Šta je novo?

Wordpress sajt za mobilne telefone

jimmy980

Cenjen
Učlanjen(a)
28.08.2012
Poena
154
Uradio sam u wordpressu jedan sajt, i sada bih želeo da napravim mobilnu verziju ovog sajta za android i stavim je na poddomen.
1. Da li treba napraviti ponovo novi sajt optimizovan za android mobilne telefone ili postoji neki drugi način da ovaj postojeći uredim, i na koji način (što mi je lakše pretpostavljam), ali bez korišćenja pluginova za preusmeravanje.
2. Želeo bih da znam i na koji način je moguće napraviti android apikaciju za pristup ovakvom sajtu, kao npr. B92 aplikacija za mobilne telefone.

Ako neko može da mi pomogne, unapred hvala.

Hvala, to je materijal koji sam tražio.

Drago mi je što sam pomogao

WPTocuh je bagovito ******. Ne preporucujem ti ga uopste zbog kilo losih iskustava sa njim. Placena verzija je nesto bolja ali nije bas sjajna.

Danas, kada razvijas frontend za neki sajt, to se radi tako sto uporedo pravis i touch responsive verziju tako sto postavljas specijalne klase za to. Odlican primer za start -> Bootstrap.

Da se nadovezem na kudtihaex-a, za slicnu stvar sam koristio ZURB Foundation. A moze li neko da mi kaze neko poredjenje izmedj njega i bootstrapa, posto nesto treba pocnem uskoro pa cisto me zanima da li je bolji bootstrap? 🙂

Bootstrap nije samo CSS, Bootstrap je skup CSS-a i JS-a, UI kit. Sudeci po sadrzaju i onome so ZURB prikazuje, Bootstrap je bolje resenje.

Da, bootstrap je odlican, responsive Ui prilicno lepo radi - skalira i menja header/content pri promeni sirine browser-a.

Sve to lepo radi i u foundation-u 4 isto ima i javascripta i css i sve sto moze da ti treba pri izradi frontenda... na kraju se svodi na licnu preferenciju odnosno na cega si se navikao... kada se sve sabere i oduzme na kraju je najbolje sam da uradis sve komplet jel i bootstrap i foundation imaju gomilu stvari koje ti nece uopste ni trebati.

Zato kada skidas bootstrap izaberes ekstenzije koje ti trebaju i resen problem 🙂

Eh taj bootstrap 😀

Zato kada skidas bootstrap izaberes ekstenzije koje ti trebaju i resen problem 🙂

Identičan je slučaj i sa Zurb Foundationom 😉 Stranica za customizaciju jednog i drugog frameworka su vrlo slične.

Nazad
Vrh Dno