Danas sam dobio ADSL juhuuuuuu !!!
Kako su te obavestili da treba da preuzmes opremu (pozvali/sms/...)?
Meni naplacivase 1000 din, sad cu da ttrazim 200 kinti nazad.
Danas je dobila ADSL gomila ljudi, obecali su da ce do 16-og svi da dobiju adsl.
jel znaneko kada ce moci u naselju strelishte da se uvede adsl?
Uzimati wirelles kad je stigao ADSL je čista ludost.
Dolovo (Donet):
Seljačka su to posla. Malo radi, malo ne radi. Kad radi onda radi ekstra. Kad ne radi onda se čeka po više sati da se otkloni kvar. Ne postoje nikakva obaveštenja u vezi kvarova. Nikola (gazda) je jedno vreme isključio mob. telefon pa si mogao da ga dobiješ samo na fixni telefon (zvanični call centar). I onda se javljaju deca, žena, komšinica, baba koja ne zna da se Nikola time bavi, itd. Na pitanje kad Nikola dolazi, odgovor bude ili za 3 sata ili 4 ili nemam pojma ni ja koliko. Svi korisnici se kriju iza NAT-a, znači nema javnih din. ip adresa. Šta reći. Jednom sam ga preko email-a pitao za javnu adresu, odgovor nikad nisam dobio.
Čovek je toliko neinformisan, a čini mi se i malouman. Nije čuo recimo za Rapidshare, pa ne znam recimo na kom protokolu radi transfer fajlova na MSN-u pa slaže neke priče... U Novom selu ukinuo VPN konekciju, a nije obavestio korisnike. Ja ga nazovem telefonom da mi izdiktira parametre, on počeo da mi slaže priču kako treba da izvrši neko rutiranje (WTF?!)...
Lik je neviđen pilićar. P2P radi, radi sve, ali sine seče ti protok samo tako. Sa 200k mi spustio na nekih 150 i nešto niže, a baronisao me kako ga ometaju, bla, bla, bla. Ja zakupim 256k, radilo super 1 dan i spusti me na nekih 180k. I meni pukne film i nazovem ga i čovek kao nešto u fazonu - skidaš mnogo. Pitam ga koliko je to mnogo kad mesečno ne skinem preko 8 giga. Kao nije mnogo ali trenutno mnogo skidam ali biće u redu ako ne budem mesečno skidao preko 8 giga. Katastrofa! Ja ga pitam ako zakupim 512k paket, koliki će onda bidi min. download, hoće li biti bar 400K? Kaže ne može ni to da mi garantuje nego će videti. Kaže najbolje bi bilo da zakupim 256k link gde se garantuje brzina i onda neće biti problema. A meni trebalo samo 8 giga mesečno. Kaže on, pa šta, kao, šta te košta da zakupiš zagarantovanu brzinu, imaš ti para, znam ja čime se ti baviš, ti se školuješ da budeš bla, bla, bla, a ja ovde moram da se penjem po krovovima....
Onda se igrao malo sa opremom, gledao koliko protoka mogu da povučem, čudio se da mogu i 1Mbit i na kraju mu se šlogira oprema i morao sve da resetuje. ***** na kub. Žao mi je samo što nisam snimao razgovor.
Još jednom da napomenem, seljačku su to posla, bež te od njega k'o Ðavo od Krsta.
edit:
Jednom mi je složio priču da on meni daje takve uslove kakve nema njegova rodbina. Da sam mu ja neisplativ korisnik. Kako se njemu više isplati da mi kupi CD nego da ga ja skinem s net-a. I onda mi je sračunao cenu od 400-500 din! po jednom disku (700 mb). Toliko ga izađe to što ja skinem. Majke mi vam kažem! *****. Kaže, kad skinem photoshop da će doći kod mene da mu prerežem.
Jel ja skidam možda konstantno 200k(manje - laže) ali kod njega piše da skidam 300k, kao gubitke preuzima na sebe. Pa ***. kakav lik možeš da budeš da odvališ onoliku cenu i da kažeš da si tako bedno namontirao opremu kad su gubici preko 33%?
3Dnet
E on radi isto katastrofa. Kad radi onda radi super, kad ne radi, onda baš ne radi.
Često puta mi se desi da je dl ispod 4kb/s, pa onda zovem te. podršku pa oni kažu uradi ovo, uradi ono, pa proradi. Ali to je sve na neke jedvite jade. Poslednjih 10 dana sam imao extra problema sa netom. Valjda se nagomilalo previše korisnika, mali link (monopol ***) i onda radi očaj. Poslednja 3 dana radi odlično, ali neretko puta se desi da pukne veza.
Za razliku od Dolova, ovde postoji teh. podrška što je ogroman plus. Kad nešto zapne, a zapinje i te kako, ti lepo nazoveš, oni otklone kvar, ako ne mogu, za par sati dođu, provere opremu, i milina.
Sve u svemu, wireless ti k'o divlji zapad. Jedni druge ometaju, loše podešena oprema pa te zezaju vremenski uslovi, oprema je relativno skupa, pingovi znaju da budu očaj...
ADSL je stigao u PA. Prijavi se što pre i izbegni setup od 6k dinara. Ukoliko budeš zakasnio sa prijavom, opet ti se MNOGO više isplati da platiš setup od 6k dinara i "uživaš" u blagodetima ADSL-a, nego da plaćaš skupocenu WL opremu (cca 160-200 evra).
A i cena ADSL paketa je niža od WL paketa.
Živeo monopol! Živeo Telekom!
ne znam kako vama ali ja se ne zalim na 3dnetjest da zna 0/2+ puta dnevno da pukne veza i jest da moze totalno da se izgubi link i na par sati ali shta je tu je, inache link mi je 3dnet-mramorak na vatrogasnom centru.. mejl stize istog trenutka, fpage im je spor, etc.. do pre par dana sam koristio vpn sad sam na pppoe, brzina mi je 80+kb/ps - 30+kb/ps a imam 512 friz, u lokalu ide i do 600kb/ps..
Posle vise od godinu dana i tvoj post koji tvrdi da koristi donet a na linku pise telekom srbija? U cemu je fora?
Taj Nikola se seljak jedan nevaspitani. Jeste ruzno da ovako pljujem coveka ali njegov bezobrazluk i neorganizovanost prevazilazi granice zdravog razuma. Koristio sam njegov wireless jos dok je pocinjao sa radom i to je bilo strasno, drugar je dugo radio kod njega, firma mu se bukvalno svodila na 2 coveka a imao je vec tada brdo korisnika u skoro celoj opstii Pancevo a i sire.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari