Šta je novo?

World of Goo

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Igra je nesto najoriginalnije sto sam igrao proteklih par godina, a teska je manje od 160 mb-a...

94583220081006screen006zs2.jpg

The game is built around the idea of creating large structures using balls of goo. It is based on the prototype game Tower of Goo developed for Kyle Gabler's rapid game prototyping Experimental Gameplay Project. The game is divided into five chapters, each containing several levels. Each level has its own graphical theme and music, giving it unique atmosphere. There is also a bonus meta-game called World of Goo Corporation, whose objective is to build the highest tower using goo balls which the player collected through the course of the game. Players from all over the world can compete, as the height of the tower and number of goo balls used are being constantly uploaded to the 2D Boy server.

Gameplay

The main objective of the game is to get a requisite number of goo balls to the pipe representing the exit. In order to do so, the player must use their various abilities to build bridges, towers and other structures to overcome gravity and various terrain difficulties such as chasms, hills, spikes or cliffs. Goos recovered in the pipe are pumped through to the World of Goo Corporation, a sandbox area where the objective is to build a tower taller than those of other players of the game, whose towers are represented by respectively named clouds floating at altitudes corresponding to their height.
Levels and chapters in the game are interspersed with cut scenes, and the game also features "Obsessive Completion Distinction (OCD) Flags" - awards unlocked for having completed levels under more stringent criteria.

Published by: Brighter Minds Media
Developed by: 2D Boy
Release Date: October 14, 2008
Genre: Puzzle

World of Goo

Gameplay Trailer

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/-A_JfkzPwww&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/-A_JfkzPwww&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Hehe, pa mogao si i link ka "izdavacu" da das :p

Salim se malo. Zar ova igra nije vec izasla na nekoj platformi, PSP maybeh?

Prekin'o sam se sinoc od igranja :D

Ipak ima nade za industriju i nezavisne timove ;)

hmmm....ja vec 2 godine imam jedan nivo na kome mozes da se zezas sa njima (sa goos) :) Veoma interesatno !

NEgo, kolku qrcinu ima ona zaba sa prve slike :zgran: a goo je valjda njen.... :d

edit: aha, sad vidim to su u stvari usta :d

Poslednja izmena:
Mnogo dobra igra. Ja stigo do vetrenjacha pa cu da napravim pauzu.

E izvinite zbog duplog posta. Presho sam vetrenjache u 2. nivou pa ne znam kako onaj nivo posle da predjem sa onim ogromnim tochkom.

Poslednja izmena od urednika:
Ova igra je pravi dragulj! :banana:

Jedan covek je smislio celu igru + dva programera. Pogledajte creds i kome se sve zahvaljuju:

taj i taj
and to all goo balls that didn't make it :d

Ova igra u prvih 30 sec ima vishe shmeka i humora od svih Bethesdinih igara izdatih u poslednjih 10 godina.

Poslednja izmena:
Da si rekao "od Electronic Artsovih igara", pa da post bude smislen, ovako deluješ ko zilot.

Electronic Arts nije vishe developer koliko ja znam. Sportske igre ne racunam. Elder Scrolls je razvijen od strane Bethesde. I ja ne mrzim ES i sve u vezi sa tim serijalom kao neki ovde (cak naprotiv) ali je cinjenica da tim od 20+ ljudi (ili koliko vec) nije sposoban da ubaci malo humora u igru. Izgleda da oni samo rade zbog plate a ovi momci su ubacili i malo ljubavi i kreativnosti u svoje delo. Mislim, jeste slican koncept vec vidjen u Bridge Makeru (ne mogu da se setim tacnog naziva) i donekle predstavlja spiritualnog naslednika IM ali moras priznati da je posve originalno.

U poslednjih meces dana pojavilo se nekoliko igrara u kojima se vidi trud njihovih autora da unesu malo humora kao i da ih zavrse do kraja pre izbacivanja. Ja se nadam da ce to postati trend. Konzolaske igre konzolicarima a nama PC-jevcima neka vrate originalne i duhovite igre.

Ovo pravljenje mostova mi ide od ruke, promašio sam profesiju. Onaj nivo gde se prvi put pojavljuje testera sam prešao majstorski. Ali izgleda da postoji bag na jednom nivou gde neće cev da mi pokupi kuglice, ne mogu da ga pređem.

odlicna igra! secam se kad sam jos u u doba dial up-a skinuo tower of goo sa experimental gameplay sajta, odavno me nije neka igra zabavila kao ova

Kakvi carevi. Reko da promenim rezoluciju i kad sam otvorio config.txt ovaj tekst me je cekao "IMPORTANT WARNING: If you edit this file, your computer will probably explode. Your friend, the High Resolution Sign Painter" :D

/\ s tim da ako je promenis na recimo 1680x1050, nista od igre jer ne silazi ona "a la wc kotlic rucica" za zavrsetak nivoa...

Poslednja izmena:
Kakvi carevi. Reko da promenim rezoluciju i kad sam otvorio config.txt ovaj tekst me je cekao "IMPORTANT WARNING: If you edit this file, your computer will probably explode. Your friend, the High Resolution Sign Painter" :D

Jao kakvi carevi :D hahaa

Fenomenalna igra, evo me na chapter 4 i guram dalje :).
Jedan sam samo preskocio nivo u chapter 2.
201 slobodan goo kod mene.

Stvarno zanimljiva igra, svaka cast autorima...

Jel pravite one kule za Internet highscore? :D

игра је феноменална и мнооого оригинална. тренутно сам на трећем поглављу и постаје све занимљивије :).

Fenomenalna igra! Pravo osvezenje... :)

Bre imam bednih 420 loptica za zidanje online kule a vidim neki likovi imaju po 790 :S:

Igra je suuupeeer. Svaka im dala. Ha, ha,ha. Ja sam je jucer skino i bas je prava igrica. Posjeca me malo i na Kula Word (PS) iako je skroz razlicita. Eh kad se sjetim kako sam blejao uz Kula Word... tako cu i uz ovu

E sad mi pa nista nije jasno. Poceo sam od pocetka da bih skupio vise loptica za kulu a sad je zakucao na 300 i ne mrda ni za jedan, a likovi cije oblacice vidim imaju od 400 do 900.
Jel ovo svima stoji na 300 ili ja ne umem da brojim preko toga ? :d

E igra je extra! Dugo nisam ovako nesto inovativno igrao!:D

Interesantna je igra.. originalna nije bas - dosta podseca na bridgebuilder. Ali jeste jako lepo osmisljena i spakovana u cudnu pricu i u svom skroz naskroz jedinstvenom tripu [sad sam vam sve reko :p ]

Igra je biser!!! A velika je 65mb [directx se ne racuna :p ]

Nego, mogli bi da se takmicimo sa visinama tornjeva..
U World of Goo igri. Ako zainteresovanih otvoricu thread i napisati pravila...

Poslednja izmena:
Ja bas isto zadnjih par veceri igram ovaj biser i stigao sam do pretpostavljam poslednjeg nivoa koji nisam iz tri puta uspeo da predjem pa sam ostavio igru sa strane ...

Sad cu opet veceras da probam - igrica je totalni trip, originalna kao svojevremeno Gish

Igra je genijalna :)
Ne secam se da sam nesto bolje igrao godinama. Pored svih svojih drugih kvaliteta, igra ima duh kao da je radjena krajem osamdesetih/pocetkom devedesetih za commodore/amigu/spectrum. Znachi totalni flashback :)

Igra je genijalna :)
Ne secam se da sam nesto bolje igrao godinama. Pored svih svojih drugih kvaliteta, igra ima duh kao da je radjena krajem osamdesetih/pocetkom devedesetih za commodore/amigu/spectrum. Znachi totalni flashback :)

Apsolutno se slažem! Ima taj dobar šmek koji baš nedostaje u modernim igrama. O tome ja pričam kada poredim nove i stare igre - nove nemaju tu dušu. ;)
Ova igra ima neku pozadinsku atmosferu koja podseća malo na Worms Armageddon.

Nego, mogli bi da se takmicimo sa visinama tornjeva..
U World of Goo igri. Ako zainteresovanih otvoricu thread i napisati pravila...

Ja sam za, super ideja :D Samo bez Photoshop rezultata, molim ;)

Poslednja izmena:
Igra je izuzetna, odavno nisam igrao nešto ovako dobro.

Nazad
Vrh Dno