Šta je novo?

WM 05 za mpx200-link

Ljudi, nema odgovora na moje pitanje. Po uputstvu koje je neko postovao, sve se instaliralo kako treba. Jeste, fon je brzi, ali u phonu inicijalno ne postoji file manager.Kako ste bilo sta uspeli da instalirate na njega ako nema file managera, a racunar trazi rndis ptototype driver (mass storage driver?). Znaci ili ne znate ili ne zelite da pomognete ( sto nije svrha ovog foruma ). Da li ste formatizovali sd memoriju kao sto je trazeno i obrisali reg. hive ili ste i obrisali KITL ( prva opcija).

@Nizda Sve sljkaka, osim PockemMusic 2.0, sada me zanima da li je neko uspeo da namesti normalna slova?

@demosthenes Pokusao sam i kaze da je phone unlockable?
Ima li jos koji savet?
I da li je neko uspeo da namesti mp3 za zvono?

Poslednja izmena:
borab je napisao(la):
Ljudi, nema odgovora na moje pitanje. Po uputstvu koje je neko postovao, sve se instaliralo kako treba. Jeste, fon je brzi, ali u phonu inicijalno ne postoji file manager.Kako ste bilo sta uspeli da instalirate na njega ako nema file managera, a racunar trazi rndis ptototype driver (mass storage driver?). Znaci ili ne znate ili ne zelite da pomognete ( sto nije svrha ovog foruma ). Da li ste formatizovali sd memoriju kao sto je trazeno i obrisali reg. hive ili ste i obrisali KITL ( prva opcija).

Šta će ti file manager, ako total commander radi besprekorno. Ukoliko nema instalirajuću aplikaciju poturi cab na karticu putem card readera.

Većina ljudi besprekorno sinhronizuje sa kompom, znači nemaju problema sa tim rndis drajverom?

I konačno, sinoć sam krenuo u proceduru stavljanja WM2005, ali nisam daleko odmakao, jednostavno na ovom mom kompu Motorola upgrade wizard se zbaguje na trećem koraku kad treba da detektuje fon, i to je to, ni makac dalje. Moraću da probam na nekoj drugoj makini. Pitanje: da li je neko odradio upgrade na nekom Nforce4 sa SATA diskom? Meni se čini da to baguje wizard, pošto ne pomaže što sam poizbacivao sve USB uređaje.

nidza je napisao(la):
Šta će ti file manager, ako total commander radi besprekorno. Ukoliko nema instalirajuću aplikaciju poturi cab na karticu putem card readera.

Većina ljudi besprekorno sinhronizuje sa kompom, znači nemaju problema sa tim rndis drajverom?

I konačno, sinoć sam krenuo u proceduru stavljanja WM2005, ali nisam daleko odmakao, jednostavno na ovom mom kompu Motorola upgrade wizard se zbaguje na trećem koraku kad treba da detektuje fon, i to je to, ni makac dalje. Moraću da probam na nekoj drugoj makini. Pitanje: da li je neko odradio upgrade na nekom Nforce4 sa SATA diskom? Meni se čini da to baguje wizard, pošto ne pomaže što sam poizbacivao sve USB uređaje.

Decko, jer ti mene zaj....s ? Cak i kada stavim cab na karticu, kako da ga startujem iz phona, kad ne mogu da ga nadjem iz phona. A total cmd trazi kao podlogu vec konekciju sa telefonom, zar ne.

Vidim da je Vama sve jasno oko WM 2005, hvala.

borab je napisao(la):
Decko, jer ti mene zaj....s ? Cak i kada stavim cab na karticu, kako da ga startujem iz phona, kad ne mogu da ga nadjem iz phona. A total cmd trazi kao podlogu vec konekciju sa telefonom, zar ne.

Vidim da je Vama sve jasno oko WM 2005, hvala.

Vidiš, nisam o tome tako razmišljao. Definitivno ti je potrebna konekcija sa kompom, bez pogovora. Pričao sam napamet, iz najbolje namere da pomognem. Nemam instaliran WM 2005, što se i da videti iz nekog od postova iznad.

Voleo bih da čujem kako su drugi rešili sinhronizaciju sa računarom. Sudeći po stranim forumima, generalno ne postoji taj problem kod ljudi, svima sinhronizacija proradi nakon instalacija Activesync-a 4.1.

@Smartphone2003: Ne verujem da WM 2005 pravi razliku da li je SD ili MMC kartica. Ako telefon vidi karticu, nema razloga da ti flešovanje na uspe.

Poslednja izmena:
Dodao bih da su ljudi koji su imali problema cesce imali MMC kartice, ne znaci da je do toga ali meni je to upalo u oci.

Evo i ja sam instalirao 2005, sve se snimilo kao sto je opisano u uputstvu.
Sto se tice OS-a, mnogo lepse radi - start meni i sva podesavanja se otvaraju cim kliknes, kad pises nesto ne moras da ukljucis da je prvo slovo veliko pa onda ostala mala.. Ima gomila nekih sitnica koje su drugacije. Cini mi se da midi lepse zvuce (nisam jos siguran)...
Videcemo uskoro i kako drzi baterija... U svakom slucaju ako se budem vracao na 2003 bice to samo ako bude previse programa koji rade samo u 2003ojci..

Naravno da je potreban Active Sync 4.1, a da bi navedeni radio kako treba treba vam minimum Xp sa SP2 !!!!!1

Ma meni je baterija i najbitnija, iskreno pocinje da me nervira stalno dopunjavanje i zongliranje sa tri baterije, pogotovo sto sam u poslednje vreme bas cesto u pokretu
Ajde dajte prve utiske, ja cekam da mi ortak denese stari SD od 128 pa i ja da se bacim na probu

Sto se tice brzog otvaranja svega na telefonu (rekao sam u prethodnom postu) - nije bas sve tako idealno brzo - ali su neke stvari znatno brze.

Procesor radi na 120mhz, tako da ce baterija verovatno duze da traje (bar malcice duze :)), windows podrzava DirectDraw i njega koristi TCPMP i sa njime postize ~10% veci fps..

Slobodne memorije (ram) ima 12MB, a sto se tice kartice - tokom instalacije je FORMATIRA (grrrrr) tako da je pozeljan backup ...

Poslednja izmena:
Sjajno, meni neće da prođe part2.img, ali mi se barem kulturno izvini upgrade wizard. Flešovanje pukne na 18%, možda baš u trenutku kada treba da pređe na memorijsku karticu, pojma nemam.

Za večeras sam završio igranje sa telefonom, tj. preflešovao sam wm2003 nazad i vratiću full backup. Ako neko do sutra smisli neku dobru ideju koji mu je đavo, tu sam. Probao sam sa 2 različite kartice, Kingston SD 512 i neku MMC od 32Mb. Probao sam i bez kartice, potpuno isto.

Proveri CRC drugog fajla (na pr. RARuj pa procitaj), kod mene je: CDD0DE4D.. Mada nije to verovatno.. Jesi li ispostovao uputstvo precizno? Ne moras da se cimas da punis bateriju - to je glupost :)

Siroce je napisao(la):
Proveri CRC drugog fajla (na pr. RARuj pa procitaj), kod mene je: CDD0DE4D.. Mada nije to verovatno.. Jesi li ispostovao uputstvo precizno? Ne moras da se cimas da punis bateriju - to je glupost :)

Nije glupost, telefon se ne puni ako se ne odradi flash do kraja. Nije loše da čovek ima dovoljno u bateriji da odradi više puta flash.

Izgleda da cu morati opet da kupim ovaj telefon, bar da probam taj wm05 :D:D:D

gde moze da se nadje motorola upgrade wizard?

Uspesno sam instalirao wm5 neke stvari su bolje neke losije ali je definitivno vizuelno dosta bolji od 2003. Vidno sporije radi od 2003 (bar na mom fonu) jedino sto je brze je otvaranje start menija. Aplikacije se dosta sporije instaliraju i pokrecu. Sinhronizacija sa ActiveSync-om radi dobro, kopiranje fajlova je za nijansu sporije, podizanje windowsa je takodje malo sporije od 2003.
Jedina aplikacija za sada koja nije htela da radi je ClearVue suite 2.41
Pocketmusic 2.0 radi ali umesto slova ispisuje neke kvadratice tako da je potrebno napamet znati raspored komandi u meniju.
Ostale aplikacije (koje sam do sada instalirao) rade bez problema.
Koliko sam primetio ne postoji aplikacija SIM manager pa nikako nisam uspeo da prebacim kontakte sa SIM kartice na telefon (contacts je potpuno prazan a imam oko 130 brojeva na SIM-u) pa ako neko ima ideju kako da ubacim imenik sa SIM-a u contacts neka napise.

Instalirao sam sa MMC 128mb tako da mislim da kartica nije toliko bitna a sto se tice dostupnosti do sada nisam imao problema sto ne znaci da ih nece biti.

Evo i ja da se oglasim povodom w2005. Za sada je odlican, dosta programa ne radi al ono najbitnije je tu: tcpmp, xbar30 i resco explorer2003.

Iznenadio sam se kad sam video da procesor ponovo radi na 120MHz, a brzina rada u globalu je odlicna. Baterija ce se danas pokazati na delu!!

Sve u svemu zacin C!! Pozdrav, e i jos jedna stvar sad svi imamo blufuf!!!!! :D :wall:

borab je napisao(la):
Za flashovanje *.IMG fajla treba ti drugi program, a ne Mot.UPG wizard, koji radi samo sa *.BIN fajlovima
Za flash sam koristio motorola upgrade wizzard koji je bio upakovan zajedno sa wm2003 (skinuo sa mpx-land).

Poslednja izmena:
Iwan je napisao(la):
Polako ljudi bice i novih verzija!

Naravno, jedan od razloga je taj što na ovoj verziji ne radi synchonizacija sa Outlook-om.

http://www.smart-turk.org/en/

Tamo imate sve što je potrebno.

Ne radi sinhronizacija sa outlook-om!?!?!? Je'l to proverena informacija? Na to su se žalili samo ljudi koji su koristili stariji Activesync od 4.1.

edit: privremeno sam odustao od instalacije. Sa novim upgrade wizardom takođe pukne flešovanje drugog fajla na 18%, čak sam skinuo ceo wm2005 sa linka iznad, i isti problem. Pretpostavljam da je neki problem sa mojim MMC i SD karticama, moraću da probam nešto drugo.

Poslednja izmena:
Sinhronizacija sa outlookom radi ok (v4.1) samo sto je do bola spora...
Baterija izgleda drzi kao i kod 2003ojke

Vrh Dno