Normalna stvar je da kad se sad svi preselite kod drugog provajdera da ćete i njemu zagušiti linkove sa DC++ i sličnim alatkama. Koliko sam primetio veeelika većina provajdera ograničava ili čak i zaustavlja p2p saobraćaj , iz razloga što su neki korisnici baš nezasiti i skidaju kojekakve gluposti koje nikada posle ni ne pogledaju više ....e posle kratkog vremena opet preseljenje kod nekog drugog provajdera i to se naziva začarani krug.....tako se problem ne rešava opet , nego mislim da se samo stvara iluzorna potreba za nekim novim provajderom .
Link prema Veratovom cenovniku govori samo da je za poslovnu upotrebu i ono što najviše volim a to je da su najniže cene , a nigde se ne spominje da je protok zagarantovan ! Na telekomovom sajtu možete pogledati cene za poslovne korisnike i zagarantovani protok:
http://www.telekom.nadlanu.com/POSLOVNI/Internet.aspx?ac=solo&br=11
gleda se samo GUP pristup !!! i na to dodati pdv i sve to za samo jedan mesec.
Ostale troškove nećemo uzimati u obzir kao što je stvaranje tehničkih mogućnosti , oprema itd.
Znači : za period od mesec dana za protok od 1Mb/s treba izdvojiti sumu od 64.500+pdv Kada podelimo taj protok na naš wireless 128Kb/s dobijamo brojku od 8 . Sa nekom prosečnom cenom wireles usluga krajnjim korisnicima za protok od 128Kb/flat za 1400.00din provajder je u minusu oko 65.000 din !!! izračunajte i sami.
Rezime: da bi provajder bio na nuli mora imati na 1Mb/s agregaciju 55 (128Kb/s) , a znate i sami da postoje izvesni troškovi u svemu ovome , tako da bi po nekoj mojoj slobodnoj proceni agregacija bila oko 100 .I to sve zahvaljujuci tržišnoj ekonomiji

i našem pohlepnom t******u. Bitna je činjenica da sve ide preko njih i nema jeftinije.
Pošto je cene počeo "komšija " da spušta , moraće ih i "Pera" spustiti i tu sad nastaju muke.
Ne kažem da je sve ovo u redu , ali to su činjenice.
Kada se nas stotinu prikači na 1Mb....ccc.....ne smem ni da izračunam...
Postoji cenovnik i od euneta , ali verujte mi još je veći

, samo je tehnička podrška na visokom nivou 24/7 i zaista znaju svoj posao da obavljaju , za razliku od nekih koji nisu izgleda čuli šta je to i pritom sada mislim na velike firme , ne pričam o sitnim provajderima.
Sve u svemu jad i beda , cene visoke a resursi mali.
Jedini je spas po meni uzimati uslugu ako je moguće od većih provajdera , jer u većim propusnim linkovima se zagušenje manje oseti a i cene su po Kb/s manje naspram manjih protoka.
Ne znam da li se neko od vas seća "par nepar"

, možda ga treba uvesti među klijente...šalim se !
pozdrav svima...i dobre veze...