Šta je novo?

WM 05 za mpx200-link

Kako to mislis - odbija saradnju? Sta ti kaze, daje li neku poruku ili se nista ne desava?

@pocetnik:
Procesljaj one linkove na prethodnoj strani, mislim da je dosta ljudi imalo isti problem, mozda tamo ima i resenje

Jel bas mora da bude SD kartica ili moze i MMC? Koliko se secam mpx200 je imao dosta slabu autonomiju i sa wm2002 pa su i pored toga sto je sa 2003 baterija trajala jos krace svi presli na 2003. U svakom slucaju vredi probati novi OS bez obzira na njegove eventualne mane.
@razbojnik
Opusti se niko te ne primorava da predjes na novi windows ako to ne zelis.... :)

pochetnik je napisao(la):
Pokusao sam danas da instaliram WM2005, medjutim po zavrsenoj instalaciji, fon je "umro". Ne mogu da ga upalim, ne mogu ni da flesujem na stariji Windows, jer ga MUW vise ne registruje. Da li neko zna resenje ovog problema? :crash:

Verovatno moraš da pobrišeš sve drajvere vezane za MUW. Proveri šta se dešava u device manageru kada telefon priključiš u update modu. Trebalo bi posle reinstalacije drajvera sve da ti proradi kako treba.

Bunovan je napisao(la):
Mislio sam da ce to nidza prvi da proba :)

Oko nekih drugih stvari se mlatim ovih dana, ali prvom prilikom kada mi pola dana bude slobodno spržiću telefon. Vidim dosta ljudi je spržilo, ali niko ne spominje programe. OS sam po sebi da mi stoji na telefonu i okupira SD karticu koja ne služi ničemu, to mi stvarno ne zvuči uopšte primamljivo.

Kakva vest! Znaci glasine oko testiranja WM5 na mpx-u nisu samo plod mastarija iskomleksiranih vlasnika socijalnog smartphona. :)

Mene najvise zanima kakav je prijem, potrosnja baterije i ostale cisto`telefonske` staff. Za programe ne brinem, slutim da ce ih ubrzo biti vise nego za WM02/03...

Brine me sto sada puno zavisi od SD kartice. Ja imam dva komada, pa ce valjda da proradi na jednoj. (Onom liku sa linkovanog foruma nije radilo na Kingstonu 128Mb.)
Ali eto novih iskusenja, taman je sve postalo dosadno stabilno :D

RazbojNick je napisao(la):
Citat sa HowardForuma:

Ne znam za vas, ali za mene je ovo dovoljan razlog da ne budzim mpx200 dalje od WM2003.
Svako ima svoje misljenje, ali meni treba t-e-l-e-f-o-n, tek onda smartphone, a windows 2003 mi je sasvim dovoljan u te svrhe. Ovoliku karticu sam uzeo da bih imao mesta za raznorazne stvari na telefonu, ali i kao flash drive za komp (a to je jako cesto). Necu da kupujem drugu koja bi mi stajala u telefonu, samo da bih imao famozni WM2005. Jako mi je zgodno da ponesem USB card-reader velicine obicnog flasha, pa kad mi zatreba flash, samo izvadim karticu iz telefona, bez da moram da ga ugasim. Ubijam dve muve jednim udarcem, i sa prakticnog i sa cenovnog aspekta. Takodje, kopiranje materijala preko USB 1.0 porta koji telefon ima, je napor samo tako, pogotovu ako je nesto vece u pitanju (muzika, film), a da ne spominjem da se telefon ne vidi na racunarima bez Active Synca 4.0+ (za wm2005) i da treba nositi kabl radi prikljucivanja.

BTW, ovo je zanimljiva slika:

24.jpg

Kako uopste ima ove vrednosti, ako WM2005 napuni celu memoriju telefona + deo kartice?

Da su hteli "telefon" ne bi uzeli Mpx200 (imam je i sam, Sikili me navuko ko mladog majmuna), uzeli bi neki drugi, mada objektivno za te pare i ono sto je nudio i jos uvek nudi, nema boljeg.Mozda K700 ?

Smartphone2003 je napisao(la):
Jel bas mora da bude SD kartica ili moze i MMC? Koliko se secam mpx200 je imao dosta slabu autonomiju i sa wm2002 pa su i pored toga sto je sa 2003 baterija trajala jos krace svi presli na 2003. U svakom slucaju vredi probati novi OS bez obzira na njegove eventualne mane.
@razbojnik
Opusti se niko te ne primorava da predjes na novi windows ako to ne zelis.... :)
Naravno, samo sam hteo da ukazem i ostalima na, po meni, veliku manu prelaska na wm 5.0.
Mozes da koristis i MMC.
borab je napisao(la):
Da su hteli "telefon" ne bi uzeli Mpx200 (imam je i sam, Sikili me navuko ko mladog majmuna), uzeli bi neki drugi, mada objektivno za te pare i ono sto je nudio i jos uvek nudi, nema boljeg.Mozda K700 ?
Zavisi sta ti treba kod telefona, ali ja ne bih uzeo K700.

@Razbojnik
Ja za sada ne vidim ni jednu manu prelaska na wm05, cak sta vise sada su vece sanase da se pojave driveri za wi-fi i bluetooth, mada kome se ne svidja i dalje postoje jos najmanje 2 solucije wm2002/3!
Tako da mpx200 i dalje ostaje nesto najbolje sto se nudi na nasem trzistu(naravno za tu cenu, mada se lako moze boriti i sa skupim modelima)!
Pozz

Ne razumem o kakvom wi-fi i blututu pričaš?

Ako misliš na SDIO, zaboravi, nećeš moći stalno da je držiš u telefonu, plus bi morao da uzmeš neku koja ima i bar 512Mb na sebi. To zadovoljstvo će te više koštati nego da uzmeš neki ljudski WM telefon, recimo MPx220...

Ako si ga stavio, u najkraćim crtama napiši koji ti programi rade, a koji ne.

Da, ni meni nije jasno kakav Wi-fi i BT su u pitanju kod mpx200? Dobro, ljudi, neka svako koristi sta hoce, naravno, samo isticem manu koja mi je presudna u izboru.

hvala svima koji su pokusali da pomognu, ali mislim da mi ne gine servis :wall: . Naime, danas sam iz drugarove mpx200 stavio punu bateriju kod sebe i nista. Takodje, moja baterija kod njega ne daje nikakve znake zivota. Nasao sam na nekom stranom forumu slican problem, cak i detaljan opis resenja, ali mislim da je sve to tesko izvesti kod kuce. Srecom, fon je jos pod garancijom, nadam se da je priznaju kod ovakvih kvarova.

Nece nijedan servis/radnja da ti to prizna kao kvar za koji ce oni da se cimaju. Sem naravno ako ih ne slazes i kazes da telefon jednostavno vise ne radi, a i onda je tesko, znajuci nase prodavce...

Znaci, isprobao si apsolutno sve ne bi li povratio telefon? Jesi li detaljno procitao temu sa treceg linka? tami kazu da je potrebno cak vise od 10 minuta pri prvom paljenju telefona da bi se startovao. I jedno glupo pitanje, da li ti je baterija bila puna do vrha prilikom flashovanja?

Poslednja izmena:
probao sam sve sto mi je palo na pamet, pokusao na tri kompa, sa dve verzije MUW, jednostavno nece... inace, prilikom flesha baterija je bila na 96%, striktno sam se pridrzavao uputstva. u temi sa treceg linka sam i pronasao opis problema i resenja, u pitanju je neka vrsta osiguraca koji je izgleda pregoreo. nadam se samo da nije veci kvar u pitanju

Baterija mora da je na 100% bezuslovno prilikom pocetka flashovanja, samo da napomenem. Ne znam zasto je tako, ali mora.

Ako je pregorelo nesto, onda ti i ne preostaje nista drugo nego da odneses u servis, bilo da ti prihvate garanciju, bilo da ne. Bolje smisli neku dobru pricu, a flashovanje ne pominji (sto sam kvaran, kako sad da i serviseri ne ispadnu barabe :p ).

DreamS je napisao(la):
Ja sam vec probao i mogu da kazem FANTASTICNO!!!!!!

Si siguran da je bas fantasticno. Jeste, sve je proslo kako treba, ali:
Ne radi sybc sa PC-om. Trazi Generic rndis prototype driver.?
U telefonu NE POSTOJI file manager. Cak i kada sam prebacio setup mass storage device-a u telefon preko IR, kako da ga startujem. :mad:

pa svasata instalirate,mnogooo ste se vi meni opustili

Meni sce ok shljaka. Stavio sam ActiveSync4.1 i sync radi skroz kako treba.
Svidja mi se skroz kako shljaka i kako izgleda. Instalirao sam sve iz prve bez ikakvih problema. Chim budem imao vremena probacu programchice i neke pluginove pa cu videti shta je i kako je. Za sada sam odushevljen.

Jao, nemojte bre ljudi vishe, u sred sam nekih kolokvijuma :D

Nego, ajde sad ozbiljno, koliko vam drzi baterija, ima li nekih promena povodom toga, i najbitnije - kako rade dodatni programi?

Da li je ovaj slucaj sa File Managerom usamljen, ili se jos nekom to desilo? Sta ako se instalira Total Comander, radi li onda?

Moguc je i wi-fi i bluetooth uz odgovarajuce drivere koji za sada nikad nisu ugledali svetlost dana!
Naravno kao sto Nidza rece kartica bi morala da ima i "svoju" memoriju, ali ako malo bolje pogledas po inostranstvu cene nisu toliko nezamislive!
A koliko se da videti...mpx200 ima vise da ponudi od mp220(za sada)!
Za mpx220 se jednom prilikom pojavljivao magneto ali nije bio stablian!
Do sada nisam naisao ni na jedan progi koji nece da radi, a radio je pod 2003!

Upravo sam nasao dokaz za bluetooth
Good:

- Better Bluetooth support (dont matter)
- Better Camera support (dont matter again)
- New Photo and Video Viewer
- Attatch custom pics and ring tones with contacts, so that when a contact calls, both come up
- New Internet Explorer, with options to save images, music, and sounds.
- Windows Media Player 10 (Essentially the same as previous versions but different looks)
- New MSN bar that can be displayed on the home screen, which gives you icons for hotmail, messenger, and MSN
- MP3 support for ringtones

To mozete videti na mpx200.org
Pozdrav

"- Better Bluetooth support (dont matter)"

Je'l čitaš ti rečenicu do kraja? Misliš da džaba stoji ovo "dont matter" ?

Nego ljudi, je'l neko instalirao neke programe!?!?!?!? ?!?!?!?!?

Evo...........
Malo sam cackao i uvideo sta se razlikuje!
Npr xBar 2.6 nece da radi kako treba zato se mora skinuti xBar3, nisam jos nasao serial ali nadam se da ce se pojaviti!
Zatim PocketMusic 2.0 nece da prokaze pravilno reci, tj kao i 2002-ka!
Windows Media Player je pretrpeo neke izmene-sada je lepsi na oko!
IE je takodje poboljsan, ztim MSN Messenger.........
Stara podesavanja za GPRS rade!
I to je otprilike to...........da treba pomenuti da najzad radi cell info!!!!!!!

Poslednja izmena od urednika:
PS Nizdzo milsis da ono Camera Support takodje nije vazno?????????:))))))))

Meni baterija traje dosta duze nego sa 2003. Od programa ne radi skoro nista. Total Commander radi odlicno

Kako ti ne radi nista?
Meni ama bas sve sljaka perfektno, cak sta vise izgleda da ce TinyGps da proradi(napominjem da nije radio ni na 2002/3 cak autor nije znao razlog)!
Javicu vam

LUC1FER je napisao(la):
Meni baterija traje dosta duze nego sa 2003.

Moze li jos neko da potvrdi, mislim, ne znam na koju foru bi se to izvelo, ali zelim da poverujem?

Izgleda da je tacno to za bateriju, kod mene nema problema za sada!
Btw da li neko zna jos neku foru osim one sa Alpha Flux-om za application unlock???

Znači šljaka Total Commander, i to je nešto.

Agile Messenger, Mobi Pocket reader, Beta Player?

Opera ne sljaka,ni profi mail(uskoro ce da izadju nove verzije)
Ako baterija drzi duze nego na wm2003,ozbiljno razmisljam da ponovo kupim mpx200 :smoke:

Iwan je napisao(la):
Izgleda da je tacno to za bateriju, kod mene nema problema za sada!
Btw da li neko zna jos neku foru osim one sa Alpha Flux-om za application unlock???

Ja sam koristio SDA_ApplicationUnlock kako bih otkljucao moju na WM2003, ali stvarno ne znam kako ce se ponasati na 2005, jos se ne usudjujem da ga instaliram. :)

Nazad
Vrh Dno