Šta je novo?

WM 05 za mpx200-link

boggyman je napisao(la):
ako imas firewall, ubij ga pre nego sto nabodes tel na usb.
nije ni to

cak uradi i ovo:
http://cafe.mobil.hr/forumdisplay.php?f=93 je napisao(la):
ako netko ima problema sa activesyncom:
- delete profilea, uninstall active sync, uninstall smartphone modema
- reset
- install modema, installactivesync
- restart
- povezivanje activesync - mpx
trebaju mi kontakti iz Outlooka, ne sa SIM kartice

Evo i par mojih utisaka. Instalacija je prosla bez problema. sinhronizacija sa kompom je proradila posle brisanja ActiveSync-a i ponovnog instaliranja.Brzina fona je ostala otprilike ista. Od programa za sad sam probao BetaPlayer, AgileMessinger, SP Task Menager, Smart Explorer i svi rade savrseno.
Filmovi definitivno rade u vise frejmova nego na 2003 nema onih povremenih seckanja pogotovo pri brzim scenama. Signal je ostao nepromenjen kod mene u stanu je inace slabiji signal al se lepo cuje nema seckanja ... MONDO wap i dalje ne radi prijavljuje isto ono da ga mogu koristiti samo korisnici 064 mreze na kojoj i jesam :)
Ima i par mana ne svidja mi se sto vishe ne moze da se vadi kartica dok je fon ukljucen (zbog dela win-a koji je na njoj) Kada karticu ubacim u citac brzina kopiranja je 50kb/s a bila je 5000-6000kb/s zbog cega pojma nemam moguce da je win formatirao karticu u nekom svom formatu.
Prvi utisak kad sam instalirao bio je vracam se na 2003 :) al posle 24 sata igranja sa 2005 vise u to nisam siguran mislim da ostajem na 2005 :)
Bateriju jos nisam istestirao jer ga svaki cas kacim na komp pa se tu pomalo dopunjava.

sax-ue je napisao(la):
Bateriju jos nisam istestirao jer ga svaki cas kacim na komp pa se tu pomalo dopunjava.

pa to ti i nije mnogo pametno, pogotovo sto je baterija i ovako krs. Nadji onaj thread gde je objasnjeno koji pin treba da se prelepi da bi se sprecilo punjenje preko USB-a, nista gore nego kad bateriju stalno traumiras

sax-ue je napisao(la):
Evo i par mojih utisaka. Instalacija je prosla bez problema. sinhronizacija sa kompom je proradila posle brisanja ActiveSync-a i ponovnog instaliranja.Brzina fona je ostala otprilike ista. Od programa za sad sam probao BetaPlayer, AgileMessinger, SP Task Menager, Smart Explorer i svi rade savrseno.

da neradi mozda ProfiMail? to mi je bitno....

Samo da kazem da ja posle 10ak dana korishcenja vracam 2003. Ovo bre malo malo pa zakuje. Kao da neshto nije kako treba. Nisam jedini u ovome jer znam josh ljudi...

Dali je neko uspeo da namesti na wm05 mp3 kao zvonjavu. I pored silnog truda, nisam uspeo. I jos nesto.
Generalno , imam utisak da su jacine svih tonova slabije , nego u wm02/03, na istom profilu.

Poslednja izmena:
Meni zvoni mp3 najnormalnije. Nema teorije da se vratim na 2003 ovaj mnogo bolje radi:)

LUC1FER je napisao(la):
Meni zvoni mp3 najnormalnije. Nema teorije da se vratim na 2003 ovaj mnogo bolje radi:)

Kako si uspeo da namestis? NE mislim na mp3 kao zvonjavu za pojedine contacte, vec generalno. Si kopirao fajl u Windowse ili gde.

Jos uvek nisam uspeo da nabudzim da zvoni u mp3 formatu ali nije mi toliko ni bitno jer wma radi super a fajl je manji. Ubacim mp3 fajl (application data/sounds) i vidi ga lepo ali nikako ne moze da ga reprodukuje :wall: jel zna neko zbog cega?
Dodao bih jos da novi windows radi dosta sporije ali mi se do sada ni jednom nije desilo da je zakucao pa da moram da vadim bateriju sto nije bio slucaj sa 2003.

Poslednja izmena:
treba malo strpljenja, mislim, ako cekas da ga on automatski pusti... meni se cini da mu treba mnogo vise vremena da dekodira i pusti mp3 nego wma, sto je u neku ruku i logicno.

inace, ja sam prezadovoljan sa wm05. jedino me nervira sto ne radi battery pack pro kako treba, tj ne moze da zameni MRU sa program i icon bar-om , vec ih samo doda napostojeci homescreen. znam da nije neki problem prepraviti rucno, ali me mrzi :D

i da, neko je pominjao sajt sa homescreen-ovima za 05, ali ja to ne vidim ni u jednom thredu :-(

Smartphone2003 je napisao(la):
Jos uvek nisam uspeo da nabudzim da zvoni u mp3 formatu ali nije mi toliko ni bitno jer wma radi super a fajl je manji. Ubacim mp3 fajl (application data/sounds) i vidi ga lepo ali nikako ne moze da ga reprodukuje :wall: jel zna neko zbog cega?
Dodao bih jos da novi windows radi dosta sporije ali mi se do sada ni jednom nije desilo da je zakucao pa da moram da vadim bateriju sto nije bio slucaj sa 2003.

