Šta je novo?

Wireless u Pancevu - 3dnet prevara

Kako stoje stvari kod vas u poslednje vreme.
Meni bezicni net uopste ne radi(panet),ne mogu da se nakcim na SDK
AP,jer izgleda da od danas 3dnet sa tog mesta emituje na 5 kanalu, koji je koristio panet do sad.Do juce signal mi je bio ok,ali protok nula.
Od danas od kad im se preklapaju kanali nista ne mogu da radim cak ni mrezu da uspostavim!!!!
Ima li neko od vas slicnih problema? :crash:

Poslednja izmena:
Sto se tice wireless MadNeta u Pancevu, moja iskustva su sledeca:

Standardna oprema sa ugradnjom po sistemu kljuc u ruke kosta 160 EUR
+ PDV sto mu dodje zajedno 190 EUR. Ovo je bila cena od prosle nedelje.

Ukoliko pri merenju nemate dobar signal, doplata za GRID antenu je 40 EUR.

Pretplata na mesecnom nivou u flat rezimu 128k je 1600din a 256k je 3200din.

Koricenje Flashget-a za nedelju dana je pokazalo average download na vecini
linkova oko 14KB. Tokom cele nedelje mi je otprilike toliki download, tako da
za sada mogu reci da su korektni, ne kradu niti smanjuju protok kao u 3Dnet-u.

Inace racuna mi je radio svih 10 dana non stop i skidao je, tako da znam.

Sto se tice P2P kao portoi su ukljuceni ali .. ja nikako nisam mogao to da vidim
jer nijedan P2P program mi ne potvrdjuje to. Na koji god sam probao svaki mi
je rekao da otvorim prvo portove. Softverski je sve uredu, svaki firewall je
iskljucen ili uninstaliran. Windows-u je dozvoljen pristup portovima ali i dalje nece.

Ima li neko slicna iskustva i zna li neko kako se ukljucuju na tom AP.

Zapamtio sam sajt na koji su usli kad su podesavali ali trazi neku sifru a to nisam zapamtio.

Molim pomoc.

Nevidim rachunicu u tome da je Madnet isplativiji.Bez obzira sto je dl 14kb konstantan
opet nije jeftinije.Trenutno imaju malo korisnika pa sve funkcionise kako treba.Ako cemo ici takvom logikom Donet je onda bolja solucija ,kod njih se neplaca ufur kao kod Madneta a protok je stabilan.Problem 3dneta je preopterecenost odnosno veliki broj usera i dugachak jezik ljudi iz marketinga.Treba narodu objasniti da je maksimalan protok 200kbs a ne prosechan.Ovaj problem je svugde prisutan zbog masovnog download-a.Zale se ljudi i na ostale provajdera ne samo u Pancevu.Preporucio bih heavy downloaderima (like me ) da pokusaju sa Astrasatom (satelitskim internetom).
Od skora su smanjili cene tako da kad se sve sabere i oduzme rachunica se isplati.
Obichni smrtnici skidaju preko Torrenta ili nekih slichnih P2P klijenata i tu nikad nece moci da izvuku max brzinu.Znachi nije kriv provajder vec P2P mreza.

@Kostolomac
Koliko sam ja chuo P2P u Madnetu nije dozvoljen zato je protok stabilan.Ako nisam u pravu neka me neko demantuje.

U paketu je:

- do 256Kb/s internet veza
- jedna statička privatna IP adresa
- 1 email adresa (više uz doplatu)
- neograničen pristup GAME serverima
- besplatna tehnička podrška putem telefona i e-maila
- izlazak na teren u roku od 48h
- niži nivo agregacije saobraćaja između korisnika
- omogućen pristup P2P servisima.

Na zvanicnom sajtu kazu da podrzavaju :)

Na Tesli postavljen jos jedan repeater, 3dnet radi ok. download u proseku 21 kbs (flat 200 kbit\s). Nije maximalno kao sto pise na sajtu ali je brze od svih provajdera u gradu za iste pare. Ajd sad malo da hvalimo 3dnet :) :) :)

Ps. Verujte mi na rech nisam dobio kintu da ih reklamiram :D

Poslednja izmena:
Da li neko moze da mi kaze koji je fazon sa Bogicom tj. NB hardware-om i wlan-om preko njih? Ja isto razmisljam o uvodjenju, ali se sada premisljam kada sam procitao sve ove komentare...

Ja sam preko puta sodare inace, sa druge strane Zarka Zrenjanina. Kojeg bi mi provajdera preporucili. Trenutno sam na dialup-u kod panet i bisintera, prvi je katastrofa, drugi je tek nesto malo bolji :wall:

Wireless net u Pancevu - Ko, kako?

Znam da je vec bio jedan thread na ovu temu, ali hteo bih da cujem da li se situacija promenila u medjuvremenu. Koliko sam ja uspeo da se raspitam, u Pancevu postoje 3 "ozbiljna" wireless provajdera - Madnet, 3D Net i Donet. Zanimaju me vasa iskustva sa doticnima, i koja je po vama trenutno najbolja opcija.

Za Donet znam da kosta 1000din. za 128k posto ga drugar ima, ali problem je sto mu torrenti rade ocajno! (u vecini slucajeva dl je oko 2-5k cak i u slucaju kada je vise od 10-15 seedera). Download sa weba mu radi OK. Takodje sam cuo da imaju problem sa dozvolama, pa ce ih mozda ukinuti...da li je ovo tacno?

Drugi drugar je na Madnet-u, i njemu sve radi manje-vise ok, ali video sam da je tamo cena 1600din. za 128k. sto je dosta skuplje... Kakva su vasa iskustva?

Za 3D net ne znam nista sem cena... :trust:

Da li se mozda isplati cekati wimax standard koga trenutno spominju? Meni izgleda da u Pancevu nece skoro biti, ali ako neko ima drugu informaciju...

Ajde pisite utiske, pa da se i ja konacno oslobodim bede dialup-a! :banana:

Pozdrav!

Eh da, zaboravih da napisem da prenesete svoje utiske i sto se tice koriscenja programa DC++, e-mule, kazaa i sl.!

Poslednja izmena:
Jel ima novih iskustava sa 3D netom u Pancevu? Jel su se poboljsali? Ja bih da hvatam signal sa tesle, tj. sa vojne zgrade na raskrsnici Paje Marganovica i Stevana Supljikca... daleko sam samo 300m!
A sta kazete na DoNet?

Pa koristim 3dnet,sa Tesle,to jest sa vojne zgrade.Istina je sto kaze ZverBre,imaju jos jedan ripiter,to jest je vidim tri(to jest tri kanala).Imam flat 128 kbits,1000 din.Do pre dve nedelje radillo je sve ok,download oko 14kbs,p2p radio odlicno(limewire).Sad sve je isto osim sto mi p2p ne radi ili skoro radi max 1kbs.Cini mi se da blokiraju taj saobracaj, ne mogu da tvrdim....ali eto,i to me uzasno zivcira.Kako je kod vas?
U vezi doneta, drug se na njih prikacio u centru i extra je zadovoljan, znam i par likova sa strele, koji su extra zadovoljni.Vidim na njiovom sajtu da planiraju na tesli da postave opremu,pa kad se to desi trazicu da mi puste neki test nalog......

Poslednja izmena:
Da, i kod mene je p2p "limitiran" na 1kBps, ali ponekad (citaj, svakih 10 dana) se desi da skoci na punu brzinu i tako ostane po par sati. I ja isto planiram da se prebacim na donet. Inace, i ja sam na tesli, i konektovan sam na onaj signal sto je na 11om kanalu. Manje ljudi je na njemu, a primetio sam da imam manje laga kad sam na tom signalu.. mada, vise u nista nisam siguran kad je 3dnet u pitanju.

He he tako su se svi sa tehnikoma prebacivali na 3dnet pa su ga prebukirali.Sad vidim svi beze na Donet.Posto su provajderi gladni para pa imaju vise korisnika nego sto link moze da izdrzi, ni Donet nece dugo biti "dobar". po mom misljenju Bora iz 3 dnet-a je veca faca od ostalih pilitjara :) tako da su sanse vece da 3dnet dobije "jachi" link.

Slazem se sa ovo zadnjom konstatacijom da ce vrlo verovatno 3d net da dobije jaci link...
a posto sam ja pocetnik u ovom svetu, svi pominjete p2p a ja ne znam sta je to :wall:
hteo bih 3d net jel mi ne treba AP, jel mi prozor pored kog je komp gleda na vojnu zgradu na Tesli, gde im je predajnik...jel ce raditi bez AP? da li je to dobra opcija? i gde donet ima na Tesli, Misi i Streli predajnik ?

Poslednja izmena:
Ne radi se ovde o jacem linku nego o kvalitetu servisa. Sa 3dnetom vecito neki problemi a i tehnicka podrsak im je jaca strana. Jako ih retko zovem, tj. kad znam da im je opet nesto crklo, onda ni ne zovem jer nema vajde, ali jednom se bas odlucim da nazovem. Rece mi tip, problem na linku ne postoji nego je problem kod nekoliko korisnika na istom predajniku, pitam ga kad ce problem biti otklonjen, ladno mi rece "Nemam pojma" i spusti slusalicu. Sve u svemu... veliki minus za 3dnet.
@ Nebojsa81, ja sam sam napravio antenu (biquad) i kupio opremu (PCI wireless kartica Pheenet, 23€) i sve radi normalno, tj. dok kod njih ne pocne nesto da se desava. I onda je najbolja fora kad kazu to vi imate neki virus ili slicno. :wall:

Posto sam bio po vise meseci na svakom provajderu u Pancevu dao bih vam par saveta iz mog iskustva:

NB Hardware (Tehnicom) - prevara nad prevarama, 3-4 meseca sam se preganjao sa ljudima zbog neta, kao ne radi nam danas, sutra, menjamo ovo, menjamo ono. Na kraju samo sto se nismo potukli u njegovom lokalu kada mi je konacno pao mrak na oci :)

3D Net - problemi sa realnim protokom, cesti tehnicki kvarovi na mrezi prouzrokovani kako losom administracijom (mislim da jos nikoga nisu zaposlili), zgradom SDK odakle imaju katastrofalan signal (citaj - ping LOSH). Napomenuo bih i pricu i bezobrazluk oko pojacivaca koji su prvi postavili kada su videli da ne mogu da se izbore sa konkurencijom sto je prouzrkovalo buduce probleme sa svim provajderima i mali rat medju njima. Boro brate losha ti je politika firme..

Madnet - uhhh, duga pricha, radi kako gde, u nekim naseljima ok dok u nekim katastrofa ali na srecu mozete na "probni period" pa ako ustanovite da je ok cepajte dalje. Mozda jedna zanimljiva stvar oko profesionalnosti firme - ako se kojim slucajem zadesite u centru Panceva svratite do igraonice C17 i odigrajte koju partiju countera.. konstantan lag, izgubljeni paketi, uzas za igranje..a pruzaju usluge umrezavanja kao i interneta igraonici vec 3 godine !!! Da nepricamo o zatvorenoj igraoni C17 na streli koju su takodje "snabdevali" uslugama networkinga gde je bilo jos gore a bili su na 100m vazdusne udaljenosti !!!

Panet - Losh trip sa ogranicenim downloadom na 2,4,8..GB u zavisnosti od protoka.Mada sto se tice pouzdanosti veze (VPN) jedna stvar za nevericu u Pancevu: ping nikada za mojih 5 meseci testiranja nije bio preko 7-8ms (AP robna kuca) !!! Verovatno uzrok malom broju korisnika koji su na Panetu ali za sve one koje ne zanima P2P ili download 24/7 vec opusten surf u ovom trenutku NAJBOLJI izbor

Donet - poceli shiroko za 1000 dinara nudili zagarantovan net od minimalno 128k mada je islo u pocetku i do 512-1Mb !! Mada sve je to bilo u promo periodu firme i kada su se ljudi prosirili (trenutno se najbrze sire u Pancevu) protok su stvarno ogranicili na 128K. Tehnicka podrska veoma brza, vidi se da ljudi ulazu u ovo i kao primer imamo uvodjenje mnogih LAN-ova po raznima naseljima koji rade ljudi iz Doneta. Dosta AP-ova, trenutno prilicno optereceni na robnoj kuci, mada tempom kojim se sire i brojem AP-ova nacicete zadovoljavajuce resenje u okolini kao i savet da probate par dana pre nego sto se odlucite sto ljudi iz Doneta takodje nude bez ikakvih problema

Bozic@Sinovi - sa moje strane neistrazeni dovoljno mada po nekim saznanjima nemaju mnogo korisnika sto bi moglo da znaci da bi mogli da rade ok mada ne znam nista oko cene, ogranicenja..

REZIME :
Ako vas zadovoljava umereno koriscenje interneta, download par GB mesecno, igranja omiljenih MMORPG a zelite pouzdanu vezu bez pucanja, konstantnog pinga i ostalih sra... Donet je moj favorit
Ako ste ovisnik o P2P, igranje vam vaseg omiljenog WoWa najsrecniji bicete sa Donetom.Cena 50% niza od svih ostalih kao i dosta dobra tehnicka podrska je za svaku pohvalu.
Za totalno izbegavanje je 3DNet, Tehnicom vise i ne postoji, dok je Madnet kako za koga, ali ipak loshiji od Doneta prevashodno zbog bezobraznih cena i loshe tehnicke podrske.

Poslednja izmena:
@ VanDu, tako sam i ja planirao da kupim neku karticu do 30 eura, i da probam da napravim biquad... i jos 3-4m kabla i ne treba mi nista vise...
sto se tice 3d neta, kada radi, jel radi kako treba? Koju protok imas?
thanks

Mogu samo da potvrdim ovo sto je BojanPA rekao.

Tehnicom je davno pukao jer ih je Bora na finjaka totalno izbacio iz price, a sa jednim AP-om koji vise nije radio nego sto je radio nisu ni mogli da ocekuju da ce dugo moci da se bore sa konkurencijom.

MadNet ima neku cudnu politiku i konacno je prestao da uslovljava nabavku skupe opreme cime su privukli odredjen broj korisnika, ali kvalitet usluge kao sto rece Bojan varira od slucaja do slucaja.

PAnet tradicionalno ima politiku da korisnicima uzme sto vise para, a da im da sto manje i toga se drze ko pijan plota iako su do pre neku godinu drzali prakticno monopol u gradu i preko noci izgubili sve kljucne korisnike. Sa stavom "flat :D uz ogranicenje download-a na 2/4/8GB mesecno" uz totalno blokiranje IP adresa sa 3Dnet-a i drugih provajdera tesko da mogu da leko da stignu, a pri tom su brzine koje obecavaju za vecinu korisnika nedostizne. Tipican primer sarene laze je gradska biblioteka koja je raspisala tender za 256k link gde je PAnet dao "najpovoljniju" ponudu da bi se kasnije ispostavilo da je link u stvari 128k i to samo na momente, a da je 256k u lokalu :D
A u lokalu mogu da pridju nekolicini sajtova koji se "hostuju" na PAnet-u, mail serverima i ftp serveru koji je... necu da psujem :d

Bozici su isuvise neozbiljni da bi im posvetilo vise paznje, a administracijom izgleda niko nema vremena da se bavi, pa se desavalo da dialup korisnici budu online i po nekoliko hiljada sati mesecno i to naravno nikome ne bode oci :D (poznata fora sa 10 korisnika na jedan nalog u isto vreme). U skladu s tim im je i wifi.

DOnet se ambiciozno siri i za razliku od ostalih za sada sve pare koje zaradi ulaze u opremu i malo-malo pa nikne negde u gradu novi AP sto je za svaku pohvalu. Po ceo dan su na terenu, vrlo su ljubazni i uvek spremni da pomognu sto obecava, ali niko nije idealan i samo je pitanje kada ce se i oni iskvariti i poceti da zavrcu i pricaju price o gremlinima. Ono sto je potencijalni problem jeste cinjenica da imaju veliku expanziju i da se veeliki broj korisnika u zadnje vreme prebacio na njih, pa samim tim AP-i postaju optereceni (da ne govorimo o onima koji imaju krsh opremu i svima prave glavobolje). Da bi i dalje ostali dobri moraju da ulazu kako u link, tako i u opremu i da stalno postavljaju nove AP-e po gradu i da raterecuju postojece inace ce ponoviti Borinu gresku. Skorasnje podizanje cena je direktna posledica nedavne posete pandura koji su pretili vlasniku i susreta sa odredjenim momcima koji su vlasniku preneli poruke konkurencije :crash:

