Šta je novo?

workgroup i internet

gogi100

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2005
Poena
319
imam 6 racunara u workgroup-i.Svi racunari su po Win XP Pro.Racunari su zakaceni na switch.Svim racunarima sam dodelio IP adrese od 192.168.0.1 do 192.168.0.6 i tri racunara su proradila u mrezi.Za druga tri sam utvrdio da nisu kablovi dobri.Racunarima sam pod istom workgroup dodelio i imena.Kablove cu zameniti.Medjutim sad postoji problem,kad pokusam da pristupim sa racunarom 192.168.0.1 racunaru 192.168.0.2 trazi mi neki password.Kako da ovo resim.Serovao sam i stampace sa racunara 192.168.0.1 i uspeo sam da ih vidim pod ova dva racunara sto mi funkcionisu.Zastitne zidove Windowsa sam iskljucio.
Znaci kako resiti problem sa passwordom?
Drugo pitanje je da li se ova mreza moze realizovati nekim drugim protokolom sem TCP/IP?Ako postoji kako i da li je lakse nego TCP/IP-jem.
Trece pitanje je imam kablovski internet njega bih zakacio na kompjuter 192.168.0.1.Ovaj kompjuter ima dve mrezne kartice,jedna za mrezu druga za internet.Ovu internet konekciju bih podelio na ovih pet racunara kako je ovo odraditi.
Hvala

1. naravno da mozes mrezu resiti nekim drugim protokolom, ali zar nije bolje koristiti tcp/ip kad vec hoces da ih bacis na internet?
2. problem sa passwordom zahteva dva koraka: a) iskljuci simple file sharing i b) napravi iste user naloge na svakom racunaru (i to sa istim passwordima)
3. kad nakacis kablovski modem na taj racunar, ukljuci internet connection sharing (ics) a svim ostalim racunarim u mrezi namesti primary dns server i gateway 192.168.0.1 (naravno na njemu mora biti modem).

gde mu se nalazi ta opcija siple file sharing?
Znaci tcp/ip je naj za umrezavanjei internet.
nemam kablovski modem nego od provajdera ide kabal do mrezne kartice na tom racunaru,a onda tu konekciju bih da podelim na mojih preostalih 5 racunara.Sta treba ciniti?

1. moras da enable-ujes guest(nemoras da stavljas pasword) acount i da sher-ujes neke foldere(ar jedan) da bi mogao da pristupas racunarima
2. ne razmisljaj o drugim protokolima
3. kao sto je miroslav rekao ili mozes da koristis neki proxyserver program ako zelis da kontrolises sta ko radi.

na svakom od ovih 5 racunara je ranije postojalo bar po dva naloga pre umrezavanja, jedan koji je koristio korisnik i jedan guest.Nije mi jasno zasto su stavljali guest ali nema veze.
Da li se ovo trazenje passworad pojavilo zbog tih naloga?

mislim da se pojavilo jer nisi sherovao nista

meni je isto tako bilo ,al sam izbrisao naloge u safe modu i dodao iste i radilo je sasvim normalno.

Nazad
Vrh Dno