Šta je novo?

World of Tanks

Poz, samo mi reci na koju foru si ga vec uzeo? Jesi igrao sa nekim u timu ili ovako random? Posto ja igram ali nemam ekipu pa moram random i ono je zali boze ljudi koji ulaze u ovaj mod.

Nego jel neko uspeo da aktivira onaj kod sto je okacen sa predhodne strane, meni kada pokusam da ga aktiviram kaze da postoje neke tehnicki problemi i da probam kasnije a isto je bilo i pre 2 sata.

Poz, samo mi reci na koju foru si ga vec uzeo? Jesi igrao sa nekim u timu ili ovako random? Posto ja igram ali nemam ekipu pa moram random i ono je zali boze ljudi koji ulaze u ovaj mod.

Naleteo na nekog momka u randomu, nas dvojica po 30k dmg i skapirali najbolje da se drzimo zajedno.

Posto sam izvadio umnjak juce, ceo dan sam kod kuce juce i danas igrali nas dvojica lepo zajedno i ja zavrsio. Njemu ostalo jos 15ak partija ako sam ga dobro skontao.

U sustini ako imas bar jos jednog ko nije invalid i igra dobro, moze za par dana da se izgrajduje bez problema. Samo vrtite nightmare i svaka pobeda je 10-13 onih kljuceva. Mi smo imali 5-6 pobeda zaredom recimo u jednom momentu i samo to mi je skoro 100 kljuceva donelo.

Poslednja izmena:
Ma kakvi, nazalost meni u partiji kao da dolaze nedaj boze bez jedne ruke i oka. Svaki ide na svoju stranu, na prvoj cim se pojavi immortal oni idu na njega da ga ubiju. Trenutno jos nisam ni odkljucao nighmare mod nego sam na hard tezini ali dzaba kada sa takvim likovima necu nikada preci.

A sada vidim da su jos potajno nerfovali kolicinu kljuceva koja se dobija po partiji pa su jos dodatno otezali. Na kraju nije mi ni problem da igram ali ne mogu da igram 30 partija da bih samo skipovo jedan stage pa onda jos da ga odkljucam.

Znam, ja sam na kraju uspeo ovako da skupim dosta kljuceva dok sam igrao sam (moze da pomogne onima koji igraju solo):
  • Uzmem na normal sa svim tenkovima dodatni key (nebitno da li zavrsim ili ne, to je svakako siguran free bonus key)
  • Igrao sam sa Grenadierom, jer ima najveci dmg potencijal i moze da se igra skoro pa solo na normalu
  • Konstantno sam generisao 30-40k dmg po partiji na normalu sto me je gotovo sigurno smestalo na prvo mesto
  • Sa tim dmg-om se offsetuje dmg cak i ako igrate u timu sa nekim ko je los, pa cak moze da nadoknadi i dva losa igraca
  • Mislim da je prvo mesto za pobedu na normal 6 ili 7 kljuceva, sto je solidno, jer generise prilicno sigurnih 24-28 kljuceva na sat
Sa ovim pristupom sam zavrsavao 4 od 5 normal partija i skoro svaki put bio prvi, osim ako ne naletim u tim sa nekim ko je koristio isti pristup, pa se nas dvojica koljemo za 1. mesto.

Nadam se da ovo moze nekome da pomogne, samo da napomenem pre toga sam zavrsio sve levele (normal, hard, nightmare i last stand)

Poslednja izmena:
A jel moze unapred da se uradi last stand wave tipa ovo da se unisti 5 talasa a da mi ta misija jos nije po redu?

Naravno, te misije su samo da smanje broj kljuceva koji je potreban. Najbolje je da sve unapred odradi, tako sam ja. Prvo presao na svim tezinama, pa last stand ceo, pa onda grind.

Jos samo da se nadje ekipa koja ce da izdrzi 5 talasa napada i onda preci na nightmare tezini.

Gledaj nekog u partiji (last stand) ko je dobar i pravi platun, pa nadjete jos nekog i sve dok se ne skupite vas 5. Ja sam jos juce uzeo Nergal bas na tu foru, partija 10 min 17 kljuceva (dok nisu nerfali sad po 14) bukvalno nikad brzi farm. Inace tenk "odlican" (ironija), danas 14,29% pobeda, znam skill issue :p

Da, najlakse se dobija sa last stand. Ali tek od Wave 5 vredi nagrada (pa preziveli ili ne, veca je kad prezivite ali i loss nije losa nagrada). Po ulozenoj minuti, mislim da je last stand najbrzi za poene.
Mene kolje nightmare, sve sam ludak do ludaka... rastrkaju se po mapi i otvaraju hive-ove nasumicno, posle te jure po celoj mapi i cekas mentole na onom Magnusu da se skupe... ako ikad i dodju.
I obavezno ovo sto kaze @bojsa : prodjite dnevno po jednu misiju sa svakim od tenkova, imate dnevni bonus "token" za svaki...

Za sad imam 11/16 a mislim da necu sve ni otkljucati, jer mnogo kosta "skip".

Ja sam veceras uspeo da resim dosta toga i ostalo mi je da resim last stand 5 wave i da resim 15 i 16 misiju na nightmare ajde jos 15 da prodjem treci krug je moguce ali sa random ekipom nema sanse da zavrsim i 4 krug i da ubijemo boss-a.

Malopre u partiji, lik vozi ovo čudo i izdominira partiju sa 5,5k štete, 600 asistirane i preko 2k blokirane:

https://tanks.gg/tank/contradictious

Već mi bilo čudno da pored ruske i američke dvocevke - nema još neka. Ovo ide garant u novogodišnjim kutijama.

Da, ima dobar oklop, dobro izgleda, sigurno ce u loot boxove.
Predvidjam njega i ceski light da ce biti sigurno za sada u kutijama, a kontam da cemo uskoro i saznati ostale :)

Pa realno jedine kutije koje vrede i koje kupim svake godine. Ove ostale i ne razmatram. Inace tenkic deluje vrh, daj boze da ostane takav ako ne bace neki nerf.

Nego da napisem za ove koji igraju Babilon a mozda ne znaju (kao sto ja nisam znao), je to ako skupite dovoljno kljuceva za SKIP onda vam ne treba jos ono ostalo da decryptujete lvl nego je zavrsen.

fv183... Igram ga da odradim field moda i bas bas cesto dingujem lea, batchata, centurione itd... i to gde mora biti pen ja ga dingam...

Prilozi

• shot_021.jpg
    shot_021.jpg
    724 KB · Pregleda: 52
shot_011.jpgshot_012.jpgshot_013.jpg
WG treba da uradi reviziju opreme i CVS treba da se izbaci sa srednjih tenkova. Bukvalno svaki MT sa spoting build je opasniji od LT.

Lajtovi gube poentu sve više, od 3/4 LT Borat je bolji u toj ulozi.

Evo i primera 5100 spota sa Iron Arnie.

Pre neki dan imao 6500 spota sa obsidianom protiv tier X.

Borat, B-C devetka i desetka, GSOR 1010, MKpz 68...ima ih još, sigurno

No, ne bih ja menjao :)

P.S. svaka čast za partiju sa "Čeličnim". Obsidian...uf...to čudo mi je baaaš neigrivo.

Ja ne bih menjao isto, al to je prvenstveno sto ne igram lajtove, a volim mediume :)

Ali slazem se sa @spaxxx lajtovi bukvalno jedva da mogu da se takmice sa mediumima.

Kunze Panzer sa spotting setupom mi ima 48.05 stacionarno i skoro 40 camo kad se krece i 507 metara view range :D

Na sve to ima dobar DPM sa velikom alfom i na vecini otvorenih mapa ja budem dominantni spotter, a ne light i jos na sve to naguram i dmg. Pritom je ovo sa bounty opremom, sa bond bi moglo da se min/maxuje jos bolje.

Drugi mark na ovom tenku je bio prelagan, na kraju sam imao otvorene mape 6 puta za redom i svaka partija je bila 8-10k kombinovanog dmg, od kog je 6k bilo spotted.

U sustini jedini problem ume da bude Mantikora u tier 10 partijama koja stigne na poziciju pre mene, pa moram da cekam da umre.

Capture.JPG

Koliko cesto se organizuje onaj event zamene premium tenkova za druge uz doplatu?
Uzeh onaj shptuki-tvp, kaaaaaakvo smece....

SHPTK je jedan od najboljih TD u igri. Ima odličan DMP ali je težak za igru jer ima loš cammo i nema depresije.

Može da igra protiv low tier samo sa HE, a protiv svog tiera i viših obična municija je odlična-tako da zarađuje lepo.

Treba samo malo privikavanja, i bustovati cammo.

Koliko cesto se organizuje onaj event zamene premium tenkova za druge uz doplatu?
Uzeh onaj shptuki-tvp, kaaaaaakvo smece....
To je dobar tenk, samo zahteva malo skila. Nije za sedenje na istom mestu celu partiju.

Ma igram ja borsiga odlicno, koji mu dodje slican sto se tice mobilnosti, armora, ali ima daleko bolji camo. Ovde je camo najveci problem

Borsig je TD za sedenje u žbunu ali zbog to ga ima manu-spor je.

SHPTK se igra kao TD-Medium hibrid. Pri tom je duplo brži od Rahmana(rhm borsig). Cammo je loš ali može da se navuče na 40% sa auspuhom

Posle 4 godine pauze, opet uzeo da igram i očajan sam. No, polako ulazim u štos. 😆

Krenuo sam od 0 ali sam ipak uzeo premium vozilo kako bi igrao i brže dobijao neke stvari ali opet ne znam da li dobro činim

Ne znam, ta igrica mi uvek bila zanimljiva.

First person takodje volim ali ne znam šta, poslednje što sam igrao je bio Metro 2033

Igraj sa nizim tier-ima dok ne udjes u fazon. Ako odma krenes sa prem t8 bices samo topovsko meso.

@MilanBre salim se malo. :) Ali realno WoT zahteva posvecenost, disciplinu i mnogo vremena ako zelis da budes uspesan i da izgubljene partije pretvoris u pobede ili makar da imas veliki uticaj u partiji. Zavisi od tebe sta ocekujes od igre, ako si zadovoljan sa tim da u tier X imas 1500 dmg (jednu, dve, tri nanete stete) onda ti skoro nista ne treba, ukoliko zelis nesto vise, moraces vise i da igras i da pratis (posto sada na nedeljnom nivou ubace tenkove vise nego sto su ranije za godinu dana) novitete.

Vecina igraca odigra nekoliko partija tokom nedelje, to su uglavnom ovi sto u prvih 2 minuta nestanu iz partije ili su negde iza artija pa poslednji budu unisteni (ako se gubi), ali nisu imali bas nikakav uticaj na ishod partije.

Kao sto kolega rece, kreni sa granama koje su ti zanimljive (ili mislis da ce biti) i guraj do nekog tiera (obicno je to 5-6) zadrzi se na tim tenkovima dok ne ovladas mapama, tenkovima, pozicijama, opremom, skilovima za posadu, cakama (mehaniku u igri dobro izuci)... Ti nizi tirici umeju da budu mnogo vise zabavni nego ovi pri vrhu, jer su obicno popravke jeftine, kao i granate, ne zahtevaju neki veliki skil da bi uticao na partiju, dovoljna je sreca itd.

Jer u suprotnom moze vrlo brzo da ti igra predje u cistu frustraciju, onda sve krene nizbrdo...

Srecno u borbama :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno