Šta je novo?

Wireless provajderi u NS-u?

nomad051

Slavan
Učlanjen(a)
23.12.2008
Poena
304
Da li neko moze da kaze nesto o wireless provajderima u NS-u? Ima ih nekoliko koliko ja znam, ali ne znam nista o njima pa me interesuju iskustva onih koji koriste wireless internet u NS-u.

mediaart npr ja sam njihov korisnik preko 2 god i do sad su bili korektni,cene su malo ispod adsl-a ali u istoj klasi imaju veci upload.Signal je dobar isto tako uz doplatu od 100din na mesecnom nivou dobija se i static IP.U zadnjih 2 meseca ima dosta problema koje nisam imao prilike ranije da osetim npr pucanje veze(u predhodnih 2 god desilo mi se 1 puta a zadnja 2 meseca 5 puta) sto se tice p2p postoji filtering tako da na 1mbps konekciji sa 256 upload torrenti idu do max 85kbps(inace 1mb/256upload je 1700din a sad bi trebalo da se ta brzina udvostruci po istoj ceni)sve u svemu pristojan provajder

Mediaart ili mynsn jel tako? Gledao sam njihove pakete i cini mi se da su pristojni i cene nisu lose. Kada ce biti povecanje, i je li to samo za stare korisnike ili ce biti i za nove?

da to su oni pa ja se nadam povecanju uskoro jel tako je bilo i kad je prvi put dupliran protok za oko 2-3 nedelje nakon adsl i oni su duplirali.Cene su dobre kazem ti 1700 din za 1mbps/256upload(i kad se duplira vidi i sam)+100 din ako hoces static IP....Povecanje kad se desi je za sve korisnike i stare i nove nema kod njih nikakvih razlika ili popusta u tome,jedna sitnica koja mi se svidja kod njih je sto popunjene uplatnice ti salju na kucnu adresu tako da tvoje je samo da uplatis :) podrska im je dobra tako da uvek mozes da im se obratis za pomoc.Sad u zadnjih 2 meseca mnogo varira protok neznam jel to do njih,telekoma,ili nekih drugih faktora ali sto se ostalih stvari tice sve je ok...jos nesto trebas ih zvati i raspitati se oko filteringa jer download je bas nizak u odnosu na protok i u odnosu na raniji period jer postoji mogucnost da su i oni poceli p2p filtering sto ja naravno nemogu da tvrdim...sve u svemu ako si osudjen da nemas tehnickih mogucnosti za adsl ili sbb onda "najmanje zlo"ti je mediaart a sad .........

Neznam Kako niste culi Za X3MNET bivsi NS Wierelees.net detalje imate na: www.x3mnet.com

Poslednja izmena od urednika:
Mogli su na sajt da stave gde im se nalaze pristupne tacke, pokrivenost grada itd.

Dok su bili nswireless.net i dok sam bio nakacen na njihov lokal imali su bolji sajt od ovog :p

Ma bezi od njih ako boga znas, ovdi kod mene je to jedino moguce.

A ja sam ubedjen da je to neki socijalno/ekonomski experiment da se utvrdi koliko internet i podrska mogu biti losi, a da postoji barem 1 korisnik istog... Stigli su daleko vise nego je iko ocekivao...

sad sam video sajt mediaart i nema nikakvih iformacija za WL samo da kazem odavno mi je isteklo mesec dana od uplate(posto na mesec dana ti gase pristup ako ne uplatis opet) a ja i dalje imam pristup(na drugom racunaru) iako je isteklo 15 dana tj pre 15 dana su trebali da me disconnect uvek je tako bilo nikad nije bilo ni dana preko uplacenih 1 mesec a sad kao da su zaboravili na mene ILI sto je verovatnije mozda prestaju za uslugom bezicnog interneta pa ovo dodje kao neki happy hour dok ne isteknu sve pretplate.....tako da najbolje je nazovi ih i proveri dali jos pruzaju usluge ili ne i moj savet ti je da ih izaberes kao provajdera jer od svih bezicnih "ZLA" oni su najmanje.Uzdravlje

A ja sam ubedjen da je to neki socijalno/ekonomski experiment da se utvrdi koliko internet i podrska mogu biti losi, a da postoji barem 1 korisnik istog... Stigli su daleko vise nego je iko ocekivao...

Pa sto ti onda ne uvedes neki bolji internet? Daleko je Japan ili sta? Zar nije dovoljno napisati "ne radi mi internet, losa tehnicka podrska" ???

Poslednja izmena:

Ne kontam sto ti onda koristis taj net i skidas 100GB mesecno kada ne valja... ?
Dovuci nesto drugo i ne pljuj vise, stvarno nema smsla... Osim tebe rade i drugi svoj posao, daj malo postovanja prema istim.

Od 75 ljudi u BDP i Zmajevu jedino tebi ne valja i jos dvojici ................

Poslednja izmena od urednika:
Molim iskustva sa provajderima, ne emocije :)

http://www.freedom.org.yu/ vidim da su poprilicno izmenili koncepciju od kada sam poslednji put bio prikacen. Ne znam kakva je sada situacija.

Poslednja izmena:
Ne prestaje nsn sa radom, a što se tiče povećanja to su mi samo rekli "biće". Od povećanja adsl-a je proslo dosta tako da mi se čini da ovi i nemaju baš nameru da urade isto.

Care i ja sam sa x3m-a i mogu ti reci da internet radi extra, pre su vukli glavni link od neobee-a i radilo je tu i tamo, a sada vuku od sbb-a tako da radi bukvalno kao kablovski. Ako mislis igrice da igras i zanima te ping samo cu da ti kazem da ne prelazi 40-50 na stranim serverima, na domacim 15-25. Ako te jos nesto zanima pitaj slobodno!

Ne prestaje nsn sa radom, a što se tiče povećanja to su mi samo rekli "biće". Od povećanja adsl-a je proslo dosta tako da mi se čini da ovi i nemaju baš nameru da urade isto.

bas me zanim jesi li ih zvao da vidis situaciju koliko vidim jos nisu skroz sredili sajt a drug mi je njihov korisnik jos uvek i kaze da idalje ima 1mbps znaci nije povecano tj duplirano

Kada je adsl po drugi podignut za 50% onda je wireless dupliran (sto znaci 100%) tako da prati adsl. A sto se tice sajta ne verujem da ce nesto skoro da se menja, ali imas sve sto ti treba.
Evo cene flat paketa:
1024/192-1390din
2048/256-2090din
1024/512-2000din
2048/768-2700din
i cene su sa pdv-om ;)

Poslednja izmena:
Kada je adsl po drugi podignut za 50% onda je wireless dupliran (sto znaci 100%) tako da prati adsl. A sto se tice sajta ne verujem da ce nesto skoro da se menja, ali imas sve sto ti treba.
Evo cene flat paketa:
1024/192-1390din
2048/256-2090din
1024/512-2000din
2048/768-2700din
i cene su sa pdv-om ;)

pa malko su digli i cene ja sam placao 1024/256 1700din znaci sad posle dupliranja protoka to je skuplje malo

Pa koliko je dinar otisao dole od kada je cena bila 1700? Generalno tesko da ce cene interneta ici dole, samo ce protok/broj servisa biti veci.

Pa koliko je dinar otisao dole od kada je cena bila 1700? Generalno tesko da ce cene interneta ici dole, samo ce protok/broj servisa biti veci.

cena adsl-a je pre dupliranja,mislim na paket 1mbps posle dupliranja 2mbps,2139din(1 god pre),pred novu godinu 2139din,posle dupliranja 2139din u tom rasponu dinar je imao amplitudu jacanje/slabljenje ali cena je ostajala ista.....isto tako i wireless *konkretno mediaart koji sam ja na drugom kompu koristio do 13.01.2009(2+ godine) za sve to vreme cena je uvek bila 1700din+100din sto je ujedno bila ajde recimo i kakva takva tj jedina prednost na strani WL u odnosu na ADSL....a sada cena je identicna a razlika u kvalitetu ogromna..samo da napomenem konkretno mediaart svim korisnicima salje na kucnu adresu uplatnice za 3 meseca unapred sto sam i ja redovno dobijao a na njima stoji(da napomenem da uvek koristim 1mb paket) nsn1024 paket + static Ip i za uplatiti 1800 din!!!!!!uplatnice januar, februar,mart...

sve u svemu ako nemate mogucnost za adsl u novom sadu i treba vam pristup netu npr dok nebude slobodnih dsl prikljucaka u vasoj maticnoj posti moja preporuka je doticni provajder....e sad posto su presli na link od sbb(ranije su bili na telekomu mislim)ko zna mozda im je i kvalitetniji net to stvarno nemogu da znam :trust:

