Šta je novo?

World of Tanks

Par losih partija i odmah uninstall i stavim u kalendaru 365 dana da probam opet. :)

Btw brodici su dosta manje zarazeni WG bolestima, ima ih, ali ni blizu kao tenkici.

Par lošijih partija i odmah ili drugi server ili gasim igru pa igram kasnije/drugi dan.

Nisam sad ni ja neki pro igrač, ali kada me stvarno neko nadmudri ili bolje odigra to volim, a ne baš ovo što kažeš, ajmo svi yolo i molim lepo..
Meni je bilo nenormalno da u leo120 budem skroz nazad na Prohorovki sa camo, camo treningom, optikom , CVSom ispred mene 2 kocke napred ka neprijatelju moji tenkovi , ja u zbunju ne pucam ne kreceem se nisam u uobicajenom zbunu i bum, pomerim se na drugo mesto bum, trece mesto bum, kad me ubije ide dalje sledeci tenk sa navecim elite rankom ili najveceg tiera... Ili odma izgine 3. najjacih tenkova u bitci bez da su mrdnuli. Sad sam imao partiju gde je grille prvo ubio njajace tenkove u nasem timu preko cele mape a onda sam ja sledeci poceo da dobijam granate a da nisam spotovan i to iako sam se pomerao .....
Na sve ovo sam poceo da obracam paznju kad sam nesto pratio situaciju oko CC iouxina pa naleteo na video od QuickyBaby-ja

Kroz njega sam dosao do ovoga

onda sam poceo da gledam svoje partije prvo rezulate pa onda ako je nesto sumnjivo i same replayeve i odma se vidi patern pogotovo u partijama gde se gubi sa velikom razlikom za sta sam prvo mislio da je razlog to sto su dali gomili nnovih ljudi t10 tenkove pa kao ne znaju da ih igraju, a onda se uoci patern , top tier tenkovi izginu na pocetku partije bez opaljenog metka i sve ih ubija uglavnom isti tenk iz suprotnog tima kao npr ova moja partija

1407200_20250920110425_1.png

Danas ja sam na 7 tenka, uzeo 3k očas posla. Naravno, ubili me prvog jer niko nije krenuo sa mnom na stranu već stali na pola puta i kampovali, tu partiju smo ekspresno izgubili.

Ja ne znam što pale igricu plašeći se borbe pa uzmu i stoje u mestu.

Danas ja sam na 7 tenka, uzeo 3k očas posla. Naravno, ubili me prvog jer niko nije krenuo sa mnom na stranu već stali na pola puta i kampovali, tu partiju smo ekspresno izgubili.

Ja ne znam što pale igricu plašeći se borbe pa uzmu i stoje u mestu.
A takv partiju sam ja imao gde je nas T110E5 cucao celu partiju u zbunju , pingali ga kaze covek ne pada mi napamet da idem odavde, srecom pobedili , on napisa vidis da smo pobedili,,..... ne kontam taj menatalitet.

Ja sam danas na jednoj mapi iako sam sa leo120 uleteo na brdo porokao 3 tenka 4k dmga dok je tacharete cekao iza kamena ni da pomogne :S a i neprijatelji su bili iznenadjeni dok su skapirali sta kako kome cemu, nazalost heviji su nastavili da kampuju i zavrsilo se neslavno iako sam odma ubio 2 is7 i minotaura

Ja se ne plašim borbe, da mi ostane malo hp, ne bežim ako čuvam stranu da ne probiju.

Često gledam druge igrače da se povlače kada izgube hp i naravno tu probiju stranu i ode partija.

Par puta ja sa jedno 5 tenka na strani, napadamo i ja idem ispred njih, vidim da ih rokaju, oni se povlače i beže, ja ostanem sam. Ajde da me pokrivaju iz pozadine ali oni pobegnu na drugu strane mape.

Meni se oduvek svidjao RU server, tamo igraci samo pun gas igraju, i to meni odgovara, moj omiljeni tenk je 705a, tenk koji je kao Tajson, uleti ti u facu ne mozes mu nista i trpa te.

Ali to ovde ne mozes da igras vise, svi se stekaju iza niko da izadje da me pokrije, ne mora samnom u prvom redu, ali brate izadji pucaj ove ne daj im da mi pridju sa strane gde ce da me probiju.

Ma jok oni su skroz izgubljeni ljudi ne znaju ni gde su ni sta rade, tako zalosno da puste 0 skill ljude u tier 10, ne kazem da profi ljudi samo trebaju da cepaju 10, al brate ne mozes da stavis nekog sa ulice samo zato ato si mu poklonio tier 10.

Onda napravi dva servera pa po koeficijentu igranja raspodeli ljude i kraj, i izjednacis na bolje i gore i gotovo.

Evo kako da se boris protiv ovoga, njihv top lik ubio sva 4 ovi metak nisu opalili kad se pogleda statistika....
1407200_20250928105641_1.png
@DexterMorgan ne radi se ovde samo o ljudima s ulice, ovde ima dosta "rigovanja" meceva radi pumpanja statistike nazalost sto pokazuje i ova moja poslednja bitka....

Gledao sam ove klipove odavno, očigledno je stigao update za 2.0.
Ovo za modove ima milion načina da se sredi ali očigledno ne žele, i ubeđen sam da znaju spisak svih igrača koji su i jednom koristili neki ilegalan mod.

ps: ja sam primetio da ti WG namerno otežava da rešiš misije. Ono šta ti treba za misiju on baš suprotno uradi.
Misija Assistance 1, ubij arti i napravi 1k assisted, mislim da sam dobio jendo 7, 8 partija bez arty. Uzmem arty, sve gradske mape gde ne mogu baš toliko da pravim stun dmg
Evo sad treba Vanguard 8 tj 2k dmg na istom tier-u ili većem ili 4k dem, sve upadam u T8 partije ili mi sve fali 1 shot za 4k

Sad sam imao 2 zaredom rigged partije , ovo je neigrivo , ne razumem zasto to rade pored vec RNGa koji nas j..e u mozak. Vidim da ce opet biti jedno 10g pauze...Ne znam kako WG ovo ne kaznjava, prilicno je lako da se napravi kod za to da 3 top tier tenka bez opaljenog metka i ne spotovana umru u prvih minut nedaleko od baze. I pritom svi su ubijeni od istog tenka sa suprotne strane....
Daj replay
Meni je bilo nenormalno da u leo120 budem skroz nazad na Prohorovki sa camo, camo treningom, optikom , CVSom ispred mene 2 kocke napred ka neprijatelju moji tenkovi , ja u zbunju ne pucam ne kreceem se nisam u uobicajenom zbunu i bum, pomerim se na drugo mesto bum, trece mesto bum, kad me ubije ide dalje sledeci tenk sa navecim elite rankom ili najveceg tiera... Ili odma izgine 3. najjacih tenkova u bitci bez da su mrdnuli. Sad sam imao partiju gde je grille prvo ubio njajace tenkove u nasem timu preko cele mape a onda sam ja sledeci poceo da dobijam granate a da nisam spotovan i to iako sam se pomerao .....
Na sve ovo sam poceo da obracam paznju kad sam nesto pratio situaciju oko CC iouxina pa naleteo na video od QuickyBaby-ja

Kroz njega sam dosao do ovoga

onda sam poceo da gledam svoje partije prvo rezulate pa onda ako je nesto sumnjivo i same replayeve i odma se vidi patern pogotovo u partijama gde se gubi sa velikom razlikom za sta sam prvo mislio da je razlog to sto su dali gomili nnovih ljudi t10 tenkove pa kao ne znaju da ih igraju, a onda se uoci patern , top tier tenkovi izginu na pocetku partije bez opaljenog metka i sve ih ubija uglavnom isti tenk iz suprotnog tima kao npr ova moja partija

Pogledajte prilog 506628

Koliko si platio acc?

Imas acc sa 2710 wn8, a poslednjih 1200 partija ti je wn8 1137!!!

To je gore "rigged" od ovog sto si naveo 😁😁😁

Poslednja izmena:
Daj replay

Koliko si platio acc?

Imas acc sa 2710 wn8, a poslednjih 1200 partija ti je wn8 1137!!!

To je gore "rigged" od ovog sto si naveo 😁😁😁
NIsam platio acc, ja sam igrao od WOT bete, i prestao da igram pre nekih 10ak godina, sad poceo ponovo zbog wot2.0 updatea sto takodje mozes videti ako mi gledas profil, a posto igram samo papirnog leoparda plus su partije ocigledno rigged onda mi je naravno i WN otisao dole, naravno ima i toga da se prilagodim igri tj najvise leopardu120 jer sam ja ranije uvek isao grlom u jagode jer sa obj268 sam mogao da izadjem na crtu bilo kom heaviju tad ali tad su zlatne granate bile za zlato pa se nije rasipalo kao danas vec si morao da znas gde da gadjas ili si nosio maxx 2 zlatne . Pre sam igrao ugalvnom TD sto je automatski znacilo ogroman DMG po partiji, sad je igranje TDa sa ovim prejakim lightovima nemoguce, JagdTigar nema sta da trazi u partijama u koje sad ulazi. Ono sto mi je zanimljivo, je da sam odigrao par partija sa JagdTigrom par sa Obj268 i sa JT sam uvek upadao kao lik na dnu liste i u t11, s obj268 sam uvek do sad u par partija sto sam igrao bio u max svom tieru. A kao sto sam vec iznad rekao cini mi se da ce WoT opet na 10g pauze. Sto se tice kupovine samo sam kupio 5milki i 5000g za 48e kad sam potrosio sve sto su poklonili jer leo120 guta novac kao blesav , sa 7k dmg sam bio samo 4k u plusu sto je sumanuto... A premijumi koje imam mi se ne igraju jer ono sto ja imam je sporo i nikakvo za razliku od ranije , Lowe upadne u t11 partiju cak i sa zlatnom mogu samo da im dingam kupole drugo dok dodjem do bitke ona je vec gotova koliko je spor, tako da je income mnogo manji nego pre 10ak godina

Sto se tice modova ne znam kako je dozvoljen i aslan mod pack , to koriste CCovi , jer on izmedju ostalog ima mogucnost da ukloni maglu , da imas na tenku vidljive weakpointe, ..... i to je ocigedno dozvoljeno :S Tako da sam i ja sinoc instalirao taj mod pack da probam ali sam staivio samo mod koji ne uticu na bitku (bar ne previse) a to je da mi sijalica svetli 12s jer je to maks koliko mozes da budes spotovan tj da sijas kad si spotovan cak i ako se sklonis sto moze da objasni gomilu situacija kad popijes metak a mislis da si prestao da budes vidljiv.

Ne znam šta se danas dešavalo ali granate letele daleko od tenka.

Elem, gadjam tenk koji stoji mirno, lepo ga stavim na nišan a granata ode nebu pod oblake, dva metra iznad tenka. Takodje se desilo da ide mnogo desno ili levo, da omaši ceo tenk.

Sve to se dešavalo sa gold municijom..

Provalio sam danas da sam otključao granu koja je bila već otključena, ne znam da li da pišem wg da mi ponište izbor.

Ne necu da se smaram s time jer ocigledno ne rade nista po tom pitanju, prestao sam da igram nakon sto sam probao aslanov pack mod u jednoj bitci danas, nemam ni zivaca ni zelje vise da se bakcem s ovom igrom.
Ne znam šta se danas dešavalo ali granate letele daleko od tenka.

Elem, gadjam tenk koji stoji mirno, lepo ga stavim na nišan a granata ode nebu pod oblake, dva metra iznad tenka. Takodje se desilo da ide mnogo desno ili levo, da omaši ceo tenk.

Sve to se dešavalo sa gold municijom..

Provalio sam danas da sam otključao granu koja je bila već otključena, ne znam da li da pišem wg da mi ponište izbor.
Koji tenk? koja zlatna? Kod leo120 zlatne su HEAT one frljaju na sve strane , na 300m idu jedna za pola visine tenka iznad sledeca za pola visine ispod ili ode negde ulevo ili udesno, iako je nisan full napunjen i stojim znaci rectacle je skroz suzen, ja sam to pripisao obliku granate jer je HEAT zaobljena , mada tesko da su bas toliko vodili rauna o tome u WoTu :D

Na t-54 koji je obično precizan. Posle mi se desilo na objectu 430u a kasnije i sa strv X.

