WordPress - pomoć oko preimenovanja arhive

vukasin_dj

Flash Drive
Učlanjen(a)
10.02.2021
Poruke
5
Poena
1
Pozdrav svima

Naime, pomažem jednom Nemcu preko UpWorka da sredi jedan sajt, tematika je osiguranje automobila, ne znam ni da li je to bitno uopšte. Ali nevezano za to, uradili smo sve i sada je naišao jedan totalno banalan problem. Pomoću teme koju je želeo, njega i njegove radnike smo napravili i smestili u arhivi "Doctors":
slika 1.png

To je sve naime super dok se ne otvori stranica sa tim ljudima koji su u stvari pravnici, a ne doktori, ali breadcrumb na stranici svakog od tih ljudi misli drugačije:

slika 2.png

Kao što vidite, breadcrumb u gornjem desnom uglu pokazuje Doctors umesto sajt.de/Rechtsanwaelte/advokat kako bi trebalo da izlazi po URLu. Ako kliknem na stavku u meniju Rechtsanwaelte koja je u prevodu sa nemačkog znači Advokati, izlazi mi ova stranica:

slika 3.png

To je sve super, ali ako kliknem na bilo kojeg lika sa ovih slika, breadcrumbs će mi pokazati kao da sam došao sa stranice Doctors, iako, naravno, ja to nisam učinio već sam došao sa stranice Rechsanwalte (koju jedan plugin preimenuje u Unsere Rechtsanwalte - što u prevodu znači Naši advokati) ~ slika 1. Zanima me kako mogu da promenim ovo Doctors u breadcrumbu u drugu reč. Klijent naime sada želi da stavim reč Anwälte umesto Doctors i da to tako stoji u breadcrumbu na stranicama svih Anwälte-a :D. Još nešto, kad kliknem na tu reč Doctors otvara se link koji vodi do arhive Doctors koja izgleda isto kao slika iznad:

1613386025358.png

Nadam se da mi neko može pomoći. Kako sam ja razumeo, u suštini samo treba da se promeni ovoj arhivi Doctors ime u ovo gore Anwälte. Ako neko to zna, bio bi mu jako zahvalan + ima od mene pivo ako se zateknem na njegovoj lokaciji :D
 

Prilozi

  • 1613385705756.png
    1613385705756.png
    807.3 KB · Pregleda: 22

killaherz

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
08.07.2008
Poruke
60
Poena
8
Jesi li probao da prevedes string "Doctors" u "Moji Advokati". Tu ti moze pomoci plagin Loco Translate.
 

miksan

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
25.12.2011
Poruke
592
Poena
18
Davno nisam radio wordpres.To bi trebalo u temi da editujes naziv tog linka ili kroz admin panel.
 
Poslednja izmena:

BelThaZoR

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
13.04.2006
Poruke
782
Poena
18
Sad pričam malo napamet pošto ne znam kako je pravljena tema koju koristiš a nisam ni radio u WP skoro, ali quick and dirty odgovor bi bio da nađeš u kom fajlu teme imaš string Doctors pa ga zameniš sa čime već treba. Ako je hosting linux možeš preko "find" komande u terminalu, ako ne, možeš da skineš lokalno folder sa temom pa da nađeš preko... Šta ja znam Total Commander, Notepad++... Ko šta voli. Samo je bitno da ne menjaš nazive promenljivih nego samo stringove. I naravno napravi neki bekap pre nego što kreneš da čačkaš.
 
Vrh Dno