rouge-a na serveru bio sam jedan od najaktivnijih u srpskom guild-u koji je bio jak (to je bilo negde pri kraju). Takodje posedovao sam i Dk-a koji je imao 2 epic itema, ostalo se plavelo i zelenilo :), ja sam sa tim dk-om lupao crit 15k na svakih 15-ak sekundi, ubagujemo mi boss-a u Naxx :), ja sam sam deal 48% dmg, svi ostali zajedno 52%, a takodje u Naxx-u je postojao bug da se moze biti samo 30 min u instanci posle toga sam te prebacuje u SW, secam se koknemo mi Boss-a i taman da prikupimo drop onda nas baci u SW xd.

Eto to su privatni serveri, donor koji kolje sam 10 ljudi, boss koji deal 2 miliona dmg, neskriptovane instance, bosseve radi 5 ljudi, imba critical itd. Kada se server "ugasio" ja sam prestao WoW da igram, ali sam i pred samo "gasenje" servera sam razmisljao da prekinem jer vidim da je to besciljna igra. Taman sredis inventar kako treba, Blizz izbaci novi patch pa sve jovo nanovo. Dakle ako neko planira da igra WoW neka krene to na retail-u (bese nekad oficijelni Blizz server), sa privatnim serverima se bas zamlacuje :). Ja sam se zamlacivao skoro 2 god. ako se dobro secam, sada WoW ne igram jer mi je nekako glupa igra, Starcraft 2 rules :).

Izvinjavam se ako nisam pisao u stilu pravog WoW igraca i ako sam negde pogresio, ipak WoW nisam igrao koliko se secam vise od 2 god. :). Napomena : Mnoge stvari koje postoje na retail-u ne postoje na privatnim serverima :).

Znam ali sa blizardovim trial-om mozes do 20lvl-a da ides . I onda nisi nista video. A i blizard ne mora da zna da si pikao na piratu pre nego sto si uzeo retail. :)
Ja sam inace pikao dobra 4-5 meseca na RTK serveru imao sam paladina i lock-a na 80lvl. I izbrisao sam dve nedelje nakon sto su ubacili ICC jer mi se smucilo kad sam video da nam se guild raspada zbog svadje oko toga ko ce prvi da dobije shadowmourne. Inace sto se tice pvp-a tu sam bio drugi ret paladin na serveru. I medju najboljim i najopremljenijim tenkovima na serveru. Server je inace imao dosta jak pvp i 2v2 arena je bila mnogo gadna za ret paladine.

Znam ja sve to, ali u tome i jeste poenta, sto piratski serveri ne nude ono sto nude retail, bagoviti su, spori, pucaju svaki cas, itd. Blizzardov retail je sam pocetak koji ce te cisto uvesti u igru i pokazati ono sto je lepo u njoj.

i ja da dodam da su privatni serveri jako losi ali odlicni za coveka koga zanima kako sve to izgleda ali da ima u glavi da je original daleko bolji.
ja sam tako davno, davno krenuo, prvo privatni server 3-4 meseca dok se nisam nalozio ali i smorio od pucanja servera, gomile bagova, resetovanja dobijenih itema, chitera itd. itd.
skupio kintu, kupio original, kasnije nastavke i uzivanje je potpuno!

WOW Cataclysm - odlicna igra za ubijanje viska vremena dok ne dodje GW2. :)

Dosta ljudi koje znam da igraju WoW su isto prvo poceli sa igranjem na piratskim serverima, ja kad sam poceo pocetkom 2006. sa igranjem, ja nisam ni znao sta su piratski server (ne znam ni da l' su postojali tad), tek mozda 2 godine posle toga sam prvi put krenuo sa igranjem na jednom od njih (instant 70) i to nekih mesec dana igranja dok nisam skupio pare za novi gamecard.

Ako ti nije zabavno svakako da je gubljenje vremena. Meni su nažalost MMORPG tog tipa davno prestali biti zabavni.

Dosta ljudi koje znam da igraju WoW su isto prvo poceli sa igranjem na piratskim serverima, ja kad sam poceo pocetkom 2006. sa igranjem, ja nisam ni znao sta su piratski server (ne znam ni da l' su postojali tad), tek mozda 2 godine posle toga sam prvi put krenuo sa igranjem na jednom od njih (instant 70) i to nekih mesec dana igranja dok nisam skupio pare za novi gamecard.

bili su tada pa cak i pre... ja sam krajem 2005te krenuo da igram na piratskom serveru, a u martu 2006 kupio original

kreator je napisao(la):
a igranje na retail wow-u nije gubljenje vremena? :)

ali kvalitetno :) :)
salim se... pazi, mnogo toga je na neki nacin gubljenje vremena, u to moze da se svrsta i partija PESa, zdravije je odigrati mali fudbal u balonu nego drzati gamepad, ali ***, svako ima svoje zadovoljstvo pa tako je i diskutabilno pitanje oko gubljenja vremena... u svakom slucaju, igranje na privatnim serverima se moze ubrojati u pravo gubljenje vremena jer se lako moze desiti da server bude ugasen i sve ono sto si radio i postigao bude izbrisano, dok na originalu i ako prekines da igras pa nastavis za 5 godina, sve ce biti kao kada si uzeo pauzu ;)

Peta godina kako igram na retail serverima, sa povremenim pauzama. Od skoro se bas slabo logujem u igru, izlevelovao sam DK-a na 85 pa sam sad uzeo da levelujem mage-a koji je trenutno 83. Jako sporo sam levelovao do 85, odigram sat dva pa izadjem, postalo mi mrsko nesto.. Guild mates (stranci ofc) su poceli da raiduju a mene mrzi da skupim cak i gear za heroic, jednostavno sam dingovao 85 na DK i stoji tako.

Mislio sam da me je DK smorio jer sam ga igrao citav Wotlk pa reko da se vratim na mage-a kojeg sam igrao u vanili i TBC i malo je bolje ali i dalje nemam tu rutinu igranja kakvu sam imao u Wotlk, udjem igram sat, sat ipo i izadjem. Verovatno me je ubilo to levelovanje 80-85 ili ko zna sta.. Sad cu da vidim kad dignem mage-a na 85 da li da nastavljam da igram ili ne. Verovatno je bolje kada krenem heroice i raidove, sad mi je mega dosadno.

Meni je DK tako mrska klasa za igranje, mnogo je dosadna, poceo sam nesto i stigao do tipa 65. lvla, ali sa konstatnim fejs-rolom i to je ono sto mi je ogadilo klasu.

svojevremeno je postojao i makro koj stavis na dugme i samo to dugme spamujes i .... deres sa DKom :) ...... katastrofa

Mislis na ovako nesto sto je bilo nekada davno u PVP? :)

[YOUTUBE]MIXYMY4dOmI[/YOUTUBE]

Pa realno nekoliko klasa moze slicno da uradi ali gubi poentu... Inace to su bila vremena Pala/DK pwn-ovanja, daleka proslost.

PVP deo igre mi nije toliko bitan, vise sam PVE fokusiran. DK je sve osim dosadnog, bio sam Blood dosta vremena, a pre nego sto su ukinuli Blood kao dps tree sam presao na DW Frost koji je bio dosta drugaciji od Blood-a. Blood je imao striktnu rotaciju koju si morao da pratis a Frost je tako random tako da ipak treba malo skilla da bi bio na vrhu Recounta.. sto sam ja bio vecinu vremena, a pred kraj wotlk se borio se warlockom za to prvo mesto :)

Sad gledam da opet budem prvi na dps kao fire mage, tj. ako opet dobijem zelju za igranjem da igram barem 3,4 sata na dan..

Ne znam koliko wowasha nas ima ovde, ali sam mislio da otvorimo topic da vidimo ko gde igra. Ja sam trenutno horda na Balnazzaru, pre toga sam bio na Magtheridonu koji je sada PVE server i New Players :D

alliance na Frostmane, noob (igram tek 2 meseca), casual gaming, 3-4 puta nedeljno po sat dva, do max 3 sata dnevno za vikend možda malo više imam jednog lika trenutno 62lvl na outlandsu (počeo TBC :D)

edit: puno sam rekao :), lik je draenei retri paladin, druga spec je holy ali nisam se još usudio da uđem u dngn i budem healer :)
uglavnom igram questove jer prvi put prelazim priču i neću da brzo izlevelujem kroz dngn finder :)

Poslednja izmena:
Smorila igra nacisto, istice za 6 dana, taman dan pred ispitni rok i ne nameravam da doplacujem. Da sam jos u srednjoj, bilo bi mi super, ali ovako jednostavno ne mogu da postignem 2 sata po heroicu.

Nazad
Vrh Dno