imam 6 racunara u workgroup-i.Svi racunari su po Win XP Pro.Racunari su zakaceni na switch.Svim racunarima sam dodelio IP adrese od 192.168.0.1 do 192.168.0.6 i tri racunara su proradila u mrezi.Za druga tri sam utvrdio da nisu kablovi dobri.Racunarima sam pod istom workgroup dodelio i imena.Kablove cu zameniti.Medjutim sad postoji problem,kad pokusam da pristupim sa racunarom 192.168.0.1 racunaru 192.168.0.2 trazi mi neki password.Kako da ovo resim.Serovao sam i stampace sa racunara 192.168.0.1 i uspeo sam da ih vidim pod ova dva racunara sto mi funkcionisu.Zastitne zidove Windowsa sam iskljucio.
Znaci kako resiti problem sa passwordom?
Drugo pitanje je da li se ova mreza moze realizovati nekim drugim protokolom sem TCP/IP?Ako postoji kako i da li je lakse nego TCP/IP-jem.
Trece pitanje je imam kablovski internet njega bih zakacio na kompjuter 192.168.0.1.Ovaj kompjuter ima dve mrezne kartice,jedna za mrezu druga za internet.Ovu internet konekciju bih podelio na ovih pet racunara kako je ovo odraditi.
Hvala
Znaci kako resiti problem sa passwordom?
Drugo pitanje je da li se ova mreza moze realizovati nekim drugim protokolom sem TCP/IP?Ako postoji kako i da li je lakse nego TCP/IP-jem.
Trece pitanje je imam kablovski internet njega bih zakacio na kompjuter 192.168.0.1.Ovaj kompjuter ima dve mrezne kartice,jedna za mrezu druga za internet.Ovu internet konekciju bih podelio na ovih pet racunara kako je ovo odraditi.
Hvala