Gold municija je za mene heat 🤣 Ja je tako vikam.

Takodje sa tom municijom, najslabiji deo tenka, 3 puta gadjam, no penetration.

Juče light tank, stoji u mestu, dva puta, heat granata, no penetration.

Meni danas APCR na IS7, pored tenka stojim, izlezim pucam pogodim zemlju, izlezim pucam pogoim kupolu, znaci isto is7 gadjam donju plocu. Onda ista partija dodjem sa ledja SU-130PM (na jedno 70m, samo mu kupolu vidim malo nesto, omasim)
onda na 300m gadjam neku 9ku i to snapshot pa sta bude da mi high roll..

Na t-54 koji je obično precizan. Posle mi se desilo na objectu 430u a kasnije i sa strv X.

Gold municija je za mene heat 🤣 Ja je tako vikam.

Takodje sa tom municijom, najslabiji deo tenka, 3 puta gadjam, no penetration.

Juče light tank, stoji u mestu, dva puta, heat granata, no penetration.
NIje isto :D neki imaju HE neki HEAT neki APCR za slatnu sve su to razlicite granate.
Meni danas APCR na IS7, pored tenka stojim, izlezim pucam pogodim zemlju, izlezim pucam pogoim kupolu, znaci isto is7 gadjam donju plocu. Onda ista partija dodjem sa ledja SU-130PM (na jedno 70m, samo mu kupolu vidim malo nesto, omasim)
onda na 300m gadjam neku 9ku i to snapshot pa sta bude da mi high roll..
Ja sam pre neki dan imao is7 na Parisu u bazi , bio sam na taman dovoljnom rastojanju da me ne vidi a da ga tovarim kad pucam, okrenut prednjim delom nista izmedju znaci milina, jedna granata gore 2 dole i 3 dinga na kraju u zadnjem trenu dosao sa boka moj TD i resio ga. ja nisam smeo da pridjem jer sam bio u sundjerastom leo120 sa 120hpa :( A nekad pucam ne gledam sve ulazi.... kad su partije gde tako radi bez problema ide 5+K dmga. Odradio sam sve Ambush misije , napatila me TOP GUN bukvalno sto rece gore malore kako dodjem do praga za TG tako granate prestanu da prolaze....

kajzoo ima jako dobar video koji moze nas starije da podseti ili nauci novoj mehanici igre sta i kako ali opet kad udari rng tu nema pomoci ....

Meni nisu problem toliko misije kao misije, već baš taj rng da popizdiš i onda srljam iz partije u partiju kao neki najgori noob, da ne kažem bot.
A kada igram smireno, grindam XI sa nekom linijom odradi se misija kad tad. Vanguard sve za sada sam odradio sa IS-7 i Badgerom, dok evo sad high caliber misije sam ubacio i T110E5 jer sam sa IS7 još malo pa završio.

Ja za ambush imam 2k sad outside view range i iskreno to znam da neće sigurno biti odmah u prve 2, 3 partije već moram Grille da igram.

Meni nisu problem toliko misije kao misije, već baš taj rng da popizdiš i onda srljam iz partije u partiju kao neki najgori noob, da ne kažem bot.
A kada igram smireno, grindam XI sa nekom linijom odradi se misija kad tad. Vanguard sve za sada sam odradio sa IS-7 i Badgerom, dok evo sad high caliber misije sam ubacio i T110E5 jer sam sa IS7 još malo pa završio.

Ja za ambush imam 2k sad outside view range i iskreno to znam da neće sigurno biti odmah u prve 2, 3 partije već moram Grille da igram.
Da znam taj osecaj i ja sam bio gurao kao noob kad sam na korak da odradim neki mission a udari rng. Dosta partija sam i napustio kad vidim da tim ode na jednu stranu i izgine kao ****** a ja pokusavam sam da drzim drugu stranu i pingam a nikog ne interesuje sto je uticalo na taj cuveni WN koji je spomeno kolega iznad a za koji mene zabole. Pre kad sam pocinjao da igram WOT sam se trudio , sad sam u godinama gde jednostavno samo izadjem iz partije jer nema smisla i uopste me ne interesuju statistike ali volim da se potrudim da odigram sto bolje, da nisam prestao da igram def sad s ovim sto sada znam bi pre isao na KR1 jer ono je mrciste vrv do nekog prvog peca dok ga ne nerfuju...jer leo120 treba da dobije teski buf a to nema sanse da se desi. Gledao sam onog Clausa postavio video replay od nekog lika sa 12k dmga na leo120, lik nema camo samo rammer vent i VStab, izlazi svetli niko ga ne gadja , ja u Leo120 cim mi zasija lampica nema me to ceo tim kao da je samo cekao mene da gadja...
Sto se tice rnga evo iz jedne moje partije ovo nikako nije smeo da bude ding ... nazalost bio je.... efektivni armor Tacharettea ovde je 210mm a zlatna HEAT ima minimalnu probojnost 335mm
2025-09-28 19.12.48 www.youtube.com dc6ce41968a4.png

Poslednja izmena:
Ukratko, pre 10 god ovo je bila timska igra. Vise nije. Sada svi igraju samo za statistiku, to sto ti ides sa hevijem na heavy stranu a drugi heavy ide na medium stranu, znaci da on ide da farma dmg (pod uslovom da zna sta radi). I bas ga briga sto ces ti izginuti ako on podigne MOE za koji procenat.

Meni je ingame chat iskljucen vec dugo vremena. Em nemam zivaca da slusam napusavanja, em nemam nameru da gubim vreme objasnjavajuci nekome sta treba da radi. Igram za sebe i to je to. Toliko o timskoj igri. I bolje igram od kada sam zauzeo taj stav

Aj da malo kukam i ja, ovaj vikend uzas mm, mislim da mi je wr jedno 20%. Imam osecaj da ako ja ne dam 110%, mora biti izgubljena.

Po meni i treba da bude neki heavy na medium strani. Čak ako ima više heavy tenka, da podju bar dva.

Desilo se x puta da na medium strani budu u protivničkoj ekipi svi heavy tenkovi i tu kreće nadmudrivanje da zadržiš stranu dok ne stigne pojačanje ali obično ne stigne.

Nervira me šta je wot napravio sa heavy tenkovima, ekstremno su brzi.

Šta me najviše nervira.

1. Ebr.
2. Tesak
3. Autoloaderi
4. Brzi heavy tenkovi
5. Tenkovi sa dve cevi.

Po meni i treba da bude neki heavy na medium strani. Čak ako ima više heavy tenka, da podju bar dva.

Desilo se x puta da na medium strani budu u protivničkoj ekipi svi heavy tenkovi i tu kreće nadmudrivanje da zadržiš stranu dok ne stigne pojačanje ali obično ne stigne.

Nervira me šta je wot napravio sa heavy tenkovima, ekstremno su brzi.

Šta me najviše nervira.

1. Ebr.
2. Tesak
3. Autoloaderi
4. Brzi heavy tenkovi
5. Tenkovi sa dve cevi.
Zaboravio si:
1. BorkenKafera (ima top skida kao leo120 a brze puni)
2. Manticore (brz , skida skoro kao BC25 kad se zasteka vidi sve mozes da prodjes pored njega da ga ne vidis ) mada on je autoloader tako da manje vise si ga spomenuo kroz tu kategoriju

Ali da tesak sa duplim mitraljezima kad me uvati u leo120 em skida HP em moduli crkavaju i posada sve vristi crklo ovo , izgino ovaj , ostali smo bez,...

@Starscraper da ovo nema vise veze s onom igrom nekada, sada ako nadjes jednog da te poslusa i da krenete zajedno da skaces od srece, to mi je bilo totalno nadrealno kad sam ponovo poceo da igram nakon WOT2.0 updatea

Mene gold ammo.

To treba ukinuti, jer je prelako igrati sa njome, probija vecinu slucajeva.

Igrica koja se bazira na mehanikama raznim, kalkulacijama od jednom postane tanki online, samo W i click.

Ali opet igra je namenjena za takve igrace, usli, iskesirali, udju W click i to je, ne treba im preteranog ucenja niti grindanja, ovako lepo iskesiraju i udri, oni srecni, WG presrecan a mi smo samo alpha/beta testeri koji mnogo dzangrizaju da ne kazem rec na S.

Manticore tu i tamo, danas sam ga ganjao sa strv td, jurio sam ga po mapi ali mi uteko.

A da, zaboravio i na BZ tenkove koji imaju raketu u dupe. 😅

Slažem se za municiju, gold treba da košta tri puta manje.

Ne skine mi ništa hp, pobeda mi donela 80 k, na granate otišlo 70k.

Ala su srozali kriterijume za E77 za MOE 🙂. Nisam ga igrao dugo, upalim danas, i ono prvi mark posle prve borbe.

Seca li se neko koje su ono jos tenkove delili na probu novim igracima? 😄

A treba platoon igrati i na discord i sve je lakse.
Ja odavno nisam timski igrao jer sam batalio bio par godina pa sam sad za 2.0 reko ajde da probam

Više niko koga sam znao i sa kim sa igrao i ne igra. Retko ko

@phoboskv
Nema veze taj WN8, WTR mu je oko 5k a to je tacno u nivou njegovih razultata.

@DexterMorgan
Pa dobro, moras uzeti u obzir da je gold svima dostupan, i losijim i boljim igracima. Niko meni i tebi ne zabranjuje da pucamo gold nego stvar je pravilnog odabira prave granate za datu situaciju. U pocetku, kad su pustili gold granate za silver, je gold granata bila preveliki plus dok danas vise nema toliko benefita jer je i armor boostovan na max. Danas svaki novi tenk ima spaced armor koji heat (a heat je uglavnom gold) ne busi. Danas je svaki novi tenk sa maksimalno sloped armor, prave razna dilda itd od tenkva, od kojih se apcr uvek rikosetira. Nije danas gold OP kolko je nekad bio.

@Ube
Ma jok, igrao pre neki dan u plotunu, evo rezultata :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Ni kozne gace ne pomazu :ROFLMAO:

shot_003.jpg
shot_004.jpg

Poslednja izmena:
Pre je bilo mnogo bolje, ako se lepo postaviš, ne mogu da ti probiju oklop.

Sada su neki tenkovi baš teški ako igraj sa med.

TD isto postali jaki sa oklopom.

Manticore tu i tamo, danas sam ga ganjao sa strv td, jurio sam ga po mapi ali mi uteko.

A da, zaboravio i na BZ tenkove koji imaju raketu u dupe. 😅

Slažem se za municiju, gold treba da košta tri puta manje.

Ne skine mi ništa hp, pobeda mi donela 80 k, na granate otišlo 70k.
Taj strv je nenormalan ne zna se dal je brzi kad ide unapred ili unazad :D

@StainlessFrenky ja gold uzimam kad znam da idem na tenk kome ne mogu nista sa obicnom (intuicijom zamenim brzo granatu pa vratim nazad nekad se zaboravam pa ostanem na ovoj ili onoj municiji ali uglavnom non stop rotiram zavisno od situacije), ili u slucaju kao sa slike gore , znam da idem da uletim medju teskog TDa i par hevija i hocu da mi se svaka granata racuna, nazalost igra dosta cesto ima druge planove.
JTiger iz onoga sto sam igrao sa obicnom granatom nema sta da trazi vise jer upada u t11 i ne moze da probije vecinu tenkova a nekad je bio strah i trepet sa obicnom granatom. Ali igra je evoluirala def da se sve resava sa dildo tenkovima i gold municijom.

Ala su srozali kriterijume za E77 za MOE 🙂. Nisam ga igrao dugo, upalim danas, i ono prvi mark posle prve borbe.

Seca li se neko koje su ono jos tenkove delili na probu novim igracima? 😄

Udes 03 3. Pokušavam da ga 3-markujem, ali dođem do 94.1 i nazad. Tako već nekoliko puta. Uslovi za 3--marka su pali na oko 3.2k a bili su oko 3.6

Nazad
Vrh Dno