LUC1FER ima resenje? Ma zna on, procitao je na hrvatskom forumu.

Pa jedino ako treba da cekam pola sata da ga dekodira..... Naravno da ne cekam da ga sam pusti vec selektujem melodiju i ukljucim opciju play medjutim telefon samo cuti. Takodje kada mi je selektovana mp3 melodija telefon ne reaguje kad pritisnem "done" pa moram da menjam melodiju.

Spirit je napisao(la):
pa to ti i nije mnogo pametno, pogotovo sto je baterija i ovako krs. Nadji onaj thread gde je objasnjeno koji pin treba da se prelepi da bi se sprecilo punjenje preko USB-a, nista gore nego kad bateriju stalno traumiras

USB raspored Pinova
Pin 1 +5V Red
Pin 2 -Data White
Pin 3 +Data Green
Pin 4 GND Black

Znaci treba prelepiti Pin1

Meni je 2005 kovao non-stop. Shto je najjache, kada ga zakachim na komp, i komp je usporavao maksimalno. Ima odlichnih strana ali je za sada krsh. Jednostavno nije predvidjen za ovu mashinu. Chim ima neki mali problem, on izbaci neku poruku kako ne moze da uchita neki fajl i da poshaljem besplatnu poruku microsoftu :d To mi se dogodilo 3 puta i posle toga MORA sve ponovo. 3. put mi je bash prekipelo. Fon mi je riknuo u trenutku kada mi je trebao najvishe. Kada sam se vratio na 2003, kao da sam progledao. Niste ni svesni koliko je 2005 spor! Ima svojih prednosti ali dzaba sve to kada ne vrshi osnovnu funkciju! I mnogo me je bre nerviralo to shto na eksternom displeju ne izlazi identifikacija...

Pa pishe samo broj, ne pishe ko je iako broj postoji memorisan u imeniku ;)
I to nije samo kod mene. Na svim mpx-ovima koje sam do sada video je tako.

Ljudi, ovo je jos uvek beta. Prema tome, siguran sam da bi Microsoft cenio vase napore i besplatan rad, kao beta testeri.

Poslednja izmena:
borab je napisao(la):
Kako si uspeo da namestis? NE mislim na mp3 kao zvonjavu za pojedine contacte, vec generalno. Si kopirao fajl u Windowse ili gde.

Kopiram sam u My Documents i radi najnormalnije.

Pozdrav!

A jel su uradili WinM 2k5 za MPx220?

Ja sam mp3 ubacio (application data/sounds) i normalno radi.

Poslednja izmena:
Genghis Khan je napisao(la):
Pa pishe samo broj, ne pishe ko je iako broj postoji memorisan u imeniku ;)
I to nije samo kod mene. Na svim mpx-ovima koje sam do sada video je tako.
Zanimljivo kod mene identifikacija radi normalno svi kontakti su mi na SIM kartici. Jel neko pokusavao da iskljuci flip answer? Pokusao sam da iskljucim editovanjem registra medjutim kakvu god vrednost da stavim nista se ne desava. (pokusao sa registry editor-om i total commander-om)

Ni meni nece da pusti mp3(a ni wma) :( kao zvono kad izaberem i pritisnem done nista se ne desi :(
Sto se tice baterije i dopunjavanja iste prilikom sinhronizacije ... mislim da to ne utice mnogo na njen radni vek. Inace baterija nije krsh vec telefon mnogo trosi :) Dal su se slucajno pojavile baterije po radnjama u bg ?

Poslednja izmena:
e koja su vam setovanja za buffer u beta playeru?Malo offtopic ali da nedrndam novu temu

e, proradila je sihronizacija napokon :D
naravno da sam vratio MpxLand 2003jku :)
2003jka leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeetiiii!

valjda ce MPxLand da objavi svoju verziju WM5 (valjda nece opet zeznuti kao sto su sa proslogodisnjom verzijom 2003jke-Kinezi nisu sve preveli do kraja na engleski)

Poslednja izmena:
ljudi potreban mi je gornji deo futrole za mpx 200,da li neko zna gde ima da se kupi cela futrola ili ima neko ko zeli da mi proda,pokloni ili tako nesto ovaj gornji deo futrole(za ekran).Hitno mi je potrebno jer hocu nesto da brobam.

Nego, kako vam drzi baterija sa WM05, meni izdrzi jedva 15 sati sa malim koriscenjem. Ne znam u cemu je fazon

Još niste odustali od WM5? Koliko ih ima koji su se vratili na WM2k3? :d

Meni je najbolja wm2002 Ben036-1000. Na njojzi sam sada.Ipak cu sacekati wm05 sa manjem brojem bugova.

negde sam procitao da wm05 kada prikazuje ime pozivaoca na spoljasnjem ekranu cita samo sim kontakte... posto 05 nije predvidjen za uredjaje sa vise ekrana.

baterija mi drzi oko 24 h zavisno od upotrebe, ali retko uspem da je ispraznim od 9 ujuttru do ponoci.

ono sto mi se vise svidja je da mi telefon skoro uvek ima signal i nije nedostupan, sto me je najvise nerviralo na 2003ci.

vezano za mp3 koji nece da pusti: meni svaki put kad ne pusti bilo koji fajl izbaci " File or format not supported"...

Vrh Dno