Šta je novo?

World of Tanks

Nista ja ne kazem da meni neko brani a nekom ne, ja kazem da kad upotrebis gold igra gubi smisao, i svo iskustvo i znanje koje si ulozio u to da razumes mehaniku iza uglova i kako radi oklop pada u vodu jer te napuse samo tako sa goldom.

Danas retko ko ne koristi gold, svi spamuju gold. Gold je OP i to je cinjenica i sam kazes koristis je kad ne mozes da probijes sa AP. Dodje maus na mene i ja ga sa goldom napusim, sto je smesno, nekad si sa mausom morao da znas kako da se nosis, danas samo pritisnes dva i to je. Igrica nije evoluirala, igrica se vratila unazad korak i pljunuli su na svoju mehaniku koju su pravili i smisljali godinama i koju su igraci ucili.

Kapiram, wot je masina za pare danas i to je to, i nece se to promeniti.

Pre je bilo mnogo bolje, ako se lepo postaviš, ne mogu da ti probiju oklop.
TD isto postali jaki sa oklopom.
ja gold uzimam kad znam da idem na tenk kome ne mogu nista sa obicnom (intuicijom zamenim brzo granatu pa vratim nazad nekad se zaboravam pa ostanem na ovoj ili onoj municiji ali uglavnom non stop rotiram zavisno od situacije), ili u slucaju kao sa slike gore , znam da idem da uletim medju teskog TDa i par hevija i hocu da mi se svaka granata racuna, nazalost igra dosta cesto ima druge planove.
JTiger iz onoga sto sam igrao sa obicnom granatom nema sta da trazi vise jer upada u t11 i ne moze da probije vecinu tenkova a nekad je bio strah i trepet sa obicnom granatom. Ali igra je evoluirala def da se sve resava sa dildo tenkovima i gold municijom.
Evo iz ova dva komentara se vidi kolko to sto pricate i jedan i drugi gubi smisao. Milan kaze da ga sad lako buse a ranije nisu, Rizmal kaze da sad stavi gold da busi svaku ali igra ima druge planove. Pa sad kako da ugodis svakom ako ugodimo Milanu i stavimo da je armor jak onda ce Razmal da se zali kako mu granate slabe (cak i gold) a ako stavimo da su granate jake i ugodimo Razmalu onda ce Milan da se zali kako je slab armor. Kako da ti se svaka granata racuna kad Milan hoce da dinga ponesto? Zamisli da ste upali jedan protiv drugog, Milan sa Mausom a ti sa 268, pa nemos ni ti sve da probijes a ne moze ni on sve da dinga, tu dodje do izrazaja dal se on bolje kosi ili ti bolje nisanis (+-RNG ;) ).
JT je relikvija u ovoj igri i niko ga ne igra vec 10 godina unazad, to nesto govori, ako imas kupus mozes njime da ga potapas, za bolje nije.

Nista ja ne kazem da meni neko brani a nekom ne, ja kazem da kad upotrebis gold igra gubi smisao, i svo iskustvo i znanje koje si ulozio u to da razumes mehaniku iza uglova i kako radi oklop pada u vodu jer te napuse samo tako sa goldom.

Danas retko ko ne koristi gold, svi spamuju gold. Gold je OP i to je cinjenica i sam kazes koristis je kad ne mozes da probijes sa AP. Dodje maus na mene i ja ga sa goldom napusim, sto je smesno, nekad si sa mausom morao da znas kako da se nosis, danas samo pritisnes dva i to je. Igrica nije evoluirala, igrica se vratila unazad korak i pljunuli su na svoju mehaniku koju su pravili i smisljali godinama i koju su igraci ucili.

Kapiram, wot je masina za pare danas i to je to, i nece se to promeniti.
To mnogo zavisi od toga ko vozi tog Mausa koga ti napusis. Maus je odlican tenk cak i danas i u rukama dobrog igraca moze da bude veoma opasan i veoma tesak za probiti, sa druge strane imas i dmg pinjate na koje danas najcesce nailazis jer je mnogo novih igraca dobilo t10.
Evo jednog poredjenja, ja sa Mausom imam oko 2700 DPG i skoro 1 armor eff, a ja sam totalno los HT igrac, Daki recimo ima skoro 3300 DPG sto nije puno vise ali zato ima 1.86 armor eff sto znaci da covek blokira skoro duplo vise hitaca od mene. Sa druge strane imas ovog Giggio_Maura iz Razmalove borbe koji ima 640 DPG i 0.46 armor eff. Koriscenje armora kakav je danas u igri je ozbiljan skill i nije ga uopste jednostavno masterovati ali to ne znaci da je nemoguce.

A ako vam RNG toliko smeta treba da igrate skaute kao ja, tu nema RNG jer je spot egzaktna stavka u igri. Jedino je muka sto sve manje i manje ima mapa na kojima mozes da igras kao skaut.

@StainlessFrenky

Heat granata naravno da neće da probije oklop gde je najtvrdji, tu se ja ne bunim. Bunim se kada bi i obična granta probila najslabiji deo oklopa ali ne probije, a ja koristim heat za potpunu siguricu i vidi se da ga granata rokne tamo gde sam ciljao i šta se desi, no penetration, bočni deo tenka.

Juče situacija, mat pozicija, E100 se lepo sakrio ali se mrda i namestio svoju slabu tačku koja se super vidi sa moje poziije, sa jedno 7 heat granata gadjao tu tačku, pet je pogodilo, no penetration. Onda mi dosadi i uzmem one treće koje su za light tankove i krećem da ga smaram i eto, napokon se i čovek smori i izadje iz šteka i ubijemo ga.

Mnogi jesu dobili desetke nove ali ne umeju da ih igraju. Odmah vidim iskusne i neikusne badgere na primer ili minotaoura.

Ja nisam pro, daleko od toga. Imam 3 tenka u garaži, nemam silvere da vratim desetke koje sam ranije otključao.

Evo iz ova dva komentara se vidi kolko to sto pricate i jedan i drugi gubi smisao. Milan kaze da ga sad lako buse a ranije nisu, Rizmal kaze da sad stavi gold da busi svaku ali igra ima druge planove. Pa sad kako da ugodis svakom ako ugodimo Milanu i stavimo da je armor jak onda ce Razmal da se zali kako mu granate slabe (cak i gold) a ako stavimo da su granate jake i ugodimo Razmalu onda ce Milan da se zali kako je slab armor. Kako da ti se svaka granata racuna kad Milan hoce da dinga ponesto? Zamisli da ste upali jedan protiv drugog, Milan sa Mausom a ti sa 268, pa nemos ni ti sve da probijes a ne moze ni on sve da dinga, tu dodje do izrazaja dal se on bolje kosi ili ti bolje nisanis (+-RNG ;) ).
JT je relikvija u ovoj igri i niko ga ne igra vec 10 godina unazad, to nesto govori, ako imas kupus mozes njime da ga potapas, za bolje nije.
Nisi upravu, nemam ja problem s digovanjem i itekako gledam gde da gadjam, gledam gde su weak spotovi i dalje(sad hvala bogu ne trebaju 3rd party sajtovi kad imamo to u igri) i gledam da gadjam u njih , imam problem sa time da kad namerno napunim gold kao u situaciji za koju sam poslao skrinshot jer sam resio da prodjem kroz neprijateljske hevije jer su se i oni i moji ustekali i cekaju iza coska ko ce prvi da krene, i onda napunim namerno zlatnu prodjem pred Tachareta, pucam mu u zadnji kraj sa granatom koja ima 2x vecu penetraciju pod savrsenim uglom i ona diguje. Pre toga dok sam se provlacio pored njega sam pucao i dingovao u kupolu ali to je bilo u brzini i pregledom replaya bio je ugao za ding i to je ok ali sam izletanjem medju neprijatelja odgusio partiju gde su se njihovi heviji pogubili a moji su napokon krenuli i otisli izokola i ostavili me tu srecom dosli su na vreme da jedva ostanem ziv. Posle sam pucao u zadnji kraj IS7 prosla je normalno evo i deo te situacije, iz klipa se moze videti koliko sporu kupolu ima leo120, leo1 je tu mnogo bolji
Inace sama partija je iz mog ugla bila uzas, ja obicno odmah idem na brdo levo posto smo spawnovani na juznoj strani, medjutim leopard1 koji je bio pored me blokirao pa dok sam propustio hevije resio sam da ne idem tamo jer sam spor i vrv cu umreti dok se penjem, otisao desno da pomognem drugim medijumima medjutim oni su ocistili taj deo, vratio se skroz levo u grad da pomognem medijumima na brdu i onda otisao u grad da vidim da pomognem hevijima. Ali ovde kao sto je receno tesko da ima timske igre, osim jedne partije gde smo Maus ja u leo120 i obj neki dal 430 isli kroz sredinu mape maus je izigravao zastitu i metu a mi smo s njim lesili sve na putu ali to je u 1 u 1000 partija koje sam odigrao posle 10godina pauze da je neko nesto timski odradio....
Sto se tice golda da bi busio svaku naravno da ne koristim gold na tenkovima za koje mi ne treba osim ako kao sto rekoh se ne zaboravim da vratim sto se desava nekad u heat of the battle ali to mi se desava u oba smera nekad ostanem i na AP....
Jedino gde sam stavio gold bio je u JTigra jer kao sto si rekao tenk je postao bukvalno teg za kupus, usao sam sa starom postavkom sve obicne granate 2 HE i 2 gold, s obicnim naisao tacharete ja ne mogu da ga probijem , gadjam ga u donju plocu samo ding cangr cing..... i onda sam resio da ga trekujem da bi ga ubili moji KR1 jer sa obicnim granatama ne moze da mu se probije frontal armor....nakon te u JTigra sam napunio samo gold ali toliko je los da sam odigrao samo par partija...

Poslednja izmena:
Ne mogu da editujem poruku ali evo video mozda nekome pomogne da se odluci koji t11 da uzme

To mnogo zavisi od toga ko vozi tog Mausa koga ti napusis. Maus je odlican tenk cak i danas i u rukama dobrog igraca moze da bude veoma opasan i veoma tesak za probiti, sa druge strane imas i dmg pinjate na koje danas najcesce nailazis jer je mnogo novih igraca dobilo t10.
Evo jednog poredjenja, ja sa Mausom imam oko 2700 DPG i skoro 1 armor eff, a ja sam totalno los HT igrac, Daki recimo ima skoro 3300 DPG sto nije puno vise ali zato ima 1.86 armor eff sto znaci da covek blokira skoro duplo vise hitaca od mene. Sa druge strane imas ovog Giggio_Maura iz Razmalove borbe koji ima 640 DPG i 0.46 armor eff. Koriscenje armora kakav je danas u igri je ozbiljan skill i nije ga uopste jednostavno masterovati ali to ne znaci da je nemoguce.

A ako vam RNG toliko smeta treba da igrate skaute kao ja, tu nema RNG jer je spot egzaktna stavka u igri. Jedino je muka sto sve manje i manje ima mapa na kojima mozes da igras kao skaut.
Iz njihovih komentara se vidi da ne shvataju mehaniku igre u potpunosti. Ima uticaja RNG, ali to kako oni pisu, covek bi pomislio da je neigrivo. I ranije je bilo mnogo cega lose u igri. Nemoguce je napraviti igru koja svima u svemu odgovara. Igram je od 2011.god., sa manjim prekidima, tako da sam ispratio sve od Beta testa.

Sto se tice JT, tu se sa tobom ne bih slozio. Relikvija, DA, ali i dalje odlicna relikvija. Plus je skoro malo i buff-ovan. Ja sam ga skoro igrao. I dalje je kompetitivan, ako ga igras kako treba.

Ne mogu da editujem poruku ali evo video mozda nekome pomogne da se odluci koji t11 da uzme

Ma idemo na sve aaa :D.

Ja polako redom, tako i završavam misije.
IS-7 jos 10k expa, Ru slicno tako nesto, BC gotovo u par dana, na svim ostalima ima po nekih 20ak, 30k expa tako da ostalo tek ide :).

Iz njihovih komentara se vidi da ne shvataju mehaniku igre u potpunosti. Ima uticaja RNG, ali to kako oni pisu, covek bi pomislio da je neigrivo. I ranije je bilo mnogo cega lose u igri. Nemoguce je napraviti igru koja svima u svemu odgovara. Igram je od 2011.god., sa manjim prekidima, tako da sam ispratio sve od Beta testa.

Sto se tice JT, tu se sa tobom ne bih slozio. Relikvija, DA, ali i dalje odlicna relikvija. Plus je skoro malo i buff-ovan. Ja sam ga skoro igrao. I dalje je kompetitivan, ako ga igras kako treba.
Mehanika igre se dosta promenila (sa prebrzim hevijima, s ogrominim penetracijjama i dmgima koje sada tenkovi imaju sa prebrzim lajtovima, ranije toga nije bilo ili ne u tolikoj meri sto znacajno utice na igranje JTa) ,to sam bio i rekao i rekao da treba da se prilagodim, ali neke stvari itekako nemaju smisla , ne samo RNG, nego i sad ova rigovanja i citovanja, bilo je toga i pre ali ne u tolikoj meri . I ranije je bilo dobro/ lose ali ni blizu ovoliko. Sto se tice JTa mozda je meni zapalo da budem na dnu u svim partijama pa nisam imao tu puno sta da uradim ali ranije je lagano mogao da uradi mnogo , s njim sam imao i max broj kilova pre 10ak godina, sad dok dodjem do bitke ona gotova, jednostavno prevelik prespor u odnosu na novu dinamiku igre gde su heaviji mnogo brzi i od medijuma, pritom sa zlatnim granatama vise ne pomaze ni masivna gornja ploca jer svaki t10/t11 busi bez ikakvog napora. Dok npr Obj268 i dalje mozes da igras kao pre jer je brzi okretniji (mozes brzo i lako da se pozicioniras) i zna da dinga i kad te gadjaju zlatom. Ovo je moj zaklucak na osnovu vracanja igri posle oko 12g , ti si je igrao tu i tamo u medjuvremenu pa def imas manje da se prilagodis jer si tu i tamo ispratio izmene. Najlakse je pljuvati po nekom jer govori kakvo je stanje igre a def jeste takvo, da vise nema timskog duha, da je sve prebaceno na plati pa klati, da def ima rigovanja i citovanja. Nije ovo jedina igra koja je takva ali ovde je ona tema i treba reci sta ne valja naravno ima tu i dobrih stvari inace je ne bi igrali. I da nekad je negrivo u odnosu na pre, nikad pre nisam imao za redom vise partija gde sam ja jedini koji napravi 1-2 killa a ostatak tima izgine u 2 min , jos neko je pisao o tome. Nikad pre serveri nisu stekali kao sada ali ok prevelik povratak starih ljudi dodatak novih ispravili su to ali i dalje se desava da iako je ping 30 igra ima problema u udarnim satima. Imao sam bitku gde je ceo server zabo izbacilo nas sve iz igre i naplatilo popravak i granate i sve iako nismo bili unisteni vec je bio problem do servera, sa t11 to je bio zestok udarac na silver.

Poslednja izmena:
Uzmem opet JT 88 i standardne granate i nista ne mogu da probijem, osim papirnih skauta + granata promasi ceo tenk na 100m.
Top koji je skidai bombardere na 20+ km promasuje na 100m...
Ovo nije igra, ovo je smejurija sta su napravili...

U redu da se desi RNG pa udari negde u kružiću nišana i ne tamo gde si ti hteo, to mi ne smeta i tu nema nerviranja, ne može da bude perfekt svaki pogodak.

Juče sam istrošio 7 heat granata na heavy tenk, 5 je pogodilo gde sam hteo u najslabiji deo tenka (izložen je bio samo meni sa moje pozicije) i videlo se gde granata udara, no penetration. Da dodam da se tenk nije mrdao, zato sam mogao lepo da nišanim u slabu tačku plus sam bio sa Strv 103B.

Da je na primer, 2 od 7, bio bi zadovoljan ali ovo je bilo 0 od 7.

@Rizmal Object 268 je bio za mene najjaći TD ali i njega uništiše. Pre je bušio bez problema sa običnom granatom, sada za većinu heavy tenka treba heat.

Poslednja izmena:
@Rizmal Object 268 je bio za mene najjaći TD ali i njega uništiše. Pre je bušio bez problema sa običnom granatom, sada za većinu heavy tenka treba heat.
Iskreno nisam puno igrao par partija sa standardnim granatama i sve je prolazilo nisam imao prolbem mozda 2 dinga, jedino sto mu granata leti i leti i leti :D

Suština. Samo...mnogo je jednostavnije vileneti na igru nego na sebe. Da li ljudi ikada shvate da RNG nekad radi u njihovu korist!? Sinoć vozim Udesa 03 3, na Fisherman mapi...gotova, izgubljena partija, napravio 1800 štete, 1500 asistirane sakrio se u žbunju kod one bare u donjem desnom ćošku uz nadu da ću bar još 1-2 granate da ispalim pre nego me završe (imao sam 200 i kusur hp-a). Izlazi lik kroz grad (heavy strana) sa Toro-om sa nešto preko 1500hp-a. Ne mogu ga ubiti, treba mi 2 klipa. Probijem ga 2, jednu samo track (nije me video, double bush). Dok je on došao do mene (nisam imao gde da bežim), ja napunio. Pucam prvu, probijam i odmah bivam spotan - on puca prvu i dinga me (ej, papirni tenk), pucam drugu i probijam - on puca drugu i promašuje ceo tenk. Sa poslednjom granatom sam ga završio. Na kraju, statistički solidna partija iako je poraz. Čini li me to vrhunskim igračem!? Aha, važi. :cool: RNG mi je dao da završim tenk.

1759145289369.png

No, lakše je razmišljati "kad statistički odigram dobro, to je zato što sam ja kidam, ja sam vrhunski igrač, koji fantastično poznaje mehaniku igre, znam sva vozila, sve i svja u igri i bolji sam od svih" ali zato kad završim partiju sa svim nulama, onda to nije zato što sam ja tantuz, već zato što mi je igra dodelila imbecilan tim i zato što je rešila da me RNG-om upropasti.

Ne smem ni da pogledam, a kamoli da podelim svoje statse sa pomenutim Mausom ili isto tako pomenutom 268icom. Sramota me koliko ne znam, iako nemam mnogo partija sa njima (oko 100 partija sa Mausom i 20tak sa 268icom).

Još bolji primer.....koga ne mrzi neka pogleda snimak...ili samo premotati i odgledati poslednji minut (skroz bezveze sam odigrao - a na kraju sam ja taj koji je dobio partiju isključivo uz zdušnu saradnju RNG-a)

RNG

RNG nervira, da. Ali ako ne možeš da ga prihvatiš - obrišeš igru i igraš nešto drugo.

Ma neće mene RNG oterati od igre, pre će me oterati timska igra koja ne postoji xD

Chat niko ne čita, ne gledaju ljudi ni mapu kada treba da se pomogne sa mida i dodje na jednu od strana i pomogne da ne probiju.

Juče se desila situacija da smo dvojica bili sa Strv 103B i čuvali bazu jer niko nije otišao na desnu stranu i šta se desi, tu se pojavilo osam tenka. Dva naša tenka mediuma sa mida su došli da pomognu ali nismo uspeli da odbijemo napad odmah, ja i drugi strv smo se povukli malo nazad dok se medium tenkovi rokali i povukli na naš znak, tu smo ih čekali i na kraju odbili skroz napad. E vidite, takvu igru volim, kada dodje neko i zajedno pokušavate makar poginuli. Muka mi je igrača koji beže od konfiklita. Takodje juče sa 57 hp, sa t-54, jurio sam tenkove, na kraju se žrtvovao da bi roknuli TD koji se uštekao iskusno. :D

RNG
RNG nervira, da. Ali ako ne možeš da ga prihvatiš - obrišeš igru i igraš nešto drugo.
Da nema RNG neki bi odavno obrisali igru. Glavni zadatak RNG je da pruzi sansu losijem igracu da povremeno pobedi onog boljeg.
Postoje neke indicije da je RNG i naklonjeniji losijim igracima, sto naravno nije dokazivo. :ROFLMAO:

@MilanBre
Sa kojim to tenkom i u koji tenk si pucao bocno 7 puta, pogodio 5 i ne probio nijednom? STRV 103B nema HEAT granatu.

Da nema RNG neki bi odavno obrisali igru. Glavni zadatak RNG je da pruzi sansu losijem igracu da povremeno pobedi onog boljeg.
Postoje neke indicije da je RNG i naklonjeniji losijim igracima, sto naravno nije dokazivo. :ROFLMAO:

@MilanBre
Sa kojim to tenkom i u koji tenk si pucao bocno 7 puta, pogodio 5 i ne probio nijednom? STRV 103B nema HEAT granatu.
Vidis mene taj RNG nervira uzasno ,super je sto "daje sansu losijem igracu" ali ova kolicina davanja sanse koju ja imam sa leo120 nije bas normalna, sto bi reko Velja ajde da kraduckaju neko ovi kradu na agro. Znam gde da gadjam tenkove, znam kad da prebacim na Gold amo da bi bio sigurniji da cu da probijem a onda gledas pogotak/penetracija posle partije
7/2
7/4
10/5
6/2
12/3
20/10
8/2
....
Izvini ali ovo ne da je lose nego nema veze s vezom... mogu da posaljem i skrinshote statistike da vidis da ne pricam prazne price, ali ovo nije normalno, ma koliko bio u vrhu/dnu sa zadatim dmgom , ma koliko pobedio ili ne ovo meni nije normalno za t11 tenk jer ovde ne ne radi o tome da je RNG uzeo 10% nego kao sto vidis u nekim slucajevima je uzeo i 90% granata. Napominjem nije da en znam da pucam , znam gde su weakspotovi znam kad da koristim koju granatu. I da ne znam ova kolicina dingovanja nije normalna, pucas pod savrsenim uglovima a granata samo dinguje. Jednom sam uhvatio JPE100 pucam mu u prednji tocak drzim ga trackovanog i nastavljam da pucam i samo ostecujem gusenicu bez dmga. Sledeca partija gardjam E100 i svaki metak ide gusenica+450dmga ....A onda ima i druga strana medalje ima partija gde sto rece Milance vizelno mi se tenk slonio kad sam okinuo i to ga je probilo i skinulo dmg. ili Probijam u fazonu da ne gledam gde gadjam. Pucam ofrlje a statistika kaze 13/12....

ja kada pomislim da imam neki bad luck rng, prebacim na dakijev stream i onda vidim da nije problem u igri vec u meni

Ma ima tu milion stvari, nije samo rng. Mouse sensitivity, rezolucija, nije isto ako neko igra u 1080p na 24" ili neko u 2160p na 49", fps, godiste i stanje igraca, ociju i tako dalje. Verovatno jos milion detalja.

Ima svega ali evo vam iyouxin je izbacio video za leo120 i isto stanje kao ja a on je kao neki DR MR u WOT svetu, ili partija shot/ penetracija 1:1 ili cupas kosu jer ne probija nista. Sa leopardom nemam taj problem samo sa leo120 ali kako grindam leo120 onda 99.99% vozim samo njega.....I to je ono sto je uzasno frustrirajuce...

Pa onda krsh tenk, batali, uzmi nesto OP i udri. Ja trenutno pikam dosta sa Gryphon-om, bolji je realno od svih t11 tenkova.

Nazad
Vrh Dno