Šta je novo?

World of Tanks

You only leave once - u principu to su ti oni sto se zalete daju ti jedan shoot od 800 taman da ti zaseru celu partiju i umru. Ili ako igraju klipere daju ti jedan klip i umru ali to nije bitno, njima je bitno da su tebi usrali game. Takve mozes prepoznati po velikom broju odigranih partija i niskim rejtingom.

Ej, ej, ej... ja imam odigrano brdo partija i (relativno) nizak rejting, a nisam YOLO. Samo ne znam da igram :).
Doduse, popravljam se...

edit:
A ova mehanika ovih poljskih TD, gde drasticno vise stete nanose "up close and personal" nego iz daljine mi je jako cudna za TD.... Ok, probojnost i potencijal stete opada sa rastojanjem kod svih tenkova, ali kod njih na 500m ko da gadjas gumenim projektilima :)

Cherry picked što se kaže. Teško da može da se poredi sa BZ 176-kao što ga on poredi u videu. Niđe veze.

U rukama dobrih igrača će biti dobar. Ali ni za njih u svakoj partiji. Skoro sam igrao sa jednim koji je na Parizu napravio 4.5k sa Gromom. Protiv sedmica.

Ima već 118 partija sa njim(kad pre) i prosečnu štetu ispod 2000.
Pa nije ga on poredio nego je reko da je odlican protiv BZ-a i jedino u cemu su isti je sto su podjednako toksicni.
U rukama dobrih igraca skoro svaki tenk je dobar, sa nekim treba manje a sa nekim vise skilla da bi imao dobar rezultat.
BZ i ovaj Grom se tu razlikuju, da napravis 800dmg i nekome unistis game ne treba ti nikakav skil.
Ej, ej, ej... ja imam odigrano brdo partija i (relativno) nizak rejting, a nisam YOLO. Samo ne znam da igram :).
Doduse, popravljam se...

edit:
A ova mehanika ovih poljskih TD, gde drasticno vise stete nanose "up close and personal" nego iz daljine mi je jako cudna za TD.... Ok, probojnost i potencijal stete opada sa rastojanjem kod svih tenkova, ali kod njih na 500m ko da gadjas gumenim projektilima :)
Ne znam sta da ti kazem, eto pogledaj Kajza, decko je vrv najbolji random igrac u ovom momentu, svasta mozes da naucis i unapredis svoju igru. Ali svakako pogledaj neki stream jer youtube nije pravi pokazatelj kako neko igra vec su probrane partije.
Cela igra ide u pravcu toga da se smanji spot i snajp a da se tenkovi napucavaju na cosku, sve mape se prepravljaju po tom principu.

Neće se snajp nikada smanjiti. Puna igra red-line snajpera, koji najčešće snajpuju sa tenkovima čiji topovi imaju mega sporu granatu i ogromnu disperziju. Ali ***, spori su...pa je "sasvim logično" da se sa njima snajpuje.

Spot je nauka čak i za one koji se ne mogu okarakterisati kao botovi. *** - takva igra.

Koja je ovo dalaBu, ljudi moji.... Stari je snimak, ali ja naletoh danas. Prevrnuo sam se, više zbog njegove reakcije, nego "eventa" koji se desio.

Neće se snajp nikada smanjiti. Puna igra red-line snajpera, koji najčešće snajpuju sa tenkovima čiji topovi imaju mega sporu granatu i ogromnu disperziju. Ali *********, spori su...pa je "sasvim logično" da se sa njima snajpuje.

Spot je nauka čak i za one koji se ne mogu okarakterisati kao botovi. ********* - takva igra.
Ne znam, samo se secam da je ranije bilo mnogo vise redlinera nego sada, mozda sam ja tada bio losiji igrac pa su mi uvek bili krivi drugi igraci.
Neverovatno je glupo sto imas nekoliko mapa na kojima nema sanse da napravis nikakav spot. Bas malopre sam igrao Mauntain Pass posle ko zna kolko meseci, cak i onaj deo na sredini gde si mogao da uhvatis neki spot su promenili tako da ni to vise ne mozes da spotas.
Ocito je kako se mape prepravljaju samo u korist heavy tenkova, samo se dodaju stene a uklanjaju bushevi. Veruj mi da sam sada dosao do situacije da skoro uvek znam u kom bushu je lajt, cim me spota, to jeste delom zato sto i sam igram dosta lajtove ali vecim delom je zato sto su bushevi tolko proredjeni.

U kom bushu lezi zec (light)

Da, ja se trudim da znam te stvari ali jos nemam cistu situaciju na svim mapama, par mapa mogu da provalim, ali vecinu jos ne.

Ja kad sam uzimao tenkove uzeo sam kunze pancera jer mi je trebao medijum za grindanje posade za nemacku liniju (e50 i Leo).
Onda sam uzeo Char 4 jer mi je bio gotivan i posle sam uzeo i 777 II jer mi je isto trebao ruski teskas za posadu :)
Nisam uzimao Phase A1 iako je najbolja opcija za malo tokena zbog sadasnjeg stanja mapa.

K91 sad svi hvale nakon unapredjenja tako da uzmes sta ti treba i sta mozda volis da vozis :)

Evo lepog video o svim tenkovima :)

Char.....kako je to zabavan tenk, ali isto tako i tenk koji je sve samo ne lagan za igranje. Grindam kampanju za GROM-a (ne znam koji će mi andrak jer sam ubeđen da ga ič neću igrati) igrajući uglavnom sa devetkama, a baš forsiram Char-a. Malopre uzeh M u porazu, što mi je 4ti M u par dana, ali ne vredi, miljama sam daleko od dve markice. Džaba mi sjajne partije sa 5-6-7k kombinovane štete, kad tri naredne odigram sa 1500. Suštinska razlika između dobrog i prosečnog/ispodprosečnog igrača...

1728560663441.png 1728560712677.png

Uzeh kobru, a bolje da nisam. Steta sto nema neka fora da se vrati, makar izgubio pola tokena.
Sto se mene tice, apsolutni izmet od tenka. Sa standardnom municijom 260+ penetracija je ziva borba da nekog probijem. T10, tu i tamo se mrda dok ide prema meni, cak se dobrano iskosio sve 4 granate ding. Zao mi 28 tokena, inace bi ga prodao bez razmisljanja.
Zlato ne koristim, mozda po neki metak kad zagusti, al da ovako lose probija sa vrlo jakom penetracijom, to je bas bez veze

Uzeh kobru, a bolje da nisam. Steta sto nema neka fora da se vrati, makar izgubio pola tokena.
Sto se mene tice, apsolutni izmet od tenka. Sa standardnom municijom 260+ penetracija je ziva borba da nekog probijem. T10, tu i tamo se mrda dok ide prema meni, cak se dobrano iskosio sve 4 granate ding. Zao mi 28 tokena, inace bi ga prodao bez razmisljanja.
Zlato ne koristim, mozda po neki metak kad zagusti, al da ovako lose probija sa vrlo jakom penetracijom, to je bas bez veze
Cobra se igra iskljucivo sa zlatom, nikako drugacije :)

Cobru bar jedan klip skupe municije.

Ja sam Cobru uzeo za 28 tokena pre dve-tri nedelje. Odigrao 45 partija i otključao sve field modifications, 55% pobeda, 69.65% pogodaka.
Bio sam skeptičan, hteo da uzmem neki "jeftiniji" tenk za tokene, ali rizikovao. Koristim s.hc 50 granate, gold nemam ni jednu. Situacioni je, moraš ili da si uz hevije ili ispred tdjaca, ili wolf pack medijuma. Soliranje dovodi do kaput partije, evo sad me upravo neki debeli nemac kzpfxxx bemliga napucao, raštrkala se ekipa. Jednom sam ga penetrirao, jednom dingovao, mali lajt iza mene, debeli hevi ispred i kaput....
Meni je tenk pao ko kec na desetku, vrlo mi je zanimljiv, a donosi mi i dosta love. .

Sad probaj jedan klip HESH. Jest da kosta, al merak nema cenu.
Do sad 80% igraca Cobre su opisani u @StainlessFrenky postu: dodje i usere ti se u partiju ako isprazni i pola klipa u tebe, kamoli ceo...

Cobra je potencijalno sjajan tenk koji zahteva veoma visok skill za konzistentno dobre rezultate. Cak i tada mora da se prihvati da ce biti prosto losih partija gde ne moze mnogo da se uradi.

Mora jako dobro da se prati tok partije.
  • Mora uvek da se ima plan za bezanje i da se bude u grupi ako je moguce
  • Fokusiraju se protivnici koji imaju slab armor i
  • Oni su na reloadu
  • Oni koji su fokusirani na druge protivnike
Veoma oportunisticki tenk sa kojim sam stigao do 2 marka i imao mnogo 5+ hiljada dmg kad sam naucio da ga igram. Nosim sam jedan klip obicne municije za situacije gde moram bas frontalno da se suocim sa oklopljenim tenkom, van toga maksimalno izbegavam direktnu konfrontaciju. Samo hrabro s ledja sto bi se reklo :)

Isto tako dok nisam kapirao filozofiju igre sa njim imao sam gomilu "300 dmg i umrem" partija kao najgora botina.

Poslednja izmena:
Eto ako neko ima pojasnjenje bio bi mu zahvalan...
Izvinjavam se za "vrhunski" kvalitet videa.

Tackica je sta ti nisanis misem, kruzic je gde ti je zapravo okrenut top.

Kruzic je gde gleda, a tacka sa "koncanicom" (reticle) kasni jer je brzina pomeranja kupole manja i taj deo je normalan. A ovo skakutanje tacke gore dole nije normalno... treba najkracom linijom da tacka juri kruzic a ne skok gore dole.

Prvo nisam ni skontao sta treba da gledam, ali lici kao da je na aimbotu menjao prioritet gde da cilja?

Poslednja izmena:
Mozda mu je ukljucen server reticle, hoce tako nekako glupavo da se ponasa. Razlog zasto ga nikada nisam ni koristio.

Krenem posle 3 meseca neigranja da odigram ovaj Mirny mod i skontam koliko su ljudi umobolni.

U svim modovima se zalecu i ginu odmah, ne znaju sta treba da rade, u last standu umru odmah i nikad ne odu na onu poziciju za odbranu. Aktiviraju node-ove i kad imaju dovoljno miriuma, gube se po mapi. Da ne pricam o izboru tenkova za last stand igraju neka smeca sa 0 dpm.

Sto je najgore ovde treba da se igra full kooperativno, i onda je jako tesko na vecim nivoima da se predje ako su 2 ili vise umobolnika u timu.

Mod je mega zabavan, ali ljudi su potpuni imbecili i kvare nesto sto je mogao da bude bas zabavan mod. Pritom postoji i uputsvo za igru na glavnoj stranici, gde mogu makar da pogledaju sta i kako ako vec ne razumeju poentu.

Poslednja izmena:
Kruzic je gde gleda, a tacka sa "koncanicom" (reticle) kasni jer je brzina pomeranja kupole manja i taj deo je normalan. A ovo skakutanje tacke gore dole nije normalno... treba najkracom linijom da tacka juri kruzic a ne skok gore dole.

Prvo nisam ni skontao sta treba da gledam, ali lici kao da je na aimbotu menjao prioritet gde da cilja?
Mozda mu je ukljucen server reticle, hoce tako nekako glupavo da se ponasa. Razlog zasto ga nikada nisam ni koristio.

Ja koritim serverski nisan i nisan mi nikad nije ovako isao, tacno je da hoce da vrljavi i da kasni za onim sto nisanis ali obicno kasni tako da ukoliko vuces horizontalno on kasni horizontalno a ne ide gore dole i pritom totalno slucajno dva puta se spusta na track. Prvo sam pomislio da je to zato sto je protivnicki tenk blizu vrha brda pa hoce kad pomeris nisan van tenka sama igra da izracuna kolko treba da podigne top zbog pada visine granate na daljinu ali ovde vidim dve totalno razlicite situacije, prvo dva puta spusta na track a onda treci put podize nisan na vrh kupole, ta kompenzacija ne moze jednom da podize a drugi put da spusta nisan na istu daljinu.
Stvano ne znam sta da mislim...

Ja koritim serverski nisan i nisan mi nikad nije ovako isao, tacno je da hoce da vrljavi i da kasni za onim sto nisanis ali obicno kasni tako da ukoliko vuces horizontalno on kasni horizontalno a ne ide gore dole i pritom totalno slucajno dva puta se spusta na track. Prvo sam pomislio da je to zato sto je protivnicki tenk blizu vrha brda pa hoce kad pomeris nisan van tenka sama igra da izracuna kolko treba da podigne top zbog pada visine granate na daljinu ali ovde vidim dve totalno razlicite situacije, prvo dva puta spusta na track a onda treci put podize nisan na vrh kupole, ta kompenzacija ne moze jednom da podize a drugi put da spusta nisan na istu daljinu.
Stvano ne znam sta da mislim...
U da tek sam sad obratio detaljno paznju, jeste ovo je neki autoaim bot, vidi se kako juri gusenice pa onda "najmeksi" deo tenka i tek na kraju se ponasa kao klasicni nisan...
Ah nista kao citeri i maloumnici u WOTu. Zato sam prestao da igram, ne mogu vise da se nerviram okruzen prevarantima i moronima :)

Vidim da se bojsa zeznuo pa je probao opet da igra xD ja se naigrah single player igara za ovih godinu dana xD

Imas ukljuceno lock in sniper mod? Mozda to igra ulogu?

Uzeh K91-PT, taman da pocnem grind I/SU 152 linije...

A za Babylon: cas prasimo, cas par ludaka koji bazaju nasumicno po mapi i ginu...

Imas u general settings "automatic hull lock in sniper mod". Mislim da je to za tenkove koji ne mogu da okrecu kupolu 360 stepeni. jos jedna stvar sta moze da bude je sto je neravan teren pa nisan skace zbog automackog ugla koja igrica sama racuna. To sto si spomenuo kad nisanis malo iznad brda pa nisan skace...

Evo vec par dana se dosta ljudi desava ovo:
Pucas likove i imas dmg ali su i dalje full hp. Poginu na mapi a ti ih i dalje vidi da su full hp :)

Prilozi

• shot_017.jpg
    shot_017.jpg
    1.2 MB · Pregleda: 23
  • shot_018.jpg
    shot_018.jpg
    1.2 MB · Pregleda: 23
Imas u general settings "automatic hull lock in sniper mod". Mislim da je to za tenkove koji ne mogu da okrecu kupolu 360 stepeni. jos jedna stvar sta moze da bude je sto je neravan teren pa nisan skace zbog automackog ugla koja igrica sama racuna. To sto si spomenuo kad nisanis malo iznad brda pa nisan skace...
To sam prvo pomislio ali pogledaj ponovo, on ima dve situacije, u prvoj nisan ide dole a u drugoj ide gore, to je nemoguce.
Evo vec par dana se dosta ljudi desava ovo:
Pucas likove i imas dmg ali su i dalje full hp. Poginu na mapi a ti ih i dalje vidi da su full hp :)
Samo pokreni igru u safe mode, to je bug posle update.

To sam prvo pomislio ali pogledaj ponovo, on ima dve situacije, u prvoj nisan ide dole a u drugoj ide gore, to je nemoguce.

Samo pokreni igru u safe mode, to je bug posle update.
Šta te čudi za CC bilo šta. Oni "prodaju" igru. Banovali su neke skoro sa zadnjim ovim lovom na čitere-pa ih unbanovali odmah. Naime-njih su stream snajpovali pa zato.

Nije nego.

Ja znam samo jedno: moj WOT i njihov WOT ne radi isto-a nisam loš igrač uopšte.

Ne tvrdim da ovde ima ikakav cheat-možda mu nišan hvata ivicu ridga a mi to ne vidimo kroz žbunje.
Kobra je odličan tenk ali samo ako pucaš full gold. Tier X medium klipaš-ako probiješ sve granate.

Naravno RNG zavisan tenk(mora da bude) ali izuzetno zabavan.

Poslednja izmena:
⦁ Old players: 3 days of WoT Premium Account, 50TP Prototyp for 7 days, “Bargain” 2D style

Jest ovaj obj 752 dobar tenkic, u pocetku ga nisam vario, ali zadnjih dana vidim da je ubica.

Vrh Dno