...
Da zapocnem moju WowScape pricu. Wowscape je bio najjaci privatni server, sada ga vise nema

. Server je za vreme BC-a bio top privatni server znaci bilo je jednom negde oko 7k igraca online na high rate realm-u, ali iako je bio top pola instanci nije bilo skriptovano, bagovi na sve strane, tipa jedan lik je doveo Ilidana u Stormwind ako se dobro secam. Ja sam imao nekog ~ ok rouge-a izadje, mesec dana posle pustanja u prodaju WOTLK-a WOTLK se pojavi na scape-u.
Sve sto je pre radilo tad nije radilo, znaci hunter nema pet-a itd. Sunwell Plateau je radilo 5 ljudi, tako sto se prosunjalo pored 90 % mobova doslo do bossa, naravno bossovi ne bacaju spell samo hit-uju (kako da ga nazovem xd

). Dalje bitna stavka su donori, donora bije 5 likova koji su legalno zaradili svoje iteme-e i za koje bi se moglo reci da su bas jaki, ovaj donor njih pokida tako da je to zabrinjavajuce. Dodje 5 donora u SW, na njih bukvalno krene 100 ljudi sa dobrim inventarom, ovih 5 donora njih tako razbije da se ovi ne vracaju

.
Posle su sredili par instanci (Naxxramas i Obsidian Sanctum). Prvi je isao na 25 man raid, ali naravno to nije bilo skriptovano pa su bossevi mogli da se ubijaju sa relativno losim inventarom, dok je OS bio vec malo ozbiljniji, ali main boss je imao neki aoe spell kome je svakome skidao po 20k hp-a nekih 10-ak sekundi, to ne bi bio neki problem da to nije moglo da se dispeluje

, dalje jedan od side bosseva je bacao spell koji je deal bukvalno 2 miliona dmg, znaci bijes se i samo izleti gore neka brojka i svi wtf. Ipak u tom rasulu ja sam imao jednog od top rouge-a na serveru bio sam jedan od najaktivnijih u srpskom guild-u koji je bio jak (to je bilo negde pri kraju). Takodje posedovao sam i Dk-a koji je imao 2 epic itema, ostalo se plavelo i zelenilo

, ja sam sa tim dk-om lupao crit 15k na svakih 15-ak sekundi, ubagujemo mi boss-a u Naxx

, ja sam sam deal 48% dmg, svi ostali zajedno 52%, a takodje u Naxx-u je postojao bug da se moze biti samo 30 min u instanci posle toga sam te prebacuje u SW, secam se koknemo mi Boss-a i taman da prikupimo drop onda nas baci u SW xd.
Eto to su privatni serveri, donor koji kolje sam 10 ljudi, boss koji deal 2 miliona dmg, neskriptovane instance, bosseve radi 5 ljudi, imba critical itd. Kada se server "ugasio" ja sam prestao WoW da igram, ali sam i pred samo "gasenje" servera sam razmisljao da prekinem jer vidim da je to besciljna igra. Taman sredis inventar kako treba, Blizz izbaci novi patch pa sve jovo nanovo. Dakle ako neko planira da igra WoW neka krene to na retail-u (bese nekad oficijelni Blizz server), sa privatnim serverima se bas zamlacuje

. Ja sam se zamlacivao skoro 2 god. ako se dobro secam, sada WoW ne igram jer mi je nekako glupa igra, Starcraft 2 rules

.
Izvinjavam se ako nisam pisao u stilu pravog WoW igraca i ako sam negde pogresio, ipak WoW nisam igrao koliko se secam vise od 2 god.

. Napomena : Mnoge stvari koje postoje na retail-u ne postoje na privatnim serverima

.