Šta je novo?

World of Tanks

Kinez ubedljivo najbolji, ostali manje vise meh. XM57 solidan, ali osim alfe i nema sta drugo. Prosle i pretprosle su bili bolji tenkovi.

Mislim da sam u nekih proslih postova napisao da vredi odmah uzeti kutije na pocetku. Oni razmisljaju tako da u pocetku podele gomilu tenkova i onda se masa navuce, pa ne dodeljuju nista... i onda kad vide da opada kupovina ponovo puste par komada, pa se masa ponovo navuce, mislim da se na engleskom ovo zove milking.
Nema to veze, ja sam uzeo prvi dan 80 i dobio sam samo td t8 (od ovih jacih tenkova), zavisi kako ti zapadne. Nije da se zalim.

Kinez ubedljivo najbolji, ostali manje vise meh. XM57 solidan, ali osim alfe i nema sta drugo. Prosle i pretprosle su bili bolji tenkovi.

Apsolutno, ali sam prilicno siguran da su otisli malo previse daleko, pa je postao overkill.

Danasnja sesija posle 27 partija je 85% winrate, pritom je igranje uzivancija :)

DZT-159.JPG

rng. to je mali avg dmg za toliko visok wr. ali opet samo 27 bitaka, nije neki velik uzorak da se moze doneti pravi zakljucak. da je 270 partija, onda vec moze nesto

rng. to je mali avg dmg za toliko visok wr. ali opet samo 27 bitaka, nije neki velik uzorak da se moze doneti pravi zakljucak. da je 270 partija, onda vec moze nesto
Pa nije rng. Rng bi bilo da ima 27 bitaka wr 85% a wn8 800 npr. To bi znacilo da je on lose igrao a opet imao srece da pobedjuje. Prosecan wn8 od 2.5k u 27 bitaka uopste nije malo, naprotiv, odlicno odigrano.

Nema veze kako pojedinac igra nego kako igra ceo tim. Ako je tim dobar, to je sigurno pobeda.

Dešava se da je kod mene pola-pola. Na standard battle više imam lošije timove a na grand battle imaš sa kim da igraš.

Juče sam se jako iznervirao na kampovanje leoparda skoro u bazi našoj, uzeo sam i svojim objectom sam ga odgurnuo sa tog mesta i usput je pao i izgubio je 1200 dmg. Prijavio me, neka, baš me briga.

Da je TD pa da razumem ali sve više i više mediuma se ponaša kao da je TD i kada je frka odmah beže sa te pozicije i ostave druge da poginu ili da skinu dmg a oni samo sa full dmg da dovrše posao.

Cak i van pojedinacnog performansa, ovaj tenk trenutno na celom serveru je u samom vrhu winrate-a i wn8.

DPG mu je tek malo ispod Kpz 50t koji je reward tenk do kog se tesko dolazi, a DZT-a je vec odigrano 426 hiljada partija iako je od 6og decembra u opticaju :) Em ga ljudi igra, em odlicno radi u rukama igraca generalno.

Medveda necu da racunam, 150 partija nekih ljudi sa avg. winrate od skoro 60%, a Concept 1B i Obj. 752 su teski tenkovi koji su opstepoznati kao najbolji Tier 9 u igri. Tako da je ovaj tenk rame uz rame sa najboljim mediumom tier 9 u igri.

Sort po WR:

DZT-159_Winrate.JPG

Sort po WN8:

DZT-159_Wn8.JPG

Nema veze kako pojedinac igra nego kako igra ceo tim. Ako je tim dobar, to je sigurno pobeda.

Dešava se da je kod mene pola-pola. Na standard battle više imam lošije timove a na grand battle imaš sa kim da igraš.

Juče sam se jako iznervirao na kampovanje leoparda skoro u bazi našoj, uzeo sam i svojim objectom sam ga odgurnuo sa tog mesta i usput je pao i izgubio je 1200 dmg. Prijavio me, neka, baš me briga.

Da je TD pa da razumem ali sve više i više mediuma se ponaša kao da je TD i kada je frka odmah beže sa te pozicije i ostave druge da poginu ili da skinu dmg a oni samo sa full dmg da dovrše posao.
tim je sastavljen od pojedinaca koji nikada pre toga nisu igrali zajedno u timu, tako da….
ako pravis velik dmg to se na kraju primeti. ne posle 20-50-100 bitaka, ali posle 1000-2000-5000 sigurno

to kako neko drugi igra je njegov problem, ti ne mozes da znas sta taj drugi primeti sto ti ne primetis, ili obrnuto.

ja mislio da taj grand battle niko ne igra :)

Naravno da je tim sastavljen od pojedinaca koji prvi put igraju zajedno ali dovoljno je na početku da vidiš mentalitet tih pojedinaca kada idu svi na jednu stranu dok drugu stranu ili midle niko ne čuva i u 95 odsto tih situacija se gubi meč.

Kada vidim da se ravnomerno raspodele tenkovi na pravcima znam će biti dobra partija.

I da neki pravac popusti, tu su dva susedna da pomognu.

Juče smo eto probili desnu stranu ali su i oni našu u njihovom smeru ka našoj bazi i počeli da zauzimaju bazu, svi sa naše strane smo se vratili i odbili ih i kasnije dobili meč.

Mnogo njih ne čita mapu, ne odziva se na pozove, ne vidi na primer mene samog a da sam spotovao tri njihovih, niko da vidi i da dodje da pomogne a ja budala, kada vidim da nekog rokaju, idem da pomognem, nije fora da kampuje m sa medium tenkom.

Čak sa Objectom 268 ponekad idem rush na grand battle.

Iskreno ne znam, ja sam tek od skoro otključao tier X pa kada kliknem na standard battle, ubaci me me na grand "beta".

Sada ću uskoro da otkjučam i object 430u pa se radujem što ću više igrati sa desetkama nego sa overpowered tier 8 premijum trnkova.

Da li vredi nastaviti liniju kineza heavy tenk?

Trenutno sam na 110.

Pa nije rng. Rng bi bilo da ima 27 bitaka wr 85% a wn8 800 npr. To bi znacilo da je on lose igrao a opet imao srece da pobedjuje. Prosecan wn8 od 2.5k u 27 bitaka uopste nije malo, naprotiv, odlicno odigrano.
Hteo je drugo nesto da kaze, WN8 od 2.5k je dovoljan za 55-60% WR (a mozda ni toliko), za WR od 85%, bez dobrog RNG u matchmakingu, ti treba platun od tri igraca sa 4k WN8.
Naravno da je tim sastavljen od pojedinaca koji prvi put igraju zajedno ali dovoljno je na početku da vidiš mentalitet tih pojedinaca kada idu svi na jednu stranu dok drugu stranu ili midle niko ne čuva i u 95 odsto tih situacija se gubi meč.
Evo ti proces razmisljanja kad vidis koja je mapa i strana:
-prvo razmotris najbolju poziciju na toj mapi i strani za tenk koji vozis,
-drugo pogledas light tenkove, u tvojoj i protivnickoj ekipi, razmislis da li ces da svetlis cele partije,
-trece pogledas protivnicki tim i predpostavis koliko i koji tenkovi mogu doci tamo gde i ti,
-cetvrto procenis koga mozes da dobijes sa pozicije na kojoj bi isao,
-peto pogledas da li i koliko saveznickih tenkova idu na stranu gde i ti, i da li je to dovoljno da unistite potencijane neprijatelje,

Ako niko nije posao na stranu na koju bi ti isao, nemoj ni ti ici osim ako nisi u mogucnosti da se brzo i efikasno evakuises jer gotovo da ne postoji tenk u igri koji moze da pobedi dva na jedan. A to sto svi iz tvog tima odu na jednu stranu ne znaci automatski i poraz jer mozda zgazite tu stranu na kojoj je krenulo 5 neprijateljskih tenkova. U principu se tako igraju klanske borbe.

Hteo je drugo nesto da kaze, WN8 od 2.5k je dovoljan za 55-60% WR (a mozda ni toliko), za WR od 85%, bez dobrog RNG u matchmakingu, ti treba platun od tri igraca sa 4k WN8.
upravo, mada nigde je nisam spominjao wn8, vec dmg. ako pogledamo recimo Dakija koji ima najvece performance sa tenkovima i njegov WR je tesko blizu 85%
sa 4k avg dmg na T9 ima oko 65-70 zavisi od kolicine bitaka. sto znaci da je to rng blessing bio u tih 27 bitaka, i kao sto rekoh mali je uzorak da se izvodi neki zakljucak na osnovu toga :)

Idem obično gde znam da ima gužve, naravno, izbegavam gde ide dosta heavy vozila, volim okršaj sa medium tenkovima.

Lajt tenkove pratim ali nekad su tu sa mnom e nekad idu i na drugi kraj mape što je dobro, ne treba da budem zavistan od njih, čak i ja dobro spotujem sa svojim tenkom.

Uspelo mi par puta 1 na 3 da dobijem ali to je retko, obično se dobro postavim pa me maše ili no penetration ali ne smeju da pridju zbog TD koji ih čeka.

Bitno da uvek ima podrška, bez toga ništa. Radije da uz mene, tj iza u pozadini bude jedan ili dva td nego lajt tenk.

Još nešto što mi upalo oko, td koji idu na rush zato što im ne možeš ništa od napred, malo previše.

Evo koliko sam ja očajan.😁

Prilozi

• Screenshot_20241211_122226_Chrome.jpg
    Screenshot_20241211_122226_Chrome.jpg
    60.7 KB · Pregleda: 49
Poslednja izmena:
upravo, mada nigde je nisam spominjao wn8, vec dmg. ako pogledamo recimo Dakija koji ima najvece performance sa tenkovima i njegov WR je tesko blizu 85%
sa 4k avg dmg na T9 ima oko 65-70 zavisi od kolicine bitaka. sto znaci da je to rng blessing bio u tih 27 bitaka, i kao sto rekoh mali je uzorak da se izvodi neki zakljucak na osnovu toga :)

Ma nije meni poenta bila moja igra, nego je tenk stvarno odlican i pritom to statovi na celom serveru potvrdjuju. Ja igram onako, 1800+ WN8, nisam niti mislim da sam neki super unicum :)

RNG jeste bio svakako, ali generalno sa ovim tenkom posle 150+ partija je 61% winrate, sto je odlicno, svakako mnogo bolje nego vecina drugih Tier 9 medium premiuma :)

Koliko znam u vezi kutijica, 50ta kutija je garantovan tenk bez obzira ako je i 49ta bila tenk :)

Zamisli da dobijes tenk iz ove kutije, sto je daju na ovaj kalnedar sto skupljas svaki dan neke nagrade...pa to bi bilo najace iz te 1 kutije tenk xd

Ja dobio 500 golda xd

Malo je WG promenio strategiju. Izgleda da su zaključili da je gold značajno izgubio na vrednosti ili pak da je prodaja kutija prethodnih godina u padu zbog toga što u istima bude, pored novih, i neki stari tenk i onda ljudi naštancuju golda do te mere da se gold ne prodaje. Ili pak, štancuju ljudi gold tokom godine (bar oni koji su klanski aktivni) - i prodaja slabija. Šta god.

Razočarao me izbor tenkova ove godine. Kupio sam kutije, nešto sam i dobio (imam jedan krug ljudi koji mi svake godine kupuju - kao i ja njima). Ali prosto, imam utisak da se nisu naročito potrudili oko dizajna. Štancuju tenkove "do zla boga", a sad su došli do stadijuma da je jedina "inovacija" (ako se tako može nazvati) ona bud@l@štin@ od britanskoh HT-a. Na kraju sam, iz 28+28+11+11+3 kutije dobio 3 tenka (kinez, čeh i pomenuti britanac), ali suštinski je bačen novac. Pametnije bi mi bilo da sam pazario Silent Hill 2 ili novog Indiana Jones-a. Eventualno čak i poslednji SW naslov od onih UbiSmećara. Da su stavili Udes-a 03 3 u kutije, vrv bi kupovao kutije dok ga ne dobijem. Nemam strpljenje za igru, a dajem pare :unsure: Odigram 2-3 dobre partije, a onda ako jedna bude loša, krenem da yolam...i onda me vrv ceo tim psuje. Zato i ne mogu (ne umem) da markujem ništa od tenkova.

1734017840518.png 1734017925251.png

Zamisli da dobijes tenk iz ove kutije, sto je daju na ovaj kalnedar sto skupljas svaki dan neke nagrade...pa to bi bilo najace iz te 1 kutije tenk xd

Dobio sam neki japanski tier IV premium TD iz te besplatne kutije. 350 dmg, 64 pen, 0.5/100 preciznost, dpm oko 2300-2400. Papirni oklop.

Malo je WG promenio strategiju. Izgleda da su zaključili da je gold značajno izgubio na vrednosti ili pak da je prodaja kutija prethodnih godina u padu zbog toga što u istima bude, pored novih, i neki stari tenk i onda ljudi naštancuju golda do te mere da se gold ne prodaje. Ili pak, štancuju ljudi gold tokom godine (bar oni koji su klanski aktivni) - i prodaja slabija. Šta god.

Razočarao me izbor tenkova ove godine. Kupio sam kutije, nešto sam i dobio (imam jedan krug ljudi koji mi svake godine kupuju - kao i ja njima). Ali prosto, imam utisak da se nisu naročito potrudili oko dizajna. Štancuju tenkove "do zla boga", a sad su došli do stadijuma da je jedina "inovacija" (ako se tako može nazvati) ona bud@l@štin@ od britanskoh HT-a. Na kraju sam, iz 28+28+11+11+3 kutije dobio 3 tenka (kinez, čeh i pomenuti britanac), ali suštinski je bačen novac. Pametnije bi mi bilo da sam pazario Silent Hill 2 ili novog Indiana Jones-a. Eventualno čak i poslednji SW naslov od onih UbiSmećara. Da su stavili Udes-a 03 3 u kutije, vrv bi kupovao kutije dok ga ne dobijem. Nemam strpljenje za igru, a dajem pare :unsure: Odigram 2-3 dobre partije, a onda ako jedna bude loša, krenem da yolam...i onda me vrv ceo tim psuje. Zato i ne mogu (ne umem) da markujem ništa od tenkova.

Pogledajte prilog 471365 Pogledajte prilog 471368
Imam slican problem, jos sam ja kupovao neke igre, a plus imam i ps5 sa oko 15-20 AAA naslova, i nista me ne radi osim ovog prokletog wot-a. Onda sam zakljucio da necu vise da bacam pare na nesto drugo, i zato kupim ove kutije koje mi daju premium, gold i kredite dovoljno za celu narednu godinu.

Imam slican problem, jos sam ja kupovao neke igre, a plus imam i ps5 sa oko 15-20 AAA naslova, i nista me ne radi osim ovog prokletog wot-a. Onda sam zakljucio da necu vise da bacam pare na nesto drugo, i zato kupim ove kutije koje mi daju premium, gold i kredite dovoljno za celu narednu godinu.
koliko si kupio do sad?

Nemam pojma a nije ni bitno. Zaista ne vodim statistiku.

Sto ne udaris screenshot nego slikas tosterom? :)

Zaboravio da udarim SS, a ovo je iz WA fotkano pa je kvalitet loš :cautious:.

Evo ovako(wot Replays ne radi kako treba)

Prva partija 7973 dmg, druga 7289

430U murovanka.png

430U outpost.png

Poslednja izmena:
Ja uzeo da probam 4 kutije za 700 i kusur din. Dobio 1100 golda, 3d premiuma, 100k srebrnjaka i t8 Squall 😃

Sinoć par puta odigrao sa platoon igračima iz klana, mali ali izgleda da u njemu igraju samo Rusi, ja sam jedino "stranac". Inače ne moraš da pričaš sa njima, samo kreneš sa njima i udri.

Dobri igrači, ja sam im više bio podrška ali uglavnom sam više pravio dmg od njih.

Definitivno mi se svidja object 430u, ponekad kada naidjem na grile, postavim se tako da me pogodi ali da ne bude probijanje oklopa.

Jurim onu misiju duplo block-a od dmg koju imam.

Meni je taj tenk negde egal sa obj 140, meni savrsene masine.

Sinoć par puta odigrao sa platoon igračima iz klana, mali ali izgleda da u njemu igraju samo Rusi, ja sam jedino "stranac". Inače ne moraš da pričaš sa njima, samo kreneš sa njima i udri.

Dobri igrači, ja sam im više bio podrška ali uglavnom sam više pravio dmg od njih.

Definitivno mi se svidja object 430u, ponekad kada naidjem na grile, postavim se tako da me pogodi ali da ne bude probijanje oklopa.

Jurim onu misiju duplo block-a od dmg koju imam.
Eh da si ga igrao pre nerfa... Sad je onako. Prosek

Nazad
Vrh Dno