3Dnet i dalje prodaje maglu i prebacuje krivicu na Beotel, Telekom, Verat, gremline, sunceve pege, korisnicke masine, viruse... ali nikad nije do njih i cak se i tada prave blesavi :smash:
Izbacivanjem Tehnicom-a su prakticno dugo bili bez konkurencije i od tada prakticno nisu ni dinara ulozili u opremu :wall: U medjuvremenu je broj korisnika znatno porastao, a oni su samo dokupljivali veci link. P2P tradicionalno prakticno da i ne radi, mail serveri su im krsh nevidjeni (mail kasni i po nekoliko dana, a cesto ne stigne uopste), tehnicka podrska je neljubazna, ping vremenom samo raste kako se povecava broj korisnika, surf radi, radi, pa po ceo dan ne radi, pa se tako zalomi i po nekoliko dana za redom. Novogodisnja akcija "7 dana gratisa" i skorasnje produzavanje pretplate za 7 dana svim korisnicima zbog problema u radu samo govore da konkurencija cini svoje i da su to pokusaji da one korisnike koji vec nisu pobegli negde drugde zadrze jos malo kod sebe, ali ako neko uzme 200k flat, onda ocekuje da dobije 200k, a ne 128k i da to bude svih 30 dana u mesecu, a ne 20-25. Skoro su povecali upload, pa je bilo dana kada je isao i preko 200KB/s!!! sto je >T1, ali dzabe upload kad je download i dalje solidno ispod placenih 25KB/s. Pri tom Bora sve redje svraca u firmu jer je zauzet gluvarenjem po gradu sto govori o njegovoj zainteresovanosti za istu i za zabrinutost korisnickih problema - izmedju redova: boli me q... za korisnike :mad:

Sve u svemu, niko nije savrsen i sto rece Zver, ipak je tu Bora kokosh, a ostali su pilitji :d, ali za sada najbolji izbor jeste DOnet, a koliko dugo videcemo :D

Od kad Bozici imaju wireless net? Pre nekih 15 dana slucajno sam ih navatao ali su ubrzo nestali.Pomislio sam da mi se prividja posto sam predhodno veche popio 20 -tak piva :) Verovatno su im i repeater-i nabavljeni negde na otpadu kao i racunari koje prodaju :D
Neznam dal' ste obavesteni da preko 3dnet-a nemorate biti ulogovani da biste primali i slali mail.

ZverBre je napisao(la):
Od kad Bozici imaju wireless net? Pre nekih 15 dana slucajno sam ih navatao ali su ubrzo nestali.Pomislio sam da mi se prividja posto sam predhodno veche popio 20 -tak piva :) Verovatno su im i repeater-i nabavljeni negde na otpadu kao i racunari koje prodaju :D
Neznam dal' ste obavesteni da preko 3dnet-a nemorate biti ulogovani da biste primali i slali mail.
:D
Pa nije daleko od istine to sto kazes za BiS :d
a taj mail malo radi, pa malo ne radi, a desi im se da im prodje jos po nesto povremeno :D, ali zato nekad nece ni njihov homepage da otvori :smash:

@ VanDu, tako sam i ja planirao da kupim neku karticu do 30 eura, i da probam da napravim biquad... i jos 3-4m kabla i ne treba mi nista vise...

Kao sto rekoh, karticu sam uzeo u NETIKS-u, LINK uzeo sam 3m kabla i zenski konektor za karticu. Sve skupa 30ak € racunajuci i put do BGD. Antenu mi je odradio jedan stariji covek, gradjevniski limar za 200 dindzi, njegov materijal. A ovo je antena... LINK

Od predajnika na tesli sam nekih 300-350m opticke vidljivosti, jacina signala mi je 100% po mojim merenjima, mada to ne mora i verovatno nije 100% tacno jer sve zavisi od drivera koji koristim.
Sto se tice protoka... Kad je sve u redu, onda mi je DL max. 23KB/s i drzi. Ali to ti sve zavisi od doba dana. Nekad zna da bude OK po par dana, a nekad zeza svakih sat vremena. Najgore je od 18:00 do 23:00 kad su svi na netu. Posto ja vidim 3 signala sa tesle, i kad pocne da zeza na jednom, ja se prebacim na drugi. Koristim program "Wi Fi Defense" i pomocu njega mogu da vidim koliko nas je nakaceno na koji predajnik/signal. Uglavnom sam konektovan na onaj "stari" sto radi na 9,10 i 11om kanalu. Ova nova dva rade na 1,2 i 3em.
Internet korsitim za sve... od surfanja,p2p (koji sad ne radi) i online igranja. Najgore je kad navece sadnem da odigram nesto a ono ping skace od 100 do 1000ms. Onda cupam kosu i da imam neki RBR (citaj Rucni Bacac Raketa) tako bih ga slatko usmerio u pravcu predajnika. Ja isto prelazim na Donet cim za to bude tehn. mogucnosti. Pricao sam sa vlasnikom i bice i predajnik na Tesli. Zdrava konkurencija je uvek dobro dosla... bar provajdera nije problem promeniti jer ionako nema nikakvih ugovora. Ma treba svi da bojkotujemo i da se organizujemo u sto vecem broju, na samo 3dnet nego i sve ostale sto su tako bezobrazni. Uzmite primer francuza kako su oni dosli do brzeg i kvalitetnijeg interneta... Lepo su se organizovali u celoj drzavi i nisu koristili (placali) internet nekoliko dana, dok im vlada nije obecala da ce povecati protok linka u celoj zemlji. Zamislite sta bi ovde bilo da sad lepo iduci mesec nas pola korisnika kod bilo kog provajdera ne uplati internet.

Moras mi reci koji je to limar, da odem do njega :)
A sta mislite da li je bolje da uzmem neki AP(koji) pa da mogu da stavim antenu na krov, jel mi je kuca dvospratna, pa bih mogao da biram provajdera? da li vredi to raditi?
Meni bi signal sa Tesle najvise odgovarao, :smoke: pa VanDu, da li znas gde ce biti predajnik?
thanx

Madnet u Zemunu, promenili su AP i sada moj Pheenet, 802.11b i 200mW ne znam tacno oznaku, ne radi. Kazu, znaju za taj problem, da taj Senao koji je u Pheenetu nece da radi sa njihovim AP-om. Ne znam koji AP koriste ali znam da je ranije sve radilo, vise ne.
Sad mi ne gine ili aDSL ili da menjam klijent sto me vrlo mrzi. Da nisu digli protok na 200kb od februara, za istih 1600dinara mesecno ne bi ni razmisljao, 100% aDSL medjutim ovako cu da se razmislim. Ipak je to i 200kb uploada.

Kako rade ? Djene djene. Prosle godine su bili vrlo dobri, nekad ne rade ali se to sve resi u par sati. Da su neozbiljni jesu, jer su mi ugovor obecavali jedno 5x a nije stigao ni danas nakon 10 meseci koriscenja. Uplatnice ne stizu, medjutim lepo od njih sto ni ne iskljucuju kad im ne legne uplata. Kakva je tehnicka podrska nisam imao prilike da probam jer zbog opsteg utiska neozbiljnosti nikada nisam ni pomislio da ih okrenem i pitam nesto.

Pozdrav!

Limar se nalazi u ulici Petra Preradovica,mala ulicica preko puta narodne baste, preko puta ulaza u bolnicu. Evo ti tlf: 519-930, Gradjevinski limar Lukic.

Znaci trebace ti zica od 1.5 kvadrat, moze i dva, trebace ti bakarna cev u zavisnosti od debljine antenskog kabla. Moj je ø 6mm, i cev sam nasao u jednoj prodavnici gde prodaju bojlere i vodoinstalacionu opremu i sl. Ima ih vise u gradu i verovatno ti kao sto nisu ni meni, nece nista naplatiti, jer ti treba nekih 100mm duzine. Milimetarski ili 1.5mm lim ces naci kod limara. Nosac za antenu sam napravio sam, jer se inace bavim bravarijom. A ako ti i to bude problem, svaki bravar u gradu ce ti to odraditi za male pare.

Neznam tacno gde ce da bude Donet-ov odasiljac na Tesli, razgovarao sam sa vlasnikom (Nikola iz Dolova) i cak me je on pitao dali moze na mojoj zgradi, ali posto su u mojoj zgradi uglavnom penzioneri, predlog je odbijen na zadnjem sastanku kucnog saveta uz obrazlozenje.. "Sta ce nam internet, te antene zrace (dobice rak koze i sl.) i kvare nam sliku na televizoru", tako su culi od drugih iskusnih ljudi kao sto su i oni sami" :wall:

Hvala puno :)
na sajtu doneta pise da su postavili opremu i da se ukoro ocekuje aktiviranje iste... zvacu ih da pitam...
pozdrav

Razocarese me u donetu, s'obzirom da ste ih svi nahvalili...
Pitam kada ce biti na Tesli predajnik aktiviran- kaze uskoro, a gde ce biti - nije hteo da mi kaze...a na pitanje gde je na strelistu, kaze na kraju strelista, ne znajuci ni ulicu, pa ga pitam odakle da preuzimam signal, posto sam mu rekao gde stanujem, kaze sa pivare... tako da skoro nista nisam saznao... :wall:
ajte ljudi molim vas... sta mi preporucujete, kog provajdera? Stanujem na staroj misi, odmah na raskrsnici sa teslom i strelom... 3dnet AP je na 300m od mene ili da hvatam sa pivare donet ili sa strele madnet? uzeo bih AP i sam bih napravio 3d corner antenu... sta kazete na sve ovo?

Uzmi grid 24 db antenu i AP pa se kachi de' oces :)
Bikvad i PCI Wifi je lose resenje.U radnji imam tu varijantu , udaljen sam jedva 150 metara od SDK i signal je "kao " exelent ali protok uzas."Kachio " sam se na sve kojima sam mogao da navatam signal. Pukni 150 eura za opremu i uzivaj,od stiskanja nema vajde.Kad imas dobru opremu bar si siguran da kvar nije do tebe vec do provajdera.

E ovako ljudi muka mi je kada neko hvali DoNET!!Zasto?!E pa zato sto sam ja na DoNETu nekih godinu dana!Upocetku sam stvarno imao protok i po 500kb,ali sta se desava kasnije!?Sada trenutno,tj.zadnjih meseci svi mi iz Banatskog Novog Sela imamo protok od 0,1 do 10k!!!Pa da li je to normalno?!A za njegove usluge da nepricam,jer covek nece ni da se javi na telefon,jer zna kakve ga psovke cekaju!Evo jedanputa sam cekao 7 dana da mi zameni adapter za napajanje antene!Inace i ja placam paket koji bi NAVODNO trebao da ima 128k!Vi likovi(sto ga sada hvalite)javite mi se za jedno dva,tri meseca pa cemo pricati o DoNET-u...Mada pametan je covek,prvo ti da vezu 500k da se navuces,onda dodju tvoji ortaci pa vide i kazu"JEBOTE 500k za 1000 kinti!!" i naravno i oni uzmu DoNET...E posle par meseci veza je takva da nemozemo ni mail da primimo ko ljudi...
Da nemislite da serem evo okacicu screenshot od pre par dana kada sam skidao file od 398kb..
Prijatno!

Prilozi

• DoNET Konekcija.jpg
    DoNET Konekcija.jpg
    117.5 KB · Pregleda: 154
chava je napisao(la):
E ovako ljudi muka mi je kada neko hvali DoNET!!Zasto?!E pa zato sto sam ja na DoNETu nekih godinu dana...
Ja ne znam kako je u BNS, niti sam govorio o tome ;)
Jesi li ti u tih godinu dana probao ostale, pa da uporedis? :D

Kao sto sam vec rekao, niko nije savrsen i sve redom bismo s pravom mogli da pljujemo ;), ali sustina ovog thread-a nije samo u pljuvachini, nego da od gomile losih provajdera izaberemo onog koji je najmanje los (tuzno, ali istinito) :S:

ljudi,gde se na kotezu 1 nalazi AP?Burazerova zgrada je kod ekonomske skole u ulici Oslobodjenja tako da me zanima da mu javim ako neko zna...

Crni je napisao(la):
Ja ne znam kako je u BNS, niti sam govorio o tome ;)
Jesi li ti u tih godinu dana probao ostale, pa da uporedis? :D

Kao sto sam vec rekao, niko nije savrsen i sve redom bismo s pravom mogli da pljujemo ;), ali sustina ovog thread-a nije samo u pljuvachini, nego da od gomile losih provajdera izaberemo onog koji je najmanje los (tuzno, ali istinito) :S:

Hehe,pa cekaj covece upravo govorim o tome kakav je ko provider,svi mi koji dugo koristimo Donet znamo to jer covek upravo ima tu taktiku da te navuce,meni licno netreba veza od 100k vec neka od 25 ili 30k ali stabilnih i stalnih!Ovako dajemo po 1000dinara za net koji ima 0,5kb i koji nam u proseku gledano neradi i po 7 dana mesecno!(nedaj boze da se covek seti da ti produzi tih 7 dana)!LOL pa vide li ti screenshot!!??
P.S Bio sam na PAnetu i znam sta su muke,ali ovaj DoNet je stvarno katastrofa..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno