Šta je novo?

World of Goo

Svidja mi se to shto nisu svi nivoi standardni World of Goo nivoi vec ima oni u Information Superhighway mada mi se ne svidja shto su oni blokovi previshe nestabilni pa nikako ne mogu da predjem zadnji nivo tu.

Kod mene u igraonici je pravo otkrovenje. Klincurija kad pobegne sa casova, prvo baci view na traviana pa odigra nivo dva na world of goo. I tako par puta na dan.

Svidja mi se to shto nisu svi nivoi standardni World of Goo nivoi vec ima oni u Information Superhighway mada mi se ne svidja shto su oni blokovi previshe nestabilni pa nikako ne mogu da predjem zadnji nivo tu.
Probaj na sledeci nacin, ali moraces stalno da vracas blokove ka sredini jer imaju tendenciju da se razmaknu.

Prilozi

• world.jpg
    world.jpg
    40.8 KB · Pregleda: 101
  • world1.jpg
    world1.jpg
    28.4 KB · Pregleda: 109
Izuzetna, izuzetna igra ! Konacno sam uspeo da zaboravim na fps-e,texture, shadere, aa i ostale gluposti i skoncentrisem se na ovu krajnje simpaticnu, veselu, antistresnu ili ti opustajucu zabavu. Cist dokaz kako za nesto dobro treba prvenstveno imati mozga i koliko ovoj industriji jednostavno fale ljudi sa dobrim idejama. Ostavimo na stranu nostalgiju, jer ovu igru ko kod da probao, sigurno ce mu se svideti...

Za one koji nisu znali, izasao je neoficijalni patch 1.3, prvenstveno zanimjiv zbog widescreen fix-a:
• Fixed some players running the game with a non-admin login did not have their progress saved
• Progress now saves properly on Czech and Swedish Windows versions
• Fixed some users got a black screen on launch with sound but no video
• Players can now get the OCD flag in MOM even after they've talked to her
Widescreen fix: the "continue pull-lever" doesn't fall off the screen when you finish a level *
• You can now configure the refresh rate *
• Updated Language files

* You can change the resolution and the refresh rate by editing config.txt in the properties folder.

Change the language:

Navigate to the properties folder and open config.txt. Change the value of the "language" param to select different languages. Valid language codes are "en" for English, "es" for Spanish, "fr" for French, "de" for German, "it" for Italian and "nl" for Dutch.

Extras:

• 4 High-res Icons - 256x256 PNG Compressed
• Toggle Music batch file - Disables/Enables the ingame music *
• Toggle Intro batch file - Disables/Enables the 2D Boy Intro

* This game has great music, but sometimes it gets repetitive
+ this way you can play your own music in the background
pa ko ga oce ima ga na pr kod Zelenog:)

Poslednja izmena:
Igra je vrlo orginalna , samo su smislili pricu i upotrebili obicnu fizku bridgebuildera.
I ima neku extra atmosferu, naprosto te tera da vidis sta ce biti dalje.

Poslednja izmena:
Probaj na sledeci nacin, ali moraces stalno da vracas blokove ka sredini jer imaju tendenciju da se razmaknu.
E hvala to je mnogo retardirano uradjeno. Ja ga namestim ali ono vratim se posle 20 sekundi opet se opasno odvoji. Stavljao sam po 2 reda one duguljaste horizontalno(mislim to mi deluje kao najstabilnije reshenje) ali ono opet mi pobeze.

Brate taj nivo je toliko lagan, da stvarno ne kapiram kako mozes imati probleme tu. Koristi samo one najshire blokove i neces imati nikakve probleme, ako je vec tolika frka. Koliko se secam, kad sam igrao taj nivo najvise vremena sam izgubio dok sam skapirao da treba da dva puta udjem u meni za razgovor sa kompjuterom (jednom kad ga vidis a jednom kad izgradis do njega). Sto se tiche gradnje tornja izgradio sam 1.5 x vise nego sto je bilo potrebno, i uopste nije neki problem ako si vec dosao do tog dela igrice :)

Znaci ubedili ste me :) probacu igru svakako.

Probacu je, cim okoncam s Princeom, :( .

Pa probaj je nije velika igra. Imash one male kuglice koje spajash kako bi stigao do cevi na kraju

Fantasticna zabava za samo 65mb,neverovatno.preporuka ko nije probao.

Obrnuo :)

Takodje.
Genijalna igra ;)
Ali nije mi sad jasno odakle bre nekim likovima po 700 slobodnih kuglica kad ja nakon obrnute igre imam ~250 i ne vidim bas mnogo nacina da taj broj povecam ?

Brate taj nivo je toliko lagan, da stvarno ne kapiram kako mozes imati probleme tu. Koristi samo one najshire blokove i neces imati nikakve probleme, ako je vec tolika frka. Koliko se secam, kad sam igrao taj nivo najvise vremena sam izgubio dok sam skapirao da treba da dva puta udjem u meni za razgovor sa kompjuterom (jednom kad ga vidis a jednom kad izgradis do njega). Sto se tiche gradnje tornja izgradio sam 1.5 x vise nego sto je bilo potrebno, i uopste nije neki problem ako si vec dosao do tog dela igrice :)
Ja sam ovde zapeo,udjem jednom kad ga vidim a jednom kad izgradim do njega i opet nista.
Dok nedodjem da njega se pojavi zeleni ekram i pise "come closer" i kliknem ok kad izgradim do onda kad kliknem zabeli se i pojave kao search bar gde se postavljaju pitanja i dva velika oka :shock: iznad. Klikcem i sve pokusavam i postavljam pitanja opet ulazim i nista. Gde gresim?

^^
ako se dobro secam trece(valjda poslednje) pitanje je jedino bitno...klikci to poslednje dok ne dobijesh opciju da posalje sve mailove na Company of goo (tako nekako) adresu...onda treba da kliknesh dole desno gde ti je world of goo corporation ili kako se vec zove i da prihvatish te mailove...nek me neko ispravi ako negde gresim, davno bese

Poslednja izmena:
@tom cat: nove kuglice dobijas kad pokupis tokom kampanje vise kuglica od zadatog - tako da ako si vestiji imaces vise u world builderu.

Ja nisam igrao jedno vreme, stigao sam do 2/3 igre i vec imam preko 270 kugli na rapolaganju..

^^
ako se dobro secam trece(valjda poslednje) pitanje je jedino bitno...klikci to poslednje dok ne dobijesh opciju da posalje sve mailove na Company of goo (tako nekako) adresu...onda treba da kliknesh dole desno gde ti je world of goo corporation ili kako se vec zove i da prihvatish te mailove...nek me neko ispravi ako negde gresim, davno bese
Uspeo sam,treba malo vise da se prica :d
Samo zadnje pitanje pritiskas dok se neispricate.

gde ima ova igra da se nadje.ja sam video da ima preko steama ali sta mi to znaci kada ne mogu da kupim

Da, dajte neki link na PM :D

Ahaha kakva zaraza od igre. Ovo je bolesno dobro.

Jao kako sam se smorio, ladno sam na onom nivou gde imash balone kao oci pola sata buljio i nisam znao sta treba da se uradi, ja sazidao do vrha i nista, kad slucajno skinem jdan goo i ono se odvoji i polete ... :glup: :D

Poslednja izmena od urednika:
I meni se desavaju takve provale :D
Igra je za mene pravi melem, pogotovo sto sam igrao Loco Roco na PSP-u pa
mi se generalno ovakav tip igara djasvi :D

Poslednja izmena:
ok, imam isti problem kao i ostali:

E sad mi pa nista nije jasno. Poceo sam od pocetka da bih skupio vise loptica za kulu a sad je zakucao na 300 i ne mrda ni za jedan, a likovi cije oblacice vidim imaju od 400 do 900.
Jel ovo svima stoji na 300 ili ja ne umem da brojim preko toga ? :d

zavrsio sam igru i imam 300 kugli za gradjene dok neki imaju i po 900!!!

na tabli u dnu pise da je maximum 300 kugli ?!?!!!

DA LI NEKO ZNA KAKO MOZE DA SE DOBIJE VISE OD 300 KUGLI ??

Hvala! :wave:

mislim da je za gradjenje maksimalan broj kugli 300 dok tih 900 znaci ukupan broj kugli koje su sakupili...ali i dalje su ograniceni sa tih 300 za gradjenje...

edit:

http://worldofgoo.com/leaderboard.php

pa da, niko nema vise od 300 upotrebljenih

Poslednja izmena:
a, ok :)

svaka cast kad su ljudi toliko sakupili! ja sam jedva skupio i tih 300+ :)

cini mi se da je najjaca konstrukcija:

Kod:
o--o--o
|\/ \/|
| o-o |
|/\ /\|
o--o--o
|\/ \/|
| o-o |
|/\ /\|
o--o--o
ne moze da pukne, ali treba dosta strpljenja za nju jer toranj mora namerno da se krivi prvo na jednu, pa na drugu stranu da bi se napravile one vertikalne napregnute ivice...
probao sam do neke visine i fercera ok :) ali nemam vremena da probam dokle bi islo ;)

Poslednja izmena:
Ja sam postigao 30.7 metara najvishe i to je 250. rezultat na svetu. Mogao sam realno josh 5 metara, ali sam se izglupirao. I koristio sam tu tehniku prenapregnutih ivica i ona je moranje ako gadjate veliki rezultat.

^
Hvala puno :wave:
Muzika je strasno zarazna (uostalom kao i igra) :D

jedna od muzickih tema je 99% rip-off iz igre XIII (igrao sam je bas pre World of Goo-a)(ne kazem da je originalna ni u XIII ali... ;))!

ali u svakom slucaju, muzika skroz ok u WOG-u, bas mnogo doprinosi celokupnoj atmosferi :)

Poslednja izmena:
Genijalna igrica
Svaki dan po 2-3 nivoa predjem kad cekam da se zavrsi neki dl i slicno.

Vrh Dno