Šta je novo?

World of Tanks

@StainlessFrenky nemam perk za dodatnih 2s ali imam optiku svakako ako je unutar proxy spotinga kako sad odjednom nema sanse da ga vidim tu na manje od 50m? Sad pricas obratno od onog do sada, toliko branis igru kao da radis za WG takav utisak sticem. Koja je poenta igranja igre ako ce da te spotuje lajt a ti ga ne vidis a unutar sigurnog spotinga je nebitno dal je bio u istom zbunu 5m od mene ili prekoputa 15m od mene a ne na 450+m od mene. Ja ne mogu njega da vidim a mogu da vidim tenk sa druge strane zgrade proxy spotingom. Onda je War Thunder mnogo bolja igra bez tih glupih nelogicnosti jer ide na vizuelni spoting a ne ovde ti nestane tenk na sred cistine iako ne bi smeo po onome sto wg developeri kazu. Njabolje od svega je kad ti nestane tenk s kojim se napucavas jer jelte tako radi spoting u WoT sto nema nikakve veze s IRL :D
Druze tu imas vise od 50m o tome pricam.
Sta sam rekao obratno? <50m spotan si, >50m ne mora da znaci da si spotan.
Ja sam max kritican sto se tice igre ali ne mogu da ne budem objektivan a objektivno je danas najveci problem ogroman broj igraca koji ne poznaju osnove mehanike ove igre a vec su u t10 umesto da igraju nize tireve. Ovde ne mislim na tebe, nemoj da se pronalazis, vec mislim generalno.
To sto si gledao tog EBR sto je dobio kolobanov, treba da mu kazes "bravo majstore", da podelis sa nama da pogledamo i mi. Nekako mi deluje da nemas predstavu kolko je tesko izvesti tako nesto.

Screenshot 2025-10-02 101738.jpg

Druze tu imas vise od 50m o tome pricam.
Sta sam rekao obratno? <50m spotan si, >50m ne mora da znaci da si spotan.
Ja sam max kritican sto se tice igre ali ne mogu da ne budem objektivan a objektivno je danas najveci problem ogroman broj igraca koji ne poznaju osnove mehanike ove igre a vec su u t10 umesto da igraju nize tireve. Ovde ne mislim na tebe, nemoj da se pronalazis, vec mislim generalno.
To sto si gledao tog EBR sto je dobio kolobanov, treba da mu kazes "bravo majstore", da podelis sa nama da pogledamo i mi. Nekako mi deluje da nemas predstavu kolko je tesko izvesti tako nesto.

Pogledajte prilog 507193
OK sad pogledah, pod uslovom da je bio tu a ne pored mene spec Fisheman baya
On a 1000×1000 m map like Fisherman’s Bay, Each square = 100 m × 100 m.
Ok znaci on je ako je bio u zbunu prekoputa bio na oko 55-60m , sad si me naterao da proguglam i za optiku i ona ocigledno ne radi kako je radila nekad sad je to promenjeno ocigledno da optika radi razlicito zavisno od vrste tenka koji vozis, za medijuma je naznaceno ovo
Medium tanksCoated OpticsMost medium tanks are mobile and need the constant view range bonus to spot enemies during engagements.
Znaci ako hocu da spotujem light supka i ponistim njegove camo vrednosti i bonuse umesto Optike treba da nosim CVS po ovome sto sam procitao I opet pod uslovom da je bio tu a ne pored mene. Ali opet stojim iza toga da su lightpovi prenadrkani s topovima ako vec mogu da vide sve a da ih niko ne vidi...

Videcu da nadjem replay sa ovim EBR znam da je bila snezna mapa sa onim brodovima, prepun je folder replayeva...

Sto se tice pronalazenja, iskreno sto vise gledam i citam mislim da sam i u goroj poziciji nego novi igraci, jer idem s premisama koje sam istrazivao i naucio pre 10g kad sam aktivno igrao, sad je mnogo toga promenjeno. U fazonu kao sto ti je tesko da polazes vozacki ako si vec unapred znao da vozis. Tebi hvala na strpljenu za ovo da mi ukazes na neke stvari jer ako je stvarno bio preko puta to mnogo objasnjava uz nove informacije koje sam saznao od tebe i dodatnog pretrazivanja. Opet mislim da treba da dodaju jos tacaka po tenkovima za spoting kao sto sam rekao jer ima neobjasnjivih situacija opet vrv bi im se raspali serveri jer i ovako imaju problema kad ima vise ljudi.

Ako koristi žbun, nećeš ga videti ni pred nos da ti pridje. Ako malo izadje na čistinu, spotovaćeš ga ali verovatno i on tebe.

Ne bi se ja sa leopardom oslanjao da je dobar spoter, sami ovde rekli da je to snajp medium i da je u pozadini zbog svog oklopa i da verovatno napravljeno da ima slabu tačku za spot,

Obožavam da igram sa objectom jer kada me spotuju, granata se taman puni te mogu opet da opalim bez brige da znaju gde sam.

Jedna situacija je bila epic da ne znam kako da objasnim.

Ja sam na čistini, moji su iza mene iza zgrada, tj pikuju, ispred mene su dva heavy tenka isto iza zgrada pikuju i ja čekam da me reše očas posla, medjutim, nisam spotovan, ne znam ni ja kako, oni se rokali preko mene. Kada sam ja opalio granatu, spotovan sam i ubrzo me rešili.

Ima WOT malo čudnih situacija, pun je youtube takvih stvari.

Ako koristi žbun, nećeš ga videti ni pred nos da ti pridje. Ako malo izadje na čistinu, spotovaćeš ga ali verovatno i on tebe.
Ма може и његов посада да дође и да ти краде гранате и нећеш их примјетит..

Igrao 5 dana, 70% partija su 15:0 partije ili slicno, bilo da ja pobedim ili neprijatelj, meni je to dosadno.

Instalirao war thunder, nije mnogo bolja igrica al bar ne provodim vise vremena u garazi nego u igri.

OK sad pogledah, pod uslovom da je bio tu a ne pored mene spec Fisheman baya

Ok znaci on je ako je bio u zbunu prekoputa bio na oko 55-60m , sad si me naterao da proguglam i za optiku i ona ocigledno ne radi kako je radila nekad sad je to promenjeno ocigledno da optika radi razlicito zavisno od vrste tenka koji vozis, za medijuma je naznaceno ovo
Medium tanksCoated OpticsMost medium tanks are mobile and need the constant view range bonus to spot enemies during engagements.
Znaci ako hocu da spotujem light supka i ponistim njegove camo vrednosti i bonuse umesto Optike treba da nosim CVS po ovome sto sam procitao I opet pod uslovom da je bio tu a ne pored mene. Ali opet stojim iza toga da su lightpovi prenadrkani s topovima ako vec mogu da vide sve a da ih niko ne vidi...

Videcu da nadjem replay sa ovim EBR znam da je bila snezna mapa sa onim brodovima, prepun je folder replayeva...

Sto se tice pronalazenja, iskreno sto vise gledam i citam mislim da sam i u goroj poziciji nego novi igraci, jer idem s premisama koje sam istrazivao i naucio pre 10g kad sam aktivno igrao, sad je mnogo toga promenjeno. U fazonu kao sto ti je tesko da polazes vozacki ako si vec unapred znao da vozis. Tebi hvala na strpljenu za ovo da mi ukazes na neke stvari jer ako je stvarno bio preko puta to mnogo objasnjava uz nove informacije koje sam saznao od tebe i dodatnog pretrazivanja. Opet mislim da treba da dodaju jos tacaka po tenkovima za spoting kao sto sam rekao jer ima neobjasnjivih situacija opet vrv bi im se raspali serveri jer i ovako imaju problema kad ima vise ljudi.
Evo nasao sam odlican site za ono sto nama treba
ko hoce da nauci malo o mehanici spota i da uporedi spot i camo izmedju tenkova moze da pogleda.

Mantija na 271m ne mozes da spotas ni na otvorenom, cak iako imas optiku. ;)

Napisao par strana unazad da manticore bio koso levo na pljuni me daljinu od mene da me nije spotovao niti ja njega. Spotovan je tek kada moj ebr prošao između nas.
Написао је још неко горе да су у истом жбуну било па се испоставило да су два жбуна и улица изнеђу. На крају крајева дистанцу са метом увијек можеш пратити тако што је нанишаниш...

Написао је још неко горе да су у истом жбуну било па се испоставило да су два жбуна и улица изнеђу. На крају крајева дистанцу са метом увијек можеш пратити тако што је нанишаниш...

Ja i manticore nismo bili u istom žbunu ali smo baš bili blizu.

Баш близу али не и довољно близу. Имам elc и вјеруј и поред његове камуфлаже, добре посаде и хране ипак будем спотан кад приђу на 50м...

da li i vama igra uzasno secka od novog peca ovo je neigrivo, snajper mod slajd sou iako pise da je fps 120, ping 26 zelena lampica :S imao sam 3-4 bitke 0 dmga jer je neigrivo

Баш близу али не и довољно близу. Имам elc и вјеруј и поред његове камуфлаже, добре посаде и хране ипак будем спотан кад приђу на 50м...

Hajde ovako da ti objasnim, manticore bio od mene za max dve dužine objecta 268.

Ja u jednim žbunu, on u drugom, on se nije pomerao, ja se nisam pomerao.

Posada mi sva pod perk kamuflaža pa sam teško uočljiv što se dokazalo bezbroj puta do sada kada ćutim u žbunu i čekam da mi pridju.

da li i vama igra uzasno secka od novog peca ovo je neigrivo, snajper mod slajd sou iako pise da je fps 120, ping 26 zelena lampica :S imao sam 3-4 bitke 0 dmga jer je neigrivo
Do tebe je nesto, osim ako ne igras na tosteru

Serveri su puni sa fv4005, nisam skoro video 3 komada u protivničkoj ekipi.

Šta je zanimljivo, u tri različite partije, pogadjali me ali mi nijedan nije uzeo jedan hp, samo mi gusenice jednom skembali.

Primetio sam i ja da mi "reze" sa 160fps ali mislim da je do mene jer sam menjao grafiku pa mislim da je do nje, sad sam smanjio podesavanja i imam 350fps i bolje je.

Elem, evo jedna partija ako hoces da vidis kako izgleda kad se koristi camo i spot mehanika skoro na max

Ono o cemu sam pisao, ne treba gledati WR jer on nicemu ne sluzi, samo gledaj svoju igru.
Danas mi je lepo krenulo sa 0, mislim da je prvi win bio u 6oj partiji (mada sam i ja lose igrao), kasnije sam vidno popravio igru ali su pobede i dalje nedostajale, na kraju sam uspeo da izguram na 50% ali to mi nije ni bitno, ono sto je bitno je WTR a on je i sa tih 50% na 10800 sto je jedino bitno.
shot_005.jpg

Ovo je koliko znam forum, mesto gde se pišu iskustva, mane, greške. Ako nisi sposoban da učestvuješ u temi, isključi se i nemoj nikog da komentarišeš.

Do tebe je nesto, osim ako ne igras na tosteru
OD novog peca jutros je bolje, ali zna tu i tamo da zapne, ja nisam menjao nista , jedina izmena je pec od pre 2 dana.

@StainlessFrenky Ma nisam zaludjen statistikom , ako se puno udubim u to onda to niej dobro :D Gledam da uzivam u igri ako mogu.

@phoboskv na moj YT kanal sam okacio par dobrih bitki neko bi rekao ovaj lesi sve probija, nazalost situacija nije takva, ovde pisem ono sto je i dobro i lose , nazalost neke stvari su dosta losije nego pre, neke su promenjene i zahvaljujuci @StainlessFrenky su razjasnjene, da nisam kukao ne bi znao. Evo sinoc nisam mogao da spavam da ne bi drndao po noci simRig i budio ukucanje igrao sam tenkice, jedna partija probijam Type5h ne gledam gde gadjam i obicnom i zlatnom. Jutros usao partiju prva obicnom granatom prosla kroz hatch posle toga ni njega ni mausa ni da okrznem ni sa zlatnom ni sa obicnom. Cak sta vise Type5h sam pucao u potiljak kupole zlatnom i bio je ding. Znaci jednu partiju sam probijao i gde nisam trebao ali zato mi je RNG vratio posle time sto sam dingovao 90' kupolu od pozadi na istom tenku :D , chems je to jako lepo objasnio i dao sam yt video ja mislim od bas tog trena. Naravno da sam bio iznenadjen kako lako busim od napred u najdeblji deo iako ne bi trebao i bilo je lepo, ali isto tako bilo je za plakanje kad sam dignovao potiljak

znas da RNG moze da ti rolla 100 shotova zaredom 25% minimum penetration, mislim sansa za tako nesto je jako mala, ali i dalje postoji.

ima onaj mod tool kako se vec zove, replay analizer, pa mozes da vidis svaki pogodak gde je otisao koliki dmg i penetration je napravio (ono sto je server zabelezio, ne ono sto si ti video u svom klijentu)

Ovo je koliko znam forum, mesto gde se pišu iskustva, mane, greške. Ako nisi sposoban da učestvuješ u temi, isključi se i nemoj nikog da komentarišeš.
Наравно друже, само што твоја искуства више наликују научној фантастици него искуствима. Хиљаду и једна примједба и оптужба на рачун игре а докази 0. Често водиш монологе и кад одговараш људима одговараш парцијално, мијењаш тему и тд. Приватизовао си ову тему и имам осјећај да назив треба да се промјени у "Миланчетове фрустрације". Већ си и прије бомбардовао ову тему са истим садржајем и нас 10так је покушавало да ти објасни како функционишу гранате а ти си и даље кукао а ниси покушао или успио да разумијеш, сад опет. Мени то даје утисак да ти ниси способан да учествујеш у конструктивној дискусији.
Кукаш што те средњи тенкови (обично они папирнати) не прате кад ти идеш у првим линијама, само још чекам да почнеш да прозиваш арти зашто не користи оклоп или не рамује. Играј тенкове без оклопа па види је ли нормално да их играш тако, тенк се користи тако да извучеш све бенефите из његових предности а покушаш да умањиш или сакријеш недостатке. Пар дана уназад кажеш како Леопард стоји иза и снајпа док ти гураш са 430u, па друже да знаш ишта о игри не би то никад помислио а не усудио се да напишеш овдје и онда се чудиш што си људима дојадио...

Btw wot ima neki problem od update-a, pre neki dan se mom drugu komp samo iskljucio, juce meni dva puta u igri, i to samo wot kad smo igrali.

@StainlessFrenky Ma nisam zaludjen statistikom , ako se puno udubim u to onda to niej dobro :D Gledam da uzivam u igri ako mogu.
Pa i ne treba da budes ali ako ces da uzivas onda moras da igras dobro a ako igras dobro statistika sama dodje.
ima onaj mod tool kako se vec zove, replay analizer, pa mozes da vidis svaki pogodak gde je otisao koliki dmg i penetration je napravio (ono sto je server zabelezio, ne ono sto si ti video u svom klijentu)
Battle hits se zove taj mod. Vrhunska stvar.
Juce mi je pomogo da vidim zasto dva puta zaredom manticoru skidam po 50hp umesto po 400, da mi me na kraju ubio iako sam ga nadigrao.
Drugi hitac u top i to je ok ali prvi hitac u meso kupole, 50mm armor 120mm pen granate, cista laz.

Ne znam ko spamuje bez potrebe. Ti ili ja. Napadaš ovde ljude. Ja ne trolujem nijednu temu, iza sebe imam preko 100000 hiljada poruka na forumima, nijedan ban.
Gledajuci unazad tvoje postove, narocito o prodaji premium T8 tenkova, pa scam-a od strane wg-a, pa zaklinjanja na brisanje accounta i nikad vise wot, pa zatim povratka u isti, jovo nanovo...

Da, trolujes. A najjace je sto ti niko ovde nije to ni rekao, sam si sebe poceo da branis da ne trolujes.

Pokusaj malo da se uklopis u temu, ponavljas jedno te isto u krug, i naravno da se svima smucilo da citaju kuknjavu.

Ja sam pauzirao sa wot godinu dana, možda i jače. Meni nije problem da obrišem igricu i nakon nekog vremena ponovo da je instaliram.

To što prodajem tenkove, jednostavno nisam zadovoljan ili mi ne legnu da eto ne umem da igram sa njima, takodje prodao sam i premium tenkove jer su mi trebali silveri za desetke i očigledno da je bila greška.

Bio sam nesposoban da čuvam silver te sada igram samo za object 268 , više se ne opterećujem da li ću izgubiti ili ne, igram pa šta bude i bitno mi da mi on donosi pristojnu cifru nakon svakog pobedjenog meča. Sebi sam postavio cilj da vratim svaki tenk koji sam imao, samo desetke.

Ovde sam kritikovao par stvari kod same igre ali evo, posle desetak dana nakon povratka, sada mi svejedno.

Danas pogodio lajt tenk na pet metara sa heat, samo sam mu gusenice uništio, nisam se iznervirao jer sam se setio da me FV4005 prethodnog dana tri puta pogadjao a da mi dmg nije skinuo. Ako je meni tako, tako je i drugima.

Evo ja se ovim putem izvinjavam i trudiću se da pišem samo o pozitivnim stvarima. 💪

Nazad
Vrh Dno