Poslednja izmena:
Problem wireless provajdera ne leži u odlaznom linku. btw telekom je "kvalitetniji" provajder od SBB-a ako pod tim podrazumevamo kapacitete, stabilnost i pouzdanost. SBB trenutno nudi bolje uslove za ono što pruža pa je postao izbor većine malih provajdera. Da se vratim na problematiku wireless-a, dakle wireless danas predstavlja alternativu jer je ADSL mainstream (dostupniji i jevtiniji). Wireless svoju budućnost može da traži u sredinama koje nisu pokrivene adsl-om i za specifične potrebe povezivanja na većim distancama putem ptp linkova. Dodatno je ovo povećanje brzina uticalo na to da 802.11b postane skuplji resurs jer su mu kapaciteti ograničeni. Servis se sve više usmerava ka pravnim licima koja su u mogućnosti više da plate, a onda im se izlazi u susret i servis konfiguriše fleksibilno. Fizička lica će biti više izuzetak nego pravilo kada je reč o wireless korisnicima. Ja sam wireless korisnik već 5-6 godina i pored toga što imam "neograničen" pristup budući da radim u ISP firmi polako postajem običan smrtnik jer wifi ne napreduje u delu distribucije (iz objektivnih razloga) koliko je napredovala ADSL i kablovska ponuda.

Pre sbb-a su uzimali od neobee-a(katastrofa), a ja sam uzeo wireless posto nisam imao mogucnosti za adsl tada, sada imam ali nepada mi na pamet da prelazim na adsl dok su isti odnosi cene i brzine(posto znam kako radi adls komsijama). E sad mozda gresim. ;)

Ne gresis. Postojeći korisnici nemaju razloga da prelaze na adsl, a wireless ima i prednosti u pogledu simetrične veze i manjeg RTT-a.

neslazem se sa vama....po maltene istoj ceni WL ili ADSL uvek bih izabrao adsl a posto sam bio dugogodisnji korisnik WL-a tvrdim da mi je "svanulo" od kada sam na adsl-u...e sad mozda neki provajderi adsl usluge nepruzaju zadovoljavajuci kvalitet usluge ali ukoliko uzmemo u obzir najvece medju njima ne vidim kakve probleme mozes imati?naravno ukoliko ne racunamo sitnice tipa jednom u mesec dana pukla mi konekcija itd...dok sa WL morao sam da pazim kad downloadujem jer zagusen je protok(znaci od 1 do 6 ujutru jedino je sve ok),zatim vremenski uslovi losi=smanjuje se kvalitet veze,cesto pucanje konekcije,OGROMNE oscilacije u brzini downloada i uploada u roku od 3 sec,cak i gubitak brzine je veci nego kod adsl-a tj sa WL paket 1mb/256 download nije mogao da predje 92-94kbps prosecno je bilo oko 70kbps!!!!(imao sam opticku vidljivost)...SVE sto sam naveo vise nemoram da trpim naime takvih problema na Telekom adsl-u nema e sad mozda neki provajder pruza losu uslugu ali ja to neznam jer nisam imao prilike da istome budem korisnik :)

Ti pričaš o konkretnom iskustvu, a ja sam načelno isticao razlike između ovih tehnologija u idealnim uslovima. Slažem se sa tobom da je wifi u našim uslovima, gde se wireless komunikacijama bave svi jer im je dostupno, problematičniji nego što bi mogao biti. Kada bi isti ti razvlačili parice i pružali uslugu ADSL-a, ona ne bi bila ništa bolja, naprotiv. Na ADSL-u takođe ima problema ali oni potiču od loše infrastrukture koja je nasleđena na određenim lokacijama i tu provajderi ne mogu ništa da učine niti su krivi za takvu situaciju. Oni provajderi čiji su servisi loši zato što oni loše upravljaju protokom i ne vode računa o kvalitetu saobraćaja ne zaslužuju da budu to što misle da jesu i sigurno će loše završiti.

ja samo prenosim moje iskustvo posto covek mora da zna prednosti i mane provajdera za WL u novom sadu kojeg mu preporucujem

Ali ja pricam kako je sada,e sada mozda meni radi dobro posto imam dobru opremu,ali se ne zale ni ostali.
Evo brate mozes doci kod mene pa isprobaj ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno