Šta je novo?

Wireless zvucnici?

BitrAtE

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poena
1,085
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D @ NZXT Kraken Elite 240 AIO
Matična ploča
Gigabyte B650M AORUS ELITE AX ICE
RAM
32GB (2x16GB) Kingston FURY Renegade DDR5 RGB DDR5-6000 CL32-38-38 @1.35V
GPU
GIGABYTE RTX 5080 AERO OC SFF
Storage
Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD (2TB + 1TB)
Zvuk
Edifier S880DB MKII / Edifier T5 Sub @ AudioQuest DragonFly Black / Asus ROG Delta II Wireless
PSU
NZXT C1200 Gold ATX 3.1
Kućište
GIGABYTE C201 PANORAMIC ICE
Monitor
Asus ROG Swift OLED PG32UCDM
Miš & tastatura
Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless Gaming + ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition @ Razer Pro Glide XXL
Ostale periferije
C1 55" & PS5 & Q990B
Mobilni telefon
Samsung S25 Ultra
Pametni uređaji
Huawei GT2 Pro, GT4 Silver Elite, GT5...
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Dakle potrebni su mi neki wireless zvucnici, trenutno imam Z-5500 i nista mi bolje ne treba samo da je wireless :D Imate li neku preporuku i kako su se uopste pokazali takvi zvucnici? Nesto mi djeluje malo nemoguce :)

To 'wireless zvucnici' obicno znaci samo da zadnja dva satelita u 5.1 sistemu nisu povezana, kao ostali, kablom sa centralnom jedinicom (ili subwoofer-om), vec su "wireless" tj. ili se nezavisno ukljucuju u struju ili imaju svoj prijemnik ... Je l' bi ti to, ili nesto drugo ?

Znam da je tako bilo prije al sam mislio da su se stvari promijenile. Naravno da mi ne odgovara takva varijanta, bacanje para ;) Mislio sam da postoji neki sistem koji ne zna za kablove :)

Napravi seansu, prizovi Nikolu Teslu. On bi verovatno mogao nešto da izmulja:d

Pa sta mislis da zvucnici dobijaju energiju razgradnjom kiseonika iz vazduha? :)
Koliko god bezicni bili treba im struja u svakom slucaju, a nekad je teze razvlaciti strujne nego zvucnicke kablove. Idi kupi one flat sto idu ispod tepiha a ne primecujes ih ni kad ih nagazis.

Dakle potrebni su mi neki wireless zvucnici, trenutno imam Z-5500 i nista mi bolje ne treba samo da je wireless :D Imate li neku preporuku i kako su se uopste pokazali takvi zvucnici? Nesto mi djeluje malo nemoguce :)

JBL Control, pogledaj i poslušaj u BGB Studiu. Nemogu bez vufera da sviraju tako nisko kao Z5500 ali su od logitech satelita i vufera, bolji svetlosnu godinu.
Govorim o stereo varijanti, veći sistemi prevazilaze cenu logitech-a.

Poslednja izmena:
Ja mislim da su do sad uspeli da proguraju 2W snage na 40cm razdaljine ili tako nesto. Znaci, za 100 godina je realno ocekivati wireless zvucnike :):p

Realno Z-5500 su daleko od kanti, konzervi i sl limarija... za svoj novac daju mnogo vise nego sto bi bilo koji wireless zvucnici (pa i stereo) za isti novac. Zato nek kupi pljosnate kablove, kanalice a ne da baca pare bzv.

JBL Control je ipak ozbiljnija kutijica od jednog logitech satelita. Nije namenjena ljubiteljima dubokog i masnog bass-a. Dobra je za monitoring, sa svojim preciznim i utegnutim bass-om, koga opet ima dovoljno za onoliku kutijicu. Dosta ljudi je uparuje sa nekim woofer-ima...

Ja ne poredim JBL Control zvucnik za zvucnik nego komplet za komplet. Tipa Z-5500 protiv njih onoliko koliko kostaju i sta nude. Znaci, da kupuje JBL Control kao zamenu za 2 satelita je pure waste of money. Ko hoce monitore da obradjuje muziku nece uzeti Z-5500 i obrnuto, ko hoce surround nece uzimati JBL Control. A i za studio, ko hoce da se time bavi ozb nece uzeti JBL Control, kao i za surround ko hoce ozb nece uzeti Z-5500...... nemoj nista da uzimas, prodaj sta imas i bavi se pecanjem :)

Zar Z5500 nisu malo veće konzerve što se tiče muzike pogotovu, a čovek je ipak sa njima zadovoljan. Upadaš u temu i sada bi da raspravljaš o zvučnom hajendu a čovek ima kompjuterske zvučnike sa kojima je zadovoljan.

O cemu bre ti pricas?? Ja kazem "nema pravog vajerlesa sistema" (totalno cable free) i o tome kako ce upotrebljivi bezicni transfer elektricne energije biti dostupan u komercijalnoj upotrebi ko zna kada, a ti mi postujes sliku zvucnika snage 150w koji imaju cak i vise kablova nego neki "wired" sistemi (+ pri tome nisu nimalo jeftini).

Z5500 su odlicni zvucnici za multimediju, cak su i bili najbolji za PC dok su kostali <250e (po meni).

Ja ne poredim JBL Control zvucnik za zvucnik nego komplet za komplet. Tipa Z-5500 protiv njih onoliko koliko kostaju i sta nude. Znaci, da kupuje JBL Control kao zamenu za 2 satelita je pure waste of money. Ko hoce monitore da obradjuje muziku nece uzeti Z-5500 i obrnuto, ko hoce surround nece uzimati JBL Control. A i za studio, ko hoce da se time bavi ozb nece uzeti JBL Control, kao i za surround ko hoce ozb nece uzeti Z-5500...... nemoj nista da uzimas, prodaj sta imas i bavi se pecanjem :)

Hmm, pa takvo poredjenje 5.1 protiv dva mala zvucnika nema smisla iz vise razloga. Ja sam samo rekao da su kao celina, JBL zvucno drugaciji od logitech-a, a covek mora sam sa sobom da razluci sta mu treba. U ovom slucaju, takodje ne opravdavam kupovinu bilo kojih wireless kompleta, jer je cisto bacanje para na fensi zvucnike za narodne mase. Tu kvaliteta nema, da se razumemo. Igru igra izgled, ne zvuk.
JBL Control nije za studijski rad, za neki ozbiljan pristup, uzimaju se mnogo referentniji monitori, a ove kutijice su dobre kao starter kutije za malu kucnu poluprofi edukaciju i rad sa nekim osnovnim programima, gde izvodjac radova nije prezahtevan i zna sta mogu da pruze, a sta ne.
Logitech je totalno za druge stvari i slicnosti sa JBL-om nema.

Jos nisam nista odlucio, ne znam koje bi zvucnike uzeo....Imam visak jedan AV receiver pa mozda da uzmem neki "kucni bioskop" i spojim ga preko receivera na zvucnu? Odgovoralo bi mi zbog onih podnih vertikalnih zvucnika, vizuelno izgleda fino a vas pitam kakvo je to resenje?

Nazad
Vrh Dno