Šta je novo?

Wireless u Pancevu - 3dnet prevara

Istina je izgleda da su P2P portovi na Donetu zatvoreni... evo ja vec vise od nedelju dana dobijam u BitComet-u oko 1k!!! :mad:

Ovo je zaista kaubojstina nevidjena... navukli ljude sa dobrim netom, pa sad malo zavrcu slavinu da im se vise parica slije u dzep!!! :smash: A taman sam pomislio da smo konacno dobili normalnog provajdera u Pancevu!

Sta na kraju reci... Srbijo, zemljo seljaka na brdovitom Balkanu!

Sa zvaničnog sajta :D

Pa ljudi...valjda ce i Pancevo za jedno 10 godina,kada svi vec budu bili na optici dobiti jednog valjanog Wireless operatera.
Do tada...mrdajmo antene!!!

Normalna stvar je da kad se sad svi preselite kod drugog provajdera da ćete i njemu zagušiti linkove sa DC++ i sličnim alatkama. Koliko sam primetio veeelika većina provajdera ograničava ili čak i zaustavlja p2p saobraćaj , iz razloga što su neki korisnici baš nezasiti i skidaju kojekakve gluposti koje nikada posle ni ne pogledaju više ....e posle kratkog vremena opet preseljenje kod nekog drugog provajdera i to se naziva začarani krug.....tako se problem ne rešava opet , nego mislim da se samo stvara iluzorna potreba za nekim novim provajderom .
Link prema Veratovom cenovniku govori samo da je za poslovnu upotrebu i ono što najviše volim a to je da su najniže cene , a nigde se ne spominje da je protok zagarantovan ! Na telekomovom sajtu možete pogledati cene za poslovne korisnike i zagarantovani protok:

http://www.telekom.nadlanu.com/POSLOVNI/Internet.aspx?ac=solo&br=11

gleda se samo GUP pristup !!! i na to dodati pdv i sve to za samo jedan mesec.
Ostale troškove nećemo uzimati u obzir kao što je stvaranje tehničkih mogućnosti , oprema itd.
Znači : za period od mesec dana za protok od 1Mb/s treba izdvojiti sumu od 64.500+pdv Kada podelimo taj protok na naš wireless 128Kb/s dobijamo brojku od 8 . Sa nekom prosečnom cenom wireles usluga krajnjim korisnicima za protok od 128Kb/flat za 1400.00din provajder je u minusu oko 65.000 din !!! izračunajte i sami.
Rezime: da bi provajder bio na nuli mora imati na 1Mb/s agregaciju 55 (128Kb/s) , a znate i sami da postoje izvesni troškovi u svemu ovome , tako da bi po nekoj mojoj slobodnoj proceni agregacija bila oko 100 .I to sve zahvaljujuci tržišnoj ekonomiji :) i našem pohlepnom t******u. Bitna je činjenica da sve ide preko njih i nema jeftinije.
Pošto je cene počeo "komšija " da spušta , moraće ih i "Pera" spustiti i tu sad nastaju muke.
Ne kažem da je sve ovo u redu , ali to su činjenice.
Kada se nas stotinu prikači na 1Mb....ccc.....ne smem ni da izračunam...
Postoji cenovnik i od euneta , ali verujte mi još je veći :) , samo je tehnička podrška na visokom nivou 24/7 i zaista znaju svoj posao da obavljaju , za razliku od nekih koji nisu izgleda čuli šta je to i pritom sada mislim na velike firme , ne pričam o sitnim provajderima.
Sve u svemu jad i beda , cene visoke a resursi mali.
Jedini je spas po meni uzimati uslugu ako je moguće od većih provajdera , jer u većim propusnim linkovima se zagušenje manje oseti a i cene su po Kb/s manje naspram manjih protoka.
Ne znam da li se neko od vas seća "par nepar" :) , možda ga treba uvesti među klijente...šalim se !
pozdrav svima...i dobre veze...

Poslednja izmena:
Fanzo iz kog si ti kraja?
Kakav bre začarani krug, koja "iluzorna potreba" kakav bre minus, pa ako sam u minusu onda necu da radim vise.
Pa za sta da korstim net, za citanje maila i malo surfovanja!,takvima bre Panet uzima pare, a to je oko 60% korisnika, pa onda cu novine da citam.A kamoli da igram WOW!
Slazem se skroz da je Bora Kokos a ostali pilicari ali svi oni idu preko Beotela, tako da i oni snose deo krivice sa cenama i ostalim kvarovima tipa "nije do nas".
A kad je "komšija" počeo da spušta cene onda je došao "Pera" i reko "eee ne mož to tako, diži to".Klasicna borba za tržište . Ma nervirao sam se 2 meseca, zvao Madnet da mi otvore jedn j. Port, kaze "A ne moze to, ne privatnim licima, samo ako imas office nalog (3200 din 128k)i javni IP(+1000din)" Pa za te pare cu da budem ISP.
Dosta nerviranja, idem napolje na vazduh ...

ZverBre je napisao(la):
Mislim da je glupo napadati provajdere ma koliko ih pljuvali nemamo drugog izbora.Trudili se ili ne nema sanse da od ove "drzave" dobiju jachi link.Problem je regionalnog karaktera.Podjimo od ADSL-a, u BGD-u svaki dripac moze dobiti ADSL dok je za nas u Pancevu to jos uvek misaona imenica. Jedni spas za nas "preko Dunava " je il' da se odcepimo :D il' da pravimo Telekom Vojvodina.
Mozda ovo zvuchi malo "Politichki" ali stvarno je tako , svidelo se to nekom ili ne.

Nazalost, potpuno tacno.

Niti je ovo drzava, niti je "ministar" a la Velja - ministar.

Kakav ministar - takva "drzava". Kakva "drzava" - takav internet.

Ja sam za firmu trazio jos pre 5 godina 2 broja za fixni tel. - i nista. Prijavi se, zovi, obrcanja....banda.

Sad kontam da uzmem preko Skype-a 2 broja i schluss. Samo jos nisam siguran kako ce to raditi.

Internet, inace, pukim slucajem imam relativno dobar jer je konkurencija porasla. Wireless. ADSL (a ne ADSL2) ni da sanjam... ***...

I dobro suma sumarum telefon ode 100% dial up se vishe ne isplati :D kod koga uplatiti wifi ?

Zamalo da postanem korisnik Doneta. Dogovorim se sve sa ljudima, kazu dolaze posle 16h....i to je bilo juce, valjda ovo posle 16h se odnosi na duzi vremenski period. Nit se javljaju, nit dolaze.

Posto je plenty more fish in the sea mislim da je najbolje da izaberem drugog provajdera. Dilema - 3Dnet ili neko drugi?

Izaberi onog cija je bazna stanica najbliza tebi.
Kako ne bi bilo "nevalja ti oprema" ili "ometaju nas"

welcome to the boat :wall

NoDzero je napisao(la):
Izaberi onog cija je bazna stanica najbliza tebi.
Kako ne bi bilo "nevalja ti oprema" ili "ometaju nas"

Ja sam na 300m od Donetove bazne stanice i jednom ceo dan nisam mogao da surfujem. Ping preko 1.5-2+sek. Ne znam koliki je max pa da se pojavi connection timed out, ali bilo je vrlo blizu. Nazovem ih i čovek mi kaže da ih ometaju!
Dal je on to mene cimao ili ih stvarno ometaju? Jednom su me slučajno isključili, a treći put su radili neke servere, šta god to bilo. Pa su rekli da će me posle 7 sati bez interneta priključiti za 3 sata, a internet sam dobio tek oko 23h.
Sad od uplaćenih 200k imam 170. Čekam da padne na 160 pa da zovem.
Prošli put su rekli da će pojačati signal. Ako je meni na 300m slab signal, šta je ostalima :crash:

Evo ja sam na oko 30 m od bazne stanice madneta, time out-ova kolko oces. Zvao sam ih par dana uzastopce i ne vredi, covek kaze da neko PRSTI (ometa), cak sam se telnetovo na drugara koji je dalje od mene i njemu isto tako, ali on je tip korisnika kome to ne smeta - koliko ih ima takvih!

Ma samo se sprijateljis sa gazdom i imas sta hoces.he
Meni pici kao ludo, donet naravno...

mastercula aj nam okači rezultate speed testa sa http://www.speakeasy.net/speedtest/
Ne znam dal da urgiram što mi je opala brzina ili je to slučaj i sa ostalim korisnicima.
Hvala

edit:
Rezultati testa

Poslednja izmena:
Down je super ali up :S: strasno, moracu to da sredim tnx za link :smash:

Prilozi

• Untitled0-17-54-18.jpg
    Untitled0-17-54-18.jpg
    221.3 KB · Pregleda: 102
Pharaos je napisao(la):
Sad od uplaćenih 200k imam 170. Čekam da padne na 160 pa da zovem.

Pa to se zove negarantovana brzina, i ti vec oces da zoves. Raspitaj se koliko puta vise bi te kostalo garantovanih 200k kod nekog provajdera. Ipak je ovo Srbija :)

Poslednja izmena:
acatheking je napisao(la):
Pa to se zove negarantovana brzina, i ti vec oces da zoves. Raspitaj se koliko puta vise bi te kostalo garantovanih 200k kod nekog provajdera. Ipak je ovo Srbija :)
To sine možda može kod tebe da prođe. Znam šta je nezagarantovana brzina, ali da "vučem" 170 od 200 tokom celog dana je stvarno loše. Opremu mi je dao provajder, nalazim se na oko 300m od AP-a i u 5 sati ujutru kad svi živi spavaju ja skidam 170? To je jako loše i razlog da budem nezadovoljan. Ugradio mi je opremu koju je hteo i očekujem vrhunsku uslugu.

Pharos je napisao(la):
To sine možda može kod tebe da prođe. Znam šta je nezagarantovana brzina, ali da "vučem" 170 od 200 tokom celog dana je stvarno loše. Opremu mi je dao provajder, nalazim se na oko 300m od AP-a i u 5 sati ujutru kad svi živi spavaju ja skidam 170? To je jako loše i razlog da budem nezadovoljan. Ugradio mi je opremu koju je hteo i očekujem vrhunsku uslugu.
Sve je to ok, ali koliko sam ja upoznat sa Donet-om, ne postoji paket od 200k. Platiš paket od 128k, a na poklon dobiješ 200k. Nije fer da se buniš. Izvinjavam se ako si ti izuzetak pa kupuješ tih 200k.

Odeš lepo na www.donet.co.yu i vidiš da ništa nije na poklon pa čak ni taj 200k paket. Zatim piše da se internet ne garantuje samo u periodu jakog saobraćaja i napisano od kad do kad to važi. I zašto onda nije fer da se bunim ako ne dobijem ono što sam platio?
Ali neću više u offtop.
Znam kod koga trebam da se žalim :)

Poslednja izmena:
ehh...
Vi pa i mozete da menjate provajdera svaki mesec,ja sam zarobljen na Starom Tamisu i izbor koji imam je Tehnicom(Sinfonika:D ) ili dial up preko centrale iz 1930-koznakoje godine sa max protokom od 1.5 kbs.Za sada biram Tehnicom jer iskreno govoreci zasad i radi dobro(verovatno zato sto i nemaju korisnike po PA :d ),a koliko ce to da traje...
Svakako ne mogu da menjam...

ja sam korisnik donet-a imam brzinu od 128k e sad sve je ok radilo do pre "paR" dana kad mi je transfer opao na 4-5k :(( very poor ,ja nazovem, kaze oprema ti nije u redu...jeba ga...ja pingam dns, ono po 2-3sec delay, pa proradi posle 4-5 sati..mogu da otvaram stanice ^^ gadjam teslu crveni soliter, dal' je bazna prepuna ili sta,ima li slicnih simptoma????
udaljen sam nekih 300-400m imam grid 24db,gde

Uh zamolo se nisam slogirao :D :D :D :D :D

edit: paket, 200k

Prilozi

• Untitled2-23-24-59.jpg
    Untitled2-23-24-59.jpg
    109.4 KB · Pregleda: 141
Poslednja izmena:
nice nice!!! madnet ^^ ili?

Donet, ali kao sto sam i predpostavio zabava je trajala kratko :(
Ali iz ovoga treba izvuci nesto:
Nema bre nigde nikakve guzve i svima su linkovi max otvoreni i ne prenatrpani...samo se igraju sa nama i smanjuju nam protoke kako im se cefne tj. uzimaju nam pare.
To su bre g**na.

Ali filing tih malo manje od sat vremena...milina
uh sada sam skroz smoren, otisao sam :wave:

i ja sam u omoljici kod panceva na donetu, prvi mesec je prvi kraju i uzeo sam 512k da probam, stidao je lepo 15 dana a onda je pocelo lose pa sve do juce kada sam ga po deseti put nazvao pa je morao da mi nemasti

sve su to lazovi bre

Drugar mi je pre nekih mesec dana uzeo 128 k paket u Donetu i u principu je zadovoljan.
Pre nekih 7 dana nije mu radio net i on nazove Nikolu i kaze mu za problem.Ovaj mu slozi pricu kako je menjao neku opremu bla,bla i da mu novi Ip.Usput mu prebaci kako mnogo downloaduje i da ce da mu ogranici protok.
???????
A ortak mu kaze nesto u stilu:"samo ti ajde pa cu promeniti provajdera".
Nikola:"sta se ljutis samo sam se zezao"

Poslednja izmena:
Pa ovi iz Doneta ispadoše veći prevaranti nego 3Dnet.
Da menjamo naslov teme? :)
P.S.
Što je Nikola isključio tj. odjavio broj?

e to ne znam, kao na sajtu mu pise ovo ono call centar 063/217-116, kada ono call centar ukinut LOL

neverovatna neozbiljnost

ja sam na madnetu.....imao problema par meseci...cas radi,cas ne radi net....dok me nisu prebacili na novu baznu stanicu na sodari...inace uplacujem 200k paket...ovako mi radi vec nekih nedelju i po dana

Prilozi

• 200 k paket.JPG
    200 k paket.JPG
    131.5 KB · Pregleda: 127
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno