Šta je novo?

Wireless streaming

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Postavka je sledeca:
Laptop koji se putem WiFi-a kaci na uredjaj X koji je vezan za monitor/TV/projektor i koji prima sliku od laptopa i prikazuje je na tom prikacenom uredjaju.

Koji uredjaj X to moze da izvede? :)

bilo koji kvalitetniji network media player sa wifi karticom.
npr POPCORN a i c serije.

uredjaj X = WD TV gen2 sa USB wifi dongle (moze i N tip), vezan preko HDMI na monitor/TV/projektor

cek, ti pod slikom mislis video zapis u npr AVI formatu? ili remote sesiju?!?

HD materijal kroz WiFi nikako nećeš gurati jer nema dovoljan protok. SD hoćeš.

Bilo koji media plejer sa ugrađenim WiFi ili mogućnosti prikačivanja USB WiFi dongle-a.

vidis, Weasel tvrdi da moze i da se neki HDrip gura preko wirelessa... vecina 720p ripova trose oko 1MB/s
G standard gura oko 2.5MB/s

mogu da se guraju i HDripovi od 1080p samo što bi trebala WIFI kartica u N standardu.
tako je kod mene stim po neki HD 1080p koji je blue ray zaista zna da secka...

Hocu da koristim TV/projektor kao sekundarni monitor. Tipa ako imam prezentaciju, da mogu da iskoristim TV kao drugi ekran na kojem ce ona da stoji.

vidis, Weasel tvrdi da moze i da se neki HDrip gura preko wirelessa... vecina 720p ripova trose oko 1MB/s
G standard gura oko 2.5MB/s
Tvrdi sa velikim iskustvom oko HD-a da je itekako moguce ...
Probao i testirao jedno na 20 razlicith sistema ;)

Mada i ne treba neko iskustvo oko HD-a ... DOvoljna je matematika...
Kolko je jedan prosecan 720p(zavisi naravno od 2 do 15MMbit )al da kazemo da je prosek 6-8 Mbit sto je do ~1MB racunajuci i zvuk tu
KOlko G standard ima transfer ...
Ima oko 20Mbit i vise zavisino od pozocije samog rutera prepreka .... Sto je 2.5MB

Preko N stadnarda necu ni da komentarisem...
TU je moguce pustiti i Full BR

Poslednja izmena:
@Iznogood
Moze naravno...evo ja gledam 720p preko wirelessa bez problema...u tom opsegu od nekih 2-10 Mbps (takve filmove imam) To je naravno za jedan stream, dva streama istovremeno ne bi radila bez seckanja...

Na N standardu bi radila opusteno.. Na G mozda jedan od 50 tipa neki crtac sa malim bitrateom

Pa naravno da moze i 1080p, samo ne sme da predje 20 Mbit/s koliko guraju kvalitetniji g ruteri, ili do 15 Mbit/s na loshijim ruterima. n gura sve ali moraju svi uredjaji u toj kombinaciji da ga imaju...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Vrh Dno