Šta je novo?

WM 05 za mpx200-link

kad smo kod sinhronizacije...interesuje me kako da sacuvam kontakte iz memorije telfona (ne sim kartice)?

Proslo je vec nekoliko dana, od prvih instalacija. Meni je najvaznije kako sada telefon drzi bateriju? Moze li neko da da tacnu informaciju?

-Sto se tice cuvanja imenika - active sync ga presnimi u outlook, a odatle mozes da exportujes sve kontakte u fajl pa da vratis nekad...
-Baterija je jutros u 8 bila puna (izmedju 4.1 i 4.2V), sad (u 21:39) je 3.7V, a telefon se gasi na 3.4V... Tako da nece izgurati ni 24 sata sa jako slabim koriscenjem

Meni je sa Wm2002 rom Ben 1000 (i sada ga koristim), baterija od 100% full do samoiskljucenja, trajala tacno 58h.

Sync naravno radi. 4.1 i outlook ali je sporo.
Baterija nemam pojma kako drzi jer ga punim bez nekog pravila. Aj probacu od sutra da ga pustim do gashenja. Inache za sada ODLICHNO

Pa za bateriju i nije neko cudo, ne mozesh od babe napraviti devojku...

A od devojke babu!! :D :D

Baterija trajala tacno jedan dan sa obilnim telefoniranjem. cca 45min

Poslednja izmena:
Hmmm... pa to i ne zvuci tako loshe, ali probaj malo da smanjis razgovor pa da ipak vidimo neko standardno vreme ;)

Po meni, pravi napredak u autonomiji bio bi kada bi mogla da spoji bar tri dana, uz neki minimalan razgovor, ili cak bez njega. samo da znam da moze, odnosno da to dozivim

Baterija je izdrzala 24h i nista vise :( i to uz minimalno kosiscenje

Siroce je napisao(la):
Baterija je izdrzala 24h i nista vise :( i to uz minimalno kosiscenje

Posle celonoćnog punjenja?

Ja instalirao 2 wm5 kompatibilna, meni ključna, programa na postojećoj wm2003 (mobipocket 5 i xbar 3)... Ovaj prvi radi toliko sporo u odnosu na 4.8, strašno, najstrašnije, ovaj drugi malo radi, malo tripuje. Upravo sam ih deinstalirao i vraćam stare verzije, ja sa tom sporoćom ne mogu da živim.

Možda će da se srede u nekim novijim verzijama, ali ovo neće da valja na mobilnim čiji CPU ima manje od 400MHz.

Zatim treba da se instalira TCPMP umesto Betaplayera, koji kod mene nije dobio prolaznu ocenu - ili Betaplayer radi pod WM5?

Da li radi Agile messenger bez nekih intervencija?

Nigde ne mogu da nadjem opciju "flip answer". Sada je po default-u ukljuceno sto mi nikako ne odgovara... :wall:

Ovaj windows nista ne valja (osim sto lepse izgleda), da win2002 nazovu 2006 odmah bi ga svi instalirali :) :) vracam se na 2003...

Smartphone2003 je napisao(la):
Nigde ne mogu da nadjem opciju "flip answer". Sada je po default-u ukljuceno sto mi nikako ne odgovara... :wall:

Ne razumem šta će ti to, kada možeš i da odbiješ poziv i da iskuliraš zvono sa zatvorenim flipom. Nema jače fore nego da se javljaš na flip.

Mene je CD920 svojevremeno zarazila aktivnim filpom, i otad mi se retko dešava da zalutam u monoblok branšu. ;)

Aj objasni kako da odbijem poziv kad je telefon zatvoren, a ukljceno je flip-on answer? Sta treba da pritisnem (WM2003)?

dva puta brzo volume na gore ili na dole
ako je odbijanje poziva prekidanje poziva

RazbojNick je napisao(la):
Aj objasni kako da odbijem poziv kad je telefon zatvoren, a ukljceno je flip-on answer? Sta treba da pritisnem (WM2003)?

pa pritisnes taster za pojacavanje i utisavanje 1x ako hoces samo da prestane da zvoni, a 2x da prekines vezu.... :smash:

meni se desilo nesto cudno sa baterijom i 2005icom
prvi put kad sam flesnuo telefon, trajala je min 2 dana, a ja se ubijam od price (oko 1h dnevno + 10-20 smsova)
e onda mi se desilo da mi se bat ispraznila potpuno i ja, sivonja, sam pokusavao da upalim telefon do trenutka kada vise nije imala snage ni da ukljuci display.
dodjem ja kuci, napunim ga malo, ukljucim i sve ok.
ne dade mi djavo mira, ja iskljucim tel i ostavim ga da se puni celu noc. ujutru nece da se ukljuci nikako.
nabodem ga ja na usb kablic drzeci levi navi key, prva dva puta nista se ne desava. treci put win ga ukljuci, ja ga opet flesujem i od onda baterija ne moze 1 dan da sklopi.

e sad moguce je da sam napravio glupost otkljucavajuci otkljucan telefon pomocu tweaks2k2 ili nekako drugacije, sve u svemu koliko sam se obradovao prva 2 dana toliko se smaram protelka 3 :smash:

sw koji kod mene radi:
total commander
phm reg editor
notbad
fizz traveler ali uzasno sporo
quick reset
rjv sound recorder
sp task manager
tcpmp
motorola sys info
i flux chalenge.

najvise me nervira sto battery pack pro ne radi....
ima li neko ideju za zamenu doticnog??

poz

edit: odgovoriste 2 x, a ja se raspisao :D

Poslednja izmena:
Ko nije provalio da voice dialing šljaka ne samo kad se drži pritisnuto dugo dugme za volume, nego može i na gore, ili na dole.

Na neku foru ako se drži umereno dugo, ali ne i predugo pritisnuto aktivira se voice recorder, ali do sad nisam uspeo da ga provalim da mi se svaki put pali. Bolje da su srednji dugi pritisak ostavili samo za voice recorder, a na gore i na dole za voice dialing, mnogo bi bilo jednostanvije.

@boggyman: da li radi agile messenger?

@Razbojnick
Ako ti je bas "zapelo" da iskljucis flip answer jednostavno u regedit-u promenis na disabled(enabled=0)!
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\OpenPhoneAction\OpenAns-0

nidza je napisao(la):
Ne razumem šta će ti to, kada možeš i da odbiješ poziv i da iskuliraš zvono sa zatvorenim flipom. Nema jače fore nego da se javljaš na flip.

Mene je CD920 svojevremeno zarazila aktivnim filpom, i otad mi se retko dešava da zalutam u monoblok branšu. ;)
Nervira me zato sto je windows spor pa mu treba par sekundi da uspostavi vezu (mozda zato sto koristim wma fajl kao melodiju) i za to vreme moram bar 2-3 puta da kazem halo.....
Pokusacu tu foru sa editovanjem registra.

Primetio sam da task manager neki put ne moze da ubije neke procese ili aplikacije koje je na 2003 mogao. Jel to samo kod mene ili se to svima desava?

Primetio sam da task manager neki put ne moze da ubije neke procese ili aplikacije koje je na 2003 mogao. Jel to samo kod mene ili se to svima desava?

I mene je to nerviralo - stalno je pokrenut program za sinhronizaciju, poruke i sastanke...

p.s. da vidite samo kako win2003 LETI posle ovoga!!! :guitar:

Iwan je napisao(la):
@Razbojnick
Ako ti je bas "zapelo" da iskljucis flip answer jednostavno u regedit-u promenis na disabled(enabled=0)!
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\OpenPhoneAction\OpenAns-0
??? Zasto bih tako radio kad lepo postoji opcija u WM2003 da se iskljuci flip-on answer? Nije meni nista zapelo, ja samo nisam znao kako se odbija poziv kad je opcija ukljucena...

Nervira me zato sto je windows spor pa mu treba par sekundi da uspostavi vezu (mozda zato sto koristim wma fajl kao melodiju) i za to vreme moram bar 2-3 puta da kazem halo.....
Pokusacu tu foru sa editovanjem registra.

Da nisi preterao sa kvalitetom WMA fajla? Ja nemam taj problem. Desi se jedino ako zlostavljam nejaki CPU nekim filmom ili MP3, pa mu nekad treba sekund-dva da se presabere, ali uglavnom i tada izađe na kraj sa problemom.

@Razojnick
Pa na wm05(ako ga uopste koristis)nema te opcije...............................

Imam poveći problem. Slučajno sam instalirao prvi deo wm2005 sa starijom verzijom Motorola UW. Sve je prošlo ok. Uradio sam hard reset ali... Motorla UW mi više ne vidi telefon :( Pokušao sam sa restartom, reinstalacijom nove verzije MUW-a, novi activesync, vađenje baterije mali milion puta. Ne vredi :( Da li neko ima neki predlog. Telefon može da se uključi i izbacuje one greške za id. Hard reset isto može da se odradi. Da li je brisanje drjavera rešenje i kako to da uradim?
Hvala vam svima unapred,
Prokka

Imao sam isti problem. Posle prvog hard reset-a nije hteo da vidi telefon pa sam pokusao da prilikom povezivanja telefona i racunara preko USB kabla drzim pritisnut levi taster (valjda znas koji) i uspelo je....

Počinjem da se osećam kao ***** :(
Poslušao sam savet Smartphone2003, koji sam već pokušavao ranije, ali ovaj put je uspelo. Legendarno nisam stavio karticu a počela je instalacija roma te sam prekinuo. Imam osećaj da je od tada telefon mrtav :( Tj. još jedanput ga je našao komp, ali po vađenju baterije niti ga komp vidi, hard reset ne mogu da uradim, neće da se puni. Nadam se da je samo baterija otišla, ali nisam siguran šta mi je činiti. Svaki predlog je dobrodošao.
Hvala unapred,
Prokka

Nazad
Vrh Dno